Hur accepterar du att du är gay

Om du känner dig väldigt lockad till medlemmar av samma kön eller båda könen, men kämpar med att acceptera det faktum, här är en guide som hjälper dig. Du har fick reda på din sexuella orientering, och du är helt normal. Acceptera vem du är - och är stolt över vem du är - är nästa steg på vägen till kommer ut ur garderoben, och så småningom till ha ett framgångsrikt gay eller lesbisk relation. Vissa människor har svårt att acceptera sin sexuella läggning, antingen på grund av personligt eller samhälleligt obehag eller tryck. De flesta i LGBT + Community vet från erfarenhet att acceptera din sexualitet kommer att leda till att du blir lyckligare, mer öppen person.

I den här guiden, termen Gay har använts för att inkludera alla former av icke-heteroseksuell attraktion, oavsett om det är människor som är lesbiska, gay, bisexuell, pansexuell eller annars inte rak.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta dig själv
  1. Bild med titeln vet om du är ett lesbiskt steg 1
1. Vet om du är gay. Ibland ifrågasätter människor sin sexualitet. Det finns många grader av sexuell och romantisk orientering, och om du tycker att du inte passar in i en kategori, välj inte en! Låt inte dig vara märkt förrän, eller om du inte är redo och villig att vara.
  • Om du känner att du inte passar, eller du kan inte förstå varför du inte är som andra människor i ditt liv, för att du är annorlunda, kom ihåg att du är du, och inte någon annan - och att vara dig själv och acceptera dig själv För den person du är är något att vara oerhört stolt över.
  • Bild med titeln träffa andra lesbiska steg 11
    2. Kom ihåg att du inte valde att vara lockad till medlemmar av samma kön. Försök att ändra din orientering är vanligtvis smärtsamma och meningslösa i slutet. När du pratar med heteroseksuella vänner eller familjemedlemmar är det ibland svårt att hjälpa dem att förstå detta, eftersom de inte har någon referensram för din erfarenhet. Försök att uppmuntra andra att se din sexuella läggning på samma sätt som de ser din ögonfärg - det är något du föddes med och valde inte. Det är något som helt enkelt är en del av ditt väsen, och inte något du kan ändra. Eller vill eller borde!
  • Det finns inget behov av att förändra dig själv - Att vara gay är bara ett annat sätt att helt enkelt existera, och det finns det ingenting fel med det alls. Det finns inte heller något fel med dig för att vara gay.
  • Vissa människor i världen tror att sexuell läggning är en val. Om du känner att du verkligen gjorde ett val, borde du känna dig bekväm med det valet. Alla har sina egna strider och val att göra, och normerna för samhällen kanske inte nödvändigtvis är vanligt till dig.
  • Bild med titeln vet om du är ett lesbiskt steg 6
    3. Berätta för dig själv att för att folk ska acceptera dig, måste du acceptera dig själv. Om du inte kan acceptera din sexuella läggning och känna dig bekväm och självsäker i din egen hud, så tycker andra att det är svårt att acceptera dig helt. Dess du har rätt att älska- ingen har rätt att berätta något annat.
  • Säg till dig själv: "Jag är en person med känslor och intellekt och ett liv, precis som alla andra. Jag är unik och individuell, och ingen har rätt att välja mitt liv för mig. Det faktum att jag är gay är bara en annan fasett av vem jag är, precis som att vara kreativ eller optimistisk, eller att ha bruna ögon är. Jag kanske inte är som många av mina vänner, men jag väljer att leva mitt liv autentiskt och lyckligt. Det är mitt liv, och jag väljer att vara lycklig."
  • Bild med titeln vara goth i gymnasiet steg 1
    4. Kom ihåg att vara gay inte kräver att du överensstämmer med typiska homosexuella stereotyper. De flesta som är gay är oskiljbara från dem som inte är. De delar samma intressen, mål och drömmar för sina liv. Att vara gay gör inte nödvändigtvis dig någon mindre maskulin eller feminin, och det finns inget behov eller tryck för att överensstämma med stereotyper som inte känner rätt till dig - för att du är den du är.
  • Du behöver inte passa in i gaygemenskapen lika mycket som du inte behöver passa in i den raka samhället. Det här är godtyckliga sociala konstruktioner. Är pojkar i sig om fotboll och burping? Nej. Samhället har sagt dem att det är okej. På 100 år, "Gay" kommer att vara ett helt annat koncept. Tryck inte på dig själv för att passa på ett eller annat sätt.
  • Var äkta med dig själv så att du känner till dina värderingar. Att veta vad du värderar hjälper dig att välja vad som är viktigt för dig snarare än vad samhället tycker är viktigt. Brainstorm och skriv ner vad du värdesätter.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera andra
    1. Bild med titeln Tala om dina syskon du är bisexuell steg 9
    1. Känn inte - eller låt dig vara - pressad att tro att du borde "Ändra dina vägar". Om någon försöker tvinga en åsikt om dig att du inte håller med, så att dina önskningar själva är onaturliga, syndiga eller symptom på en psykisk störning, se någon annanstans för stöd. Det finns inga bevis för att "Att hjälpa homosexuella människor att bli heterosexuella" är möjligt. Om någon säger att det är, gå det andra sättet.
    • Behandlingar till "förändra" Sexuell läggning som var vanliga på 1960-talet och 1970-talet var mycket skadliga för de patienter som genomgick dem och påverkat ingen förändring i sin sexuella läggning.
    • Faktum är att omvandlingsbehandling sakta blir förbjuden över hela USA. Homosexualitet betraktas inte som en sjukdom och kort sagt, det kommer inte att behandlas som sådant.
  • Bild med titeln Deal när din bästa vän är gay Steg 11
    2. Kom ihåg att du inte är ensam. Det finns många, många gay människor i alla sorters samhällen, och det finns många människor där för dig när du behöver support. Det kan finnas byråer, grupper, rådgivare, familjemedlemmar och vänner som du kan vända dig till, även om det bara är någon att informera om dina känslor. Att prata med någon under den svåra tiden kommer att vara oerhört hjälpsamma och male dig i att realisera miljontals andra går igenom samma sak.
  • Hitta en grupp eller en hangout där du känner dig bekväm, och där det kommer att finnas andra homosexuella människor att prata med. Gör några nya vänner, och genom att göra det kommer du att skapa ett nytt nätverk av stödjande och uppmuntra människor runt dig själv. Din energi hjälper dem också!
  • Leta efter online grupper att gå med, till exempel stammen. Börja Anonym om du känner dig obekväm diskutera din sexualitet.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att köra dig till platser Steg 7
    3. Överväga att berätta för din familj. Förhoppningsvis bor du i en miljö där din familj älskar dig precis som du är. Om du har en person är du särskilt nära med, dra åt dem åt sidan och prata med dem. Låt dem veta vad du går igenom. De hjälper dig att bilda en attackplan för att informera alla och övergå så smidigt som möjligt.
  • Om din familj inte skulle acceptera dig är det bäst att hitta en mentor som kan hjälpa dig. Känner du till någon som kämpade med denna exakta samma sak? De kommer att kunna peka dig i rätt riktning och vara en ljudkort för den här tiden. Prata om det, att kunna luta sig på någon, kommer att bli en bra resurs för din övergripande lycka och känsla av styrka.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska Steg 23
    4. Vara selektiv. Hela världen gör inte behöver veta om din sexuella läggning, och de bryr sig inte heller (lyckligtvis!). Det är inte nödvändigt att sända vem du är, och ingen borde göra dig om du upptäcker att berätta för alla gör dig obekväma. Vet att, medan du vill och förtjänar att leva ett äkta liv, kanske det inte är en bra idé att utsätta dig för smala människor som kan förolämpa dig.
  • Kom inte ut till en viss person om det inte känns rätt till dig. Det här är en bra regel att följa i allmänhet - det kan finnas många anledningar till varför, men om det inte gör det "känns rätt" Då är det förmodligen inte rätt tid att komma ut till den personen. Tiden att berätta för dem kan vara senare, eller aldrig. Det som är viktigast är att du kommer ut till dig själv. När du är lugn med din egen sexuella läggning och ha en hälsosam självbild, när och hur att komma ut ofta faller på plats naturligt
  • Bild med titeln vet om du är ett lesbiskt steg 8
    5. Förlåt de som inte är redo att acceptera dig. Tyvärr kan människor vara grymma och stängda. Oundvikligen kommer det att finnas människor som inte godkänner "din livsstil" och meddelar dig om det. I stället för att slösa din energi på dessa människor, förlåt dem.
  • Att bli arg kommer bara att bränna sin eld. För att slå dem i sitt eget spel, måste du vara löpande, logisk och rimlig. Visar att deras handlingar kommer till dig kommer bara att göra dem lyckligare. Om du inte kan göra förlåtelse, muster likgiltighet. De är inte ens på din radar. Du kommer att känna så mycket bättre på lång sikt!
  • Bild med titeln Deal när din bästa vän är gay steg 5
    6. Tänk på dina religiösa övertygelse. Det kommer att finnas människor som berättar att din sexualitet förbjuder dig från specifika religiösa övertygelser eller från att älska av Gud. Du är fri att tro vad du vill tro, även om medlemmar i samma grupp inte håller med. Tro är ett personligt förhållande med Gud - det har inget att göra med någon annan.
  • Om du var uppvuxen i en miljö som frowns på homosexualitet, är du inte värd mindre. Lagarna i Bibeln var främst för hälsoändamål - Shunning homosexualitet är precis bredvid att inte få tatueringar, inte äta fläsk och inte ha på sig blandade sängkläder, men du kan satsa din botten dollar alla dina grannar gör de sakerna. Vet att hur du höjdes är bara kulturspecifik. Du är fortfarande du och du är bra. Om du vill morppa din religiösa övertygelse är du mer än välkommen till, men du behöver inte. Ta din tid.
  • Metod 3 av 3:
    Få stöd och förtroende
    1. Bilden med titeln Kom över någon som du älskar Steg 28
    1. Omgiv dig med dem som bryr sig. Dina vänner och familj kärlek "du," Inte rakt dig eller gay du, de älskar dig. Din lycka är viktig för dem - det är inte själviskt att känna som om du bombarderar dem med dina problem. Prata om det. Använd dem för att luta sig på. Det är vad de är där för!
    • Som sagt, känns inte skyldig att komma ut till människor för detta ändamål. Om du inte är redo, är du inte redo. Det finns ingen skada i det. Dina vänner och familj behöver inte veta att det fortfarande är där för dig.
  • Bild med titeln Acceptera din pojkvän
    2
    Visa personer som du är. Kommer ut ur garderoben är det djärvaste steget i att acceptera din sexuella läggning, men nu kan du leva "ut," Det betyder inte att du måste ändra vem du är eller vad du vill. Gå inte försöka ändra dig själv eller önska att du var som de andra i ditt liv för att tillgodose komfortnivåerna för andra. Det finns över 7.6 miljarder människor i världen, och du kan inte behaga alla - de som bryr sig om dig kommer fortfarande att älska dig för vem du är.
  • Om någon inte kan acceptera det små faktum av vem du är så är din sexualitet, och inte kan respektera dig för den person du är, då är de inte värda din tid eller låta det störa dig, för det är det inte ditt fel som personen inte kan acceptera den.
  • Bild med titeln Pass tid som en tonårssteg 16
    3
    Utveckla och uttrycka din individualitet. Om ditt föredragna sätt att göra något som straysas från det vanliga, oavsett det kan vara, då vara stolt över det -- Du är den enda du. Det tar alla slag - eller den här världen skulle vara så tråkig, monotont plats!
  • Förstå att en person som är gay är inte annorlunda än någon annan person. Som alla andra har homosexuella människor drömmar och mål, och vill ha kamratskap och kärlek precis som någon annan du vet. Sträva varje dag för att vara den bästa personen du kan vara, och påminna dig om de positiva egenskaperna och attributen som gör dig unikt vem du är.
  • Bild med titeln Förstå gay tonåringar Steg 9
    4. Lär dig acceptans och kärlek genom dina egna handlingar. Du är i en unik position att lämna ett intryck på andra. Andra, ofta yngre än du, behöver vägledning. Om du kan visa dem finns det ljuspunkter i horisonten, kan du göra deras framsteg det mycket lättare.
  • Om du är oacceptering av vissa raser, religioner eller andra egenskaper, varför ska andra acceptera dig? Dina egna handlingar måste echo hur du vill bli behandlad. Förhoppningsvis kommer andra att ta en cue från ditt beteende. När det gäller kärlek, ta varje tillfälle att betala det, om det älskar dig själv eller älskar någon annan.
  • Bild med titeln Vet om du är ett lesbiskt steg 12
    5. Hitta stöd. Det är viktigt att hitta stöd för din mentala hälsa och så du vet att du inte är ensam med någon att vända eller prata med. Det finns stöd tillgängligt i ansikte mot ansikte eller i cyberspace. Om du vill ha stöd i person, hitta vänner eller personer som är lgbt + eller allierade. Om du är i USA finns det gay raka alliansen. Om du föredrar att stanna bakom en datorskärm finns det många stödjande webbplatser för LGBT + personer. Det finns en Wikipedia lista För LGBT + support.
  • Tips

    Det är viktigt att notera att den amerikanska psykologiska föreningen har förklarat att grupper som hävdar att bota homosexualitet är farliga och ohälsosamma. Det är väldigt mentalt och fysiskt ohälsosamt att undertrycka dina känslor och ditt sanna jag. Det är upp till dig att bestämma vad som är bäst för ditt liv.
  • Oroa dig inte om vad andra tänker - vad är viktigt är att du är sant mot dig själv och hänsynsfullt av andra - det betyder inte att du måste tillgodose andras känslor. Om en vän eller en familjemedlem har problem med att komma överens med din orientering, kan du behöva ge dem tid och vara tålmodig, eller på lång sikt ansikte slutet på den vänskapen.
  • Om du är i ett förhållande, avstå från att använda ordet "rumskamrat" eller ord till den effekten för att beskriva din partner. Och låt inte dina älskade komma undan med det, antingen - om du tillåter dem att låtsas genom att introducera din partner som din "vän" eller "rumskamrat," då tillåter du dem att lägga en mask på dig och din partner, båda.Bli inte otäckt om det, bara korrigera dem försiktigt, till exempel:

  • "Ja, vi bor tillsammans. Auntie Joan, David är min partner" eller "Auntie Joan, jag märkte att Jo introducerade dig till min flickvän, Andrea. Vi daterade för ett par månader innan vi flyttade ihop, och vi har varit tillsammans i ett år nu. Jag är så glad att du äntligen får träffa henne... Andi, kom hit, sötnos och träffa min moster Joan".
  • När din familj får tanken att du inte kommer att luta dig tillbaka och låt dem tro att du och David är "Bara rumskamrater", Eller att du och Andi är "Bara riktigt bra vänner", De kommer att sluta försöka lägga en mask på ditt förhållande och vara mer öppna, också.
  • Transgender människor kan också vara gay. Det finns gott om transgender män som är gay, vilket betyder att de är i andra killar, och detsamma gäller för transgender kvinnor - de är kvinnor som är i andra tjejer. Kön och sexualitet är inte samma saker. Det visar att gay inte gör en "mindre av en wo / man"
  • Varningar

    Om det är mycket troligt att din kommande kommer att ha ett dåligt resultat, så gör det inte.Så länge du vet vem du är, det är mycket på kort sikt. I slutändan är din sexuella orientering ditt företag. Så småningom kan folk räkna ut det, och du måste bestämma om du ska stanna i den situationen eller gå vidare till en plats som är mer accepterande.
  • Om du fortfarande stöds av föräldrar som du är helt säker skulle du vilja vara gay, kan det vara försiktigt att vänta med att berätta för dem tills du är oberoende. Det kan vara viktigt att din överlevnad håller på att komma ut tills du till exempel har examen högskola eller högskola, eller du har flyttat till en egen plats.
  • Använd god bedömning. Tyvärr är inte alla i världen en modern, accepterande person. Broad inte den här informationen till hela ditt samhälle om du bor i en liten stad eller ett område där LGBT + personer är mindre benägna att accepteras och var du sannolikt kommer att skadas fysiskt eller emotionellt.
  • Du kan ångra acceptansen av din orientering i framtiden, särskilt om du är i en del av världen där gay-samhället åtalas av en viss kultur. Du kan ha ett val i att ändra din livsstil - det vill säga, kanske du känner att du behöver leva under skytten att vara heteroseksuell för din egen säkerhet, och kanske till och med din egen personliga lycka. Det är inte alltid lätt att förbli acceptera din orientering beroende på var du bor, och synpunkterna på de människor som är viktigast för dig. Det finns ideella organisationer som finns för att både stödja dig i din acceptans, och även om du vill försöka leda en heterosexuell livsstil, även om du aldrig kan ändra din orientering.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande