Hur man hanterar homofobiska föräldrar

Att leva med homofobiska föräldrar kan vara en smärtsam och svår situation. Oavsett om du är gay själv, har en nära älskad eller en vän som är, eller bara stöder LGBT-rörelsen i allmänhet, som handlar om intolerans är hård. Om dina föräldrar har sagt eller gjort homofobiska saker tidigare, kan du försöka få förståelse för sina synpunkter och arbeta för att ändra dem. Då kan du bestämma om du vill komma ut till dina föräldrar. Men se till att du har en plan på plats om de har en negativ reaktion. Det kan också hjälpa till att lära sig att stå upp för din rätt att vara dig själv och älska den som du vill.

Steg

Metod 1 av 4:
Arbetar för att ändra sina åsikter
  1. Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 1
1. Lyssna på sina bekymmer så att du kan ta itu med dem. Det enda sättet att övertyga en annan person att ändra sina åsikter är att först få en bra förståelse för vad deras åsikter är. Du kanske har hört att dina föräldrar gör homofobiska kommentarer innan, men kanske förstår du inte riktigt varför de känner det sätt de gör. Starta en dialog med dem om deras känslor om homosexuella människor och använda aktivt lyssnande färdigheter för att verkligen höra deras sida av saker.
  • Undvik att avbryta dem eller försvara dina egna åsikter, även om det är vad de säger är störande. Du får din chans att prata senare.
  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 2
    2. Ställ frågor så att du bättre kan förstå hur de känner. Dina föräldrar har anledningar till sina övertygelser, och förstå deras åsikter hjälper dig att se saker ur sitt perspektiv. Dina föräldrar kan försöka skaka av det när du frågar "Varför är du emot homosexuella människor?" Genom att svara "Eftersom det är bara fel!" Tryck på dem för mer information genom att fråga klargörande frågor.
  • Du kanske frågar, "Varför tror du att det är fel?"
  • I vissa fall kan det här avse deras religiösa övertygelser, men du kan också avslöja en djupare eller mer personlig anledning att de är emot homosexuella människor
  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 3
    3. Ge religiösa föräldrar tid att anpassa sina åsikter. Om dina föräldrar är religiösa kan de ha lärt sig att homosexuella relationer, transgender eller vara nonbinary är fel. De kan kämpa för att acceptera att homosexualitet är naturlig och en del av vem du är. Försök inte attackera sin religion, eftersom de sannolikt bara trycker tillbaka. Istället arbetar du med att utbilda dem med aktuell forskning.
  • Om du känner till personer i din religiösa gemenskap som accepterar LGBTQ + individer, bjuda in dem att prata med dina föräldrar för att dela en annan synvinkel.
  • Dricks: Dina föräldrar kan attackera din tro när de inser att du är LGBTQ + eller en allierad. Det är bra att förbereda sig för dessa typer av kommentarer och frågor i förväg. Du kan planera att säga något som, "Jag tror att Gud gör människor LGBTQ +," eller "Min tro berättar för mig att Gud älskar alla, och det är inte upp till mig att döma någon."

  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 4
    4. Förklara ditt perspektiv för dina föräldrar. Berätta för dina föräldrar om dina känslor och erfarenheter som en LGBTQ + individ. Bjud in dem att ställa frågor och svara på det bästa av dina förmågor. Du kan också hjälpa dem att hitta artiklar, broschyrer och andra pedagogiska material att läsa.
  • Om du inte är LGBTQ +, men bara försöker bredda sina åsikter, kan du dela en erfarenhet av en vän eller titta på en video med dem som visar ett inuti perspektiv.
  • Om dina föräldrar inte är villiga att öppna sina sinnen och lära sig mer, det är inte mycket du kan göra för att övertyga dem. Tryck inte för hårt, eftersom det kan göra dem ännu mindre benägna att lyssna på dig.
  • Expertips
    Inge Hansen, PSYD

    Inge Hansen, PSYD

    Klinisk psykologddr. Inge Hansen, PSYD, är direktören för välbefinnande vid Stanford University och Weiland Health Initiative. Droppe. Hansen har professionella intressen i social rättvisa och kön och sexuell mångfald. Hon tjänade sin PSY från Kalifornienskolan för professionell psykologi med specialutbildning inom köns- och sexuell identitet. Hon är medförfattaren till den etiska säljaren: Att upprätthålla din integritet i kompromissens ålder.
    Inge Hansen, PSYD
    Inge Hansen, PSYD
    Klinisk psykolog

    Vår expert samtycker till: Ge dina föräldrar så mycket tid och utrymme som möjligt för att komma överens med ditt kön eller sexuell läggning. Erbjuda dem möjligheter att lära sig mer om LGBTQ + -identiteter eller träffa andra föräldrar som är längre i sin acceptansresa, om de är öppna för det.

  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 5
    5. Ge inte upp dina föräldrar. Om du älskar dina föräldrar och vill ha dem i ditt liv, måste du acceptera dem som de är. Fortsätt att nå ut till dem, och de kommer förmodligen att svara så småningom. De kan till och med ha en förändring av hjärtat och sluta vara så homofob.
  • Även om dina föräldrar är homofobiska i viss mån kan de mjukna upp över tiden för att upprätthålla ett förhållande med dig.
  • Metod 2 av 4:
    Kommer ut till dina föräldrar
    1. Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 6
    1. Bestäm om det är en bra idé. Du förtjänar att leva ditt liv och stolt, men lägg alltid din säkerhet först. Tyvärr kan komma ut till dina föräldrar ha skadliga konsekvenser om du är en minderårig. Till exempel kan dina föräldrar sparka ut eller säga mycket skadliga saker för dig. Se till att du är säker på att dina föräldrar inte kommer att hota ditt välbefinnande innan du berättar att du är LGBTQ+.
    • För att räkna ut om de kanske är klara, överväga deras svar på dina frågor om deras LGBTQ + Tro.
    • Lyssna alltid på din intuition! Om du känner dig rädd för att berätta för dem, vänta tills tidpunkten känns rätt.
  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 7
    2. Gör en plan för hur du hanterar en dålig reaktion från dina föräldrar. Innan du berättar för dina föräldrar att du är LGBTQ +, ordna en plats att bo och någon att prata med om saker går fel. Bestäm dessutom hur du stöder dig om dina föräldrar skär av dig. Medan det är läskigt och smärtsamt att tänka på dessa saker, hjälper det dig att skydda dig om saker inte går bra.
  • Du kan till exempel ordna att bo hos en stödjande familjemedlem som kan hjälpa till att täcka dina kostnader tills du är redo att vara ensam. Alternativt kan du stanna hos en väns familj.
  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 8
    3. Hitta en bra tid att komma ut. Prata med dina föräldrar när du och de är lugna och i gott humör. Undvik att komma ut under en upptagen eller känslomässigt spänd tid, som en semester, en stor familjeevenemang eller ett argument. Du vill att dina föräldrar ska vara så mottagliga som möjligt för vad du måste säga.
  • Tänk på vad du säger i förväg, så du får inte tunga.
  • Fråga en betrodd vän eller vuxen att hjälpa och stödja dig under denna konversation.
  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 9
    4. Var snäll och medkänsla med dina föräldrar när de justerar. Din kommande kan komma som en chock för dina föräldrar. De kan reagera med sorg, förvirring eller förnekelse. Försök att förstå var de kommer ifrån, och vara lika mild som du kan under din konversation. Lugna dem att du är glad och berätta för dem att du fortfarande kan göra saker som att gifta sig och ha barn.

    Dricks: Du har all rätt att vara upprörd om dina föräldrar har en negativ reaktion. Försök att påminna dig om att de sannolikt bara är oroliga för din lycka och välbefinnande. Förklara att det som är viktigast för din lycka är att de älskar och stöder dig för vem du är.

  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 10
    5. Ge dem en chans att svara, men lämna om du är osäker. Dina föräldrar kan bli upprörd eller kan försöka argumentera med dig om din LGBTQ + -identitet. Detta kan vara mycket smärtsamt, men det betyder inte att de inte så småningom accepterar dig. Lyssna på dem om de inte hotar dig, och försök att försäkra dem om att det du verkligen behöver från dem just nu är att de bara älskar dig.
  • Försök att inte argumentera med dem, eftersom det här kan eskalera situationen. Istället, säg något som, "Jag förstår att du känner det sättet, men jag hoppas att du förstår att det här är vem jag är" eller "Jag hör vad du säger, men jag håller inte med dina övertygelser. Jag vet att du älskar mig, och jag hoppas bara att du accepterar mig som jag är."
  • Varning: Det är möjligt att dina föräldrar blir våldsamma eller hotande. Om det händer, ta bort dig själv från situationen omedelbart och gå någonstans säker. Kom ihåg att detta beteende inte är ditt fel, och du förtjänar inte att behandlas på det här sättet.

  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 11
    6. Ge dina föräldrar tid att bearbeta vad du sa. Dina föräldrar kan behöva tid att tänka på vad du sa och att acceptera att du är LGBTQ+. Ditt förhållande till dem kan känna sig besvärliga och ansträngda för ett tag innan det börjar bli bättre. Vara tålmodig med dem när de släpper sina tidigare mål för dig och accepterar vem du verkligen är.
  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 12
    7. Betona att du fortfarande är samma person. Dina föräldrar kan vara rädda för att förlora barnet de älskar, så visa dem du är fortfarande samma person. Lev ditt liv som du normalt gör. Prata om din dag, diskutera dina planer och bjuda dina föräldrar att göra saker du normalt skulle göra som en familj.
  • Agerar detsamma som du alltid har hjälper dina föräldrar att känna sig "normala" om ditt förhållande igen.
  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 13
    8. Förklara att acceptera din LGBTQ + -identitet gör dig lycklig. Dina föräldrar kan frukta att vara LGBTQ + kommer att göra dig ett mål för mobbning eller att du inte kommer att leva ett uppfyllande liv. Dessa rädslor kan få dem att kämpa för att ändra vem du är. Hjälpa dem att förstå att dessa rädslor är ogrundade. Berätta för dem att det som är viktigast är att du har sin kärlek och stöd.
  • Du kanske säger, "Jag kan se varför du skulle vara orolig för mig, men jag kommer att vara okej. Jag behöver bara dig att älska mig."
  • Metod 3 av 4:
    Hantera med en dålig reaktion
    1. Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 14
    1. Följ din backup-plan. Om dina föräldrar inte tar nyheterna, ta tag i din packade väska och gå till den plats där du har planerat att stanna. Fokusera på att ta hand om dig själv under den här tiden. Senare kan du nå ut till dina föräldrar för att se om de är öppna för acceptans.
    Expertips
    Inge Hansen, PSYD

    Inge Hansen, PSYD

    Klinisk psykologddr. Inge Hansen, PSYD, är direktören för välbefinnande vid Stanford University och Weiland Health Initiative. Droppe. Hansen har professionella intressen i social rättvisa och kön och sexuell mångfald. Hon tjänade sin PSY från Kalifornienskolan för professionell psykologi med specialutbildning inom köns- och sexuell identitet. Hon är medförfattaren till den etiska säljaren: Att upprätthålla din integritet i kompromissens ålder.
    Inge Hansen, PSYD
    Inge Hansen, PSYD
    Klinisk psykolog

    Vår expert samtycker till: Kom ihåg att bara för att dina föräldrar inte accepterar, har det inget att göra med dig och ditt inneboende värde. Hitta personer i ditt liv som kommer att acceptera och fira dig för vem du är. Om dina föräldrar är extremt homofoba, kan du också behöva vidta försiktighetsåtgärder för att skydda ditt eget känslomässiga välbefinnande och se till att du fortfarande kommer att ha ett hem och ekonomiskt stöd trots deras övertygelse.

  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 15
    2. Gå någonstans säker om dina föräldrar blir våldsamma eller hotar dig. Tyvärr kan dina föräldrar lura ut på dig när du kommer ut. Du förtjänar inte denna typ av behandling, och det är viktigt att du flyttar till säkerhet. Lämna situationen och ring någon du litar på för hjälp. Gå sedan till ett säkert ställe tills du är redo att kontakta dina föräldrar.
  • Det är bäst att ordna att stanna hos en vän eller familjemedlem innan du berättar för dina föräldrar.
  • Om du inte har någonstans att gå, kontakta lokala LGBTQ + -organisationer för att få hjälp att hitta en plats att bo. Du kan också försöka lokala skydd om det finns några närmare dig.
  • Om du är medlem i en trosgemenskap, kan du hitta någon där som tillåter dig att stanna hos dem.
  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 16
    3. Känna igen verbala övergrepp När du hör det. Det är inte okej för dina föräldrar att säga grymma, skadliga saker för dig. Förutom förolämpningar kan dina föräldrar hota dig, göra skämt om dig, eller hålla kärlek från dig. Om dina föräldrar säger att dessa typer av saker till dig, försök att inte ta dem personligen. Innan du kan flytta ut, påminna dig om att dina föräldrar talar från en rädsla.
  • Prata med en rådgivare eller en vän som kan hjälpa dig att hantera dina föräldrars skadliga uttalanden.
  • Verbal missbruk är fortfarande missbruk. Det kan vara bäst för dig att ordna att bo någon annanstans om dina föräldrar fortsätter att behandla dig på det här sättet.
  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 17
    4. Omgiv dig med människor som stöder dig. Du har sannolikt människor i ditt liv som accepterar dig för vem du är. Om du inte når ut till medlemmarna i LGBTQ + -gemenskapen, antingen personligen eller online. Be dessa anhängare att vara där för dig under den här tiden.
  • Prata med dessa människor när du behöver ventilera eller få råd.
  • Tillbringa tid med dina anhängare för att öka ditt humör.
  • Lita på ditt supportsystem när du behöver en plats att bo, ekonomiskt stöd eller mat.
  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 18
    5. Prata med en rådgivare som kan hjälpa dig att bearbeta dina känslor. Känsla avvisad av dina föräldrar är en smärtsam upplevelse. En rådgivare kan hjälpa dig att hantera dina känslor och skapa en hälsosam tankegång. Leta efter en rådgivare online, via en LGBTQ + Support Group eller på din skola.
  • Du kanske kan få rådgivning gratis via din skola eller ett lokalt universitet med ett psykologiprogram. Dessutom kan det finnas gratis supportgrupper för LGBTQ + individer i ditt område.
  • Variation: Du kanske kan använda en gratis chattlinje för att få stöd. Du kan till exempel försöka q chattutrymme, vilket gör att du kan prata med någon din egen ålder.

    Metod 4 av 4:
    Står upp för dig själv
    1. Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 19
    1. Be dina föräldrar att delta i Family Counseling om de inte kan acceptera dig. Det är verkligen smärtsamt att känna sig avvisad av dina föräldrar, men ditt förhållande kan bli bättre. Rådgivning kan hjälpa dig att kommunicera bättre med dina föräldrar. Dessutom kan din rådgivare hjälpa dig att förstå saker från varandras perspektiv. Berätta för dina föräldrar att du vill förbättra ditt förhållande och be dem att göra ett möte för rådgivning.
    • Även om dina föräldrar inte vill prata med en rådgivare, överväga att få enskild rådgivning för dig själv. Om du är i gymnasiet eller högskolan kan du förmodligen prata med en skolrådgivare gratis.
  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 20
    2. Klargör att du inte frågar om tillstånd. Dina föräldrar kan försöka förbjuda dig från att vara allt annat än rakt. Kom inte till ett argument med dem - du kommer inte vinna, och det kan göra situationen värre. Istället, lugnt berätta för dem att du inte kommer att förändras, men du vill fortfarande ha ett förhållande med dem.
  • Säg något som, "Jag förstår att du inte godkänner, och jag ber om tillåtelse. Jag hoppas bara på din acceptans och tolerans."
  • Bild med titeln Deal med homofobiska föräldrar Steg 21
    3. Lev ditt liv för dig själv. Du är den som måste leva ditt liv, så lös att göra det på dina egna villkor, inte dina föräldrar ". Dina föräldrar kan vara olyckliga eller till och med arg på din sexuella läggning, men det är inte deras ställe att göra dig beter sig eller känner sig ett visst sätt.
  • Men kom ihåg att om du bor i ditt föräldrars hus, har de fortfarande något att säga över dina aktiviteter. Om du är orolig för hur det kommer att påverka ditt dagliga liv, kan det vara dags att gå ut på egen hand.
  • Varningar

    Dina föräldrar kan sparka ut eller stoppa ekonomiskt stödja dig när du kommer ut. Detta är helt orättvist för dig, men det är viktigt att planera för om det händer.
  • Oavsett om det är dina föräldrar eller inte, om någon hotar dig, borde du berätta för polisen eller andra betrodda vuxna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande