Hur man kommer till villkor med att vara transgender som en tonåring

Att inse att du är transgender kan ta med på många olika känslor, allt från lättnad till oro. Du kanske har problem med att acceptera dig som transgender först, och det är helt okej. Ge dig själv tid att bearbeta dina känslor och bestämma hur du vill uttrycka dig själv. I tid kan du lära dig att fira vem du är.

Steg

Metod 1 av 4:
Bearbetar dina känslor
  1. Bilden med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonåring steg 1
1. Känna igen att det är okej att vara transgender. Du kanske har hört att kön är en social konstruktion, och vad det betyder är att samhället har bestämt att män och kvinnor agerar ett visst sätt. Men inte alla passar in i dessa smala beskrivningar, och ibland hur du känner på insidan är annorlunda än ditt biologiska kön. Ge dig själv tillåtelse att vara den person du är för att det är vem du är tänkt att vara.

Visste du? Många som är transgender realiserar det i barndomen. Men alla är olika, så du kanske inte känner igen att du är transgender tills du är äldre. Det finns ingen rätt eller fel tid att räkna ut din könsidentitet.

  • Bild med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 2
    2. Läs mer om kön att ta reda på vad det betyder för dig. Växer upp, har du förmodligen lärt saker som "pojkar som blå och spela sport" eller "tjejer som dockor och klä upp sig."Men titta på dina vänner och familj kan du inse hur dumt dessa deskriptorer låter. Kön är inte så klart, så läs om vad forskare och experter har att säga om det. Då bestämmer dina egna åsikter om vad kön är för dig.
  • Utforska könsstereotyper och hur de förändras kan hjälpa dig att inse att det är helt okej att vara transgender. Det är inget fel med dig!
  • Bild med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 3
    3. Fråga dig själv frågor som hjälper dig att räkna ut din könsidentitet. Om du fortfarande ifrågasätter dig själv, kan du med en uppsättning frågor om kön hjälpa dig att känna dig mer bekväm med din identitet. Var ärlig med dig själv om hur du känner och oroa dig inte för vilka etiketter du ska använda. Bara fokusera på vad som får dig att känna dig lycklig. Du kanske frågar frågor som dessa:
  • Känner jag mig bekväm med kön jag tilldelades vid födseln?
  • Hur känner jag mig bekväm att uttrycka mig själv?
  • Vilket kön hoppas jag att folk identifierar mig som?
  • Hur ser jag mig själv i framtiden?
  • Vilka pronomen får mig att känna mig bekväm?
  • Bild med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 4
    4. Släpp dina känslor genom kreativt uttryck. Att vara kreativ kan hjälpa dig att arbeta genom dina känslor och kan hjälpa dig att nå en plats för acceptans. Välj en metod för att uttrycka din kreativitet och använda den för att hjälpa dig att må bättre. Du kan använda ett av följande uttag:
  • Skriv om dina känslor i en journal, dikt eller historia.
  • Måla eller rita vad du känner.
  • Gör en collage ur gamla bilder, urklipp från tidskrifter och skrotpapper.
  • Skapa en spellista som uttrycker dina känslor.
  • Bilden med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 5
    5. Utforska media representationer av transgender människor. Representationsfrågor, och se tecken som är som du kan hjälpa dig att känna dig mer bekväm med din könsidentitet. Läs böcker som har transgender-tecken och titta på filmer eller tv-program med transgenderrepresentation.
  • Några författare som har skrivit om transgenderupplevelser inkluderar Jamison Green, Kate Bornstein, Leslie Feinberg, Julia Serano, Mattilda och Louis Sullivan.
  • Du kan titta på visar som Orange är det nya svarta, Sabrina Chilling Adventures, eller Främjarna, som har transgender tecken.
  • Bild med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 6
    6. Kolla in resurser för transgender människor för hjälp. Du kanske har många frågor eller oro över vad det innebär att vara transgender. Lyckligtvis finns det många stora organisationer som är här för att hjälpa. Besök webbplatser för LGBTQ + förespråksgrupper för att få dina frågor besvarade och att lära dig mer.
  • Till exempel, besök trevorprojektet, mänskliga rättigheter kampanj och Glaad.
  • Metod 2 av 4:
    Omfamna dig som transgender
    1. Bild med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 7
    1. Fira att vara en transgender person. Även om du inte är redo att komma ut, kan du fortfarande vara stolt över vem du är. Gör en lista över allt du älskar om dig själv, inklusive din könsidentitet. Leka med din känsla av stil för att se vad som känns rätt mot dig. Överväg att skapa en online persona för din sanna könsidentitet. När du är redo, uttrycka din könsidentitet till världen.
    • Det är okej att gå i din egen takt. Kommer ut kan vara super läskigt, så känner inte att du måste vara "ute" för att fira dig själv.
  • Bilden med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 8
    2. Definiera vad som är transgender betyder för dig. Det finns inget "korrekt" sätt att vara transgender. Hur du klär dig, agera och presentera dig själv är helt upp till dig! Bestäm hur du känner dig bekväm och uttrycker dig själv och gör det som gör dig lycklig.
  • Till exempel kan du bestämma att du vill klä dig som ditt sanna kön. Alternativt kan du bara välja kläder du gillar, oavsett vilket kön de gjordes för. Det finns inga regler för hur du måste klä eller agera.
  • Det är okej att anpassa hur du klär eller fungerar som du lär dig mer om dig själv. Till exempel kanske du föredrar att hålla med en androgynös utseende för tiden, men det är okej att prova könskläder om du bestämmer det är rätt för dig.
  • Detta gäller också för övergång. Du kanske vill starta hormoner så snart du kan och kanske vill ha kön som bekräftar kirurgi. Men det är okej om du väljer att inte göra det.
  • Bild med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 9
    3
    Var dig själv I stället för att försöka överensstämma. Inte skäms över att vara vem du är! Du är lika viktig som någon annan, och du förtjänar att leva ett liv som gör dig lycklig. Klä dig hur du gillar, njut av dina intressen, och oroa dig inte om andra kommer att godkänna eller inte. Din könsidentitet är giltig, och det finns ingen skam för att driva din egen psykiska hälsa och lycka.
  • Som ett exempel kan du prova för skolspelet, skolans danslag, eller cheerleading squad om det är något du tycker om, även om du inte känner att du passar det "typiska" utseendet.
  • Bild med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonåring steg 10
    4. Prata med en läkare om du vill börja hormonbehandling. Du behöver inte ta hormoner som transgenderperson, men de är en stor hjälp om du planerar att övergå. Leta efter en läkare i ditt område som har erfarenhet av att behandla transgenderpatienter eller som stöder transgendergemenskapen. Diskutera dina mål när det gäller övergång och fråga vad du behöver för att starta hormonbehandling, om du vill ha det.
  • Besök webbplatser för Transgender-samhället för att se om du kan hitta en rekommendation för en läkare. Du kan också kunna kopplas till en läkare via din lokala LGBTQ + -grupp.
  • Om dina föräldrar är stödjande, be dem att hjälpa dig att skärpa dina läkare så att du kan se till att du hittar någon som är stödjande och respektfull för dina behov.
  • Metod 3 av 4:
    Bygga ett stödsystem
    1. Bild med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 11
    1. Identifiera de allierade i ditt liv som kommer att vara där för dig. Du har sannolikt vänner eller släktingar som stöder LGBTQ + -gemenskapen. Ta reda på vem du kan räkna med att vara där för dig, sedan spendera mer tid med dem. Fråga dem om de är okej med dig att komma till dem om du har en hård dag eller behöver lite uppmuntran.
    • Var uppmärksam på hur dina vänner pratar om LGBTQ + -emissioner för att se om de verkar stödjande.
    • Du kanske säger något, "Är det okej om jag skriver dig när jag känner mig nere? Du verkar verkligen stödja transgendergemenskapen, och jag tror att det kan hjälpa till att höra dina vänliga ord."
  • Bilden med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 12
    2. Nå ut till andra transgender människor i verkligheten eller online. Att prata med någon som har gått igenom liknande erfarenheter kan vara väldigt hjälpsamma. Andra människor i transgendergemenskapen kommer att ha en bättre förståelse för vad du går igenom än dina andra vänner. Dessutom kommer de att kunna erbjuda användbara råd. Försök att ansluta till transgendervänner på en lokal LGBTQ + -grupp om det är möjligt eller anslut med andra online.
  • Du kanske inte uppfyller mycket transpersoner i ditt samhälle, speciellt om du bor i en liten stad. Det finns dock många transgender människor i världen, och du är inte ensam.
  • Bilden med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 13
    3. Gå med i en Online Transgender Community. Att vara en del av ett online-samhälle kommer också att ge dig en plats att dela med dig av dina erfarenheter och få råd. Det finns flera online-samhällen värd av LGBTQ + Advocacy Groups. Delta i dessa samhällen för att hitta vänner och support. Du kan även vara anonym om du föredrar.
  • Besök webbplatser för nationella organisationer som förespråkar och support transpersoner, som National Center for Transgender Equality, Trevor Project, PFLAG, Mänskliga kampanjen (HRC) och GLAAD.
  • Du kan prova TrevorSpace av Trevor-projektet, som har ett forum och ansluter dig med LGBTQ + vänner. BesökTrevorprojektet här.
  • Bilden med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 14
    4. Leta efter en personlig LGBTQ + supportgrupp i skolan eller i gemenskapen. Kolla med din skola för att se om det finns en LGBTQ + Club eller Group for Transgender-studenter. Kontrollera dessutom med ditt lokala communitycenter eller bibliotek. Du kan också ringa lokala terapeuter för att se om de är värd för en supportgrupp.
  • Om du bor i en liten stad kanske du kan hitta en supportgrupp i den närmaste stora staden.
  • Du kan försöka starta en klubb för LGBTQ + studenter om din skola inte redan har en.
  • Bild med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 15
    5. Besök en terapeut för ytterligare psykisk hälsa. Även om det är absolut inget fel med att vara transgender, kan du ha problem med att acceptera dig själv eller kan gå igenom perioder av ångest eller depression. Det kan vara svårt att hantera dessa problem på egen hand. Dessutom kan du behöva en terapeut som hjälper dig att få godkännande för hormonterapi eller könsbekräftelse, om du vill ha det. Arbeta med en terapeut som stöder dig och hjälper dig att känna dig hörd.
  • Be din läkare att hänvisa till en terapeut eller leta efter en terapeut online. Kontrollera deras hemsida för att se om de listar transgenderproblem i sina erbjudna tjänster.
  • Dina terapi sessioner kan täckas av försäkring, så kolla dina fördelar.
  • Metod 4 av 4:
    Kommer ut när du är redo
    1. Bilden med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 16
    1. Vänta tills du är redo att komma ut. Känn dig inte rusad för att komma ut eftersom det är okej att göra det på dina egna villkor. Vissa människor gillar att komma ut direkt, men andra gillar att vänta. Gör vad som känns rätt mot dig, för din lycka och komfort är det som är viktigt.
    • Till exempel kanske du föredrar att komma ut om du känner att du lever en lögn. Men du kan bestämma dig för att stanna i garderoben om du är orolig för din säkerhet.
  • Bild med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 17
    2. Öva vad du vill säga i förväg. Att komma ut kan vara läskigt, även om du känner dina vänner eller familjemedlemmar älskar dig. Besluta vad du vill säga i förväg kan hjälpa till. Skriv ut vad du vill säga och sedan repetera det högt.
  • Du kan säga något som, "Jag har kämpat med något ett tag på senare tid, och jag skulle vilja öppna upp till dig om det. Jag är en transgenderperson, och jag tror inte att jag kan fortsätta att leva som mitt fel kön. Jag är redo att vara öppen om min identitet, och jag hoppas att du kommer att vara bredvid mig i support."
  • Bilden med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 18
    3. Be folk att ringa dig med ditt valda namn när du är redo. Du kan bestämma dig för att hålla ditt namn om du gillar det, men det är vanligt för människor som är transgender för att välja ett namn som representerar deras sanna kön. Du har rätt att bli kallad med det namn du föredrar. När du kommer ut, prata med din familj, lärare och vänner att låta dem veta vilket namn du föredrar. Du kan prata med dem personligen eller meddela dem via text eller e-post, beroende på vilket som är bekvämare för dig.
  • Till exempel kanske du pratar med dina föräldrar och stänger vänner i person. Säg något som, "Jag vill att du ska veta att jag ska leva som mitt sanna kön, vilket är kvinnligt. Från och med nu kommer jag att bli Hailey, så snälla ring mig det."
  • Du kan skicka ett mail till dina lärare som säger något som, "Jag kommer ut som transgender, så jag ville berätta allt mitt valda namn. Vänligen ring mig Dillon från och med nu."
  • Du kan också skicka om ditt namn på sociala medier.
  • Bilden med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 19
    4. Berätta för personer dina föredragna pronomen. Du förtjänar att använda pronomen som känns rätt till dig. Dela dina pronomen med folket i ditt liv. Om någon kallar dig fel pronomen, tala upp och korrigera dem.
  • Du kanske säger, "Eftersom jag identifierar som kvinnlig, använder jag hon / hennes pronomen," "Jag identifierar som man, så jag föredrar att han / honom pronomen" eller "Jag är icke-binär, så jag använder de / dem pronomen."
  • Om någon använder fel pronomen på olycka, kan du helt enkelt säga, "hon" eller "han" för att påminna dem. Om någon använder fel pronomen mer än en gång, kanske du säger, "Jag har sagt att mina pronomen är de / dem. Snälla respektera mig genom att använda mina korrekta pronomen."
  • Bild med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 20
    5. Förvänta massor av frågor men bara svara om du känner dig bekväm. Det är troligt att några av dina vänner och släktingar inte förstår vad det innebär att vara transgender. Dessutom kan de bara vara nyfiken på dina erfarenheter. Var beredd på frågor, men känner inte pressat för att svara på dem. Dela bara vad du är bekväm att diskutera.
  • Människor ställer ofta frågor som, "När insåg du att du är transgender?"" Betyder det att du kommer att göra killar nu?"Eller" Ska du få kirurgi?"
  • Om du inte vill svara på en fråga kan du säga, "Det är något jag inte känner mig bekväm att diskutera," eller "Det är väldigt personligt."
  • Bild med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 21
    6. Prata med någon du litar på först så du har en allierad. Du kanske föredrar att komma ut till en nära vän eller släkting innan du berättar för alla andra. Senare kan du be den här personen att hjälpa dig att berätta för alla andra. Välj någon du litar på att hålla saker till sig själva tills du är redo att komma ut till alla. Då ta bort dem åt sidan för en privat konversation.
  • Säg något som, "jag måste prata med dig om något seriöst. För ett tag nu har jag vetat att jag inte är riktigt en tjej. Jag är verkligen en kille, och jag är redo att komma ut som transgender. Du är en av mina närmaste vänner, så jag ville prata med dig först."
  • Bild med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 22
    7. Prata med människor individuellt eller i små grupper om du är nervös. En av de svåraste delarna av att komma ut är att du ständigt måste göra det. Tyvärr kan du känna dig nervös varje gång eftersom det är svårt att berätta hur människor kommer att reagera. När du först kommer ut kan det vara lättare för dig att berätta för folk en-mot-ett eller några personer i taget. Prova det för att få det att känna sig mindre överväldigande.
  • Till exempel kan du berätta för personer i grupper om 2-4.
  • Du kan säga, "Jag är redo att öppna upp till dig om något som är väldigt viktigt för mig. Jag är transgender, och jag är redo att börja leva som mitt sanna kön."
  • Bild med titeln kommer till villkor med att vara transgender som en tonårssteg 23
    8. Värd en kommande fest om du vill ha en stor fest. Du borde känna dig stolt över vem du är och hur modig du ska leva din sanning. Om du känner dig bekväm med en stor fest, överväga att vara värd för en händelse för att fira din kommande ut. Bjud in alla dina nära vänner och släktingar och gör ett stort meddelande.
  • Du kan ge ett tal för att säga något som, "tack alla för att komma ut ikväll för att fira mig. Ironiskt nog kommer jag ut ikväll som transgender, "eller" Jag uppskattar att alla kommer till min fest. Jag ville samla alla viktiga för mig att dela med dig allt jag är redo att leva i min sanning. Jag är transgender, och ikväll kommer jag ut."
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ta så länge du behöver acceptera vem du är. Att inse att du är transgender kan vara känslomässigt och mentalt hårt, men det blir lättare.
  • Om du vill ta hormoner eller övergång, prata med en läkare eller terapeut så fort du kan, för att du har mer framgång om du börjar tidigt. Oroa dig inte om du inte kan starta övergången direkt eftersom du fortfarande kan göra det, även om du har gått igenom puberteten.
  • Du är inte ensam! Även om allas erfarenhet är unik, finns det människor där ute som är som du och vem har gått igenom många av samma saker du går igenom.
  • Ta upp LGBTQ + ämnen med människor att mäta hur de reagerar om de får reda på att du är transgender. Lyssna på deras svar för att se om de accepterar eller inte.
  • Att vara transgender kan innebära olika saker för olika människor. Det behöver inte betyda övergång, ta hormoner, etc. Låt inte någon annan definiera vem du är.
  • Ta hand om din mentala och fysiska hälsa. Övergång är grov, och hanterar transfoba människor är svårt. Att ta hand om din hälsa hjälper dig att känna dig stark och centrerad.
  • Det är okej att behandla dig själv ibland, gör något som gör att du känner för vad du identifierar.
  • Försök att respektera människor som skiljer sig från dig, men du borde inte behöva offra vem du är.
  • Bestäm om hormoner är rätt för dig, och antar inte att du behöver dem. Du kan vara glad att bara ändra hur du klär dig och presentera dig själv. Men du kanske föredrar att få könsbekräftelse. Alla val du gör är helt okej om det är rätt för dig.
  • Prata med människor i transgendergemenskapen så snart du kan för att få stöd, råd och en ljudkort.
  • Sexuell läggning är inte kön. Även om du är transgender, kan du fortfarande vara gay, rak, bisexuell, pansexuell eller asexuell. Till exempel kan du vara en lesbisk om du är en transgenderflicka som gillar tjejer.
  • Varningar

    Var extra försiktig i offentliga toaletter. Försök med att ta med en vän för att skydda dig, med en familj badrum, eller gå på toaletten innan du lämnar huset.
  • Få hjälp omedelbart om någon trakasserar, stjälkar, hotar eller attackerar dig. Det är inte ditt fel, och du förtjänar att känna sig trygg.
  • Du kan känna dig deprimerad eller överväldigad ibland. Om det händer, prata med någon du litar på eller kallar en hjälplinje, till exempel Trevor-projektet på 1-866-488-7386.
  • Med hjälp av hormoner fick du inte med en doktors recept kan vara farligt. För din säkerhet är det bäst att gå igenom en läkare för att göra hormonbehandling.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande