Hur man agerar nykter

Att agera nykter kan vara lätt eller hårt beroende på hur fulliv du är och vad du gör. Målet är att känna till dina gränser. Om du dricker okontrollerbart, kommer du inte att kunna agera nykter oavsett din skicklighet. Men om du är självmedveten kan du kanske lura många människor runt dig för att tro att du är nykter. Tricket är att veta hur de upptäcker berusade människor. Lär dig hur du undviker att skicka fel signaler och du kan agera nykter nog för att lura de flesta av dem, om inte alla.

Steg

Metod 1 av 4:
Diskuerande vanliga berättar
  1. Bild med titeln Act Sober Steg 1
1. Håll ögonen öppna och klara. Människor som är under påverkan tenderar att ha sömniga eller droopy ögon. Göra ett medvetet försök att hålla ögonen öppna och bekämpa uppmaningen att låta dem börja stänga. Blinka snabbt och ofta. När du är full, kan dina ögon bli lätt irriterad. Använd ögondroppar för att minska rodnad.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 2
    2. Hitta en plats och stanna där. Om du börjar gå runt, kommer du att uppmärksamma dig själv och troligen resa eller falla. Människor kommer förmodligen inte att märka hur fulliv du är om du gömmer din brist på samordning. Om du måste gå, flytta snabbt till din destination. Framåt fart kommer att hålla dig från svindlande. Placera händerna på ett solidt föremål (räcken, tabeller, backar av stolar) När du flyttar för att hjälpa din hjärna kompensera för din brist på balans.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 3
    3
    Var uppmärksam. Människor rymmer ofta när de är fulla. De går vilse i sina egna tankar och ignorerar allt runt dem. Förbli förlovad med din miljö. Lyssna på vänner samtal, titta på vad som händer runt rummet och svara om någon försöker få din uppmärksamhet dig.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 4
    4. Begränsa dina ord. Slurred tal, bragging, repetition och olämpliga uttalanden är berättande tecken på berusning. Alkohol försämrar din bedömning, så du kommer inte höra hur druckit du låter. Låt inte ditt galna samtal ge dig borta. Begränsa din slutet av konversationer till korta svar.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 5
    5. Håll dig till enkla ämnen. Komplicerade tankar är svåra att uttrycka när du är berusad, och försöker förklara vad du menar kan vara en giveaway som du har haft några (eller flera) att dricka. Slåss uppmaningen att uttrycka någon "fantastiska tankar" Du kom precis med: En ny affärsidé, din önskan att gifta sig med en kvinna som du träffade för femton minuter sedan, etc. De kan låta sinne som blåser just nu, men chansen är att de inte är.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 6
    6. Hävdar att du är sjuk eller trött. Naturlig trötthet liknar ofta förgiftning. Om någon frågar om du är full, ge plausibla ursäkter för ditt beteende. Människor kommer sannolikt att ge dig fördelen av tvivel.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 7
    7. Ät starkt luktande mat. Apelsiner, potatischips, jordnötssmör, curry, vitlök, lök och andetag minter kommer att maskera alkohol (och rök) på andan. Dessa luktar är kraftfulla och potentiellt obehagliga, men de är vanliga att människor inte misstänker att du försöker täcka upp lukten av sprit.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 8
    8. Applicera Köln eller doftande deodorant. När du är full, luktar hela din kropp som alkohol, inte bara andan. Till dess att din lever är klar med att metabolisera alkoholen, kommer din kropp att avge det något söt, identifierbar drucken lukt. Använd Köln eller en stark deodorant som gammal krydda för att dölja doften.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 9
    9. Borsta dina tänder. Alkohol torkar ut din mun och uppmuntrar bakteriell tillväxt. Människor har kommit för att associera lukten av en ohälsosam mun med lukten av alkohol. Om du inte kan maskera lukten av alkohol med starka livsmedel, rengör din mun istället. Borsta tänderna, skölj med munvatten och drick mycket vatten för att rehydrera.
  • Metod 2 av 4:
    Lära sig hur du agerar när du dricker
    1. Bild med titeln Act Sober Steg 10
    1. Titta på några av dina basinstinkter när hämningar avlägsnas bort. En av de största effekterna alkohol har på dig är att begränsa dina hämningar. Om du vanligtvis är orolig för hur människor tänker på dig, kan dricka hjälpa dig att koppla av och sluta oroa dig. Detta betyder också att några av dina basinstinkter kan avslöjas. Om du håller tillbaka ett humör kan det flamma upp ur kontroll när du är berusad. Om du vet att du har ett problem så måste du inte bara arbeta på din självkontroll, utan försöker också ändra dina naturliga lutningar.
    • Om du är arg berusad kan du upptäcka att du tenderar att vara arg under dagen. Om så är fallet och du vill agera nykter, kan du överväga ilskahanteringsklasser. Där är det möjligt att lära sig tekniker för att undvika att bli arg på första platsen.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 11
    2. Fråga vänner om vad de ser när du är full. När din dom är försämrad av alkohol, kan dina nyktera vänner kunna berätta för ditt tillstånd av dina berättelser. Be dem att berätta om förändringar i ditt beteende. Se om de skulle vara villiga att ge dig exempel. Begå dessa förändringar av beteende till minnet. Du måste arbeta med att gömma dem för att agera nykter.
  • Ett sätt att fråga dina vänner om ditt berusade beteende är att fråga vilken typ av berusad du är. Även om de inte har specifika exempel på ditt udda beteende kan de ha en övergripande känsla av hur du är. Lyckliga drunkar tenderar att vara väldigt jovial desto mer alkohol de konsumerar. Angry drunks tenderar att vara genomsnittliga och problematiska. Det finns många andra typer men det skulle få konversationen att gå.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 12
    3. Spela in dig själv när du är full. Du vet troligen hur du normalt beter sig också. Om du spelar in dig själv när du är full, kan du se mer än dina vänner gör. Detta kan låta dig bekräfta dina vänners observationer om du tror att de är otroliga. Dessutom kommer du att ha tydlig dokumentation av ditt udda beteende. Detta ger dig en bra utgångspunkt när du försöker identifiera dina berättelser.
  • Du behöver inte göra det själv eller till och med mycket av tiden. Du kan få en vän att spela in dig med sin telefon när du inte letar efter. Du kan till och med använda din telefon för att ta en ljudinspelning för att se hur du låter senare när du är nykter.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 13
    4. Skriv ner dina berättelser. Om du inte vill att folk ska veta är du full, måste du sluta agera onormalt. Drunk folk kan ofta identifieras av deras unika beteenden. Fråga vänner om ditt udda beteende eller visning / lyssna på en inspelning ger dig information. Ditt mål är att identifiera din berättar och skriver ner dem. Detta ger dig en lista över saker att arbeta på.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 14
    5. Testa gränserna för att övervinna dina berättelser. Vissa berättar att du kan undvika genom träning. Du måste bibehålla någon nivå av icke-berusning men. När du har en lista att arbeta på, bli full. I ditt berusade tillstånd, försök att fungera så normalt som möjligt. Du måste titta på din lista med berättar och undviker att göra något av de onormala beteenden. Om det är för svårt kan du vara för full. Skala ner ditt drick för tillfället tills du hämtar att agera nykter i ett lägre tillstånd av berusning.
  • Tänk på att ju mer berusade du är desto svårare blir det att dölja dina berättelser. Om du fortsätter att dricka, så småningom kommer du inte att kunna dölja det.
  • Inte alla berättar kan undvikas. Du kommer att vilja undvika att ge människor möjlighet att observera dessa aspekter. Till exempel, om du vet att du har alkohol på andan, bli inte för nära.
  • Metod 3 av 4:
    Agerande nykter
    1. Bild med titeln Act Sober Steg 15
    1. Öva att övervinna dina berättar när du dricker. Du kan driva dina gränser. Om du befinner dig för full för att undvika att visa dina berättar, övar att övervinna dem. Du kanske frågar din nyktera kompis att utvärdera dig. Öva att agera nykter medan du är full tills du kan dra av den framgångsrikt till din nyktera kompis.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 16
    2. Håll ditt sammanhang i åtanke när du försöker agera nykter. Inte alla arenor bidrar till att du agerar nykter. Att agera nykter i en bar är mycket annorlunda än att agera nykter vid ett trafikstopp eller framför arga föräldrar. Om du trycker på dina gränser kanske du inte kan agera nykter i samma takt i varje scenario. När du vet att du är potentiellt flyttar till ett nytt scenario, låt din berusning slita lite mer innan du försöker agera nykter.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 17
    3. Öva fältet sokhetstest. När du dras över finns det vissa test som myndigheterna kan använda för att testa din nykterhetskort av en andningsstagare. Många av dessa tester är utformade för att bli allt svårare ju mer berusade du är. Nyheten av dessa scenarier betyder att om du inte praktiseras kan du hitta dig själv för nervös för att agera nykter.
  • Var noga med att få en nykter person att utvärdera dig. Låt dem studera beteenden en brottsbekämpande agent kommer att leta efter. Då kan de exakt berätta vad du gör fel till det bästa av deras förmåga.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 18
    4. Undvik scenarier där det är omöjligt att låtsas vara nykter. Några kroppsliga beteenden ger dig bort eftersom de är oundvikliga.Även när du lär dig att styra dig tillräckligt för att agera nykter, kan din kropp inte fungera så nykter som du vill ha det. Ett Breathalyzer-test kan avslöja att din kropp inte har metaboliserat alkohol så fort du ville det skulle. Vokalband, ögonmuskler och ben kan inte utföra hur en nykter persons skulle. När din kropp agerar bortom din förmåga att dölja din berusning, undvik scenarier där de kan ge dig bort.
  • Om du dras över av en polis, ska du skicka till sina önskemål. Vägrar att utföra ett fälthärdighetstest eller blås i en andningsmedel är i allmänhet en dålig idé. Genom att förvärva din licens kan du ge implicit samtycke. Att vägra att samarbeta med brottsbekämpning kan tjäna dig ytterligare citat.
  • Metod 4 av 4:
    Hålla dunkelness i check
    1. Bild med titeln Act Sober Steg 19
    1. Ät innan du dricker. Detta kommer att buffra din mage så alkohol kommer inte att absorberas i ditt blod för snabbt. Detta kan orsaka en spik i din berusning. Spikes som dessa kan tillfälligt lämna dig oförmögen att agera nykter. Målet är att inte komma till den punkten. Att agera nykter är i stor utsträckning en fråga om att upprätthålla en nivå av berusning som inte förbjuder dig att kontrollera dina beteenden.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 20
    2. Håll ett nära öga på din drinkantal. Detta är ett objektivt sätt att hålla sig för att bli för full för att agera nykter. Du behöver veta dina gränser. När du börjar dricka, gör en mental anteckning av tiden. Håll sedan ett tal om hur många drycker du har haft sedan den tiden. Om du vet att du inte längre kan agera nykter, kom ihåg hur mycket du hade druckit och försök att stanna under det nästa gång.
  • Hur din kropp behandlar alkohol kommer att variera med dryck, tid, vikt och biologisk kön. Din kropp kommer att metabolisera alkohol kontinuerligt men endast i viss takt. Om du följer med dina drycker under en tidsperiod kan du beräkna din blodalkoholnivå (BAL). Detta kan senare hjälpa dig att identifiera en bal där du inte längre kan agera nykter. Stanna under.
  • Drycker kommer i ungefär standard storlekar. En burk öl kommer att ha ungefär samma mängd alkohol som ett glas vin och ett skott av sprit. Om du är på en fest som dricker öl, spara flaskans kepsar eller aluminiumflikar för att hålla ett antal av dina drycker. Om du är i en bar, fråga bartendern hur många drycker du har haft.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 21
    3. Alternativa dricksvatten och alkoholfria drycker. Detta hjälper inte bara att hålla sig för fullt men också minska svårighetsgraden av en baksmälla. Målet är att hjälpa till att hålla alkoholen utspädd i ditt blod genom att kontinuerligt lägga till vatten till din kropp. Alkohol kommer att få din kropp att förlora vatten. Detta hjälper till att hålla kroppen att bli uttorkad.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 22
    4. Ha en nykter kompis. Du kan upptäcka att ha en utsedd förare hjälper dig att undvika berusade beteenden. Till exempel går vilse att gå tillbaka till din bil. Det finns några mobiltelefonappar som kan hjälpa till med några av dessa situationer. En nykter kompis kan dock också låta dig veta när du har haft för många. De kan berätta när du inte längre kan agera nykter. Få dem att hålla ett öga på dig så att du kommer att känna till dina gränser. På så sätt kan du hålla din alkoholkonsumtion till en nivå som låter dig agera nykter.
  • Bild med titeln Act Sober Steg 23
    5. Öka din drickstolerans på ett hälsosamt sätt. Våra kroppar utvecklar en tolerans för alkohol över tiden. Om du har varit nykter ett tag kan du märka att det tar färre drycker att få en effekt än det har tidigare. Regelbunden dricka ökar din tolerans. Denna ökning av toleransen gör att du kan dricka mer över en period och fortsätta att framgångsrikt agera nykter.
  • Naturligtvis, drick inte bara för att bygga en starkare tolerans. Läkare rekommenderar en daglig gräns för två alkoholhaltiga drycker för män och en för kvinnor.
  • Varningar

    Oavsett hur nykter du hittar dig kan agera, drick inte och kör. Använd inte en bil eller delta i någon annan aktivitet som kan riskera din egen säkerhet eller andras säkerhet.
  • Sök akutmedicinsk uppmärksamhet för alla som inte svarar på att dricka. Alkoholförgiftning är ofta dödlig.
  • Överdriven konsumtion av alkohol kan orsaka hjärnskador, leverskador och blackouts.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande