Hur man korsar dina ögon

Vill irritera din föräldrar, roa dina vänner, eller lägg till lite extra till din komedi rutin?"Korsning" dina ögon (fiske dem inåt mot mitten av ditt ansikte), är ett roligt, lätt trick som aldrig misslyckas med att få en reaktion av något slag. Och, i motsats till vad dina föräldrar eller lärare kan berätta, kommer dina ögon inte fastna i ett korsat läge. Om du vill veta hur du korsar dina ögon och börjar freaking människor, se steg 1 för att komma igång.

Steg

Del 1 av 3:
Fokusera på näsan
  1. Bild med titeln Korsa dina ögon Steg 1
1. Fokusera båda dina ögon på näsens spets. Långsamt sänka blicken tills båda ögonen är inriktade på näsens spets. Detta kan orsaka lite av ögonbelastning, eftersom du förmodligen inte brukade använda dina ögonmuskler på det här sättet. Även om du inte kommer att kunna se det själv, ska dina ögon nu korsas. Men det här är inte så långt, eftersom du tittar ner, kan ingen annan se att dina ögon är korsade.
  • 2. Flytta blicken uppåt. Denna del är knepig. När du väl har behärskat på näsens spets, bör du långsamt flytta blicken uppåt, som om du stirrade rakt fram, samtidigt som du försökte hålla ögonen vinklade inåt, precis som de var när du koncentrerade sig på att stirra på spets av näsan.
  • 3. Öva, öva, träna. Du kommer noga att hitta det svårt att hålla ögonen korsade när du slutar fokusera på näsan. Att korsa dina ögon är en mycket naturlig teknik som låter dig fokusera på något som är väldigt nära dig, och så snart du tar ögonen bort från det objektet (i det här fallet, din näsa), kommer din hjärna automatiskt att försöka återfokusera din ögon på mer avlägsna föremål, därigenom uncrossing dina ögon nästan omedelbart.Du kan dock styra dina ögonmuskler för att hålla sig ur fokus, men det kan ta lite övning. Glöm inte att hålla ögonen öppna, så vem som helst kan se ditt korsögda ansikte!
  • Bild med titeln Korsa dina ögon Steg 4
    4. Få hjälp från en vän. Om du verkligen vill behärska ögonkorsningen, bör du ha en vän där för att se dig göra det, så du kan se till att du verkligen gör det framgångsrikt. Om du tittar upp på din vän och vän säger, "Ew!" Eller gör ett brutto ansikte, då är chansen att ja, du har framgångsrikt korsat dina ögon. Folk säger att du kan försöka ta en bild av dig själv i den korsade positionen för att se om du har gjort det framgångsrikt, men det tar bara bort för mycket samordning.
  • Del 2 av 3:
    Med en penna
    1. Bild med titeln Korsa dina ögon Steg 5
    1. Håll ut en penna på ögonnivå vid armlängden. Fokusera på det objektet, försöker ignorera allt bakom det. Det här är verkligen en annan version av att stirra på spetsen av näsan, vilket överdriver processen och gör det bara lite lättare.
  • 2. Ta med föremålet närmare ditt ansikte. Gör det långsamt och se till att du bara håller ditt fokus på det objektet. Detta kommer att ta lite övning. Bli inte frustrerad om du inte verkar hålla blicken på objektet, först.
  • Bild med titeln Korsa dina ögon Steg 7
    3. Sluta när objektet är nära ditt ansikte. När pennan är ca 2-4 tum (5.1-10.2 cm) från ditt ansikte, dina ögon ska korsa. Ta en stund att fortsätta att fokusera på objektet med dina ögon korsade.
  • 4. Ta bort objektet från din synfält, men flytta inte ögonen. Denna del är knepig. Som med tekniken ovan är att hålla ögonen korsad den svåra delen, men det kan uppnås med övning. Du vet när dina ögon "uncross" Eftersom dina ögon verkar "knäppa" tillbaka i fokus.
  • Del 3 av 3:
    Flytta ett öga åt gången
    1. Bild med titeln Korsa dina ögon Steg 9
    1. Var en mästare på att korsa dina ögon. Detta är en avancerad skicklighet som du bara kan behärska efter att ha varit ett pro på att korsa dina ögon det vanliga gamla sättet. Korsar dina ögon medan du flyttar ett öga i taget har en extra gross-out-faktor, för, om du lyckligtvis kan du flytta dina ögonbollar i olika riktningar.
  • 2. Korsa dina ögon. Använd bara vilken teknik som fungerar bäst för att korsa dina ögon, oavsett om det tittar på näsens spets och sedan titta upp, med en penna eller göra vad som helst för dig.
  • 3. Fokusera på att flytta bara ett öga bort från näsan. Medan dina ögon är korsade, fokusera på, säg, flytta din högra ögonboll hela vägen ut till vänster sida av ditt ansikte. Först bör det åtminstone komma till mitten. När du gör det, se till att det vänstra ögonen korsas, fokuserar på näsens spets. Detta kommer att skapa ett störande utseende, med ett öga korsat hela vägen, och den andra som antingen vetter ut eller ens till sidan.
  • 4. Upprepa med den andra sidan. Du kan ha mer kontroll över ett öga än det andra, så du borde försöka motsatsen, hålla ditt högra öga korsat medan du flyttar ditt vänstra öga mot mitten eller hela vägen till det vänstra hörnet av ditt öga. Se vilken som är lättare för dig.
  • 5. Fortsätt öva! Detta är en ännu svårare skicklighet än att korsa dina ögon, men om du behärskar det, är det garanterat att freak ut dina vänner ännu mer. Ta bara några minuter om dagen för att öva denna färdighet och du kommer att vara en mästare på nolltid.
  • Tips

    Att öva i mörka förhållanden eller med dina ögon stängd kan hjälpa, eftersom det är mindre för dina ögon att fokusera på, vilket möjligen gör det lättare att hålla ögonen korsade.
  • Om du vill se hur dina ögon ser ut, ta en bild.
  • När du väl har känslan av hur du korsar dina ögon, kan du enkelt göra det - och omedelbart - när du vill.
  • När du väl lär dig att korsa båda ögonen, försök bara korsa ett öga för någon verklig effekt! Börja med att titta hårt med båda ögonen åt höger eller vänster och korsa dina ögon utan att flytta båda dina ögon tillbaka till centrum.Öva i en spegel.När du väl har det bra att göra det från båda sidor kan du slå huvudet och flytta det ett korsöget till den andra sidan till stor effekt.
  • Hur vet du om du gör det rätt?Du kan inte riktigt titta i en spegel, för det kommer att orsaka ögonen "uncross."Det enklaste sättet att kontrollera är att få en vän att titta på dig och berätta om dina ögon verkligen är korsade.Om du inte vill träna över dina ögon framför någon, ta en bild av dig själv när du tror att dina ögon är korsade.Försök använda en digitalkamera eller mobilkamera för att göra det, så du kan omedelbart se resultaten.Kom bara ihåg att inte fokusera på kameran.Var uppmärksam på hur dina muskler fungerar när dina ögon är korsade och försök att komma ihåg hur de känner så att du kan göra det igen. Ett alternativt sätt är att kontrollera om allt är suddigt eller "fördubblats" eller inte. När du korsar dina ögon tenderar allt annat att vara suddigt eller "fördubblats."
  • När man tittar ner på näsan har många en tendens att nästan stänga ögonen.Kom ihåg att hålla ögonlocken öppna, eller ingen kommer att kunna berätta att ögonen är korsade.
  • Nästan alla kan korsa sina ögon i viss utsträckning, men det är inte lika märkbart på vissa människor.Om du är en av dessa människor, kolla in relateradwikihows för andra knep du kan använda för att blända din publik.
  • Vissa människor är födda med feljusterade eller "korsad" ögon, eller de utvecklar problemet, kallad strabismus, strax efter födseln.Strabismus är ett allvarligt problem.Om den lämnas obehandlad kan den drabbade personen förlora syn i ett öga.Lyckligtvis finns det ganska effektiva behandlingar, och korsar dina ögon avsiktligt kommer inte att orsaka strabismus.
  • Om du har eller haft "skelögd", Ett ögonförhållande som får ett öga att inte bearbetas nära så mycket som den andra, du kanske inte kan korsa din Eyessince ett öga är över dominerande över den andra.
  • Helt enkelt fokusera bara på ett objekt mellan dina ögon. Den bästa platsen skulle vara på näsbron ca 1-3 tum (2.5-7.6 cm) bort!
  • Varningar

    Ibland när du gör det här värk efteråt.
  • Om du har ett lat öga kommer det att göra det värre
  • Om du försöker fokusera på något för nära ditt ansikte, kommer du förmodligen att känna lite ögonbelastning.Medan läkare säger att det inte finns någon sanning för den myt som dina ögon kan hålla sig korsade, (se den externa länken nedan) Du kan tillfälligt skada dina ögonmuskler genom att korsa ögonen under långa perioder.För att undvika belastning, var noga med att ge dina ögon en paus så ofta medan du övar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande