Hur du lurar dina föräldrar att tro att du är bra

Alla barn måste skära lös och lära sig självständighet genom att bryta sina föräldrars regler då och då. Men för att komma undan med att vara "dålig" från tid till annan, bör du sträva efter att vara "bra" resten av tiden - trots allt är dina föräldrar mer benägna att misstänka vad du är för om de redan tänker av dig som ett dåligt barn. Att vara bra i ögonen gör inte bara bort med den enstaka överträdelsen som mycket lättare, men det kommer också att göra dem mer benägna att förlåta dig om de fångar dig.

Steg

Metod 1 av 4:
Bevisar att du är ett bra barn
  1. Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
1. Uppfylla dina föräldrars förväntningar. Täck grunderna: Var artig, gör dina sysslor och behåll goda betyg i skolan. Om du har problem i en viss klass, studera det mycket svårare. Bevisa för dem att ditt problem inte beror på brist på ansträngning.
  • Håll upp det när du är ensam. Gör dina sysslor och läxor när de är ute av huset. Ge bevis för att din ensamma tid spenderas produktivt och ansvarsfullt. Inspirera förtroende att du kan lämnas ensam utan att orsaka några bekymmer.
  • Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    2. Volontär för mer ansvarsområden. Visa dina föräldrar som du tycker om familj och hur du kan göra saker bättre för dem. Erbjuda att göra mer runt huset eller, ännu bättre, gör det bara och överraskar dem. Bevisa för dem att du är både mogen och omtänksam mot andra.
  • Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    3. Engagera dina föräldrar. Fråga om deras dag. Fråga om sina egna erfarenheter som barn. Visa oro över sitt välbefinnande och intresse för sina egna liv. Få dem att känna sig uppskattade och älskade.
  • Lägg åt din mobiltelefon när du engagerar dem. Visa dem att de har din fulla uppmärksamhet. Om du får ett samtal, kolla vem det är och ställ din telefon tillbaka ner. Visa dina föräldrar att de är en prioritet i ditt liv.
  • Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    4. Visa tacksamhet. Erkänna de fina saker de gör för dig. Visa dem att du uppskattar tiden, ansträngningen och / eller pengar de spenderar i försök att göra dig lycklig.
  • Visa tacksamhet även om den trevliga sak de gör är något du verkligen kan göra utan. Om dina föräldrar köper säsongbiljetter till det lokala baseballlaget utan att inse att du hatar baseball, behöver du inte låtsas att älska spelet, men du borde fortfarande göra en punkt att tacka dem för de ansträngningar som de har gjort. Visar uppskattning även när du är besviken kommer att bidra till att de kommer att göra detsamma om och när du svika dem.
  • Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    5. Gör dem stolta framför andra. Vara på ditt bästa beteende i allmänhet. Föräldrar känner sig dömda av andra när deras barn agerar upp. Stärka sitt självkänsla genom att vara artig och uppmärksam på andra vuxna.
  • Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    6. Var konsekvent. Beter sig i skolan och någon annanstans exakt som du skulle hemma. Håll dina föräldrars bild av dig intakt genom att se till att ingen lärare eller annan vuxen bryter den.
  • Metod 2 av 4:
    Be om vad du vill ha
    1. Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    1. Fråga först. Undvik att komma i trubbel för att göra något som dina föräldrar kan ha tillåtit om du bara hade begärt tillstånd. Säg att en vän har en fest i sitt hus medan deras föräldrar är ute av stan - vissa föräldrar kan säga nej till detta, men andra kan övertalas att säga ja. Tänk på din situation och huruvida dina föräldrar sannolikt kommer att övertalas eller inte.
  • Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    2. Fråga när dina föräldrar är i gott humör. Om de redan är arg, oroliga eller på annat sätt stressade om något annat, vänta en tid när de är mindre benägna att avvisa dig med en omedelbar nej. Ta tillfället i akt när de är mer avslappnade och villiga att överväga ditt förslag.
  • Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    3. Fråga om de har en minut. Om de säger nej, vänta på när de har mer tid att höra dig. Om du måste vänta, öppna igen genom att fråga om de har en minut. Låt dem veta att du förväntar dig att ha en konversation, inte ett omedelbart ett ordsvar. Öka deras sannolikhet att säga ja genom att låta dem veta att de inte behöver svara omedelbart.
  • Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    4. Ge dem tid att tänka. Berätta för dina föräldrar att du inte förväntar dig ett svar i den här minuten. Bjud in dem att prata om eller sova på idén. Erkänna att de kan ha oro över ditt förslag och, med det, bevisa att du är både mogen och omtänksam mot andra.
  • Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    5. Göra ett bra fynd. Om dina föräldrar fortfarande verkar vara obestridliga eller lutar mot "nej", frivilligt att göra extra sysslor eller acceptera andra ansvarsområden. Visa dem du är mogen att jobba för något som du verkligen vill ha. Eller gör kompromisser. Föreslå samma villkor som du förväntar dig att de skulle föreskriva innan de kan: ge din egen utegångsförbud, till exempel eller lova att ringa varje timme.
  • Metod 3 av 4:
    Ligger för dina föräldrar
    1. Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    1. Använd sanningen för att berätta en lögn. Om du måste gå bakom dina föräldrars tillbaka, undvik allt det arbete som går in i a) som kommer upp med en falsk historia, b) berättar det övertygande, c) coaching alla dina vänner och medarbetare i samma lögn för att backa dig upp , och d) oroa sig för om det kommer att hålla ihop. Istället, lögn med utelämnande när det behövs. Berätta för dina föräldrar vad som är sant och acceptabelt för dem, och lämna ut vad som inte är.
    • Till exempel, om du kommer till din väns parti medan deras föräldrar är ute av stan, berätta bara för dina föräldrar att du går över till din väns hus. Nämna inte festen eller att deras föräldrar är borta. Även om det inte är hela sanningen, det du har sagt är tekniskt sant, så du är mindre benägna att ge dig bort med nervösa tics och berättar.
  • Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    2. Misdirect med indirekta svar. Om dina föräldrar frågar dig en direkt fråga som du inte kan svara sanningsenligt, undvika ett direkt svar. Istället, erbjuda dem ett sant uttalande som bara verkar Att svara på sin fråga.
  • Säg att dina föräldrar frågar om din vän är ett bra barn. Du vet det, genom deras definition av "bra", svaret är nej. Din vän röker cigaretter, dricker öl och smygar ut ur sitt hus på natten. Men trots allt det är din vän en rakstudent. Så, för att svara på din föräldrars fråga, svara helt enkelt: "Han är en rakstudent."
  • Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    3. Förutse dina föräldrars frågor. Fråga dig själv vad de är troligt att fråga dig. Ha ett svar redo när de gör det. Undvik att behöva komma med en lögn på platsen.
  • Metod 4 av 4:
    Hantering blir fångad
    1. Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    1. Agera mogen. Logga in din föräldrars besvikelse genom att bete sig som en vuxen. Undvik att göra en scen, skylla på andra eller agera defensivt.
  • Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    2. Acceptera ansvaret. Erkänna att du gjorde fel. Detta kommer att försäkra dina föräldrar det, trots att det varit "dåligt", känner du fortfarande skillnaden mellan dåligt och bra. Att erkänna ditt dåliga beteende kommer inte att vinna dig några priser, men dina föräldrar kommer sannolikt att se det som ett exempel på gott beteende, vilket kommer att minska sin besvikelse i dig.
  • Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    3. Be om ursäkt. Säg orden: "Jag är ledsen."Bekräfta det faktum att du har besviken dina föräldrar och be dem att förlåta dig. Reparera obligationerna mellan dig genom att göra ögonblicket om er alla istället för bara du.
  • Bild med titeln lura dina föräldrar att tänka dig
    4. Föreslå en lösning. Försäkra dina föräldrar att du kommer att beter sig annorlunda i framtiden. Erbjuda sätt att kompensera för vad du redan har gjort.. Förutse hur de sannolikt skulle straffa dig och erbjuda idén som om det var din egen. Bevisa för dem att det är viktigt att tjäna deras förtroende är viktigt för dig.
  • Tips

    Välj dina strider. Bryt inte reglerna när du bara kan för att du kan. Gör det bara när ditt mål verkligen betyder något för dig. Om du fångas kan dina föräldrar uppskatta skillnaden mellan de två.
  • Häng inte med människor som röker eller gör droger även om han / hon är en rak A.
  • Varningar

    Var snäll. Varje barn behöver rebellera vid någon tidpunkt, och varje förälder vet det här, för att de var barn en gång. Men inte alla föräldrar agerade farligt eller engagerade brott som barn. Njut av spänningen av uppror, men håll ditt uppror i kontroll. Vet när du ska backa och sluta vara dåligt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande