Hur man är en bra man

Så du blev gift och blev en man av löften. Alla de löften du gjorde till din make menar verkligen något nu, så det är dags att börja gå på promenad. Lyckligtvis är det inte omöjligt att vara en bra man. Det handlar om att följa ditt hjärta, ditt samvete och agera på din kärlek till din make. Dessa enkla steg, om de tas på allvar, kan hjälpa till att leda dig och din bättre hälften till en ljusare framtid.

Steg

Hjälpa till att vara en bra man

Prov I uttalanden

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Provknappar till ett gott äktenskap

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Prova sätt att hantera stress

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Del 1 av 3:
Att vara en principmans
  1. Bild med titeln vara en bra man Steg 1
1. Var en gentleman, om din make vill att du ska vara. Många, men inte alla, finner människor idén om en gentleman söt och engagerande. Om din make är den typen av person, gör dig redo att byta ut ditt mest ridderliga själv. Tänk 1700-talets sätt, eller däromkring:
  • Kyss dem hej och farväl.
  • Ta sina tunga shoppingkassar för dem.
  • Öppna dörrar för dem.
  • Betala för datum.
  • Naturligtvis är det alltid chansen att de inte vill att du behandlar dem på ett gentlemanligt sätt. Om de inte gör det, ta det inte personligen. Fortsätt att vara söt till dem, även om du inte ger dem speciell behandling.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 2
    2. Visa respekt. Respekt är en förståelse. Förstå att din make är en självständig, annan person, och att de kanske inte vill göra exakt samma sak som du, även om dina intressen vanligtvis är anpassade. Här är fyra exempel på sätt du kan respektera din make:
  • Hålla dina löften. Gör vad du säger att du ska göra. Om du berättar att du ska göra disken, gör du inte ut och gör ursäkter medan de tar över ditt ansvar.
  • Vara i tid. Om du säger att du kommer att vara någonstans vid en viss tid - säg, hämta ditt barn på daghem - var där. Din makeens tid är lika värdefull som din. Respektera det.
  • Sluta anta. Antag inte bara att de ska göra något för att de är din make. Fastställa goda kommunikationslinjer istället. Lär dig hur du ber om en tjänst.
  • Lyssna på vad de säger. Låtsas inte att lyssna - faktiskt lyssna. Ibland är det enda vi vill ha en bra lyssnare eller en axel att luta sig på. Låt dem prata och absorberas i vad de säger.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 3
    3. Ljug aldrig. Få vana att berätta sanningen. Fråga dig själv hur du skulle känna om du fick reda på att din make behöll allt annat än en födelsedags hemlighet från dig. Berätta alltid för dem var du går om de vill veta. Berätta för dem vem du är med. Berätta vad dina motivationer är, även om du tror att de är små. Att vara öppen och aldrig ligger bra muntlig kommunikation, som ligger i hjärtat av alla stora relationer.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 4
    4. Aldrig fuska. Det är självklart, men det måste nämnas. Fusk är en form av lögn. Du skulle inte vara mycket accepterande av din make som har en affär, så varför skulle du? Om du har en affär, ta en bra, hård titt på ditt liv och fråga dig själv varför du är gift med den person du är gift med.
  • Om du älskar din make, men lust efter någon annan, inser hur orättvis situationen är. Du vill ha din makas komfort, men du är inte villig att vara exklusiv och ärlig med dem. Detta är själviskt beteende på sin mest grundläggande. Du kan inte ha din tårta och äta det också.
  • Om du inte längre älskar din make, varför är du fortfarande gift med dem? Båda er skulle förmodligen vara mycket bättre om du fick chansen att hitta någon du verkligen älskade, eller någon som älskade dig tillbaka. Tänk på det.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 5
    5. Minimera latskap. Laziness är en stor avstängning, och en dålig vana att starta. Laziness är inte nödvändigtvis att titta på fotboll på söndag-laziness gör inte något du känner dig skall eller vilja att göra, men kan inte ta med dig själv. Så ta ut soporna, överraska dem en gång i veckan genom att städa huset, eller träna för att visa dem du har självvärt. Ibland gör du bara en liten sak att göra din make alla lyckligare. Det gör en stor skillnad.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 6
    6. Försök att inte vara självisk. Vi kunde debattera i timmar hur själviska människor är, men en sak verkar tydlig: även om vi är själviska, har vi kapacitet att vara osjälvisk. Kärlek bör inspirera den osjälviska. I stället för att alltid fråga vad du kan göra för dig själv, börja fråga vad du kan göra för din make, eller vad du kan göra till fördel för ditt äktenskap.
  • Minimera svartsjuka. Du kan få lite avundsjuk från tid till annan, och det är okej, så länge du försöker inte låta det påverka din makas lycka. (Det är nog ett gott tecken om du är avundsjuk.) Det beror på att svartsjuka kan vara väldigt själviskt. Håll aldrig din make från att göra något för att du är avundsjuk.
  • Kompromiss. Lär dig hur du når mitten. Ofta, vad du vill och vad din make vill ha kommer att vara helt annorlunda. I dessa fall, justera dina förväntningar. Förvänta dig inte att alltid få exakt din andel eller till "vinna" argumentet.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 7
    7. Höj aldrig din röst, skrika på, eller fysiskt missbruka dem. Din make litar på att du ska ta hand om sin komfort och säkerhet. Ställ inte ett dåligt exempel och låt dina känslor bli bättre av dig.
  • Styr din ton, om möjligt, i ett argument:
  • "Jag är orolig att vi inte håller fast vid vår budget. Jag anklagar dig inte för någonting. Jag tittar bara på vår långsiktiga lycka och jag ville ha en diskussion med dig om hur vi båda kunde ändra våra utgiftsvanor."
  • Motstå ad hominem, eller personliga, attacker. Följande är inte Ett hälsosamt sätt att argumentera:
  • "Åh ja? Du vill verkligen se till att våra barn kommer in i en bra skola? Tja, varför pratar du inte med din ex-pojkvän huvudmannen? Du verkar ha ett krossat förhållande med honom."
  • Aldrig slå, kvarhålla eller hota din make med våld. Försök inte använda din fysiska storlek som en fördel över dem. Din make kan trycka på avgifter.
  • Del 2 av 3:
    Uppvisning
    1. Bild med titeln vara en bra man Steg 8
    1. Hitta små sätt att få dem att må bra. Det är roligt, för, ofta de minsta sakerna hittar ett sätt att närma ett förhållande. Fråga dig själv, Vad kan jag göra för att göra min partner ännu lyckligare? Det behöver inte vara jord-shattering för att vara effektiv. Det är tanken bakom det, och känslan i det, det är den riktiga gåvan:
    • Arbeta med att ha ett bättre förhållande med dina svärföräldrar. Få saker är viktigare för din partner än du har ett förhållande med sina föräldrar. Du ser nog inte dina svärföräldrar varje dag, men det undersellar betydelsen av målet: i slutändan vill du att du ska älska dem som du älskar dina föräldrar.
    • Bryr din make verkligen om välgörenhet? Investera i en mikroloan i deras namn, och ge dem till dem som en present. De är nu den stolta mottagaren av någon annans möjlighet.
    • Göra saker runt huset som de normalt inte tycker om. Om din make hatar att göra disken, till exempel, gör dem lite "få ut rätter gratis" kort, bra för en vecka utan diskmedel.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 9
    2. Var öppen. Det kan tyckas konstigt, men att vara öppen med din make är verkligen ett tecken på kärlek: det visar dem att du litar på dem och, ännu viktigare, att du tycker om att vara intim med dem emotionellt. Att vara öppen kommer att lugna dem att du tar det steget för dem.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 10
    3. Visa dem att du älskar dem. Varför gifte du dig med dem i första hand? Uttrycka till dem varför du älskar och hur de får dig att känna dig varje dag. Gör det ofta. Det kommer att leda till goda vanor, främja mer kärlek och tillgivenhet i ditt äktenskap och minska mängder stress.
  • Skriv ett kort handskriven brev. Sätt det under deras kudde - som du kysser dem farväl på morgonen, berätta för dem att kontrollera under kudden. Noten kan säga något som: "Varje dag är jag med dig, jag lär mig ännu mer om hur omöjligt lyckligt jag är. jag älskar dig."
  • Kom upp bakom dem när de vet att du är i samma rum och ge dem en hjärtligt kyss på nacken medan de slår armarna runt dem. Det kommer att göra sitt hjärta smälta.
  • Gör din egen romantiska Fortune Cookie. Hitta ett sätt att släppa en personlig förmögenhet i en förmögenhetskaka. Din make / maka bryter. Har det läst något som: "Bara du kan göra mitt hjärta smula...."
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 11
    4. Vara stödjande. Stödja dem i sina ärliga ansträngningar. Oavsett om det stöder dem när de vill ta latinska dansklasser eller när de vill gå ut med vänner, gör ditt stöd dem att känna sig trygga och låter dem ta beräknade risker. När de inte har något annat att falla tillbaka, vet de att de kan räkna med att du är deras rock, deras mus, deras fyr.
  • När din make känner sig ner, hitta ett sätt att heja upp dem. Ta med dem frukost i sängen, massera fötterna eller hyra sin favoritfilm. Återigen kan små saker ha stora betydelser.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 12
    5. Sätta "man" tillbaka i romantik. Det kanske inte är det första du tänker på när du vaknar på morgonen, men romantik är avgörande för ett hälsosamt äktenskap. Antag inte bara att eftersom du är gift, behöver du inte försöka vara romantisk med din make längre. Inte bara är det som trodde missgynnad - vad om din make bestämde att de inte behövde titta på sin vikt en gång gift? - Det tar också några av de roliga ur äktenskapet. Så var en man och gör den manliga saken. Var romantisk.
  • Gör datera nätter minst en gång i månaden. Vissa par lyckas hitta tiden att gå på datum varje vecka, men en gång i månaden är tillräcklig. Planera ett datum som framkallar ett bra datum du fortsatte tidigare i ditt fängelse, eller planera ett datum som får blodet att pumpa igen: Skydiving, valskådning eller en film, för att nämna några.
  • Fira din årsdag. Din årsdag är verkligen viktigt för din make, och det borde vara för dig också. Den har symbolisk mening förutom att ge möjlighet att förnya din kärlek. Att glömma ditt årsdag är ett stort nej-nej. Åtminstone, ha en middag planerad och en flaska vin kyld.
  • Håll intima relationer i sängen stark. Låt inte saker torka upp i sängen, eller ta saker för givet. Sök efter att behaga din make så mycket som de vill, och fortsätt att utforska deras och din egen sexualitet genom varandra.
  • Del 3 av 3:
    Sätta ihop allting
    1. Bild med titeln vara en bra man Steg 13
    1. Lita på dem helt. Många av de saker som nämns i denna handledning kretsar kring förtroende. Om du inte litar på din partner, bor du förmodligen på en ganska eländig plats. Lär dig att lita på din make på samma sätt som du vill att de ska lita på dig.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 14
    2. Avslöja din personlighet. Äktenskap är ett varaktigt tillfälle att lära känna någon bättre och bättre över många, många år. Om du behåller en aspekt av din personlighets hemlighet eller bara stängt, får du förmodligen inte allt du vill ha ur ditt äktenskap. Det går verkligen att visa: du får vad du ger.
  • Har långa konversationer - få dem att skratta - dela intressen, hobbyer och yrken - ta dem någonstans som har personlig betydelse för dig - uppmuntra dem att lära känna din utökade familj (och gör detsamma för deras) - engagera sig i debatt- andelens rädsla, tvivel, och sårbarheter - vem du är, inte vem du tror att de vill att du ska vara.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 15
    3. Kom ihåg den gyllene regeln. Den gyllene regeln är inte bara viktig för vår idé om moral, det hjälper oss också att navigera i det ibland stormiga vattnet i ett äktenskap. Den gyllene regeln är att du gör mot andra som du skulle få dem att göra åt dig. Allt detta betyder är "Sätt dig i sina skor" Innan du agerar.
  • Naturligtvis måste du ha rätt form av perspektiv om du ska använda den gyllene regeln, och du kan inte ljuga för dig själv om vad andra vill ha. Om du är osäker på något, fråga dig själv "Vad skulle jag vilja hända om jag var i min partners position?" Detta är i allmänhet en bra övning för att du ska delta i.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 16
    4. Dela din religion med din make, om du är religiös. Rita på din tro för styrka och aktivt söka mening med din partner på ditt livsresa. Ge dig själv till din make så mycket som du ger till din Gud. Behålla dina värden hela tiden.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 17
    5. Var stolt över ditt utseende. Naturligtvis är det viktigaste för sista: övar god hygien, ser skarpt ut som en TAC-inuti och utanför huset - och se till att du håller på samma generella nivå av renlighet som din make gör. Om du bryr dig om hur bra dina makar klärer och hur ofta de borstar sina tänder, är de säkra på att bry sig om samma saker. Och det är så som det borde vara mellan två personer som älskar varandra, borde det inte?
  • Tips

    Skydda och försvara dem som de är din renaste glädje levande!
  • Begå tid och ansträngning för dem.
  • Lita på dem!
  • Ta vad de säger som konstruktiva, inte som en föreläsning.
  • Var tålmodig med dig själv - Att vara en bra man tar tid.
  • Var inte rädd för att uttrycka kärlek framför andra människor.
  • Var romantisk - Köp dem en gåva då och då.
  • Hjälp familjen ut med någonting, som att shoppa eller reparera hemma.
  • Varningar

    Män kan vara i ohälsosamma äktenskap eller missbrukas också. Om ditt äktenskap verkar ohälsosamt, sök äktenskapsrådgivning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande