Hur man blir en jurynkonsult

Jury Consultants, även kända som provkonsulter eller provforskare, är experter på att hjälpa advokater i brottmålsfall med valet av juryn och vittneberedningen. En jurymekonsult kan erbjuda inblick i jurymedlemmarna, baserat på att undersöka juryns ledamöter, liksom deras kunskaper om mänskligt beteende. En konsult hjälper också till att förbereda vittnen för vad de kan förvänta sig under sitt vittnesbörd. Under hela rättegången tillhandahåller dessa konsulter också försvarsadvokaten med information om jurymedirektioner på vittnesmål samt effektiviteten av vittnen.

Steg

Del 1 av 6:
Undersöka födelsen av vetenskapligt juryval
  1. Bild med titeln Förstå Vietnamkriget Steg 10
1. Användning av Undersöker jurister Datum Back 35 år: År 1972 var sju demonstranter av Vietnamkriget att stå för att stå för konspiration i Harrisburg, Pennsylvania. Sociala forskare satte sig till forskning som skulle vara den idealiska jurymedlemmaren för försvaret.
  • Innan försöket hade till och med börjat, angav omröstningar att 80% av jurymedlemmarna skulle komma tillbaka med en skyldig dom.
  • När juryn återvände med sin dom kom de tillbaka med en mindre övertygelse.
  • 2. Ange en helt ny branschs gryning: Efter utfallet av Protester-försöket skenade rättegången mot försäkringsbolagen i 9/11 World Trade Center Attacks ett ljuspunkt på juryns konsulter igen. Det var ett företag av jurynkonsulter som i stor utsträckning hjälpte till att påverka utfallet av tvister mot försäkringsbolagen. De hjälpte inte bara att välja juryen, men också försäkrade juryn kunde förstå det komplicerade försäkringsjargonet. Detta gjorde det möjligt för dem att göra ett korrekt informerat och utbildat beslut.
  • Några av de berömda jurynsökningarna som innehöll juryns konsulters arbete inkluderar O. J. Simpson, Casey Anthony, Jodi Arias och Bill Cosby.
  • Del 2 av 6:
    Utforska utbildningen och de drag som krävs
    1. Bild med titeln Ansök om college steg 8
    1. Överväga universitetskurser. Det finns inget formellt program eller certifiering som krävs för en juryns konsult. De företag och företag som vill fylla en juryns konsultposition tenderar att gynna de som innehar en viss lag som en magisterexamen eller doktorsexamen i beteendevetenskap, såsom psykologi, kriminologi eller sociologi. En kandidatexamen kan vara tillräcklig, men du kommer att tävla med dem med högre gradivå.
  • 2. Har viktiga fakta och människors färdigheter: För att utmärka sig i juryns konsultation måste man vara mycket organiserad och detaljorienterad.
  • Kvalificerade forskningsfärdigheter är en avgörande del av denna arbetslinje. En jurynkonsult behöver undersöka åsikter, kommentarer och åsikter från den allmänna allmänheten som finns på rad eller i tryck, liksom demografi av området.
  • Utnyttja principiella människors färdigheter. För att vara en framgång måste en jurynkonsult kunna undersöka på sin kunds vägnar, som projicerar en älskvärd och konversationsinriktning till de som de talar med.
  • Exakt och artikulerade muntliga och skriftliga färdigheter är ett måste.
  • Del 3 av 6:
    Förklara funktionen av en jurynkonsult
    1. Bild med titeln Forskningssteg 15
    1. Förstå den första uppgiften för en jurynkonsult: Det första elementet i en juryns konsults jobb börjar före och under juryns urval. Denna fas innehåller oändliga timmar av forskning, bakgrundskontroller och intervjuer, som involverar hela jurynkonsultlaget.
  • Bild med titeln Forskningssteg 16
    2. Förstå den andra uppgiften för en juryns konsult: Det andra elementet äger rum i rättssalen, under försöket. Jury Consultant tittar på juryn för sina svar på vittnesbörd. Han eller hon använder den information som samlats under juryns urvalsfas samt deras färdigheter i att läsa kroppsspråk och beteende.
  • 3. Uppskatta hur båda uppgifterna är integrerade för att uppnå det ultimata målet: Undersökningen och forskningen som gjorts under juryns urval spelar en viktig roll som hjälper konsultens förmåga att läsa juryn under rättegången.
  • Del 4 av 6:
    Börjar juryns urvalsprocess
    1. Bild med titeln vara ett vittne i domstolen steg 13
    1. Förbereda för jury Urval: Förteckningen över potentiella jurister släpps ut på domarens eget gottfinnande. Detta kan betyda en vecka i förväg, en dag i förväg, eller på morgonen Jury-valet börjar. Av uppenbara skäl släpps den tidigare listan, desto bättre för att undersöka potentiella jurister. Det finns några metoder som försökskonsulten och hans lag använder sig för att förbereda.
    • Leta efter potentiell bias av jurymedlemmar i juryns pool. Bias kan baseras på ålder, kön, ras, internetaktivitet och personlig inkomst eller erfarenhet. Sådan information kan erhållas genom publicerade pressintervjuer, kommentarer och personuppgifter. Trial Consultants team gör grundliga forskningspotentiella jurister, vilket möjliggör en utbildad åsikt om juryns pool.
    • Konsultens team kan förbereda det som är känt som en mockjury (baserat på den information som samlats in avseende potentiella jurister) och hålla en mock-försök. Efter förfarandet undersöks juryns deltagare om presentation av bevis av varje sida. Detta kan ge jurynkonsulten påtaglig inblick i försöksstrategier och ger möjlighet till konsulten och advokaten att ändra eller ändra sin tillvägagångssätt.
    • Detta kan också utföras genom användning av en fokusgrupp. Fokusgruppen, som helhet, frågas hur de skulle rösta, liksom deras syn på hur varje sida hävdade sitt fall.
  • Bilden med titeln Gå ut ur Federal Jury Duty Steg 9
    2. Börja välja juryen: Jury Consultant, kommer att komponera en lista över frågor som advokaten ska fråga en potentiell jurymedlem. Även om frågorna kan tyckas konstiga, är de noggrant konstruerade för att ge insikt i jurymedlemmen. Den potentiella jurymörens svar kommer att hjälpa konsulten att bestämma om att acceptera eller slå dem.
  • Bild med titeln Survive Jury Duty Steg 11
    3. Börja Voir Dire: Voir Dire är den term som används för möjligheten med tanke på åtal och försvar att undersöka och ifrågasätta potentiella jurister. Varje sida är tillåtet ett angivet antal Peremptory strejker. (En peremptory strejk definieras som advokaträtten att hitta en potentiell jurymedlem utan en orsak.) Det finns ingen gräns för vardera sidan i slående för orsak, Om den potentiella jurymedagen kan bevisas ha brist på opartiskhet.
  • Medan jurymedlemmarna undersöks, kollar konsulten sina ansiktsuttryck och kroppsspråk.
  • När juryn är vald kan ytterligare insikt uppnås genom att undersöka personliga skatter och egendomsregister, kreditkontroller och personliga handskriftsprover. Insight kan också förvärvas under lunchpauser och urtagningar, genom att se vilka klienter eller allianser som bildar, vem kan vara valet för juryen förman. Allt detta intel kan vara viktigt vid någon tidpunkt under rättegången, men "hur" kan inte vara omedelbart uppenbart.
  • Bild med titeln Sue din arbetsgivare för diskriminering Steg 18
    4. Formulera din försöksstrategi: Få viktig inblick i sakens fakta. Medan juryninformationen samlas, kommer också några medlemmar av laget att kolla in i grunden för lagen, de viktiga frågorna och relevant information samt potentiella svagheter på båda sidor av ärendet.
  • Del 5 av 6:
    Rådgivning under rättegångsförfarandet
    1. Bild med titeln Skriv ett stängningsargument Steg 5
    1. Hjälpa till med presentationen av ärendet: Baserat på den information du samlade om ärendet och juryn, kommer jurynkonsulten att ha hjälpt till att utarbeta advokatens öppningsargument. Fokusera på styrkan i ditt fall. Tillsammans med försöksadvokaten, skapa ett tema som sätter din klient i det bästa, mest positiva ljuset. Samtidigt uppmärksamma svagheterna eller bristerna i oppositionens fall.
  • Bildbeteckningsobjekt i domstol Steg 1
    2. Berätta kundens historia: Medan det i vissa fall kan vara försiktig med att presentera fallet i kronologisk ordning, är det viktigt för advokaten du arbetar med för att presentera ärendet på det sätt som bäst speglar klienten. Tillsammans borde du:
  • Inse att aspekterna av det fall som advokaterna spenderar mest tidpunkten är vad som är det som är främst i sina sinnen.
  • Nuvarande historia, så att juryn förstår din klients sinneram, vid tidpunkten för händelsen. Ge sammanhang till handlingarna från din kund och andra berörda parter.
  • Förklara vem de personer som är involverade i fallet är. Beskriv försiktigt deras engagemang. Vara kortfattad, men exakta. Gör din presentation mycket tydlig för jurymedlemmarna, så de som inte lämnas ritar sina egna slutsatser.
  • Tydligt förklara berättelse av förfarandet på det sätt som du vill att juryn ska visualisera händelserna.
  • Tänk på vad som kan hjälpa dig att få din poäng över:
  • Vittnen: som kan hjälpa dig? Ska vissa uteslutas?
  • Visuella hjälpmedel: Finns det dokument, diagram, modeller eller PowerPoint-presentationer som kan användbara för att skicka ditt meddelande? Kan vända diagram eller videoband kan vara till hjälp?
  • Bild med titeln Skriv ett stängningsargument Steg 8
    3. Välj de bästa vittnen att vittna: Advokatens presentation av fakta är avgörande för att vinna en rättegång. Lika viktigt är att presentera relevanta vittnen för att stärka ditt ärende. Som ett lag måste konsulten och advokaten fråga sig själva:
  • När är den bästa tiden att presentera ett visst vittne, baserat på det vittnesbörd som de tillhandahåller?
  • Har du för många vittnen? Du vill inte bära juryn med flera jurymedlemmar som alla ger samma grundläggande information.
  • Är du oroad över ett visst vittne "vittnesbörd? Om du ifrågasätter deras effektivitet, även något, överväga hur viktigt deras vittnesbörd är. Kanske att skära detta vittne kan vara försiktigt.
  • Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 24
    4. Förbered dina vittnen: När du väl har gjort ditt val på vittnen, som ett lag, måste du förbereda dem för att vittna. Vittnena bör vara förberedda för de frågor som ditt lag kommer att fråga dem. Få dem bekväma med att svara, oavsett hur länge förberedelsen före försöket tar. Också, du måste förbereda dem för de frågor de kan förvänta sig av oppositionen. Några användbara tips för att hjälpa till att förbereda dina vittnen är:
  • Förklara deras roll i presentationen av bevis. Detta inkluderar varför de är kvalificerade att vittna, och, om tillämpligt, vilka visuella utställningar som kan användas för att stärka sitt vittnesbörd.
  • Markera för dem Den särskilda vikten av att deras vittnesbörd spelar i din rättegångsstrategi.
  • Videoband Trial Prep. Titta på det tillsammans med ditt vittne och finjustera några aspekter av vittnesnessens fysiska presentation eller vittnesbörd.
  • Uppmuntra ditt vittne att klä sig bekvämt, andas djupt, tala i en tydlig röst och sitta framåt i sin stol.
  • Påminna ditt vittne för att förbli klart och lugnt i sina svar på korsundersökning, även om motsatta rådet verkar fientlig. Detta kommer att sitta bra med jurymedlemmarna, vilket visar att vittnet är där för att relatera de händelser som inträffade, oavsett hur de talas med.
  • Öva korsundersökning. Berätta för dem att du kommer att invända mot frågor som uppstått av oppositionen. Förklara hur de ska svara på dessa invändningar - att sitta där tills domaren fattar beslutet om huruvida frågan ska ställas eller inte.
  • Lär vittnet att vara helt bekväm med en fråga innan du svarar. Om de tycker att en fråga är vag eller svår att förstå, kommer det också att vara för juryn. Om vittnet inte förstår, måste de fråga om frågan att upprepas.
  • Uppmuntra ditt vittne att svara i sina egna ord. Jurister vill höra vad ett vittne måste säga, och det är mer trovärdigt om det anges i sina egna ord. Ljud inte repeterad.
  • Bild med titeln Skriv ett stängningsargument Steg 12
    5. Förbered ett starkt stängningsargument: Det här är den sista chansen att ditt lag måste prata till juryn, den sista chansen att fokusera sin uppmärksamhet av fakta om din kunds historia. Hjälpa till att skapa en passionerad, sympatisk stängning för din klient. Också, ha advokaten avsluta berättelsen om din kund med fokus på de jurymedlemmar som du anser vara viktigt för att vinna fallet.
  • Del 6 av 6:
    Realisera sysselsättningspotentialen
    1. Bild med titeln Hyr en anställd Steg 13
    1. Förväntad inkomst baserad på topp jobb webbplatser: Baserat på de tre bästa jobb som är nominella webbplatser är lönesortimentet för en juryns konsult mellan 44 000 dollar och $ 60.000.
    • Publicerad information i "balansen.com", Europaparlamentet konstaterar att lönområdet för en jurynkonsult börjar på 44 000 dollar och kan gå så högt som 100 000 dollar i USA. De med mer erfarenhet, liksom att hålla ett pH.D., kan göra en betydligt högre inkomst.
  • 2. Bedöm de långsiktiga sysselsättningsutsikterna: Jury Consultant-fältet verkar vara ett lukrativt studieområde. Utsikterna för detta fält tenderar att visa snabb tillväxt under de kommande tio åren.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande