Hur man blir en psykolog

Finns du att du sitter med vänner och plockar sina hjärnor och analyserar sina beteenden och hjälper dem att sortera igenom deras inte så medvetna problem? Kanske hjärnan hos barn, äldre, par eller hela företagen, rev dina intellektuella motorer. Hur som helst, blir en psykolog är din uppringning.

Steg

Del 1 av 5:
Förberedelser för college
  1. Bild med titeln 563418 1
1. Få bra betyg i gymnasiet. Detta har mindre att göra med att bli en psykolog och mer att göra med hur man blir framgångsrik i livet. Om du vill ha ett bra jobb (och vara bra på jobbet), måste du jobba hårt och gå till ett bra universitet. För att gå till ett bra universitet måste du få bra betyg i gymnasiet. Se logiken?
  • Om din skola erbjuder psykologi kurser, ta dem! Som inkluderar AP-psyk, också. Ju tidigare du känner för det här ämnet, desto bättre. Sociologi och andra som kurser kommer säkert inte att skada, heller.
  • Bild med titeln 563418 2
    2. Börja arbeta eller volontärarbete. Om du är i gymnasiet nu är odds dina intressen att flytta när du ålder. Men om du känner att du har ett bra grepp om var du vill gå i livet, är den bästa tiden att börja nu. Var du än ser dig själv och vem du ser dig själv, försök att få erfarenhet av att arbeta med dem.
  • Detta kan vara i form av volontärarbete på ditt lokala sjukhus, kvinnornas skydd, eller med ett företag som har ett stort lag. Inte bara kommer det att göra det lättare att ansöka om högskolor, men ju fler människor du vet nu desto fler människor kan du be om favörer senare!
  • Bildbeteckningen blir en psykolog Steg 1
    3. Prata med din vägledare. Han kan berätta om de olika vägarna till den grad du vill ha och de olika möjliga arbetsmiljöerna framför dig. Rådgivaren kan berätta vilken väg som leder till det jobbresultat du har i åtanke.
  • Dessutom kommer de att kunna få dig information om prospektiva studieprogram. De kommer att veta vilka skolor som har de bästa programmen för den typ av psykologi du är intresserad av. Och de kommer att börja med stipendier och ekonomiskt stöd när tiden kommer.
  • Bildbeteckningen blir en psykolog Steg 2
    4. Lära dig så mycket du kan om hela psykologiska fält. Det finns många delspecialiteter att överväga. När folk säger "Jag vill bepsykolog," Allmänt De tänker på klinisk psykologi - där du sätter dig ner med en eller två personer och hackar bort på det undermedvetna. Det finns dock en massa olika grenar och alla är värda att utforska tidigt:
  • Organisatorisk och industriell psykologi: Studien av mänsklig psykologi i industriella arbetsmiljöer och stora organisationer.
  • Klinisk psykologi: Studien av mänsklig psykologi i kliniska inställningar som sjukhus och psykiska heath-anläggningar, inklusive psykoterapi.
  • Kognitiv psykologi: Studien av interna tankeprocesser som problemlösning, minne, uppfattning och tal.
  • Neuropsykologi: Studien av hjärnan och det större nervsystemet och hur de bidrar till mänsklig psykologi och beteende.
  • Bildbeteckningen blir en psykolog Steg 3
    5. Forskning olika examensprogram. Den enklaste vägen är att hitta ett högskola som har ett anständigt program för att få en kandidatexamen i psykologi. Kontrollera att de erbjuder den filial du är intresserad av (om du har minskat det) och vilken typ av arbete de behöver mot slutet - kan vissa erbjuda program som är mer besläktade med gradsprogram (teses och whatnot) Medan andra kan vara lite mindre intensiva.
  • Det är tekniskt möjligt att hoppa in i ett magisterprogram, om din skola erbjuder det också. Detta kräver dock att det är super säkert av vad du kommer in i. Att få en BA i psykologi gör att du kan ta itu med utbildning 4 år i taget - en mästare är allt som fungerar och mer, med några år tackade.
  • Del 2 av 5:
    Få din kandidatexamen
    1. Bildbeteckningen blir en psykolog Steg 4
    1. Delta i ett fyraårigt universitet. Att arbeta som psykolog kräver en avancerad examen, men först behöver du en kandidatexamen. Du behöver inte större i psykologi, men det borde vara en examen som åtminstone är förknippat med psykologiska området. Här är några relevanta alternativ:
    • Mänsklig utveckling. Detta studerar vägen från spädbarn till vuxen ålder.
    • Sociologi. Detta fält studerar hur det mänskliga ämnet beter sig i sociala grupper.
    • Anatomi / Fysiologi. Det här är en bra kandidatexamen för att få om du är intresserad av kognitiv psykologi och hur hjärnan fungerar.
    • Kemi. Denna typ av studie är mer lämplig för kognitiv psykologi än klinisk psykologi, eftersom den fokuserar på vetenskapen bakom mänskligt beteende och inte själva beteendet.
  • Bildtiteln blir en psykolog Steg 5
    2. Bli involverad i forskning. Många college psykologiska avdelningar engagerar sig i sin egen psykologiska forskning. Studenter deltar som forskningsämnen och som assistentforskare. Forskningserfarenhet är avgörande för att accepteras till ett examensprogram.
  • Detta steg är mer för ditt junior eller seniorår på college. I dina kurser kommer det inte att vara ovanligt för din TA eller professor att meddela det så och så letar efter en forskningsassistent. Om du har en 3.5 eller högre och blah blah, du kan ansöka med professor Zimbardo under hennes kontorstimmar på...du förstår. När tiden rullar runt, hoppa på det. Du behöver det senare.
  • Bild med titeln 563418 8
    3. Hitta fokus, mindre eller dubbel major. Om du startade ditt freshman-år med din psykmajor, kan du upptäcka att du har extra tid att ägna dig till ditt fokus eller till och med en andra major. Dessutom är det bra, det är också bra.
  • Med fokus eller mindre kan du börja tänka på resten av din karriär. En minderårig i könsstudier kan leda till ett forskningsprojekt om kvinnor, stärkt dina erfarenheter och göra ansökan till Grad School det mycket lättare.
  • En dubbel major är en bra idé - speciellt om det är lite mer...Praktiskt än psykologi. Grymdarna i den liberala konstvärlden är många och du kan upptäcka att ha en andra stor i affärer eller marknadsföring bättre kommer att tjäna din plånbok i framtiden!
  • Bild med titeln 563418 9
    4. Arbeta på ett forskningsprojekt. Många undergraderingsgrader kommer att låta dig komma undan med en BA i psykologi utan att affiliatera dig själv med någon forskning. Om du kan undvika detta, gör det. Du måste inte spita ut Tomes of Experimental Glory, men försök att gnugga näsor med en professor eller två som låter dig churna data eller slå några siffror.
  • Det är vad somrar är för, folk. När det är tre månader av ingenting att göra rullar runt, stanna på campus. Prata med ett par av dina tas eller professorer, visa dem hur ivriga du är, och se vad de kan komma med. Odds är de att älska att se ett nytt barn som stolt över psykologi som du.
  • Bild med titeln 563418 10
    5. Vet att detta inte är slutet. Här är något som skolan du betalar $ 30.000 per år för att gå till kommer inte att berätta: en ba i psykologi är kod för skimming skumet utanför picky latte drinkers order. Medan Starbucks har ett ganska bra medarbetarpaket, är det förmodligen inte exakt vad du hade i åtanke. Till grundskolan du går!
  • Låt oss bli ännu mer verkliga: att vara en rakt upp, legit psykolog som den du förmodligen har i ditt huvud, det betyder en doktorand. Medan en mästare är bra och bra och kommer att öppna några dörrar, öppnar doktorn dörrarna ner hela korridoren. En magisterexamen ger dig rätt att använda adjektivet ("psykologisk assistent"), medan en doktor gör att du använder substantivet ("grupppsykolog").
  • Bild med titeln 563418 11
    6. Överväga läkarskolan. Många människor är inte kristallklara på skillnaderna mellan en psykiater och en psykolog. En psykolog deltar inte i läkarskolan och kan därför inte betala medicinering. Om du vill Var en psykiater (någon som kan ordinera), du måste träna för att vara en läkare.
  • Om det här är den väg du vill ta, istället för GRE, måste du ta MCAT. Att gå till med skolan är en helt annan väg än att gå till Grad School. Som talar till dig?
  • Del 3 av 5:
    Ansöker på grundskolan
    1. Bild med titeln 563418 12
    1. Ta greppet. Att gå till Grad School, måste du ta GRE. Det är bäst att ta det på hösten före ansökningsfristerna på vintern / våren. Och desto bättre gör du, desto mer (och bättre) skolor kommer du att accepteras. Börja studera månader innan du tar provet!
    • Dina GRE-poäng kan hjälpa dig att bestämma mellan en MA och en doktorand. Om du inte får Stellar Gre-poäng, försök igen. De flesta doktorandprogram letar efter ett bra betyg (masterprogram kan vara mindre intensiva).
    • Dina GRE-poäng är bra i upp till 5 år. Om du inte är säker på vad livet kommer att kasta på dig nästa år, kan du fortfarande ta det och ansöka om skolor under de närmaste åren.
  • Bild med titeln 563418 13
    2. Bestämma vilken typ av arbete du vill göra. I allmänhet hittar du fyra typer av program på gradnivå: I / O, klinisk, rådgivning och experimentell. Att veta vilken typ du vill fokusera på och förfölja kommer att avgöra vilken högskola du går till och den väg du tar.
  • I / O står för industriell / organisatorisk. Det handlar om att arbeta med företag eller organisationer - i slutändan kommer du att arbeta för ett företag och fokusera på moral och HR-liknande aktiviteter.
  • Klinisk är vad de flesta bildar när de hör "psykolog." Din terapeut / krymp studerade klinisk psykologi.
  • Rådgivning liknar klinisk, men du kommer förmodligen att sluta arbeta i en skola eller regeringens inställning (som fängelse!). Detta är inte sättet att gå om du vill hamna med en privat praxis.
  • Experimentell psykologi är mer forskningsbaserad och fokuserar på - du gissade det - experiment. Även om det kan innebära olika grenar, koncentrerar den på att applicera teorier och metoder, utarbeta kinks och upptäcka nya idéer.
  • Bildbeteckningen blir en psykolog Steg 7
    3. Bestäm ditt fokus. Psykologi är ett stort fält - även efter att du har valt en filial (till exempel klinisk), behöver du noll i fokus inom den grenen. Fokusering på en underkategori bestämmer var och hur du ska arbeta som psykolog efter examen.
  • Det finns så många alternativ (pedagogisk psykologi, rehabiliteringspsykologi, miljöpsykologi, psykologi och lag, traumapykologi, rättsmedicinsk psykologi, kriminell psykologi, Korskulturell psykologi mm.) att om vi listade dem alla, skulle du vara här hela dagen. Förhoppningsvis exponerade ditt undergradsprogram dig till en massa dem - vilken fascinerade dig mest?
  • Bildbeteckningen blir en psykolog Steg 6
    4. Bestäm om du vill ha en mästare, en doktorand eller en psyd. En mästare tar mycket mindre tid och pengar, men det kan leda till en mindre lönecheck och färre arbetsmöjligheter. Du kanske också tycker att det är svårt att hoppa skolor från en mästare till doktorsexamen om du bestämmer dig för att fortsätta vidareutbildning i framtiden. Sätt dig för dig själv i en minut och överväga följande:
  • Magisterprogrammen tar två-tre år att slutföra, med det senaste året är en praktik där du ackumulerar timmar i fältet. Ett magisterprogram kommer i allmänhet att förbereda dig för att arbeta som ett äktenskaps- och familjerådgivare, som en industriell psykolog eller som en skolpsykolog.
  • Doktorandprogrammen tar sex till sju år (beroende på hur du gör det kan det också ta mycket längre tid), inklusive en årslång praktik. Ett doktorandprogram förbereder dig för att arbeta som psykolog på ett sjukhus, klinik eller någon annan typ av institutionell miljö.
  • Inse att det finns flera olika doktorander, inklusive PSYD-programmet (mindre vanligt, mindre forskningsbaserade - 5 år att slutföra). Inse också att många doktorandprogram ger ekonomiskt stöd till studenter, som vanligtvis arbetar för universitetet som undervisningsassistenter och forskningsassistenter. Magisterprogram ger vanligtvis inte denna typ av ekonomiskt stöd.
  • Låt dina intressen bestämma detta. Om du vill ha en privat praxis, gå doktorsavståndet. Om du vill vara en skolpsykolog, få din mästare.
  • Bild med titeln 563418 16
    5. Hitta rätt skola. Det är ganska klart att det finns en mängd olika alternativ när det gäller din framtid som en psykolog. På grund av detta varierar varje skola och har sina styrkor och svagheter. Om du vill arbeta som industriell psykolog med tonvikt på tvärgående arbetsmiljöer och mångfald, se till att din skola har ett bra program på den specifika aspekten av psykologi!
  • De flesta skolor kommer att fokusera sig själva - man kommer att bli en bra klinisk skola medan en annan kommer att bli en bra experimentell skola. Se till att den här matcherna med dina önskemål!
  • Det är också mycket viktigt att din skola matchar din filosofiska orientering. Om du är en hård förespråkare av psykoanalys, kanske du inte är glad att delta i en skola som är mycket humanistisk. Vilken tankeskola faller du in i?
  • Bild med titeln 563418 17
    6. Forskning Stipendier, assistentships och bidrag. Att gå till Grad School i år i slutet kommer att racka upp en rejäl avgift när allt är sagt och gjort. Innan du befinner dig stirrar på högar och högar av lån, leta efter bidrag och stipendier. Ju mindre du måste betala för att tjäna pengar, desto bättre!
  • Förhoppningsvis kommer din skola att erbjuda dig någon typ av reducerat undervisningsstöd, antingen i form av att vara en TA eller arbeta på ett associerat sjukhus eller annan organisation. Detta kommer att minska dina budgetar, men gör det också svårt att hålla ner ett annat jobb när du studerar. Det är bäst att ha alla dina ekonomiska änder i rad innan du kommer in för djupt.
  • Del 4 av 5:
    Lyckas i grundskolan
    1. Bildbeteckningen blir en psykolog Steg 8
    1. Bli involverad i psi chi eller din skolas psykologi klubb. Medan du vill att timmarna studerar, kommer det att vara till hjälp att ha sympati i närheten. PSI Chi Club kommer att erbjuda dig en mängd resurser förutom moraliskt stöd. Det kan hjälpa dig att landa ett jobb efter att du har examen också.
    • I grund och botten desto fler människor du vet desto bättre är du av. Odds är PSI Chi Club är bra med en handfull professorer och just nu är det ditt bröd och smör.
  • Bild med titeln 563418 19
    2. Få en praktikplats. Din skola kommer förmodligen att hjälpa dig med detta eftersom det kan krävas för examen (åtminstone för doktoranderna). Heltid, övervakad träning blir den bästa upplevelsen du får innan du går på jobbet själv!
  • Generellt blir det det sista året av ditt akademiska arbete. Det är verkligen ett jobb - du kommer att göra det heltid och få betalt (eller åtminstone få undervisning gratis!). Du är nästan där!
  • För PSYD-kandidater är det ganska mycket slutet på linjen!
  • Bild med titeln 563418 20
    3. Fyll i din avhandling. Om ditt program kräver det, är det sista steget att bli en fullfjädrad psykiater (väl, förutom licensur). Detta kan göras före, under, eller efter din praktik, beroende på ditt program.
  • Om du slutför alla kursarbetet men har ännu inte gjort din avhandling, är du vad de kallar Abd -- "Allt utom avhandling." Klart om det finns en akronym för det, det är en vanlig sak.
  • Bildbeteckningen blir en psykolog Steg 9
    4. Överväga mer utbildning. Tro det eller inte, det finns fortfarande mer att lära sig även efter examen med din doktorand. Ett ettårigt doktorsavhandling vid ett universitet kan hjälpa dig att landa ett prestigefyllt jobb. Men massor av grader går inte den här vägen. Det är där om du vill bli världsberömd, men!
  • Vissa grader behöver inte en post-doc. Men om du gör en, kan det räknas som kredit för din licens. Bara känna dina statliga krav så att du kan strukturera den runt dem!
  • Del 5 av 5:
    Hitta ett jobb
    1. Bild med titeln 563418 22
    1. Börja med övervakad. I många stater behöver du ett år eller två av övervakad övning för att få din licens (om du behöver det alls). Du kommer att arbeta på ett sjukhus eller universitet under ledning av ett kryddat proffs. Många stater kräver hundratals eller till och med tusentals arbetstimmar att bli licensierade.
    • Lyckligtvis har de senaste åren satt upp dig för det här ögonblicket. Du borde vara bekant med en organisation eller två som har en roll som du kan fylla - eller använda en av de många professorerna du har jobbat med för att få din fot i dörren någonstans!
  • Bildbeteckningen blir en psykolog Steg 12
    2. Bli licensierad. Och du trodde att pappersarbetet var över efter Grad School! Nope! Du måste ta EPPP (undersökning för professionell praxis i psykologi), skapa en dokumentation av allt ditt arbete och spika ner alla dina övervakade arbetstimmar. Kraven varierar beroende på staten, så gör forskningen på din. Det kan variera mycket, för Kalifornien kräver bara 3000 timmar medan Michigan kräver 6000.
  • Du tittar noga på $ 1000 eller så i avgifter när det gäller att få licensierat. Du köper studieböcker, ansöker och täcker examensavgifter.
  • Vissa stater har också ett muntligt test, medan andra bara har en jurisprudensprov.
  • Många länder har sina egna licensprotokoll som du kanske inte har lärt sig på grundskolan. Mer information finns på webbplatser som Den amerikanska psykologiska föreningen För mer om hur man skaffa en licens.
  • Bild med titeln 563418 24
    3. Arbeta på egen hand. Nu när du har alla referenser bakom dig är det dags att arbeta på egen hand! Grattis. Du kan arbeta oändligt ganska mycket var som helst och för alla. Din enda gräns är där du är villig att pendla!
  • Många psykologer hamnar på att öppna sin egen privata praxis, åtminstone när de har etablerat en nisch i deras utvalda samhälle. Det betyder att du blir egenföretagare. Om det här är en dröm om din, starta nätverket nu!
  • Bildbeteckningen blir en psykolog Steg 10
    4. Gå med i den amerikanska psykologiska föreningen. Du kan då delta i nationella och regionala konferenser och ha tillgång till alla sina online-resurser. Det är så bättre än att vara en guldmedlem på Starbucks.
  • APA har över 15 000 tidiga karriärpsykologer. De är alla nätverk och lärande med och genom varandra. Om du behöver ditt nästa jobb, vet du vem du ska fråga!
  • Bild med titeln 563418 26
    5. Var villig att flytta. När du har din examen, är det bästa sättet att få jobbet du vill vara villig att flytta till det område där jobben är. Psykologer behövs överallt, men i dagens ekonomi kan det bästa jobbet inte vara där du är. Speciellt i dina tidiga år kommer det att vara mycket fördelaktigt om du är villig att flytta.
  • Se till att din licens är bra för det stat du flyttar till! Herre vet att du inte vill ta EPPP igen!
  • Mängden psykologer får betalt varierar kraftigt efter område. Om du bor i en liten stad full av blå kragearbetare kan du inte ladda så mycket som du skulle om du bodde i en övre klass. Även om levnadskostnaden också bör beaktas, där du ställer upp dig kan vara en stor faktor i din totala inkomst.
  • Bild med titeln 563418 27
    6. Hålla sig uppdaterad. När du är en verifierad psykolog måste du fortsätta att träna och delta i det tillfälliga seminariet för att tillfredsställa de befogenheter som är och behåll din licens (förutom att återanvända alla så ofta). Varje stat är annorlunda, så se till att du bekantar dig med lagarna i din.
  • Det är också viktigt att stanna på fältets framkant. Du vill inte berätta för alla och deras bror om hypoteser som nyligen har blivit föråldrade. Fortsätt läsa, delta i föreläsningar och utbilda dig själv!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var medveten om skillnaden mellan att vara a "psykolog" och en "psykiater." För att vara en psykiater måste du gå till läkarskolan och få en medicinsk examen (MD). Då är du specialiserad på psykiatrin. Psykologer har inte medicinska grader, och kan därför inte förskriva medicinering.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande