Hur man kämpar för en trafikbiljett

Att slåss mot en trafikbiljett kan känna sig som ett uppförsbacke. I de flesta jurisdiktioner är mindre trafikbrott som påskyndande överträdelser, inte brott - vilket innebär att du inte har samma rättigheter som svarandena gör i kriminella domstolar, till exempel rätten till jury eller rätten till en fri advokat. Samtidigt är många rörliga överträdelser strikta ansvarsbrott. Det betyder att din avsikt är irrelevant. Men om du vill undvika möjligheten att ha poäng till din licens som kan få din försäkring att öka, kanske du vill göra allt du kan för att hålla den överträdelsen av din post.

Steg

Del 1 av 4:
Granska din biljett
  1. Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 1
1. Kontrollera din biljett för noggrannhet. Omedelbart efter att tjänstemannen ger dig den skriftliga citatet, se till att all information är korrekt, inklusive något som identifierar dig eller beskriver din bil.
  • Saknas eller felaktig information om din biljett kan vara skäl för uppsägning. Det måste dock vara betydande. Till exempel, om tjänstemannen säger att du har en marinblå BMW när du faktiskt har en svart BMW, är det förmodligen inte en tillräckligt stor skillnad för att motivera uppsägning av din hastighetsbiljett. Om tjänstemannen skriver biljetten till en röd Honda Civic när du faktiskt har en marinblå BMW, det är en annan historia.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 2
    2. Notera de exakta kodsektionerna du citerade för att bryta mot. Officeren kommer antingen att avkasta eller skriva ner de exakta delarna av staden eller den statliga trafikkoden han hävdar att du inte följde.
  • Om du inte förstår vad du gjorde fel, fråga officer på scenen innan hon lämnar. Du vill se till att du förstår exakt varför du drogs över och varför du får en biljett.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 3
    3. Ta reda på det exakta proceduren för att bestrida din biljett. Vanligtvis kommer själva citatet självkontaktinformation för att antingen betala din fina eller tvinga biljetten.
  • Del 2 av 4:
    Samla bevis
    1. Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 4
    1. Spela in alla relevanta uppgifter från händelsens scen. Så snart som möjligt, gör en rekord av tiden på dagen när du var stoppad, där du var stoppad, hur vädret var, hur mycket trafik var på vägen, hur länge du var kvar och någon annan relevant information.
    • Eftersom många lagar är beroende av subjektiv bedömning kan alla dessa detaljer hjälpa till att stödja din förståelse av situationen. Till exempel, i 20 stater - inklusive Kalifornien, Texas och Utah-hastighetsgränserna är inte absoluta och du kan göra en domsamtal om det är säkert att överstiga hastighetsgränsen. Även om du fortfarande kan få en biljett, kan du använda omständigheter från tidpunkten för händelsen att argumentera, du använde ditt fordon säkert.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 5
    2. Ta uttalanden från vittnen. Om du hade någon i bilen med dig, eller om det fanns människor i närheten som såg att du fick dras över, ta reda på om de är villiga att göra ett uttalande om rekordet om vad de såg.
  • Om du har ögonvittnen som är villiga att vittna om dina räkning, se till att du har namn och kontaktinformation innan du lämnar scenen.
  • Passagerare eller medståndare som kommer att vittna om din version av händelser kan hjälpa dig att övertyga domaren att du hade rätt och polisens observationer var felaktiga.
  • Bild med titeln 67370 6
    3. Ta bilder av området ur ditt perspektiv och officerens perspektiv. Om tjänstemannen observerade dig från en annan plats innan du tog över dig, åka dit och ta bilder av vad han skulle ha sett.
  • Detta är särskilt viktigt om ditt ärende beror på en obstruktion eller annat farligt tillstånd. Om du till exempel skulle svänga för att undvika en stor pothole och drogs över och med en citat för en olaglig körfältförändring, skulle bilder av Pothole stödja ditt argument att dina handlingar var motiverade.
  • Du kan nästan alltid hävda att tjänstemannen inte var i en bra position att se vad som hände, speciellt om det finns hinder eller om det var tung trafik.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 7
    4. Ta reda på vilka enheter eller utrustning som tjänstemannen använde. Om tjänstemanens ställning som du kränkt lagen bygger på information som tillhandahålls av en utrustning, måste du verifiera att utrustningen fungerade korrekt.
  • Innan du går till försök, begära kopior av underhållsregister och scheman för någon av den utrustning. Om maskinerna inte kalibrerades eller bibehållits enligt branschstandarder kan du kanske få din biljett avvisad med motiveringen att tjänstemanens beslut grundades på opålitlig information.
  • Till exempel måste de flesta radarpistolerna återkalibreras antingen en gång i månaden eller en gång varannan månad. Om pistolen inte kalibrerades, eller om tjänstemannen inte kontrollerade kalibreringen när han utfärdade biljetten, kanske du kan få din biljett avskedad.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 8
    5. Få identifiera information från tjänstemannen. Se till att du har officerens namn, hans märke nummer och hans patrullbilnummer.
  • Om den officer som utfärdat din citat lämnade in en rapport eller gjorde några anteckningar om trafikstoppet, har du rätt till kopior av dem också.
  • Del 3 av 4:
    Bedömning av ditt försvar
    1. Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 9
    1. Väga fördelarna och nackdelarna med att kämpa för biljetten eller helt enkelt betala böterna. Med tanke på den tid och ansträngning som det skulle ta för att bekämpa en trafikbiljett, om överträdelsen är mindre och böterna är liten, kan du vara bättre att helt enkelt betala böterna och fortsätta med ditt liv.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 10
    2. Avgöra om du kan hävda att dina handlingar berodde på ett felaktigt faktum. Även om okunnighet om lagen aldrig är en ursäkt, kan ett legitimt och förståeligt misstag av ett nyckelfaktum få dig av kroken.
  • Till exempel, om du inte slutade på en crosswalk eftersom färgen var så blekad var det knappt synlig, domaren kan skära dig lite slack. Att argumentera att du inte stannade för att du inte visste att du skulle sluta vid en crosswalk hjälper dig dock inte.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 11
    3. Bestäm om dina handlingar var lagligt motiverade eller var nödvändiga för att undvika skada. Även om du tekniskt bryter mot en trafikordinans, måste du under vissa omständigheter göra en olaglig manövrering för att undvika något mer farligt.
  • Till exempel, om du svernade för att undvika att slå ett djur som korsade vägen, kanske du kan få en biljett för en olaglig körfältförändring.
  • Men kom ihåg att du måste kunna bevisa att din version av händelser hände. Om det inte fanns någon annan i din bil som såg djuret och det kommer att komma ner till ditt ord mot polisens ord, är du förmodligen bättre att helt enkelt betala böterna.
  • Din egen ouppmärksamhet eller personliga behov är inte samma sak som att undvika skada. Den skada du undviker måste vara något du inte orsakade. Till exempel, om du hade en kamp med din syster på din mobiltelefon och sprang ett rött ljus, skulle det argumentet inte ursäkta dina handlingar om en polis drog dig över och skrev dig en biljett.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 12
    4. Analysera de kodavsnitt du citerade för att bryta mot. Hitta en kopia av koden och bryta avsnittet ner i element. Om ett av elementen saknas i ditt fall kan du inte hållas ansvarig.
  • Titta på de delar av koden där personlig bedömning kommer till spel. Många trafiklagar är inte absoluta och förlita sig på föraren att göra en ärlig bedömning av vilket beteende som är bäst givet väder och motorvägar. Till exempel är hastighetsbegränsningar inte absoluta i mer än ett dussin stater - det betyder att även om du får en biljett för att överskrida hastighetsgränsen i dessa stater, kan du fortfarande göra ett argument att den hastighet som du reser var säker Med tanke på totaliteten av omständigheterna.
  • Nästan någon överträdelse som har ordet "osäker" I det innebär en subjektiv bedömning gjord av polisens sida. När som helst som du citeras för en osäker rörelse är dörren öppen för att du argumenterar för att dina handlingar var i själva verket säkra.
  • Om motorvägskyltar eller signaler tänktes i din citat, kontrollera dem mot manualen på enhetliga trafikstyrningsenheter, publicerade av Federal Highway Administration. MUTCD är en sammanställning av nationella standarder för alla trafikstyrningsenheter. Om du kan visa att det aktuella tecknet eller signalen inte uppfyllde tillämpliga standarder, kan din biljett avfärdas på dessa grunder.
  • Del 4 av 4:
    Kommer till rättegång
    1. Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 13
    1. Ta reda på om du kan få en advokat representerar dig. Även om du inte har rätt till en utsedd advokat, kanske du kan anställa en trafiktillvokat som kan hjälpa dig att bekämpa biljetten.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 14
    2. Överväga trafikskolan. I många jurisdiktioner kan du delta i trafikskolan och ha en mindre överträdelse. Typiskt är det här alternativet endast tillgängligt för första gången förekommande eller för relativt små överträdelser.
  • Om det är din första biljett i jurisdiktion, kanske du kan ta en speciell "ingen tävling" Anmärkning där du betalar en reducerad avgift och överträdelsen lägger inte till poäng i din licens eller går på din försäkring.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 15
    3. Ta reda på om du har möjlighet till rättegång genom deklaration. I många stater kan du få en rättegång via post. Du skriver ett brev som förklarar varför du inte ska hållas ansvarig för överträdelsen, och sedan skriver tjänstemannen in med sin sida av historien. Om tjänstemannen inte skriver in vinner du som standard. Men om du förlorar via mail kan du fortfarande begära en personlig hörsel.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 16
    4. Begär en personlig hörsel, om det behövs. Du kan automatiskt ha tilldelats ett hörapparat, eller din stad kan kräva att du begär ett hörapparat. Om du är ansvarig för att begära en hörsel, gör så snart som möjligt efter att du har fått din biljett så att du har ett större val på datum och tider.
  • I de flesta jurisdiktioner krävs polisen som utfärdat din citat för att dyka upp i förhandlingen. Om han inte visas kan din biljett avfärdas automatiskt.
  • Om din biljett redan har ett datum på det, överväga att ha det ändrats. Vanligtvis har tjänstemannen som utfärdat din biljett redan det datumet i sitt schema och planerar att delta i flera utfrågningar den dagen. Om du har datum för din hörsel ändras, finns det en större möjlighet som tjänstemannen inte kommer att dyka upp.
  • Begär en fortsättning kan också öka chanserna att tjänstemannen inte är tillgänglig för att dyka upp.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 17
    5. Visas vid din hörsel. Klä i ren, professionell kläder och anländer tidigt för din hörsel. Ta med kopior av alla dokument tillsammans med eventuella bevis eller vittnen du vill presentera.
  • Behandla all domstolspersonal med respekt. Om det finns andra fall som hörs före din, ta en plats och vänta på din tur. När du kallas för att komma fram, ta itu med domaren som "din ära" och inte prata om du inte ställs till en fråga.
  • Lämna din mobiltelefon eller andra elektroniska enheter hemma eller i bilen - försök inte ta med dig med dig i rättssalen.
  • Organisera dina dokument och bevis innan du kommer dit så att du inte shuffling genom papper om domaren frågar efter något.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 18
    6. Presentera ditt försvar. När domaren uppmanar dig, förklara kortfattat varför du inte är ansvarig för trafiköverträdelsen. Håll ditt argument kortfattat och hålla fast vid fakta.
  • Om du har tagit vittnen att vittna om dina räkning, behåll dina frågor kort och se till att de stannar i linje med vad du försöker bevisa snarare än att avvika.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 19
    7. Lyssna medan tjänstemannen presenterar sin sida av historien. Du kan göra anteckningar om det finns något du vill fråga henne om. Men avbryt inte henne eller argumentera med henne.
  • Inte förolämpa polisen eller anklaga henne att ljuga. Om det kommer till ett argument mellan dig och polisen utan några faktiska bevis, kommer domaren förmodligen att tro på polisen.
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 20
    8. Fråga officerfrågorna. Efter att tjänstemannen har avslutat sitt vittnesbörd, kommer domaren att ge dig möjlighet att ställa frågor.
  • Du vill skapa viss tvivel i officerens sinne, liksom i domarens sinne. Officeren kan ha gått in i den rättssalen absolut övertygad om att hon var korrekt att ge dig en biljett, men om du kan tvivla i hennes sinne kan hon bli mindre säker på sig själv. Om tjänstemannen inte är helt säker är domaren inte heller, och kan avvisa din biljett.
  • Skapa osäkerhet i officerens sinne genom att utmana hennes subjektiva slutsatser. Poliserna vet ofta inte den exakta formuleringen eller tolkningen av en lag. Officer som drog dig över kanske inte har insett att hon måste göra ett domssamtal varje gång hon skriver en biljett för att bryta mot en lag som kräver säker eller ansvarsfull fordonstillverkning. Fråga officeren hur hon kom fram till att din körning var osäker eller oansvarig, och sedan ge henne bevis som hon inte hade vid den tiden.
  • Antag till exempel att hon gav dig en biljett för en osäker körfältbyte. Hon såg bara att du svänger felaktigt i den vänstra körfältet och sedan tillbaka till höger - men hon såg inte hjorten som passerade vägen som du svängde för att undvika. Denna information kan ändra sin dom, eftersom det skulle vara säkrare för att du ska svänga än att träffa hjortan.
  • Du kan också påverka tjänstemanens vittnesbörd genom att utmana hennes observationer. Det är därför du pratade med vittnen och tog bilder av scenen.
  • Antag att du be officer att beskriva väderförhållandena när hon drog dig över, och hon säger att det var ljust och soligt. Om du har ett foto som visar att villkoren faktiskt var gråa och grumliga, använd den för att tvivla på hennes observationer. När hon senare säger att hon är säker på att din bil var den som var snabbare, får du möjlighet att fråga henne hur viss hon är - så säker som hon var att det var ljust och soligt?
  • Bild med titeln Fight A Traffic Ticket Steg 21
    9. Acceptera domarens dom. Efter att båda sidorna har lagt fram alla bevis kommer domaren att bestämma om du är ansvarig för överträdelsen eller inte.
  • Om domaren reglerar dig och du bestämmer dig för att överklaga, fråga domstolen om information om överklagandet.
  • Varningar

    Betala aldrig en trafikbiljett om du planerar att slåss det. I nästan alla jurisdiktioner utgör betalning av en trafikbiljett en skuldsättning.
  • Att gå till domstol utan representation kräver tillräcklig förberedelse. Var noga med att undersöka och lista tillämpliga lagar för ditt försvar. Samla bevis och ta med dig till rättegången. Det kommer att vara nödvändigt att också undersöka dina konstitutionella rättigheter, eftersom vissa domare tidigare har varit förspända till brottsbekämpning, så om du misstänker att du behandlas orättvist, berättar artigt och lugnt av domaren vad du lärde dig av att läsa konstitutionen. Polisansvarig kommer utan tvekan att ha kunskap om hur lagen fungerar och kommer att övertyga domaren du är skyldig så att komma till domstol utan förberedelse lämnar dig försvarslös och benägna att förlora.
  • Hoppa aldrig över domstolen. Att göra det kommer att leda till att domaren utfärdar en garanti för din arrestering. Om du inte kan komma till domstol, fråga kontors kontorist för alternativa datum för att bestrida biljetten.
  • Om du vet att du är skyldig, kan du också betala biljetten eftersom du kommer att bli tidskrävande plus du kommer att slösa gas, förlora en arbetsdag mm. Så det blir smart att acceptera fel, betala överträdelsen, ta det som en lektion och fortsätt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande