Hur man bestämmer vem som är fel i en bilolycka

I allmänhet måste föraren ansvarig för olyckan betala för alla skador. Men många stater har komplicerade system för att bestämma fel, varigenom en procentandel av skulden kan tilldelas varje förare, vilket resulterar i olika monetära förpliktelser för varje part. I de flesta stater bestämmer förarens försäkringsbolag varje förarens ansvar och söker ersättning från det andra bolaget för att täcka sin försäkrade. Försäkringsbolag är inte skyldiga att komma till samma slutsatser som polisen om fel. Försäkringsbolag har det sista sättet att bestämma vem de tror är på fel.

Steg

Del 1 av 2:
Samla bevis från olyckan
  1. Bild med titeln Bestäm vem som är fel i en bilolycka Steg 1
1. Observera eventuella trafikcitationer eller överträdelser av trafikrätt. Varje förare som bryter mot trafiklagstiftningen hålls i stor utsträckning ansvarig för en resulterande bilolycka. Om en av förarna utfärdas en citat för hastighet, kör ett ljus eller en annan överträdelse, kommer han eller hon sannolikt att vara fel. Om ingen polis är närvarande för att utfärda citat, döm själv om en uppenbar överträdelse har inträffat. Konsultera lokala trafiklagar, eftersom de kan skilja sig från statliga lagar.
  • Försäkringsbolag kan alltid välja att vara oense med polisens resultat när man bestämmer ansvar.
  • Du bör alltid ringa till polisen till en olycka.
  • Bild med titeln Bestäm vem som är fel i en bilolycka Steg 2
    2. Överväga bevis som är relevanta för olyckan. Polisen och försäkringsbolag kan förlita sig på flera olika typer av bevis när man bestämmer fel i en olycka. Generellt sett kan något som är relevant introduceras som bevis.
  • Bilder av olyckan kan hjälpa till att upprätta vad som hände och skadeståndsansökningen.
  • Vittnen uttalanden, medan mindre tillförlitliga, kan hjälpa till att förklara vad som hände. Om flera personer bekräftar varandra, kan detta hjälpa till att stärka ett ärende.
  • Polisrapporter ger en opartisk syn på vad som hände på scenen. Men om inte polisen bevittnade olyckan bygger den på de bevis som de samlats in vid olyckan.
  • Videokameror (privat och offentligt) kan visa vad som hände i en olycka.
  • De fysiska bevisen från olyckan kommer också att spela en viktig roll för att bestämma felet. Detta inkluderar skador på fordon, skidmärken, färg på en bil mm.
  • Bild med titeln Bestäm vem som är fel i en bilolycka Steg 3
    3. Bestäm om olyckan är resultatet av en bakre kollision eller en vänstra sväng. I de flesta fall är en förare som träffar en annan bil bakifrån på fel. På samma sätt skylles en förare som gör en vänstra sväng oftast för någon olycka som härrör från denna tur.
  • Även om dessa situationer är vanliga, är de inte alltid fallet. Se till att du överväger den fullständiga situationen för att bestämma fel och inte bara om föraren baksände en annan eller gjorde en vänster vändning.
  • Till exempel, om en förare slog på hans eller hennes raster utan motivering, kan den föraren vara fel om en annan förare bakar slutar honom eller henne. På samma sätt är en förare som gör vänster på en grön pil uppenbarligen inte på fel om någon annan kör ett rött ljus.
  • Bild med titeln Bestäm vem som är fel i en bilolycka Steg 4
    4. Spela in några kommentarer som gjorts av förarna efter olyckan. Polisrapporter och försäkringsanspråk refererar ofta till en förare (ofta oavsiktlig) erkännande av skuld efter en olycka. Om en förare säger något som, "Jag är ledsen för att slå dig, "eller "Jag såg dig inte," Föraren kan tilldelas mest eller hela skulden för olyckan.
  • Bild med titeln Bestäm vem som är fel i en bilolycka Steg 5
    5. Konsultera vittnen om hur olyckan inträffade. Under de flesta omständigheter kommer förare inte att erkänna skulden. Vittnen har emellertid ofta en bestämd åsikt om fel i en olycka. Spela in vittnen "namn och telefonnummer. Be dem att relatera sitt konto av olyckan, inklusive anledningen till att de tänker en eller den andra av förarna är på fel.
  • I situationer utan vittnen och motstridiga uppgifter - speciellt om vilken förare som hade ett grönt lättförsäkringsbolag (och advokater om en hörsel är tillämplig) försöker bestämma vilken förare som är mer trovärdig baserad på körrekord och annan information.
  • Bild med titeln Bestäm vem som är fel i en bilolycka Steg 6
    6. Överväga om endera föraren var oaktsam före olyckan. Om inte föraren orsakade olyckan är avsiktligt, oaktsamhet är den vanliga rättsliga rätten att kräva en förare att ersätta en annan för skada som orsakats av en olycka. Oaktsamhet definieras som att bryta mot en viss plikt och därigenom orsaka skador. När det gäller en olycka innebär det att en förare misslyckades med att göra (eller inte göra) något som han eller hon borde ha gjort, vilket leder till en olycka som orsakar skador.
  • Oaktsamhet kan vara en uppenbar överträdelse av trafiklagstiftningen, till exempel att köra ett rött ljus, eller ett undertorns misslyckande att köra ansvarsfullt. Vanliga exempel på förarens försummelse inkluderar körning utan strålkastare på natten, misslyckas med att titta på båda sätten innan du vrider, misslyckas med att bära glasögon med dålig syn, eller inte använda en blinker i en tur.
  • Del 2 av 2:
    Tillämpa bevisen för att bestämma felet
    1. Bild med titeln Bestäm vem som är fel i en bilolycka Steg 7
    1. Bestäm om du bor i ett felförsäkringstatus. Det tillstånd du lever i bestämmer till viss del hur försäkringsbolaget kan tilldela fel. Det finns tolv inga felförsäkringar: Florida, Hawaii, Kansas, Kentucky, Massachusetts, Michigan, Minnesota, New Jersey, New York, North Dakota, Pennsylvania och Utah.
    • I dessa stater är varje försäkringsbolag ansvarigt för att täcka sina försäkrade påståenden.
    • I Kentucky, New Jersey och Pennsylvania, har konsumenterna valet mellan no-fel och "full-tort" -täckningen som finns i de andra trettioåtta staterna.
  • Bild med titeln Bestäm vem som är fel i en bilolycka Steg 8
    2. Bestäm om du bor i en ren bidragande försummelse. I vissa staters, om en skadad part är till och med den minsta delen av felet i olyckan, kan han eller hon inte återkräva några förluster för sina skador eller skador.
  • De få stater som har rena bidragande oaktsamhetslagar inkluderar Alabama, distriktet Columbia, Maryland, North Carolina och Virginia.
  • Bild med titeln Bestäm vem som är fel i en bilolycka Steg 9
    3. Forskning om ditt tillstånd har rena komparativa felbestämmelser. I dessa stater, om en skadad person delvis är felaktig för att orsaka sina egna skador, reduceras skadorna med andelen fel.
  • Stater där detta gäller Alaska, Arizona, Kalifornien, Florida, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, New Mexico, New York, Rhode Island, South Dakota och Washington.
  • Bild med titeln Bestäm vem som är fel i en bilolycka Steg 10
    4. Observera om ditt tillstånd antar proportionellt jämförande fel på 51%. I dessa stater kan du inte återställa förluster om du är mer än 51% vid fel för olyckan. Det innebär att du inte kan lämna en skuldanspråk och rättegång mot den andra förarens försumlighet om du var mer än 51% vid fel.
  • Dessa stater inkluderar Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Indiana, Iowa, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Montana, Nevada, New Hampshire, New Jersey, Ohio, Oregon, Pennsylvania, South Carolina, Texas, Vermont, Wisconsin och Wyoming.
  • Bild med titeln Bestäm vem som är fel i en bilolycka Steg 11
    5. Observera om ditt tillstånd antar proportionellt jämförande fel vid 50%. I dessa stater har en skadad person som är mindre än 50% till fel för olyckan rätt till ersättning. Om du är 50% eller mer på fel, har du inte rätt till återhämtning för skador.
  • Stater som har antagit denna standard inkluderar Arkansas, Colorado, Georgia, Idaho, Kansas, Maine, Nebraska, North Dakota, Oklahoma, Tennessee, Utah och West Virginia.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Bestämning av fel i en bilolycka är en inexakt vetenskap. Det bästa sättet att göra ditt ärende om vem som är fel är att ha konkreta bevis på trafikrättsliga överträdelser eller försumlighet. Eftersom försäkringsbolag är intresserade av att sedimentera fordringar snabbt och billigt, bör ditt argument vara kort och direkt.
  • Argumentera inte. Om en person av myndighet gör en avgift håller du inte med, ge bevisen mot det motsatta än att argumentera.
  • Varje stat har lagar som dikterar hur fel bör bestämmas och vad den resulterande ekonomiska skyldigheten är på förare på fel. Konsultera statliga tjänstemän för information om proportionellt fel och juridiska skador. På samma sätt, använd statliga riktlinjer för att bestämma om en förare var oaktsam före en olycka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande