Hur man blir en medicare-konsult

Om du vill bli en Medicare-konsult, skapa en färdplan för dina utbildnings- och karriärplaner. En Medicare-konsult behöver en grundlig och aktuell förståelse för Medicares politik och hur de kommer att gälla för potentiella kunder. Att arbeta med kunderna Medicare tjänar, får erfarenhet som Medicare-specialist och bygger ditt rykte som hälsovårdskonsult är alla milstolpar längs vägen. Att veta vilka steg du behöver ta nu hjälper dig att nå dina mål.

Steg

Del 1 av 3:
Slutföra den nödvändiga utbildningen
  1. Bildbeteckningen blir en sjuksköterskans anestesist Steg 1
1. Slutföra din gymnasieutbildning. De flesta hälso- och sjukvårdsrådgivningsjobb kräver ett gymnasiet, så avslutat din gymnasieskolor är viktigt. Om du inte har ett gymnasiet diplom, skaffa en General Educational Development (GED) certifikat.
  • Många Medicare Consulting jobb kommer att kräva en associerad eller till och med kandidatexamen, så planera att bedriva gymnasieutbildning.
  • Bild med titeln vara en smart student steg 12
    2. Avsluta ett associerat examensprogram. Slutföra en tvåårig examen och öppna utbudet av konsultjobb tillgängliga för dig. Försäkring eller affärsrelaterade grader hjälper dig bäst att förbereda dig för din framtida karriär.
  • Anmäl dig i ett medicinskt faktureringsprogram, om tillgängligt på din högskola. Medicinska utbildningsprogram är ofta tillgängliga på gemenskapskollegier för att hjälpa eleverna att förstå hälsovårdsterminologi och processräkningar.
  • Vissa medicinska faktureringjobb kräver kodning som en förutsättning, även om det inte är nödvändigt för alla vårdkonsulter. Överväg att ta kodningsklasser på ditt högskola eller lärande grundläggande programmering På egen hand för att lägga till kodning till din skicklighet.
  • Bild med titeln Bli ett barnmorska steg 4
    3. Tjäna en kandidatexamen i sjukvårdsverket. Välj ett högskola med ett hälsovårdsprogram och slutföra din fyraåriga examen. Medan inte alla konsultpositioner kräver en kandidatexamen, har man att skilja dig från mindre utbildade sökande och förbereda dig för karriären.
  • Om ditt högskola inte erbjuder en hälsovårdsexamen, överväga en examen i näringsliv eller folkhälsa.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 12
    4. Driva en avancerad grad för att kvalificera sig för fler konsultpositioner. Minimiutbildningskravet varierar mellan arbetsgivare, men de flesta föredrar sökande med en magisterexamen. Många hälsovårdskonsulter driver avancerade grader inom vårdförvaltningen, personal eller verksamhet.
  • Oavsett deras specialiteter måste alla sjukförsäkringskonsulter ha en stark teoretisk och analytisk förståelse för de olika hälsovårdssystemen. En magisterexamen är inte nödvändig men kommer att kvalificera dig för bättre positioner.
  • Del 2 av 3:
    Få arbetslivserfarenhet
    1. Bild med titeln Gör dig lycklig steg 14
    1. Volontär i en äldre eller funktionshindrade vårdanläggning. För att få en grundlig förståelse för Medicare-systemet, volontär tillsammans med de som använder den. Medicare används huvudsakligen av äldre och personer med vissa funktionshinder. Spendera tid runt och betjäna Medicare-användare ger dig en mycket personlig kunskap, som du då kan använda för att ge råd till kunder.
    • Samtidigt som du följer din grundutbildning, överväga att arbeta ett inbyggt jobb i en vårdanläggning. Firsthandsupplevelser kring Medicare-patienter hjälper dig mycket som försäkringskonsult.
  • Bild med titeln Ansök om stipendier Steg 8
    2. Avsluta en praktikplats. Ansök om praktik under din junior eller seniorår av högskola, speciellt om du kan hitta en inom Medicare eller ett försäkringsrelaterat företag. Erfarenhet av Healthcare Administration hjälper dig när du är redo att ansöka om jobb.
  • Begränsa inte bara dig till en praktik. Ju mer erfarenhet du har, desto mindre stressande dina jobbsökningar blir och ju mer önskvärt kommer du att vara arbetsgivare.
  • Fråga en etablerad vårdkonsult i ditt geografiska område om du kan praktisera med dem, särskilt om de är en Medicare-konsult. De bästa praktikplatserna är de som är nära relaterade till din idealiska karriär, och många konsulter skulle vara tacksamma för hjälpen.
  • Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 1
    3. Komplett sjukvårdskonsulterande certifiering. Om du bor i Förenta staterna, överväga att förfölja certifiering i vården. Arbetsgivare kommer att föredra en certifierad sökande över andra. Certifiering legitimerar dina yrkeskunskaper och markerar dig som en kunnig, erfaren sökande.
  • Från och med datum är två stora hälsovårdskonsulter tillgängliga. En är Certified Healthcare Business Consultant (CHBC) som erbjuds av Certifierade Healthcare Consultants (NSCHC). Du kan också välja Ache Fellow (Fache), som ges av American College of Healthcare Executives (Ache). Båda respekteras bland vårdkonsulter.
  • Bilden med titeln Få ett jobb i ett annat statssteg 10
    4. Ansök på Medicare specialistpositioner för att få förståelse av relaterade policyer. Innan du börjar anställa som konsult, leta efter Medicare Specialist jobblistor i ditt område. Medicare Specialister arbetar på sjukhus och statliga centra: De informerar potentiella kunder om Medicare fördelar och hjälper dem att gälla för relevanta program.
  • Del 3 av 3:
    Specialiserat på Medicare Consulting
    1. Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 12
    1. Hitta arbete i ett försäkringsrådgivning. Innan du specialiserar dig på Medicare Consulting, vill du få erfarenhet av att arbeta i ett konsultföretag. Konsultföretag hjälper läkemedlets kontor, vårdhem och enskilda kunder får ut det mesta av sin försäkring och maximera fordringar.
    • Som konsult inom företaget kommer du att kunna specialisera dig i en viss försäkring på vägen. Fokusera på att få erfarenhet som försäkringskonsult, varnar du själv som specialist när du har erfarenheten.
  • Bild med titeln vara en smart student Steg 9
    2. Anmäl dig till informativa kurser om Medicare. För att bli en Medicare-konsult måste du vara medveten om eventuella ändringar. Du måste också veta skillnaderna mellan olika Medicare-planer och de fördelar som erbjuds av specifika stater. Ta informationskurser om Medicare för att hålla din förståelse relevant.
  • Ta en Medicare-relaterad kurs minst varannan till två år. Kurser är tillgängliga online på regeringens CMS (Centers for Medicare and Medicaid Services).
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 4
    3. Bygg en betoning i Medicare Consulting. Efter att du har fått erfarenhet som Medicare-specialist, återvänder till försäkringsrådgivning. Fråga dina handledare på ditt försäkringsrådgivningsföretag om du kan arbeta specifikt med klienter med hjälp av Medicare. Använd din kunskap som uppnåtts som Medicare-specialist och / eller från Medicare-informationsklasser för att ge råd till dina kunder.
  • Kom ihåg att hålla din Medicare förståelse relevant. Information ändras till en ganska snabb takt, och du vill inte misiniera dina kunder.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 6
    4. Annonsera dig själv som en Medicare Consultant. När du har arbetat med en betydande mängd Medicare-relaterade kunder, börja annonsera dig själv som en Medicare-konsult. Låt potentiella kunder veta vad din specialitet är, och nätverk med andra konsulter som kan rekommendera dina Medicare-tjänster till andra.
  • Kallsamtal potentiella kunder att låta dem veta om dina tjänster och hur de kan dra nytta av din specialisering.
  • Främja dina tjänster Online eller i lokala annonser för att öka ditt sortiment av potentiella kunder.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 9
    5. Öppna din egen privata praxis. När du har fått en stor erfarenhet, kan du välja att öppna din egen konsultpraxis. Detta ger dig fri regeringstid att arbeta med specifikt Medicare-relaterade kunder.
  • Att bygga upp ett konsultverksamhet kan ta ansträngning, så se till att du får erfarenhet i ett företag i förväg.
  • Tips

    Medicare Consulting är svårt arbete. Många konsulter arbetar mer än en åtta timmars arbetsdag och håller sig sent för att avsluta projekt. Bestäm om denna nivån av engagemang är rätt till dig innan du planerar det.
  • Medicare-konsulter måste ha en grundlig kunskap om både affärs- och hälsovårdspolitiken.
  • Personifiera kontakt med dina kunder och göra ett försök att hjälpa dem. Konsultverksamhet beror på att bygga och upprätthålla anslutningar med vanliga kunder.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande