Hur man skickar en förtalande rättegång

Förtalet faller under den juridiska kategorin av personskada inom civil eller skada, lag. Förtal är en underkategori av förlamning, som händer när någon attackerar din goda karaktär genom att kommunicera osynliga uttalanden. Till exempel vann skådespelerskan Sharon Stone nyligen en förtalande kostym mot en läkare som hade felaktigt uppgett att han hade utfört en ansiktslyftning på henne. Du borde veta att förtalande rättegångar är oerhört svåra att vinna. Du måste vanligtvis bevisa att ett uttalande var både falskt och orsakade faktiska skador. Flera försvar kan arbeta för att få en förtalande rättegång avvisad eller besegrad. Men du måste veta hur man skickar en förtalande rättegång för att försvara dig mot potentiella slandrande uttalanden.

Steg

Del 1 av 5:
Bestämma om förtalet inträffade
  1. Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter steg 18
1. Förstå definitionen av förtal. Förtal är en typ av förlamning. Defamation är meddelandet om ett falskt uttalande som skadar en persons rykte, minskar respekten för den personen i gemenskapen, eller inducerar människor att få negativa känslor mot den personen. Defamation omfattar både talade och skriftliga uttalanden. De flesta stater innehåller både förtal och fördömer till "ärekränkning" kostymer, så du kommer förmodligen att arkivera din kostym under skada av förlamning.
  • Libel är förolämpande information som kan ses. Detta kan innefatta publicering av fotografier eller skriftligt material. Statyer, filmer, effigier och andra visuella medier kan också vara det förorydande.
  • Förtal är förolämpande information som talas och hörs. Detta kan innefatta osannoliknande anklagelser och falska uttalanden som talas till någon annan.
  • Defamation talade över sändningsmedier, som TV och radio, behandlas generellt som Libel eftersom sändning når en mycket större publik och har därmed en större inverkan.
  • Bild med titeln vara ett hemligt medel Steg 3
    2. Avgöra om uttalandet var falskt. Oavsett hur hemskt eller menligt, kan ett sant uttalande inte vara förtalande. Du måste kunna bevisa att uttalandet är felaktigt. Förtaliga uttalanden är faktiska omständigheter som kan bevisas eller motbevisas, inte uttalanden av yttranden.
  • Till exempel, om någon säger "den restaurangen är den värsta restaurangen i denna stads historia", kommer det inte att vara förtalande, eftersom det inte finns något sätt att bevisa att uttalandet är falskt. Uttalandet är en åsikt och är inte objektivt baserad på fakta.
  • Men om någon säger "Jag hittade tre roaches i min pasta på den restaurangen," det uttalandet kunde vara förtalande om det var osannat. Detta uttalande gör ett krav på faktum, Till skillnad från föregående uttalande. Du kan bestämma genom utredning om det faktiskt fanns roaches i pastaen. Till exempel kan du ta uttalanden från andra att äta med den personen, liksom från kockarna som förberedde pastaen.
  • Det är en bra idé att inkludera bevis på falskhet i ditt första klagomål. Detta kommer att göra det svårare för talaren att ta upp sanningen om hennes uttalande som ett försvar.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 11
    3. Avgöra om uttalandet var en åsikt. I Förenta staterna och många andra länder har människor en absolut rätt att sticka åsikter Så länge de tydligt anges som sådana. Detta gäller också för rensa retoriska plook, såsom uppenbarligen falska eller hyperboliska uttalanden.
  • Till exempel, "Jag tror Jack är en kvinnlig hating jerk" är en åsikt, inte ett faktum. Det kan inte anses vara solande.
  • Men uttalandet "Jag tror att Jack missbrukar sin flickvän" innebär en mer allvarlig påstående. Även om orden Jag tror är fortfarande närvarande, påståendet och specificiteten hos påståenden kan ge grunden för en förtalande kostym om uttalandet är bevisat falskt.
  • Som ett exempel på retoriska plojs, någon som anger att en politisk siffra är en "terrorist" för att höja skatter kommer sannolikt inte att göra talaren ansvarig för förtal. Det är uppenbart att talaren inte gjorde det bokstavligen menar att politiker var en terrorist, och det är rimligt att anta att alla som hörde uttalandet skulle förstå det.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 15
    4. Bestäm om uttalandet publicerades. För att bevisa att du har blivit förlamnad av ett förtalande uttalande, måste du bevisa att uttalandet var "publicerat."Det betyder att en annan tredje part än dig och den person som talade uttalandet måste ha hört uttalandet.
  • Ett uttalande behöver inte publiceras i en bok eller tidskrift för att möta detta krav. Ett uttalande som talas om tv eller en radioprogram, eller sägs i ett tal eller till och med i högtalande konversation, kommer att kvalificera sig som publicerat eftersom någon annan hörde det.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 25
    5. Bestäm om uttalandet skadade dig på något sätt. Lagar mot förlamning är avsedda att skydda människor från effekterna av falska uttalanden. För att vinna en förtalande rättegång måste du visa att du skadades av de falska uttalandena.
  • Domstolar antar vanligtvis inte skador från förtal som de gör med LiBEL. SUGING-partiet (du i det här fallet) måste bevisa att de faktiska, kvantifierbara skadorna inträffade.
  • För att visa att ditt rykte skadades av det falska uttalandet måste du ha bevis. Till exempel kan du visa att du förlorade ditt jobb eller behandlades dåligt på jobbet på grund av det osannolikt uttalandet. Eller du kan visa att dina vänner och familj inte längre skulle associera med dig efter att ha hört uttalandet, eller att du trakasserades av pressen. För att bevisa mental ångest skulle du troligen vilja ha ett vittnesbörd om en läkare eller mentalvårdspersonal.
  • Men om du redan har ett dåligt rykte kan det vara svårt för dig att bevisa att det uttalande du påstod som förtal orsakade några meningsfulla skador. Att hävda att du redan hade ett dåligt rykte är ett gemensamt försvar i förtal.
  • Ett uttalande som är förlänger du inte heller kommer att finnas som förtalande. Att räkna som förtal, måste ett uttalande orsaka allvarliga, faktiska skador. Förlägenhet gör vanligtvis inte detta.
  • Vissa stater anser vissa påståenden om förtal i sig, eller i sig förtalande. Till exempel, anklagelser som du begått ett brott, hade en smittsam eller avskräckande sjukdom, eller inte kan utföra ditt jobb behandlas i allmänhet som förtalande för att de visar en tydlig avsikt att orsaka skada. I dessa fall (i stater som tillåter i sig övervägande) behöver du inte bevisa skada för att göra ett giltigt krav.
  • Bild med titeln vara ett bra debatter Steg 1
    6. Bestämma att uttalandet inte var privilegierat. För att kvalificera sig som förtal, måste uttalandet vara "obevekligt."Det betyder att i vissa situationer, även om någon gör ett falskt uttalande om dig, kan du inte återhämta sig mot dem eftersom det uttalandet är privilegierat eller skyddat.
  • Lagstiftare som gör uttalanden inom deras prestanda "lagstiftningsverksamhet," jag.e., på golvet eller i kommittéförfaranden i den amerikanska kongressen eller statslagstiftningarna, är privilegierade. De kan inte stämas för förtal för uttalanden som görs i dessa situationer.
  • Det finns vissa situationer där lagstiftare och domstolar har beslutat att den första ändringsprincipen om yttrandefrihet skyddar förtalande uttalanden. Dessa situationer kan innebära domstolsförfaranden. Om vittnen och parterna i rättegångar kan vara ansvariga för de förtalande kommentarerna som de gör när de är på vittneslaget, kan de vara ovilliga att vittna.
  • Till exempel, vittnen som gör falska uttalanden vid en deposition - en typ av domstolsförfarande - kan inte stämas för förtal. Men de kan vara kriminellt åtalade för perjury.
  • Om du är inblandad i en rättegång och motparten gör falska uttalanden om dig under en deponering som ges i samband med den rättegången, kommer du inte att kunna stämma dem för förtal, även om du kan bevisa att uttalandet var falskt, publicerades, och skadade dig på något sätt. Detta beror på att de uttalanden som anges under en deposition är privilegierade.
  • Bild med titeln vara ett bra debatter Steg 13
    7. Bestäm om uttalandet är skyddat eftersom målet är en offentlig siffra. Enligt den amerikanska konstitutionen har allmänheten rätt att kritisera regeringen och andra offentliga siffror. Därför är det mycket svårt för offentliga siffror att återhämta sig för förlamning.
  • För en offentlig siffra för att bevisa förfalskning måste han / hon bevisa alla element ovan. Dessutom måste han / hon bevisa att den person som sa uttalandena sa dem med "verklig ondska."Faktisk ondskan betyder att den person som gjorde det förtalande uttalandet visste att uttalandet inte var sant, bryr sig inte om det var sant eller inte, och agerade med hänsynslös ignorering för sanningen.
  • Människor som inte är valda tjänstemän men är inflytelserika eller berömda, som filmstjärnor, måste bevisa att den som gjorde det förtalande uttalandet om dem talade med verklig ondska för att återhämta sig för förtal.
  • Bild med titeln vara ett bra debatter Steg 10
    8. Avgöra om stadgan för begränsningar har gått. I många amerikanska stater finns det en stadga för begränsningar för förlamningar. Med andra ord är det ett "utgångsdatum" förbi som du inte kan stämma för förtal eller förekomma, även om du kan bevisa att uttalandena var osannade, publicerade och orsakade dig skada. Kontrollera dina statliga eller jurisdiktionsregler angående denna gräns.
  • Till exempel, i staten Georgia, är stadgan för begränsningar ett år. I Massachusetts är stadgan för begränsningar tre år.
  • Findlaw har en lista över varje amerikansk statens stadga av begränsningar.
  • Del 2 av 5:
    Att anställa en advokat
    1. Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 3
    1
    Leta efter en advokat. Defamation kostymer är mycket svåra att vinna. På grund av detta kommer du att vilja anställa en advokat som är erfaren i civila tvister för att hjälpa dig med din förtaldräkt.
    • Om du har låg inkomst, Förtvivla inte. Många advokater erbjuder pro bono-tjänster till låginkomstsökande.
    • Eftersom de flesta defamation-kostymer är upphandlade på beredskap, vilket innebär att advokaten tar sina avgifter av vad som helst, kan du vara villig att arbeta med dig även om du inte har råd med avgiften.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 5
    2. Sök efter civila tvister advokater i ditt område. I de flesta fall kommer du att lämna in ditt förtalande klagomål i den statsdomstol som presiderar över den plats där uttalandena sagt och hörde. (Det finns några undantag, som kommer att täckas i nästa del.) Det finns många sätt att hitta en advokat.
  • American Bar Association upprätthåller en databas med lokala barföreningar. Dessa barföreningar har vanligtvis gratis hänvisningstjänster.
  • Din statens Bar Association webbplats kommer sannolikt att ha en katalog över licensierade advokater. I många fall, såsom Ohios State Bar Association, är dessa kataloger sökbara efter plats och specialisering.
  • Om du har låg inkomst, försök använda en allmänintresse webbplats som Lawhelp.org. De fokuserar på att hitta advokater för personer med låga inkomster.
  • Det finns många online kataloger för advokater. För bästa resultat, använd mer än en. Populära kataloger inkluderar advokater.com, lawinfo.com och hittalaw.com.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 4
    3. Fråga dina vänner och familj för ett hänskjutande. Vänner och familj är vanligtvis det bästa stället att börja när du undersöker advokater, för att du kan fråga dem om deras personliga erfarenheter med advokaten.
  • Fråga om specifika uppgifter om deras erfarenhet. Var advokaten förhand och tydlig om avgifter och tjänster? Var advokaten i tid och förberedd för möten? Var advokaten eller någon som var involverad i det tillgängliga fallet när du hade frågor? Var din vän glad med den tjänst som han / hon fick?
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 7
    4. Kontrollera online recensioner. Flera webbplatser erbjuder betyg av advokater. Det är en bra idé att kolla in dessa recensioner för alla advokater du kan överväga. Lita inte på den här informationen som din enda källa, men det kan vara till hjälp för att göra ditt beslut.
  • Webbplatser som erbjuder advokatrecensioner inkluderar avvo, findlaw, advokater.com och martindale-hubbell®.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 6
    5. Kontrollera advokatens disciplinära register. När du har minskat din lista över kandidater ner till två eller tre, med hjälp av hänvisningar och recensioner för att styra dig, kontrollera deras disciplinära poster. Du vill inte anställa en advokat som har blivit skyldig till felbehandling, disciplinerade för etikbrott, eller hade hans / hennes licensavstängd.
  • För de flesta stater kan du kontrollera en advokatrekord med State Bar Association. I vissa stater kommer du att gå igenom statens högsta domstols disciplinära styrelse eller kommissionen. Du kan hitta en guide till var du ska söka efter en advokats rekord på Findlaw.
  • Vissa disciplinära åtgärder är ganska mindre, till exempel att advokat misslyckas med att betala baravgifter i tid. Det är upp till dig att avgöra om en disciplinåtgärd är tillräcklig för att du ska diskvalificera advokaten från överväganden. Du bör inte anställa en advokat som har blivit disciplinerad för allt större, såsom etikbrott eller felbehandling.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 12
    6. Kontakta dina kandidater. Med all denna information i handen väljer du 2 eller 3 bästa kandidater och ringer sina kontor. I många fall kommer de att erbjuda ett gratis preliminärt samråd via telefon. Många kommer också att erbjuda gratis personliga konsultationer. Börja med telefonsamtalet och fråga följande frågor för att avgöra om man ska fortsätta med en formell intervju.
  • Vad kostar advokat för samråd? Var försiktig med advokater som tar betalt för ett första samråd. Detta är ett tecken som de tar ut timme, vilket inte är en önskvärd situation för ett förtalskall.
  • Vilka procentuella skador tar advokaten om du vinner fallet? Beredskapsavgifter varierar, men brukar sträcka sig mellan 30-40%.
  • Hur många liknande fall har den advokat hanteras? Vad var deras resultat? Du vill veta att din advokat har erfarenhet av din typ av tvister.
  • Kan advokaten ge dig referenser? Var medveten om att advokaten måste få tillstånd från tidigare kunder innan han / hon kan ge dig referenser, så du kommer nog inte att få dessa omedelbart.
  • Vilken typ av information måste du ta med ett personligt möte? Att ha en lista över dokument som advokaten behöver kommer att vara till hjälp.
  • Bilden med titeln har ett bra jobbintervju steg 10
    7. Möt med dina kandidater. Om du är nöjd med svaren på dina telefonfrågor, planera en personlig intervju. Det här är väldigt viktigt. Du måste känna dig bekväm att arbeta med din advokat. Lita på din "mage" här. Om du är obekväm eller känner dig pressad för att komma överens om ett kontrakt (vilket är oetiskt), se någon annanstans.
  • Fråga om advokatens kvalifikationer. Grundläggande information kan hittas online, men att du frågar det här med att du kan mäta din advokats förtroende och rättvisa.
  • Fråga om avgifter och kostnader. Vara mycket leery av civila tvister advokater som debiterar per timme. Detta kan vara ett tecken på att de inte är övertygade om i ditt fall. Ett beredskapsarrangemang är överlägset mest vanligt i defamationsdukar. Se till att du är helt klar på vilka kostnader du behöver för att betala upp och vilken procentandel du kan förvänta dig att din advokat ska ta hem om du vinner.
  • Fråga om advokatens erfarenhet som arbetar i liknande fall. Har advokaten en bra rekord av att vinna liknande fall? Låter han / hon säkra på din? Vilka fördelar erbjuder denna advokat som hennes / hans konkurrenter kanske inte? Hur, specifikt, planerar advokaten för att uppnå ditt mål?
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 15
    8. Lyssna på din advokat. När du har intervjuat dina kandidater och valt en advokat, lyssna på honom eller henne. Han / hon kommer att förstå tvister och kommer att gå igenom det. En advokat är etiskt och lagligt skyldig att driva dina bästa intressen. Lita på att han / hon vet vad han / hon gör.
  • Det betyder inte att du inte borde ställa frågor. När du är oklart, fråga! Din advokat ska vara mottaglig och informerad. Om din advokat inte svarar på frågor för dagar eller veckor i slutet kan det vara skäl för kontraktsbrott och du kan hitta en annan advokat.
  • Del 3 av 5:
    Förbereder klagomålet
    1. Bild med titeln lyckas i nätverksmarknadsföring steg 16
    1. Fyll i ditt klagomål med en advokat. Eftersom förtalande kostymer är så svåra att vinna, är det en bra idé att få en advokat hjälpa dig att förbereda och lämna in ditt klagomål.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 3
    2. Skapa ditt klagomål. För att stämma någon för förtal, måste du förbereda ett dokument som kallas ett klagomål som du kommer att lämna in med domstolen.
  • Du kan modellera ditt klagomål på befintliga exempel. Men du måste se till att du checkar in den stat där du kommer att lämna in din åtgärd för några specifika formateringskrav. För att ta reda på specifika statliga regler, se online eller ringa till domstolens kontorist.
  • Klagomålet omfattar grunderna eller orsaken till åtgärder för dig förtalande rättegång.
  • Många stater har nedladdningsbara PDF-filer av defamationsformulär som finns tillgängliga på sina domstolswebbplatser. Du kan använda dessa som en mall för att förbereda ditt eget klagomål. Kontrollera med din statens hemsida för att hitta de blanketter som används i ditt tillstånd, om möjligt. Till exempel tillhandahåller Kalifornien dessa former här.
  • Bild med titeln meddela din pensioneringssteg 8
    3. Skriv ut orsaken till åtgärd i ditt dokument. Åtgärdsorsaken omfattar de falska uttalandena om dig, och eventuella skador som du lidit på grund av uttalandena.
  • Till exempel, i det tidigare exemplet, skulle orsaken till handling innefatta det falska uttalandet: "Jag hittade tre roaches i min pasta på den restaurangen."
  • Den skada du lidit kan vara ett uttalande som "efter roach-kommentaren, förlorade restaurangen $ 10.000 värdet."
  • Bild med titeln skriva ett brev för bevis på inkomst Steg 8
    4. Inkludera eventuella bevis du har angående uttalandet. Det är en bra idé att ge bevis som visar att uttalandet var osannolikt. Eventuella bevis du kan ge för att visa den skada du har hållit bör också ingå.
  • Till exempel, för att använda "Roach i Pasta" Exempel, kan du ha tagit skriftliga uttalanden från en medmiddag som hörde Roach-klagomålet och från kocken på restaurangen som säger det fanns inga roaches. Inkludera kopior av dessa uttalanden för att visa att uttalandet publicerades (en tredje part hörde det) och att det är osannat (kocken säger att det inte fanns några roaches).
  • Om du har förlorat företag eller pengar eller ditt jobb på grund av det falska uttalandet, ge bevis för detta. Du kan till exempel ta med kontoutdrag eller kvitton som visar att din restaurang har gjort mindre pengar i månaden sedan Roach-uttalandet gjordes.
  • Bild med titeln Notera ett dokument Steg 3
    5. Göra minst tre kopior av klagomålet. Vanligtvis behöver du minst tre kopior: en för dig själv, en för svaranden och en för domstolarna. Kontakta din lokala clerk av domstolen för att se till att du har rätt antal kopior.
  • Del 4 av 5:
    Arkivering av förtalande rättegång
    1. Bild med titeln Notera ett dokument Steg 9
    1. Gå till domstolen som har jurisdiktion över förtalet rättegång. Den statliga tingsrätten presiderar den plats där uttalandena sagt och hört är rätt plats att lämna rättegången.
    • Till exempel, om ett nyhetsankare i New York City gjorde en förtalande anmärkning om någon som bodde i Wisconsin, skulle en New York Court ha jurisdiktion över klagomålet.
    • Domstolen i Wisconsin kan dock också ha jurisdiktion över klagomålet om någon som bodde i Wisconsin hörde uttalandet (till exempel via en telefonsamtal eller på TV).
    • Tänk noga på var du skickar klagomålet. Förskjutande kostymer kan också lämnas in där du bor eller var svaranden bor. Men om du och svaranden bor i olika stater eller jurisdiktioner, kan svaranden kunna kräva att du ska delta i en federal domstol nära dem. (Detta prejudikat fastställdes i internationell sko v. Washington.)
  • Bild med titeln Ansök om stipendier Steg 10
    2. Ta med en kopia av ditt klagomål till domstol. Se till att du har fyllt i några nödvändiga formulär och täcksidor. Om du inte är säker på vad din domstol kräver, kontakta clerks kontor eller titta på deras hemsida.
  • Vissa stater kräver att alla civila kostymer som är inlämnad börjar med en "omslagssida" som är specifik för den domstolen.
  • Om du är skyldig att skicka in din kostym med en omslagssida kan du kunna skriva ut sidan från domstolens hemsida. Du kan också få en kopia på tingshuset.
  • Bild med titeln Få barnstöd Steg 24
    3. Ge domstolen clerk en kopia av ditt klagomål. Du behöver inte göra ett möte med clerk, bara se till att du går till tingshuset för att lämna in ditt klagomål under sina vanliga öppettider.
  • Du kan hitta de vanliga timmarna av din domstol på sin webbplats eller genom att ringa din Court Clerks kontor.
  • Clerk bör också kunna svara på eventuella frågor som du kan ha om lokala domstolsregler eller förfaranden.
  • Ställ några frågor innan du skickar klagomålet. Detta kan spara dig från kostsamma misstag senare.
  • Bild med titeln Gör en bakgrund Kontrollera steg 19
    4. Betala eventuella avgifter som krävs för att lämna klagomålet. En arkivavgift krävs för att kunna lämna in ditt klagomål. Arkiveringsavgifter varierar i belopp baserat på staten, men de flesta är mellan $ 100 och $ 300.
  • Avgiften kan också variera beroende på hur mycket skadestånd du söker.
  • Om du har låg inkomst eller är indigent kan du kvalificera dig för avgiftsbelopp. Vanligtvis måste du lämna in en blankett med domstolen om du kvalificerar dig. Krav varierar beroende på stat och jurisdiktion. Till exempel, i Kalifornien, kan du vara berättigad till fil för avgift om din familjeinkomst är mindre än 1 226 dollar för ett hushåll av en, 1 659 dollar för ett hushåll av två, etc.
  • Även om du kvalificerar dig för ett avgiftsbelopp, kan du vara skyldig att betala avgifter senare om din ekonomiska situation förbättras under ärendet, eller om du löser din kostym för en viss mängd eller mer.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 19
    5. Få verifiering av arkivering. Be clerk att ge dig en "stämplad" kopia av ditt klagomål när det är arkiverat. Detta är verifiering som du lämnade klagomålet på den dag du gjorde, och borde hållas för dina poster.
  • Klagomålet kan hänvisas i senare förfaranden, så det är viktigt att hålla en kopia tillgänglig.
  • Bild med titeln lyckas i nätverksmarknadsföring steg 4
    6. Förstå dina serveringsalternativ. Som part i rättegången kan du inte personligen tjäna svaranden med en kopia av klagomålet. Du kan välja mellan flera alternativ. Vanligtvis kommer domstolen att underlätta tjänsten för dig. Dina alternativ kan variera beroende på din plats. Fråga clerk av domstolen för dina alternativ.
  • Servera den andra parten med hjälp av certifierad post. Du kan be clerk of Court att skicka klagomålet med certifierat mail med ett returkvitto. Det finns vanligtvis en liten avgift för den här tjänsten, runt $ 10. Kom ihåg att du kan inte Maila en kopia av rättegången till den andra parten själv.
  • Servera den andra parten med personlig service. Personlig service innebär att en tredje part kommer att lämna en kopia av klagomål till svaranden i kostymen. Vanligtvis är sheriffen i länet där du lämnar kostymen personligen att tjäna svaranden för en liten avgift. När du skickar ditt klagomål, berätta för domstolen att du vill ha "Sheriff Service" och clerken kommer att underlätta tjänsten.
  • Servera den andra parten med en privat server. I de flesta stater får du också anställa en tredje part för att tjäna den andra personen med klagomålet.
  • Tjäna efter publicering. Denna typ av tjänst är endast tillgänglig med tillstånd från domstolen om du inte kan hitta svarandens adress. I denna typ av tjänst publicerar domstolen meddelande om rättegången i den lokala tidningen under en viss period, vanligtvis ett par veckor. Tjänsten är giltig om svaranden faktiskt ser det.
  • Du kan upptäcka andra serveringsalternativ i USA på US Marshals webbplats.
  • En av de vanligaste orsakerna till att civila klagomål ska avskedas är "otillräcklig service" eller ett misslyckande att ge det andra parten tillräckligt med meddelande och en chans att svara.
  • Bild med titeln Förbered en kraft av advokat Steg 2
    7. Håll koll på dagarna efter att ditt klagomål är arkiverat. När du har skickat din rättegång och tjäna svaranden har svaranden vanligtvis 30 dagar att svara på kostymen. Om svaranden svarar med ett "svar", fortsätter kostymen att gå vidare.
  • När de svarande filerna svarar, kommer domstolen att skicka dig en kopia av svaret med instruktioner om hur du fortsätter.
  • Du vinner automatiskt rättegången om svaranden inte lämnar ett svar med domstolsberättelsen. Detta kallas en standardbedömning.
  • Del 5 av 5:
    Fortsätter med klagomålet
    1. Bild med titeln Få makt av advokat Steg 8
    1. Håll en skada av skadestånd. För att vinna en förtalande rättegång måste du bevisa att du var skadad som ett resultat av förtalet. Under upptäcktsprocessen kommer dina påståenden att undersökas. Att hålla register över skadorna kommer att göra denna process gå snabbare (och därmed vara billigare).
    • Håll en uppgift om skador på dig. Till exempel, om du förlorat ditt jobb på grund av de förtalande uttalandena, behåll en rekord av hur länge du var ute av arbetet. Notera den lön du gjorde när du förlorade ditt jobb. Håll reda på eventuella extra kostnader, till exempel GAP-sjukförsäkring, som du hade under den här tiden.
    • Om du var tvungen att söka medicinsk eller psykologisk behandling som ett resultat av de förtalande uttalandena, behåll alla dina journaler och doktorräkningar.
    • Håll en lista över personer som kan fungera som vittnen till de skador du upplevde.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 4
    2. Delta i upptäcktsprocessen. Upptäckten är när undersökningen av fakta för fallet inträffar. Båda parterna byter ut sina dokument och ställer skriftliga frågor genom sina advokater. Dessa heter Interrogatories.
  • Interrogatories besvaras under en svurit ed. Du måste vara sanningsenlig. Du kommer förmodligen att bli ombedd om dina egna uttalanden, dina vittnen och deras uttalanden, liksom alla andra fakta som är relaterade till ditt ärende.
  • Den andra sidan har rätt att undersöka alla dokument du planerar att använda i fallet. Din advokat hanterar dessa dokumentförfrågningar.
  • Bild med titeln Ansök om Barnstöd Steg 8
    3. Genomgå deponering. När förfrågningar och dokumentutbyten är färdiga måste du ge addition. En deposition är ett uttalande, svurit under ed, som ges framför en domstolsreporter som registrerar allt du säger. Deponeringar är alltid "på rekordet." Din advokat hjälper dig att förbereda dig för din deponering. I allmänhet finns det två regler att komma ihåg:
  • Gissa inte någonting. Om du inte vet något, säg bara "Jag vet inte" eller "Jag kan inte spekulera om det." Gissning i en deposition kan få dig i trubbel.
  • Ge aldrig mer information än vad som är ombedd. Det är frestande att inleda ett långvarigt försvar av dig själv. Men det här är i allmänhet en dålig idé, eftersom det är ett utmärkt sätt för den andra partens advokat att försöka fälla dig till ett motsägelsefullt uttalande. Svara på frågor med endast Den begärda informationen. Fortsätt inte mer information än vad som ombedd om inte din advokat har coachat dig annars.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 1
    4. Försök att lösa ditt klagomål. Om svaranden kontaktar dig eller din advokat och ber om att lösa eller lösa saken, överväga dina alternativ. Prata med din advokat om dina chanser att vinna kostym, och möjligheten att få en bosättning från svaranden som du är nöjd med.
  • Att gå till domstol kan vara mycket dyrt. Ibland bestämmer juryn inte till din fördel, även om du är rätt fest.
  • Dessutom är ibland de pengar du tilldelas av en jury mindre än du ville eller förväntas.
  • Förbättra i allmänhet fallet om du kan spara tid och pengar. Du har en bättre chans att återhämta monetära skador.
  • Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 6
    5. Överväga alternativ tvistlösning (ADR). ADR involverar någon metod för att lösa en annan rättslig tvist än tvister. De två vanligaste formerna av ADR är medling och skiljeförfarande.
  • Medling använder en utbildad individ för att förmedla förhandlingar mellan båda parter. Det kan vara mycket framgångsrikt och används allmänt för att utarbeta bosättningar som är mottagliga för båda parter.
  • Skiljedom är en förenklad version av en rättegång. I stället för en domare eller jury, kommer ditt ärende att beslutas av en skiljedomspanel, som är utvalda av båda parter. Processen för upptäckt (undersökning) och bevispresentation är strömlinjeformade. Dessa utfrågningar är vanligtvis bara i några dagar eller veckor.
  • Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 24
    6. Fortsätt med kostymen. Om du bestämmer dig för att inte bosätta sig, förmedla eller skiljedom, måste du fortsätta till Acourt Trial. Vid rättegång kommer båda parter att presentera sina bevis för att bevisa sitt ärende. Det ultimata beslutet kommer att vara upp till en domare och / eller jury.
  • Du kan ha möjlighet att välja mellan en bänkprov och en juryprov. I en bänkförsök hör bara en domare bevisen och gör en styrning. I en juryprov är juryn ansvarig för att fatta beslutet.
  • En domare eller jury kan bestämma en förtaldräkt baserat på många faktorer. Men eftersom förtalsfall innebär talade uttalanden, kommer domstolar sannolikt att vara mycket skyddande av svaranden på grund av en oro för att bevara första ändringsfri talrätter.
  • Bild med titeln Öppna en restaurang Steg 19
    7. Konsultera med din advokat. Din advokat ska ha den expertis du behöver för att vinna din kostym. Defamation kostymer involverar mycket utredning, liksom andra saker som juryval. Låt din advokat göra sitt jobb.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 12
    8. Vara beredd att vittna. Om ditt fall går till rättegång, bör du vara beredd att vittna om din sida i domstolen. Din advokat kommer att förbereda dig för att vittna.
  • Gissa inte om information. Du är under ed för att berätta sanningen, så spekulera inte. Som i deponeringen, säg att du inte vet om du ställs en fråga som du inte kan svara.
  • Ge inte din åsikt av den andra parten. Detta kan skada din trovärdighet och kan till och med de andra partens grunder för en defamation. Stick endast till fakta.
  • Håll dig lugn. Du kan vara väldigt arg, men håll dig cool när du vittnar om. Utbrott eller retaliatoriska uttalanden kan övertyga domaren och / eller juryn att du inte bör återkräva skador.
  • Varningar

    Om du planerar att fila en förtaldräkt, måste du förstå anti-slrapplagar. Släpp står för strategiska rättegångar mot allmänhetens deltagande, som är rättegångar som är utformade för att kväva avvikelser och tysta kritiker. Som svar på dessa rättegångar har anti-slrapplagar skapats för att skydda fritt tal. De vänder borden på defamation-käranden. Om en förtalande rättegång verkar vara skadlig och / eller missbrukande, kommer en domstol inte bara att avvisa rättegången, det kommer att tilldela advokatavgifter till svaranden. Konsultera med en advokat för att vara säker på att du har utmärkt, rimliga skäl för en förlamningsdräkt innan du fortsätter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande