Hur man är en bra styvfar

Att vara en stepparent kan vara både uppfyllande och utmanande. Om du har gift eller samarbetat med en person som redan har barn, måste du överväga att en del av ett paketavtal, som är älskat, uppmuntrat och skyddat till det bästa av din förmåga. Att vara en bra styvfar har alla delar av att vara en bra pappa, liksom att erkänna att det tar tid och villighet att fastställa din roll som styvfar i ett nytt familjearrangemang.

Steg

Del 1 av 5:
Upprätta din roll
  1. Bild med titeln vara en bra styvfar Steg 1
1. Var försiktig med att barnen också kan ha sin biologiska far som faderfigur.Försök inte konkurrera med den biologiska fadern.
  • Bild med titeln vara en bra styvfar Steg 2
    2. Var tålmodig när du väntar på ditt nya Stepchild att svara på din omtänksam, kärlek och kärlek. Ofta är barnet djupt sårat av omständigheter som involverar sin biologiska mor och far och nedbrytningen av sin primära, ursprungliga familjeenhet. För många, att bygga ett nytt förhållande hotar dem. Tiden är den bästa läkaren men håller sig aktivt positiv och stöder dig när du är runt barnet.
  • Del 2 av 5:
    Spendera tid med dina steg-barn
    1. Bild med titeln vara en bra styvfar Steg 3
    1. Spendera tid med stepchild i hans eller hennes aktiviteter. Hjälpa med skolarbete, projekt, och delta i sportevenemang eller klubbar som att scouting de är involverade i kommer att visa dem är villig att stödja sina ansträngningar. Ju mer involverade du är, ju tidigare barnet kommer att acceptera dig i din roll av alternativ pappa och vara tacksam att du är en del av hans eller hennes liv också.
  • Bild med titeln vara en bra styvfar Steg 4
    2. Balansera tiden och gåvorna du ger dina egna barn med stepchild. Både dina egna barn och ditt styvbarn är en del av din familj nu. Undvik att spela favoriter under några omständigheter - Varje barn ska behandlas som lika, och inget barn förtjänar att behandlas som en outcast.
  • Håll ett vakande öga på hur ditt styvbarn interagerar med dina egna barn, om du har någon. Svartsjuka är giftigt för alla relationer. Om det här verkar förekomma, försök att gå av det omedelbart. För att upprätthålla en lycklig familjär atmosfär måste stegsyskling ilska hanteras rättvist och försiktigt.
  • Behandla aldrig ditt styvbarn som han eller hon är inte värdig för din tid eller tillgivenhet bara för att han eller hon inte är ditt biologiska barn.
  • Gör aldrig ditt styvbarn att du inte bryr dig eller gillar dem, eller att de är i vägen för ditt förhållande med sin mamma.
  • Bild med titeln vara en bra styvfar Steg 5
    3. Bjud in Stepchild att delta i dina egna aktiviteter. Om du fiskar, golfar eller gör andra hobbyaktiviteter, där det är lämpligt, ta ditt stegchild tillsammans. Det ger inte bara barnet en chans att se vad du tycker om, men det ger hans eller hennes mamma en paus. Å andra sidan, tvinga aldrig barnet att göra vad du har frågat - om han eller hon visar en disinclination mot fiske eller omvandla huset, tvinga inte det. Givet tid och din entusiasm kan barnet komma runt för att prova det. Men om han eller hon aldrig är intresserad, så är det bara en återspegling av hans eller hennes intressen, inte en reflektion över dig. Att driva barnet för att göra saker han eller hon hatar bara för att försöka bevisa att du kommer att komma tillbaka. Istället, fortsätt att leta efter vanlig mark tills du hittar en aktivitet som barnet vill dela med dig.
  • Spendera tid med ditt styvbarn och lära honom eller hennes sätt att bli en ansvarig vuxen.
  • Visa barnet du är villig att hjälpa till i hushållsarbete. Det är viktigt för barn att förstå att det är ett familjejobb, ett gemensamt hushållsansvar, och inte bara moderns. Var inte gammaldags, även om barnets riktiga far är.
  • Del 3 av 5:
    Kommunicera med dina stegbarn
    1. Bild med titeln vara en bra styvfar Steg 6
    1. Kommunicera tydligt och lugnt. Låt ditt Stepchild veta att du är tillgänglig för att prata när det behövs och vara en bra lyssnare när ditt styvbarn kommer till dig för en chatt. Vara öppen och accepterande av skillnad, eftersom barnet har haft olika erfarenheter innan du kom med. Gör dina egna preferenser som är kända utan att vara hård eller skrämmande - förklara alltid dina handlingar och preferenser med sunda skäl.
    • Låt aldrig den enda interaktionen du har med din styvbarn den dagen skriker och skriker. Du bör alltid försöka fokusera på de positiva sakerna de gör och inte alltid de saker de gör fel.
    • Håll dina negativa åsikter om barnets biologiska far till dig själv. Om du inte är frågad direkt, ta inte upp dina åsikter om honom framför barnen eller någon annan. Om du blir direkt, var omgående och taktfull, eftersom det ofta finns risk för ett känslomässigt överflöde. Varje föräldrars föräldraskap är annorlunda och om inte fadern inte deltar i föräldraskap alls eller är missbruk på något sätt, behöver du inte döma.
    • Argumentera aldrig med barnets mor framför barnet. Var särskilt försiktig med att göra nedsättande kommentarer om henne där barnet kan höra. Barnet kommer att vara mycket uppmärksam på någon disharmoni, främst på grund av en känsla av skyddsmedlem mot moderen och hålla ett starkt hopp om att detta nya förhållande kommer att leda till att skapa ett lyckligt familjearrangemang.
  • Bild med titeln vara en manlig hemmafru steg 3
    2. Var öppet omsorg. Barnet / Ren behöver din kärlek och kärlek hela tiden, de behöver dig att vara där när de behöver dig, oavsett vad situationen. Dessutom kommer de att behöva vara den bättre föräldern ibland, de behöver dig att hålla upp för dem oavsett vad, och de behöver dig att ge dem ett pass en gång i taget.
  • Var redo att lyssna på dem och förstå vad de går igenom eller vad de försöker säga.
  • Ge dem din faderliga axel att gråta på ibland eller till och med bara en kram eller en kyss på pannan eller bara en enkel "jag älskar dig".
  • Del 4 av 5:
    Gå tillbaka
    1. Bild med titeln vara en bra styvfar Steg 7
    1. Respektera barnets privata utrymme. Alla barn, från Preteen genom sina tonårsår förtjänar en rimlig mängd privatliv och privat utrymme, och om det inte finns allvarlig oro över barnets beteende eller aktivitet, ju mer utrymme de ges, desto mer betrodda kommer de att känna sig.
  • Bild med titeln vara en bra styvfar Steg 8
    2. Höja barnet i linje med barnets mors önskemål, inte i motsats till dem. Det innebär att man har öppna kommunikationslinjer med mamman om hennes förväntningar och avsikter för att höja ditt styvbarn och ha klarhet i riktningen båda kommer att ta. Så mycket som möjligt, skjuta upp till hennes preferens om de inte är farliga eller hotar att destabilisera familjen eller förhållandet de två har.
  • Respektera barnets mors disciplinära och läxa regimer. Även om du tror att de kan vara ute av linjen, höja inte detta framför barnet eller göra övergripande kommentarer som undergräver henne. Istället, prata med henne privat om dina bekymmer och försöka nå en kompromiss som gynnar barnet.
  • Diskutera beslut som påverkar ditt styvbarn direkt eller indirekt med hans eller hennes mamma. Underteckna inte barnet upp för en sommar på en militär akademi eller sportläger utan att prata med henne. Köp inte barnsvapen, fyrverkerier eller till och med till synes ofarliga som paintballpistoler eller BB-vapen utan hennes kunskap och samtycke. Ta aldrig barnet ut på en ATV, snöskoter, mikroljus eller annat potentiellt farligt fritidsfordon utan hennes uttryckliga tillstånd.
  • Prata om dataspel, videospel och andra kulturella influenser med barnets mor. Socialt tryck kommer ofta att trycka på mamma för att låta barnet göra det, vad som helst "Det" är, för att alla andra gör "Det". Varje familj borde ha sina egna standarder och etiska koder att leva med. Barnets mamma behöver ditt stöd och ingång att bestämma om barnet har våldsamma eller grafiska videospel i hemmet, eller tillåter dem att gå till "R" rated filmer med sina vänner.
  • Förstå att din make är en mamma och kan inte alltid vara fri att spendera ensam tid med dig. Det kommer att finnas tider när hon måste hjälpa barnet eller spendera tid med barnet när du verkligen vill att hon ska spendera tid med dig.
  • Del 5 av 5:
    Att vara en stor förebild
    1. Bild med titeln vara en bra styvfar Steg 9
    1. Hjälp planera framtiden för Stepchild. Det kan falla på dig för att starta en besparingsplan för college-utgifter, den första bilen och hjälpa till att hitta det första jobbet. Vara aktivt involverad i att utarbeta vad som behövs för barnets framtid, pratar med moderen först och då, inklusive barnet där det är lämpligt.
  • Bild med titeln vara en bra styvfar Steg 10
    2. Var ett bra exempel på ditt styvbarn. Rökning, överdriven dricka och fritidsroger har ingen plats i ett hem med barn i den. Detta kan inte vara den politiskt korrekta positionen, men från effekterna av begagnad rök på unga lungor, till acceptans av olagliga droger som en "norm", Dessa är inte bra beteenden för att modellera för barn. Om du har problem med missbruk av ämnen, sök hjälp. Om du måste röka, röka alltid utomhus, bort från barnet.
  • Bild med titeln vara en bra styvfar Steg 11
    3. Kom ihåg att vara en step-pappa är en ledarroll som en del av ett lag. Acceptera de unika egenskaperna hos varje lagmedlem, begränsningarna, även excentriciteterna.Det kommer att finnas goda tider, även stora tider, men det kommer att finnas konflikt, meningsskiljaktigheter och letdowns. Tålamod, kärlek och en sympatisk utsikt bör hjälpa dig genom dessa utmaningar. Du är den vuxna, oavsett vad situationen, du bör komma ihåg det, och att problemen kan tyckas vara enorma, men ofta kommer att glömmas i morgonen, eller skrattade om nästa år.
  • Var dig själv. Det är nästan omöjligt att sätta upp företeelse att göra, vara, njuta av eller agera på sätt som inte är du. Du kan imponera på ditt styvbarn ett tag, men den verkliga du kommer att dyka upp förr eller senare.
  • Du valde att ingå ett förhållande med en kvinna med barn, så du valde slutligen att vara en förebild och en föräldraledare till sitt barn eller barn.
  • Det är en bra idé att hålla en bra rapport med din Stepchilds biologiska far, förutom i fall där han inte är välkommen i ditt styvbarns liv. En stor del av stepfathers är goda vänner med de biologiska fäderna i sina styvbarn - båda männen agerar i barnets bästa och samarbetar. Om båda männen är rimliga är impasser ovanliga.
  • Gå aldrig upp ett tillfälle att berätta för dig att du älskar honom eller henne.
  • Bild med titeln vara en bra styvfar Steg 12
    4. Försök att glömma att han / hon inte är ditt biologiska barn. Ibland tänker alltid på det skulle få dig att känna sig orolig och onaturlig runt ditt barn. Bara behandla honom / henne som du skulle ditt eget barn: Om du älskar din make så mycket, varför ska du inte älska sitt barn?
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ignorera aldrig din stepchild / ren när de har något att säga eller visa dig. Visa dem kärlek, vård och försök att förstå dem eftersom de går igenom en tuff tid.Berätta och visa dem hur du älskar dem eftersom de kommer att tro att du bara älskar sin mamma.Detta händer mest när steppparent är man. Vänligen lämna aldrig moderen för att lösa problem som du är där som pappa hjälper henne - hon behöver ditt stöd.
  • Gå inte överbord med det men kom ihåg att barn lätt är utfällda. Gör inte det här med massor av pengar. Det är mycket bättre att observera noggrant, ta reda på vad barnet verkligen bryr sig om de flesta och ge små väl utvalda gåvor. Ett glas enhörning för ett barns samling, eller en speciell utgåva, ett modellprojekt du kan arbeta tillsammans eller något hobbyverktyg eller utbud gör en bra liten present. Gör inte det varje dag men ge dem några välkomnande gåvor när du först flyttar in och sedan en gång i taget spontant.
  • Små intjänade belöningar som är lika tankeväckande är ännu mer övertygande i att vinna ett barns kärlek. När du uppskattar deras prestationer med något konkret, även en gumball maskinklistermärke, och det är något du vet exakt vilken som de gillar bäst eftersom du uppmärksammar dem, det ger det bästa i dem. Det förstärker sitt goda beteende mer noggrant än något straff och det kommunicerar att du är både rättvis och du tycker väl om dem. Barn bryr sig verkligen om rättvisa. Belöna dem med beröm och tacka dem när de gör något för dig, inte berättar barnet du är en bra man. Du vet vad som är bra och du gör det, du går promenad.
  • För barn under ungefär tio år är ett särskilt fördelaktigt tillfälle för båda av er att spela inlärningsspel. Ställ in kreativa belöningsbaserade spel i linje med eller i förväg av klassplanen.Involvera din make när du har bollen rullande. Försök att göra aktiviteter av denna typ en ganska vanlig händelse - en tid som ditt styvbarn kan förvänta sig att spendera med dig medan mamma eller pappa är borta.
  • Tillbringa en-på-en-tiden med ditt styvbarn / barn. Det gör det möjligt för dig att utveckla ett bra förhållande med det barnet och lära känna dem. Det kommer också att visa barnet som du bryr dig tillräckligt om dem att spendera ensam tid med dem.
  • Var uppmärksam på vad som är coolt om dem och få vana att skryta om din styvbarn som du gör din egen. "Mitt lilla styvdotter är så smart, hon räknade ut hur man använder datorn snabbare än jag gjorde." "Min stepson är fantastisk, igår sjöng han med min favorit sång och skulle du tro det, han var på nyckel och han dansade. Han har en riktig talang!" Oavsett deras talanger och intressen är, är stolta över dem som en del av din familj. Gör inte en viss punkt att göra det framför dem. Om du kommer i vanan, kommer de att hämta det från hur nya människor behandlar dem och de kommer så småningom att överra dig för att du inte kommer att märka att de lyssnar. Ju mindre avsiktligt är det, desto mer kraftfullt kommer det att ha det du är en riktig förälder, en bra sen inning-hitter de kan räkna med. (Det här är också en bra sak att göra med egna barn. Det bygger sitt förtroende för livet.) b
  • Ställ inte orättvisa standarder, särskilt inte om de gynnar dina barn över stepchildren. Som kommer att tas på fel sätt men det är tänkt. Undvik även utseendet av orättvisa. Diskutera reglerna med din partner när barnen inte är runt och är överens om dem, håll dem konsekvent för alla barn.
  • Innan du daterar någon med barn, förbered dig för den emotionella vägtullen som en styvfar kommer att kräva. "Du är inte min verklig pappa," är verkligen något du kan höra. Ett bra svar på det är "Nej det är jag inte. Jag är din steg-pappa. Jag älskar din mamma och jag älskar dig för att jag ser henne i dig. Jag förväntar mig inte att vara din pappa. Men jag vill vara bra för dig. Som en bra nypa hitter, jag är här för att göra mitt bästa men jag försöker inte ersätta honom. Detta är bara mina innings. Jag är fortfarande en riktig förälder trots att jag inte är din riktiga pappa."
  • Var uppmärksam på var och en av barnen, dina barn och steg-barn, som individer.
  • Låt inte tanken på att du vill vara en "bästa vän" moln din dom. Om ett barn vill göra något farligt eller att hans eller hennes mamma inte godkänner, kan han eller hon försöka anlita dig som en förespråkare för hans eller hennes sida, och det sätter dig i strid med modern. Säg aldrig ja till barnet utan den andra föräldrars godkännande. Fråga aldrig barnet att gå eller göra någonting utan att fråga mamman först.
  • Vet att du är styvfar. Du är inte pappan, och oavsett omständigheterna, om stepchild uttrycker de inte längre vill kallas ditt barn, respektera sina önskningar utan att tvinga ditt arv eller dig själv på dem.
  • Varningar

    Klagar inte om varje sak som ditt styvbarn gör. Kom ihåg att det inte är lätt för det här barnet att flytta in i en ny miljö och att automatiskt lära sig att respektera dig.
  • Lägg aldrig din make på plats för att behöva välja mellan dig eller hennes barn / barn. Hon väljer ofta sitt barn över sitt vuxna förhållande, vilket betyder att du kommer att förlora. Även om hon väljer dig över sitt barn, förlorar du båda genom att förlora barnets respekt och kärlek.
  • Tänk inte på dina styvbarn som brats eller bara stygg och som ingen respekt för dig - försök att se situationen ur deras synvinkel, genom sina hjärtan och ögon, särskilt när du känner till deras historia av besvikelser och vad och vilka de Förvänta dig att vara.
  • Du kommer att hitta det är tider när ditt steg-barn försöker ditt tålamod eller testa din lojalitet mot dem eller moderen. Då måste du vara den vuxna och tänka innan du talar - hur du säger att det kommer att påverka ditt förhållande för alltid.
  • Säg aldrig "Du borde vara mer som din syskon / steg-syskon" eller jämföra dem. Varje barn är en annan människa med sina egna behov, talanger, mål och personlighet. Ta var och en av dem för vem de är och dömer dem i förhållande till deras verkliga förmågor och talanger. Att lära sig någonting i sitt svåraste ämne är en mycket större prestation än den senaste guldstjärnan barnet som är begåvad i det. Ansträngning bör räkna när man bedömer resultat.
  • Klagar aldrig om dina styvbarn till främlingar. Bara gå inte dit. Gör det inte heller med dina egna barn. När du pratar om dina steg-barn eller dina barn, lägg deras bästa fot framåt och prata om vad du tycker om dem. Det speglar dåligt på dig om de är så hemska och innebär att du inte klarar dig bra med din nya partner.
  • Ge inte dem belöningar för varje rutinmässig chore och genomsnittligt beteende. De börjar göra det bara för belöningen och förlora intresset för sina hobbyer om du gör det för mycket givande. Spara belöningar för speciella prestationer som betygsnivå stiger, extra speciell städning, när barnet gör något mycket bättre än vanligt.
  • Att bli en styvfar sätter dig i stället för ansvar för att skydda barnet från en mängd faror. Var medveten om de risker som barnet står inför och vara på utkik efter faror runt hemmet. Små barn lider av fruktansvärt skada varje dag på grund av vårdslöshet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande