Hur man slutför fafsa utan dina föräldrar

Om du ansöker om college i USA har du förmodligen hört allt om FAFSA (gratis ansökan om federal studenthjälp). För att kvalificera sig för ekonomiskt stöd måste du inkludera din föräldrars avkastning från föregående år - men det finns några speciella omständigheter där det inte är fallet. Läs igenom dessa vanliga frågor för att se hur du kan skicka in din FAFSA-form utan dina föräldrar och få de fördelar du behöver gå till skolan.

Steg

Fråga 1 av 4:
Hur filar jag FAFSA utan min föräldrars avkastning?
  1. Bild med titeln Hjälp att minska könsbaserat våldssteg 1
1. Välj "Jag kan inte ge information om min förälder (er)."Du ser det när FAFSA-formuläret ber dig att fylla i din information om din vårdnadshavare (er). Om du använder den mystudentaid-appen klickar du på "Läs mer" för att välja det här alternativet.
  • 2. Välj ett speciellt omständighetsalternativ. Läs igenom all information om speciella omständigheter, välj sedan den som gäller din situation. Om dina föräldrar är fängslade, om du lämnade hem på grund av en missbrukande miljö, om du inte vet var dina föräldrar är eller om du är mellan 21 och 23 år och du riskerar att vara hemlös, Du kan skicka in din FAFSA utan föräldrars avkastning.
  • Om du skickar in din FAFSA-form utan en avkastning, kommer det inte att bli fullt bearbetad. Du måste prata med skolans ekonomiska hjälpkontor du går på för att räkna ut dina nästa steg.
  • Om du inte kvalificerar dig för en speciell omständighet (om dina föräldrar bara vägrar att ge dig sin skatteinformation), kan du fortfarande skicka in din FAFSA-form. Du kommer dock inte vara berättigad till federalt bistånd, bara subventionerade lån.
  • Fråga 2 av 4:
    Hur blir jag en oberoende för FAFSA?
    1. Om dina föräldrar inte längre stöder dig, är du oberoende. För att kvalificera sig som en oberoende kan du antingen vara: 24 år eller äldre, gift, en examen eller professionell student, en veteran, en medlem av de väpnade styrkorna, en föräldralös, en del av domstolen eller en emancipated minor.
    • Du kan också kvalificera dig som en oberoende om du är hemlös eller riskerar att vara hemlös.
    • FAFSA-formuläret kommer att ställa dig dessa frågor som hjälper dig att avgöra om du kvalificerar dig som en oberoende eller inte.
    Fråga 3 av 4:
    Hur fyller ookumenterade föräldrar FAFSA?
    1. Om dina föräldrar inte har en SSN, skriv alla nollor i fältet. Även om de har ett skattebetalar-ID-nummer, skriv bara in Zeros. Dina föräldrar kommer inte att kunna göra ett FSA-ID, så du måste skriva ut den sista sidan i FAFSA-formuläret, få dem att underteckna det, skicka in det.
  • 2. Om dina föräldrar inte filer, välj "inte till filen."FAFSA-formuläret kommer att fråga om dina föräldrar har arkiverat eller inte. När du väl har valt det kan du ange information om hur mycket dina föräldrar tjänat istället för specifik skattformulär.
  • Fråga 4 av 4:
    Hur gammal måste du vara att fila för FAFSA utan föräldrar?
    1. Bild med titeln vara en cool tonåring steg 16
    1. Du måste vara 24 år eller äldre. Om du redan är 24 år eller om du vänder 24 januari i det skolår du söker, kan du skicka in din blankett som en oberoende. Du behöver inte inkludera information om dina föräldrar på FAFSA-formuläret.
    • Till exempel, om du ansöker om att starta skolan i augusti 2021, måste du vara minst 24 år senast den 1 januari 2021.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande