Hur man samlar in pengar från en dålig check

De flesta kontrollförfattare har inte för avsikt att skriva dåliga kontroller, men alla gör misstag nu och då. Medan det är trevligt att tro att samling på en dålig check är lika lätt som att ringa checkförfattaren, kan ett telefonsamtal inte lösa varje händelse. Förstå hur man samlar in pengar från en dålig check och när man ska eskalera samlingsinsatser hjälper dig självförtroende att hantera denna obehagliga och något pinsamt uppgift.

Steg

Del 1 av 3:
Samla på en dålig check
  1. Bild titeln Track A MoneyGram Money Order Steg 7
1. Kontakta checkförfattaren direkt så snart en check returneras till dig. Medan de flesta stora företag kommer att köra dåliga kontroller tillbaka via banken en gång till, vill du förmodligen inte medföra flera bankavgifter för samma kontroll om du är en liten företagsägare eller bara en person eller en organisation som är mottagaren av a dålig check. Kontakta personen via telefon och följ upp med ett mail om du har adress.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 3
    2. Håll en uppgift om datum och tid du kontaktar checkförfattaren. När du kontaktar checkförfattaren, ge honom eller henne en tidsfrist för att lösa problemet, vanligtvis en vecka eller två. Be personen att kontakta dig om tidsfristen inte är bekväm och att göra arrangemang för att lösa problemet. Om checkförfattaren inte svarar inom tidsfristen, skicka honom ett brev via certifierat brev som du kommer att kontakta sin lokala polisavdelning, eftersom skrivande dåliga kontroller anses vara stöld.
  • Om du inte hör från checkförfattaren efter den första eller kanske andra kontakten, be din advokat att utarbeta ett mer formellt brev och levereras via certifierat brev.
  • Acceptera bara kontanter från den dåliga kontrollförfattaren för att täcka kontrollen och din returnerade checkavgift så att du inte behöver oroa dig för mer bankavgifter om en check studsar igen eller om du kör ett kreditkort.
  • Bild med titeln Säg adjö till medarbetare Steg 12
    3. Prenumerera på en kontrollåtervinningstjänst. De kommer att hantera samlingar på dåliga kontroller för dig. Deras avgifter är en legitim affärskostnad och de tar besväret och förlägenhet att hantera dåliga kontrollförfattare ur dina händer. Du kan ställa in dessa tjänster så dåliga kontroller går direkt från din bank till kontrollåtervinstjänsten. De kommer då att börja elektronisk samling av den dåliga checken och skicka dig en rapport.
  • Du får vanligtvis 100 procent av kontrollvärdet och kan även få rabatter för att hjälpa dig att täcka dina bankavgifter, beroende på ditt kontrakt med tjänsten.
  • Kontrollera återställningsleverantörer inkluderar global kontrollåterställning, Fiserv och kontrollera återställningssystem.
  • Del 2 av 3:
    Vidta rättsliga åtgärder
    1. Bild med titeln Utför Research Steg 15
    1. Känn dina statens lagar som reglerar skrivandet av dåliga kontroller. Varje stat är annorlunda, med några klassificerade skrivande dåliga kontroller som ett civilbrott medan andra anser det vara ett brott. Om du har gjort allt för att kontakta checkförfattaren personligen och via en skuldsamlare men har inte haft tur, kommer du så småningom att vända sig till domstolarna för att hjälpa dig att samla på den dåliga kontrollen.
  • Bild med titeln Ansök om Barnstöd Steg 14
    2. Sue i små fordonsdomstol. Om det belopp som är skyldigt är under ett visst dollarbelopp som bestäms av ditt tillstånd, kan du få ditt ärende till en liten fordringsdomstol. Du behöver inte anställa en advokat för småkrav domstol, men var noga med att ta med all dokumentation om den dåliga kontrollen och dina skriftliga insatser för att samla in.
  • Små fordringar domstolsgränser sträcker sig från $ 2,500 i Kentucky till $ 25.000 i Tennessee, med det vanliga beloppet runt $ 5000.
  • Resultaten av din rättegång mot kontrollförfattaren kommer i slutändan att bero på domstolens beslut om avsikten med kontrollen. Domstolen kommer att avgöra om kontrollförfattaren helt enkelt gjorde ett misstag (han trodde att han hade pengarna i banken och gjorde ett fel i beräkningar) eller avsikten att defra upp dig, vilket borde vara bevisligt med en historia av dålig checkskrivning. Kontrollera av bedrägeri är en mycket allvarligare kostnad och checkförfattaren kan hamna i fängelse eller fängelse, beroende på avgifternas allvar.
  • I många stater kommer du att kunna återställa inte bara kontrollbeloppet utan även trippelskador av kontrollen, domstolskostnader, ränta, bankavgifter och advokatavgifter om du använde en. Det skulle vara bra att peka på checkförfattaren att en $ 90 studsad check skulle kunna leda till på grund av över $ 1000.
  • Bild med titeln Utveckla ett förhållande med ett kundsteg 1
    3. Anställa en advokat. Om det belopp som är skyldigt är över gränsen för småkrav domstol, måste du anställa en advokat och få ditt ärende till brottslighet. Kriminella ärenden kan vara dyrt om du går den vägen. Överväga åtal endast om gärningsmannen är en beständig i ditt företag eller om mängden av den dåliga kontrollen är väsentlig.
  • Del 3 av 3:
    Undvik dåliga kontroller
    1. Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 9
    1. Skicka din dåliga kontrollpolicy. Din policy och den avgift du tar betalt för dåliga kontroller bör läggas ut någonstans i din verksamhet där det lätt ses av dina kunder. Detta är vanligtvis nära ditt kassa. Inkludera även det i en del av ett kundkontrakt och på din webbplats.
  • Bild med titeln Köp aktier (för nybörjare) Steg 1
    2. Kontrollera din statliga lag om avgifter. Du kanske vill lägga till en samlingsavgift för att hjälpa till att kompensera för din tid och problem med att hantera en dålig check. Ditt stat kan ha en lag om vilka avgifter (om några) samlare kan lägga till ansiktsvärde av checken. Många stater begränsar uppgifterna upp till en viss mängd som $ 100, eller i procent av kontrollens nominella värde och förbjuda räntekostnader.
  • Du kommer att vilja posta denna avgift, om tillämplig, i din dåliga kontrollpolicy.
  • Bild med titeln meddela din pensioneringssteg 8
    3. Ange alltid kontrollförfattarens telefon och körkortsnummer. Skriva denna information om checken hjälper du att kontakta kontrollförfattaren om kontrollen kommer tillbaka till dig för icke-betalning. Det bidrar till att hålla en kunddatabas med e-postadresser, eftersom det kan vara ett bättre, mer bekvämt sätt att kontakta kontrollförfattaren i början.
  • Samlar namn och telefonnummer och jämföra författaren till ett legitimt ID med en bild ska vara en strikt policy.
  • Ta aldrig kontroller från tredje part.
  • Varningar

    Om ditt ärende inte är löst om två eller tre år, kan du bara skriva av det som en affärsförlust. Detta är stadgan för begränsningar för dåliga kontroller i de flesta stater.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande