Hur man undviker fängelse

Omdirigeringsprogram och alternativ till fängelse är tillgängliga för att hjälpa brottslingar att undvika fängelsetid och vända sina liv runt. Allt fler, domstolar över hela USA och i andra länder erkänner att dessa program är mer kostnadseffektiva och leder till mer positiva långsiktiga resultat än fängelsetid. Om du står inför straffrättsliga påföljder, bör du vara medveten om några av dessa alternativ och hur du kanske kan dra nytta av dem. I många fall kommer domstolen att vara medveten om alternativen, men om du gör lite forskning och tar några steg på egen hand, kan du hjälpa till att göra det här.

Steg

Del 1 av 4:
Hitta alternativa program
  1. Bild med titeln Deal med juridiska frågor på ett budgetsteg 24
1. Prata med din advokat om möjligheter. Om du har blivit arresterad eller belastad med ett brott, prata med din advokat för att se om det finns lokala, statliga, federala eller privata alternativ till fängelseprogram som du kvalificerar dig för istället för att bli fängslade. Din advokat är förmodligen medveten om alternativ som har varit effektiva tidigare.
  • Om du inte har egen advokat, bör du åtminstone vara representerad av en offentlig försvarare. Prata med polisen eller åklagaren om att få en.
  • Bild med titeln Rapportera välfärdsbedrägeri Steg 10
    2. Undersöka om du kvalificerar dig för ett avledningsprogram. De flesta stater har börjat erkänna att med hjälp av avledningsprogram istället för fängelsetiden kan vara det bästa sättet att gå, speciellt för första gången eller lågnivåförbrytare. De brott som vanligtvis kvalificerar är sådana saker som småstöld, personlig droginnehav eller kör under påverkan av droger eller alkohol. Du är också mer benägna att övervägas för ett avledningsprogram om det är ditt första brott. Omdirigering är också ett alternativ i fall där svaranden lider av vissa psykiska problem och kan dra nytta av rådgivning snarare än fängelse.
  • Bild med titeln Tänk som en advokat Steg 10
    3. Balansera dina alternativ och förstå kraven i ett avledningsprogram. Du måste prata med din advokat om den bästa strategin för ditt ärende. Å ena sidan kunde du bekämpa avgifterna, gå till domstol, och kanske inte är skyldig. Men om du inte tror det är troligt, kanske du vill acceptera avledningsprogrammet.
  • I vissa fall kräver inte en avledningsplan en skyldig. Faktum är att du vanligtvis går in i avledning som ett alternativ till domstolsprocessen. Det innebär att om du slutför programmet framgångsrikt kommer du inte att ha en kriminalregister (baserat på denna händelse).
  • I de flesta program kommer du att vara skyldig att betala en avgift till domstolen eller till åklagarmyndigheten för kostnaden för avledningsprogrammet eller rådgivningen. Detta kommer att variera från program till program.
  • Programmets längd kommer också att variera, vanligtvis från några månader till ett år eller så. Du måste delta i rådgivningssessioner, gruppmöten, och kanske utföra vissa samhällstjänster. Du kan också vara skyldig att betala återbetalning till några offer för vad du gjorde.
  • Del 2 av 4:
    Komma in i ett alternativt program
    1. Bild med titeln gör en medborgare
    1. Föreslå ett avledningsprogram till den brottsbekämpande tjänstemannen vid tidpunkten för arresteringen. Många stater har avledningsprogram som börjar rätt vid den första fasen av den kriminella processen - det vill säga när du blir arresterad. Polisen i många samhällen har myndigheten att inte arrestera dig formellt men att erbjuda att anmäla dig i ett avledningsprogram. Om du befinner dig i den här positionen, kan du föreslå polisen att du skulle vara villig att komma in i ett rådgivningsprogram om de har en.
    • För många program gäller denna första fas av avledning för individer med psykisk hälsa eller beteendestörningar. För att ansöka om en viss svarande kan därför svaranden själv inte kunna göra detta förslag. Men om du är förälder eller släkting till svaranden, kan du göra rekommendationen.
  • Bild med titeln Get Florida Power of Advokat Steg 5
    2. Fråga åklagaren om avledningsprogram före rättegången. Om du har arresterats och laddats, är det vanligtvis en tid innan ditt ärende kommer till försökssteget. Under den här tiden kan du eller kanske inte hållas i fängelse. Du eller din advokat kommer att ha möjligheter att diskutera fallet med åklagaren. Det är på detta stadium att du också kan föreslå eller rekommendera ett avledning eller rådgivningsprogram som ett alternativ till fängelset.
  • Bild med titeln Act efter att ha blivit arresterad Steg 6
    3. Göra starka argument att placeras i ett avledningsprogram. Om du behöver övertyga åklagaren att avledning är en bra idé, är vissa punkter att göra att avledningsprogrammen vanligtvis har följande positiva resultat:
  • Minska kostnaden för staten i juridiska avgifter
  • skära ner i tid i domstol
  • Minska återförsäljningshastigheter (Repeat Offenders)
  • Genom att undvika en övertygelse är svaranden mer sannolikt att kunna få eller hålla ett jobb, hitta bostäder och vara en produktiv medlem i samhället
  • Bild med titeln File En rättegång Steg 1
    4. Be domstolen att beställa rådgivning eller avledning snarare än en fängelsestraff. Om du ännu inte har ordnat ett avledningsprogram, och ditt fall går hela vägen till rättegång, kan du eller din advokat be domaren att beställa ett avledningsprogram eller rådgivning istället för fängelsetid. I vissa fall måste du åberopa sig skyldig till avgiften, och då är din "mening" någon form av rådgivning eller samhällstjänst istället för fängelse. I andra fall kan du undvika en grund eller övertygelse och har fallet öppet medan du fyller i det alternativa programmet, och sedan avgifterna avvisas. Antingen alternativ håller dig ur fängelset.
  • Bild med titeln File Ett rättegång Steg 19
    5. Gör ditt ärende i domstol för ett avledningsprogram. Till stöd för din förfrågan bör du eller din advokat göra så många av följande argument som möjligt (om de är sanna):
  • Du samarbetade med polisen och motstod inte arrestering
  • Du har hittills deltagit i straffrättsliga processen
  • ingen skadades av dina handlingar
  • Du har redan börjat rådgivning och kommer att fortsätta
  • Detta är ditt första brott
  • Du har för avsikt att delta i rådgivning, samhällstjänst eller vad som helst alternativ domstolen beställer
  • Del 3 av 4:
    Slutföra förväntningarna på ditt program
    1. Bildbeteckningen beter sig i domstolen Steg 7
    1. Delta i alla möten eller rådgivning sessioner. Om du lyckas med att bli in i ett avledningsprogram vid något stadium av straffprocessen är det viktigt att du deltar i varje möte. Dessa kan vara möten med en rådgivare, gruppmöten som en.A., eller möten med åklagaren eller någon medlem av distriktsadvokatens kontor. Om du saknar ens en eller flera möten eller sessioner, kan du förlora rätten till avledningsprogrammet och slå upp i domstolen.
  • Bildbeteckningen uppför sig i domstolen Steg 6
    2. Följ alla instruktioner från domstolen eller åklagaren. Ett avledningsprogram kan bestå av flera komponentdelar. Se till att du slutar dem alla som beställda. Dessa kan bestå av ett eller flera av följande:
  • Betala återbetalning för eventuella skador som du orsakade.
  • Presentera dig själv för läkemedelsscreening (och se till att du är ren)
  • Kompletta samhällsförpliktelser och få några handledare att verifiera
  • Bild med titeln Adress en domare i domstol Steg 2
    3. Återvända till domstolen för att avvisa avgifterna mot dig. I de flesta program är det positiva resultatet för genomförandet av avledningsprogrammet att domstolen kommer att avvisa de kriminella anklagelserna mot dig. I många domstolar, även om du ursprungligen inleddes skyldig till avgiften för att komma in i programmet, kan domstolen avvisa om du avslutar ditt program retroaktivt.
  • Bild med titeln Act efter att ha blivit arresterad steg 1
    4. Håll dig ifrån trubbel. Beroende på staten och de särskilda avgifterna, om du begår ett annat brott efter ett avledningsprogram, kan domstolen ha rätt att återuppta ditt första fall och lägga till dessa avgifter till den andra. Åtminstone kommer du förmodligen inte att få en andra chans vid avledning.
  • Del 4 av 4:
    Undvik att bli arresterad i första hand
    1. Bild med titeln Deal med sexuella övergrepp Steg 8
    1. Börja rådgivning så snart du känner igen har du ett problem. Innan du kommer till allvarliga problem, hitta ett rådgivningsprogram och försök att stoppa beteendet som kan få dig i trubbel. Några av de saker som kan leda till problem, men som du kan undvika med rådgivning, är:
    • olaglig narkotikamissbruk eller missbruk
    • alkoholmissbruk
    • Ilska hanteringsproblem
    • Inrikesmissbruk eller övergrepp
    • psykiska störningar, depression eller ångestsjukdomar
  • Bild med titeln gör en medborgare
    2. Försök inte springa eller fly. Om en poliser instruerar dig att sluta, antingen i en bil eller till fots, måste du sluta. Chanserna att flya är minimala, och flykt kommer bara att göra sakerna värre. Att köra eller köra bort kommer att göra dig skyldig (eller skämtigare än du är). Detta kan också skapa ytterligare avgifter för motståndskraftig arrestering.I vissa fall kan det ge polisen att använda fysisk eller dödlig kraft för att du ska sluta.
  • Polisen eller en annan myndighet som privat säkerhet kan ta dig till förvaring utan att formellt arrestera dig. Samma rekommendationer gäller fortfarande för det förfarandet.
  • Bild med titeln gör en medborgare
    3. Samarbeta med myndigheterna vid anhållandet. Om du arresteras eller tas i förvaring, måste du undvika att problemet är värre än det redan är. Följ anvisningarna från arresteringsansvarig. Om du är artig och kooperativ kan du bara kunna tillfredsställa den officer som du inte är ett farligt problem och du kan släppas.
  • Bild med titeln Act efter att ha blivit arresterad steg 5
    4. Visa respekt. Svär inte, argumentera eller prata tillbaka, och absolut inte slåss eller bli fysisk. Någon av dessa åtgärder kan skapa ytterligare avgifter mot dig, till exempel att angripa en officer eller motstå arrestering.Alternativt, om du är respektfull under processen, kan ditt positiva beteende hjälpa dig om du hamnar i domstol.
  • Bild med titeln Act efter att ha blivit arresterad Steg 3
    5. Samtycker inte till en sökning. Medan du behöver samarbeta, samarbeta inte för mycket. Om inte polisen har en sökande, är de bara berättigade att få din identitet, adress och ålder. Faktum är att många källor rekommenderar att du säger högt, särskilt om några vittnen är runt, "Jag samtycker inte till en sökning."
  • Polisen kan ändå genomföra en sökning ändå, men om du klargör att du inte samtycker, kan du åtminstone höja uppenbara problem för din advokat för att argumentera på rättegång.
  • Bild med titeln Act efter att ha blivit arresterad steg 4
    6. Begränsa vad du säger tills du kontaktar din advokat. Även om det är viktigt för dig att samarbeta, måste du undvika att säga för mycket. Om du tas in i polisens vårdnad, oavsett om de formellt tar ut dig med ett brott, är det bäst att be om din advokat, och vänta på att han eller hon kommer fram innan han pratar med polisen. De saker som du säger kan användas mot dig, så det är ofta bäst att inte säga någonting, speciellt om du är arg eller upprörd.
  • Bild med titeln Deal med din tonåring blir arresterad steg 2
    7. Föreslå att polisen ger dig ett "meddelande att visas" istället för att arrestera. En arrestering innebär att polisen tar dig i förvaring och tar dig omedelbart till polisstationen, där du kan spendera tid på att sitta i fängelse tills du kan kontakta någon för borgen. Alternativt, om du har varit respektfull, kan du övertyga tjänstemannen att låta dig gå, med ett meddelande att visas i domstol vid senare tidpunkt.
  • Tips

    Om du har arresterats och har ett datum för att visas i domstol, komma in i ett rådgivningsprogram omedelbart för att ta itu med de beteenden som ledde till din arrestering. Om du kan förekomma i domstol och säga att du redan har börjat rådgivning, kommer åklagaren eller domaren att vara mer benägna att beställa dig att fortsätta rådgivning snarare än att beställa fängelse.
  • Den rapport som ofta hänvisas i denna artikel, "Ingen post: En nationell undersökning av straffrättsliga omdirigeringsprogram och initiativ" innehåller en bilaga som ger en noggrann förteckning över avledningsprogram tillgängliga i både federala och statsdomstolar. Du kan hitta den rapporten och bilagan på CenterforhealthandJustice.org.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande