Hur man tar reda på resultatet av en domstolsförhandling

Domstolens utfrågningar hålls för att bestämma olika frågor: huruvida man ska undertrycka bevis i en straffrättslig prövning, om man ska kräva att en part vänder över viss information i en civilrättslig rättegång, eller om man ska bevilja barnstöd i familje domstolen. Om du vill ta reda på resultatet av en hörsel finns det några sätt att ta reda på det. Mycket lätt kan du delta i hörseln. Om det inte är möjligt, kan du försöka hitta resultatet elektroniskt.

Steg

Metod 1 av 2:
Delta i hörseln
  1. Bilden med titeln Ta reda på resultatet av en domstols hörselsteg 1
1. Hitta var hörseln hålls. Om du inte är en fest i rättegången, måste du ta reda på var hörseln hålls. Olika domstolar gör denna information offentlig på olika sätt. Vissa domstolar, som de i Philadelphia, har en webbplats du kan besöka. Därifrån kan du söka efter svarandens namn, advokatens namn, datum eller i rättssalen.
  • I andra domstolar kan du behöva ringa domstolen och fråga när en utfrågning är planerad. Du kan också fråga en av parterna om du känner dem. De kan berätta rättssalen och dagen för förhandlingen.
  • Bild med titeln Ta reda på resultatet av en domstols hörselsteg 2
    2. Gå till domstol. Hörningar hålls vanligtvis i öppen domstol. Även om du inte är en fest i rättegången, kan du sitta in på förhandlingen. Du kommer då att kunna höra för dig själv utfallet av hörseln.
  • Bild med titeln Ta reda på resultatet av en domstolshörande Steg 3
    3. Skicka en representant. Du kan få någon annan att sitta in på domstolen för dig. Den här personen kunde då rapportera tillbaka till dig om hörselns resultat.
  • Om du är en fest i rättegången, så kan du få en advokat som representerar dig. Advokaten är behörig att tala på dina vägnar.
  • Metod 2 av 2:
    Söker efter resultatet
    1. Bild med titeln Ta reda på resultatet av en domstolshörande Steg 4
    1. Få utfrågningsdagen. Domstolar som butiksdokumentet är elektroniskt kommer i slutändan att lägga till domarens order för den hörsel som du vill veta om. Du kommer att logga in på det elektroniska systemet och dra upp beställningen. Men att söka elektroniskt måste du veta datum för hörseln, annars kan du bläddra igenom alla fallet som laddas upp i systemet.
  • Bild med titeln Ta reda på resultatet av en domstols hörselsteg 5
    2. Använd ett online-system. Hemsidan http: // LegalDockets.com har länkar till elektroniska domstolsregister för stater runt U.S. Besök webbplatsen och klicka sedan på en stat eller ett territorium. Du kommer då att presenteras med en lista över domstolar för vilka juridiska dockets har länkar.
  • Klicka på en länk till domstolen. Du måste då ge tillräcklig information för att utföra en sökning. Mängden information kommer att variera från domstol till domstol.
  • Till exempel, för att söka i Cook County, Illinois Docket-sökning, behöver du domstolen (civil, chancery, inhemska relationer mm.) och fallet nummer. Eller kan du söka efter svarande eller käranden.
  • En lista med resultat kommer att dyka upp. Du bör klicka på det ärende som är relevant. Bläddra ner för att hitta den relevanta hörseln. Webbplatsen ska antingen berätta resultatet av förhandlingen eller det kommer att ge dig ett mikrofilmnummer. Du kan använda Microfilm-numret för att dra upp domarens ordning på domstolen och ta reda på resultatet.
  • Bild med titeln Ta reda på resultatet av en domstolshörande Steg 6
    3. Kontrollera Pacer för ett federalt fall. I U.S., Federal Court-systemet löper oberoende av statens domstolssystem. Pacer samlar alla dokument som lämnats in i ett ärende, inklusive domarens order som anges efter en utfrågning. Du kan besöka Pacer på pacer.gov.
  • Du måste registrera dig gratis. När du har registrerat kan du använda Pacer Case Locator för att söka efter fall med partnamn. Från listan med sökresultat klickar du på den rättegång som du är intresserad av. Klicka sedan på "Docket Report" och "Run Report."
  • Från listan bläddrar du ner tills du ser hörseln. Du kan klicka på numret hyperlänken till vänster, i kolumnen "#". Du kan hämta en PDF av någon åsikt eller order.
  • Om du behöver hjälp kan du ringa till Pacer Hotline på (800) 676-6856 från 8:00 till 6:00, måndag till fredagens centrala standardtid. Du kan också maila Pacer @ PSC.uscourts.gov.
  • Bilden med titeln Ta reda på resultatet av en domstols hörselsteg 7
    4. Ring till domstolen där din utfrågning hölls. Beroende på domstolen kan du kanske ringa domstolen och fråga om hörselresultatet. Beroende på domstolens förfarande kan clerken kunna ge dig resultaten av din hörsel via telefon. Vissa domstolar är dock så upptagna att du kan riktas till ett elektroniskt system.
  • Tips

    Om du känner till en av parterna kan du alltid kontakta personen och fråga om utfrågningsresultaten.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande