Hur man bestrider en hastighetsbiljett i kalifornien

En hastighetsbiljett är en trafikbiljett som utfärdats av en brottsbekämpande tjänsteman till någon som kör över den rättshastighetsgräns. Många individer betalar helt enkelt några påföljder som är förknippade med biljetten. Men om du känner att du inte körde för fort, kan du bestrida trafikbiljetten. Ett framgångsrikt försvar kommer att kräva att du samlar in information för att stödja ditt ärende och övertyga en domare som du inte är skyldig.

Steg

Del 1 av 3:
Analysera ditt ärende
  1. Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 1
1. Kom ihåg vad du berättade för polisen. Innan du kan skapa ett försvar måste du komma ihåg vad du berättade för tjänstemannen när du drogs över. Om du på något sätt erkände att du var snabbare, blir det väldigt svårt för dig att bestrida hastighetsbiljetten.
  • Du kan erkänna att du var påskyndade på olika sätt. Till exempel kan officeren ha frågat om du var snabbare. Om du sa "Ja," så kommer du att ha svårt att komma ut ur den inträdet.
  • Officeren kan också ha frågat dig hur snabbt du gick. Om du gav ett nummer som var över hastighetsgränsen, har du effektivt erkänt att du var snabbare.
  • Om du inte kommer ihåg vad du sa, vänta tills du får en kopia av officerens anteckningar. Officeren kan ha gjort en notering att du medgav att du var snabbare.
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 2
    2. Lära sig svagheterna i olika teknik. Du behöver veta hur officeren mätt din hastighet. De vanligaste metoderna för mäthastighet är "pacing," radar, laser och vaskar (visuell genomsnittlig hastighetsdator och inspelare). Var och en är sårbara för olika kritik:
  • Pacing. Här följer tjänstemannen bakom dig under en tid och ser sedan ner på sin egen kilometer för att mäta din hastighet. Du kan försöka diskreditera denna hastighetsavläsning genom att påpeka att tjänstemannen var för långt tillbaka för att följa dig på ett jämnt sätt på en konsekvent hastighet. Du kan också argumentera för att kullar, kurvor och trafikljus hindrade tjänstemannen från att följa dig i tillräcklig tid för att få en exakt läsning.
  • Radar. Radarteknik använder radiovågor. Dessa vågor reflekterar av en bil och plockas sedan upp av en mottagare. Du kan utmana en radarläsning på några sätt. Till exempel kan radiovågor slå mer än en bil, så du kan argumentera för att den slog en bil som följde med dig. Du kan också hävda att radarens kalibrering var avstängd. Dessutom kan du argumentera för att regn, vind och stormskyer skickade tillbaka felaktiga hastighetsavläsningar.
  • Laser. Lasertekniken skickar 40 ljusstrålar under en sekund mot fordonet. Den hastighet vid vilken ljuset reflekterar tillbaka är sedan översatt till en läsning av bilens hastighet. En svaghet med laserteknik är att alla balkar behöver slå samma plats på bilen. Också, som radar, kan ljusstrålar reflektera av andra bilar. Följaktligen kan du argumentera för att tjänstemannen inte visste hur man ordentligt använda lasern, eller att tjänstemannen faktiskt hämtade en annan bils hastighet.
  • Vaskar-teknik. Med denna teknik mäter tjänstemannen avståndet mellan två punkter (säg till exempel en telefonpol och en brevlåda). Då använder tjänstemannen en stoppur för att mäta hur mycket tid det tar bilar att passera mellan punkterna. Tiden kommer då att matematiskt beräknas för att producera en miles per timme. Du kan utmana en VASCAR-mätning genom att peka på eventuellt mänskligt fel - speciellt, började officeren inte stoppa stoppuret exakt. Du kan också argumentera för tjänstemannen upplevde inte noggrant när du korsade en av markörerna.
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 3
    3. Läs trafiklagarna. Du borde definitivt läsa Kaliforniens trafiklagar innan du går in i domstolen. Lagarna är tillgängliga här, På statens avdelning för motorfordons webbplats.
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 4
    4. Identifiera vittnen. Om du hade någon i bilen med dig när du drogs över, kunde den personen vittna om vilken hastighet du gick. Du bör kontakta dessa människor och fråga dem om de är villiga att vittna om hur snabbt du körde.
  • Du kanske också vill få en skriftlig affidavit från dem. En affidavit är ett uttalande undertecknat under ed framför en notarius public.
  • Om du behöver tvinga ett vittne om att delta, bör du be domstolen att utfärda subpoenas. Dessa bör utfärdas kostnadsfritt.
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 5
    5. Begär officerens anteckningar. Du har rätt att begära polisens anteckningar. Du kan göra det genom att lämna in en "begäran om upptäckt."På din förfrågan bör du kasta ett brett nät och söka så mycket information som möjligt. Till exempel kan du begära officerens anteckningar förutom instruktionsböcker för hur man använder någon laser- eller radarteknik. Du kanske också vill veta när tjänstemannen senast hade träning med att driva tekniken.
  • Discovery-förfrågan ska skickas till polisbyrån som Ticketed you liksom den lokala åtalade advokaten. En Prov Discovery-förfrågan är tillgänglig på Nolos hemsida här. Revidera den för att passa din speciella situation.
  • Om du inte hörs tillbaka om tre veckor, bör du ringa domstolens kontor och fråga om att schemalägga en hörsel där du kan presentera en "rörelse för att konfigurera upptäckten."Vid förhandlingen bör du visa domaren en kopia av den skriftliga förfrågan som skickas till polisavdelningen.
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 6
    6. Ta bilder. Bilder kan hjälpa ditt fall. Till exempel, om du drogs över för att påskynda en sträcka av motorväg som hade många vridningar och vänder, så kan du argumentera för att det skulle vara omöjligt för en bil att gå så fort som tjänstemannen hävdade.
  • Du kan också fotografera det område där tjänstemannen gömde och mäter hastighet. Om officerens syn var hindrad, kan du höja problemet som en del av ditt försvar. Ta bilder av eventuell obstruktion.
  • Försök att ta bilder på samma gång på dagen (och i liknande väderförhållanden) som när du var stoppad.
  • Del 2 av 3:
    Disputera biljetten vid en rättegång
    1. Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 7
    1. Förstå fördelarna med en rättegång. Vid en rättegång kommer du att kunna presentera bevis och fråga polisen. Om du tror att du kan rattla en polis, kan en rättegångsövning fungera bäst för dig.
    • Var dock uppmärksam på att poliserna serveras med subpoenas för att komma in i domstol och försvara biljetten. Följaktligen kanske du vill söka en rättegång genom deklaration, eftersom oddsen är större att tjänstemannen inte svarar skriftligen och ditt ärende kommer att avfärdas.
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 8
    2. Betala din böter. Du måste betala böterna innan du reserverar ett domstolsdatum för rättegång. Kalifornien lag kräver att du betalar före tid - om du vinner, kommer pengarna att återbetalas. Kontakta den överordnade domstolen för länet där biljetten utfärdades för att ta reda på acceptabla betalningsmetoder.
  • I vissa län kan du betala online. Online-betalning är begränsad till mottagna biljetter i El Dorado, Mono, Riverside, Sacramento, San Bernardino, San Mateo och Santa Cruz län. E-betalningssystemet är tillgängligt här.
  • I andra län kan du skicka en check eller postanvisning (betalas till den överordnade domstolen) till domstolen. I brevet, be om ett försöksdatum.
  • Du kan också ha en personlig arraignment. För att schemalägga en, besök domstolens kontorist. Om du väljer det här alternativet behöver du inte betala böterna före tiden.
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 9
    3. Delta i din rättegång. Anländer till domstolen tidigt med dina vittnen eller några bevis. Om du är sen, kommer rättegången att fortsätta utan dig. Se till att du har skrivit ner vilka bevis du vill skicka till domstolen och den ordning du vill presentera det. Du borde antagligen börja med att ställa in scenen: där du drogs över, vad villkoren var, och hur snabbt du körde. Flytta sedan in på att fokusera på svagheterna i statens bevis på att du var snabb.
  • För att göra det bästa intrycket, bör du klä professionellt. Försök att bära din "söndag bäst" och undvik shorts, sandaler eller höga smycken.
  • Adress alltid domaren som "din ära" och stå när du talar. Om du ställs en fråga, svara sedan direkt.
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 10
    4. Nuvarande bevis. Du måste presentera bevis för att öka rimligt tvivel om att du faktiskt var snabbare. En domare blir mest imponerad av andra bevis än dina egna minnen av evenemanget. Om du har fotografier eller vittnen, använd dem sedan.
  • En stark bit bevis är att läsa bruksanvisningen för vilken typ av teknik som användes för att fånga dig. Operatörshandböckerna påpekar ofta svagheterna eller begränsningarna med sin teknik. Till exempel kan manualen för en radarpistol ange att det är bäst att inte använda pistolen på multi-lane motorvägar. Om du drogs över på en Multi-Lane-motorväg, kan du använda detta bevis för att tvivla på noggrannheten i hastighetsavläsningen.
  • Läs bruksanvisningen för den teknik som användes och försöka hitta en begränsning som du kan använda.
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 11
    5. Välj om du vill vittna. Du har en konstitutionell rätt att inte vittna, vilket gäller tvister över snabba biljetter. Du bör tänka noga på om du vill vittna eller inte. Vissa överväganden inkluderar:
  • Hur bekväm du talar under tryck.
  • Hur starkt ditt bevis är. Om du kan skapa rimligt tvivel i domarens sinne, kanske du inte vill vittna och eventuellt ge något bort.
  • Oavsett om du är den enda källan till bevis. Om du inte har ett vittne, kan du behöva vittna. Till exempel kan du bara fastställa att alla fotografier du tog togs på en viss plats. Också, om du argumenterar för att du var tvungen att påskynda nödvändighet, så kan du bara leverera orsaken som skapade nödvändigheten.
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 12
    6. Stängningsargument. Du bör sammanställa alla dina bevis för att övertyga domaren att det finns ett rimligt tvivel om att du faktiskt var snabbare. Var noga med att påpeka alla bevis som stöder dig.
  • Försök också att koka hål i statens bevis. Till exempel kan du tvivla på officerens påminnelse genom att påpeka inkonsekvenser i sitt vittnesbörd. Du kan också argumentera för att han inte var i stånd att noggrant observera dig.
  • Del 3 av 3:
    Tviste en biljett genom en rättegång genom deklaration
    1. Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 13
    1. Förstå fördelarna med en rättegång genom deklaration. Om du förlorar ditt fall i en rättegång genom deklaration, kan du begära en ny rättegång, den här gången personligen. I själva verket får du två chanser att slå biljetten: den första förändringen i en rättegång genom deklaration och den andra i domstol.
    • Dessutom betalas tjänstemän inte några pengar för att försvara en biljett genom deklaration (även om de betalas för att visa upp till domstolen). Av den anledningen får officeren inte svara. Om det inte finns något svar, kommer ditt ärende att avfärdas.
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 14
    2. Få begäran formuläret. Du måste fylla i en "begäran om rättegång genom skriftlig deklaration", som är tillgänglig från California Courts hemsida här. Du kan skriva ut formuläret och skriva eller skriva ut den information som krävs, eller du kan fylla i formuläret online och spara sedan den.
  • Du bör också ladda ner "instruktionerna till svaranden (rättegång genom skriftlig deklaration)," som är tillgänglig från California Courts hemsida här.
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 15
    3. Fyll i formuläret. Formuläret kommer att begära grundläggande information, inklusive citationsnummer och fallnummer (om tillgängligt). Du kommer också att bli ombedd att ange vilken typ av bevis du måste stödja ditt ärende:
  • fotografier
  • sjukjournaler
  • Registreringsdokument
  • inspektionsbevis
  • diagram
  • Bilreparationskvitto
  • Försäkringshandlingar
  • Övrig
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 16
    4. Utkast till ett uttalande om fakta. Blanketten kommer också att kräva att du utarbetar ett uttalande om fakta. Om du behöver mer utrymme än det som tilldelas på formuläret, ska du skriva på ytterligare lakan och bifoga dem.
  • En övertygande fakturering av fakta kommer att förlita sig tungt på bevis bortsett från ditt eget påminnelse. Till exempel bör du förlita dig på fotografier, vittnesbegränsningar, begränsningar på den teknik som används för att mäta hastighet och en mekaniker rapport om begränsningar med din bil (till exempel en oförmåga att gå över en viss hastighet).
  • Var noga med att beskriva alla bevis som du inkluderar med begäran.
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 17
    5. Skicka in formuläret. Du måste också betala hela bötesbeloppet. Kontakta domstolen att fråga om acceptabla betalningsmetoder.
  • Håll också en kopia av formuläret för dina poster.
  • Bild med titeln Tvist En hastighetsbiljett i Kalifornien Steg 18
    6. Söka en ny rättegång, om det behövs. Efter att domaren har fattat ett beslut kommer du att få ett "beslut och meddelande om beslut."Om du förlorar rättegången genom deklaration, kan du söka en ny rättegång genom att lämna in Form TR-220," Begäran om ny rättegång (De Novo)."Denna blankett kan vara nedladdad Från California Courts hemsida.
  • Du måste lämna in den inom 20 dagar efter det postmarkerade datumet om "beslut och meddelande om beslut."Du bör inte försena i formuläret och skicka den i.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande