Hur man skickar en fester av fester

"Förening" är processen med vilken ytterligare parter eller fordringar läggs till i en rättegång. Om du vill lägga till en ny käranden eller svarande till rättegången måste du lämna in en ledning för parternas ledning. Jästen kan vara permissiv, vilket i grunden betyder att det är upp till domaren om det ska tillåta att partiet förenas. Om du går med i den nya parten krävs för att ärendet fortsätter, anses förbindelsen obligatorisk. Medan argumenten för permissiv och obligatorisk förbindelse är annorlunda är processen att lämna en ledning av fåningen i huvudsak densamma.

Steg

Del 1 av 3:
Utarbeta din rörelse
  1. Bild med titeln File a civil rättegång Steg 7
1. Möt med motsatta råd. Federal Court Rules liksom reglerna i många statsdomstolar kräver de två parterna i ett civilrättsligt fall att träffas och diskutera frågan i centrum för eventuella förslag innan den rörelsen lämnas in.
  • Förklara för att motsätta sig det partiet du vill lägga till i rättegången, och varför du vill lägga till den personen. Om motsatsen är överens om att personen ska läggas till som part i rättegången, skulle du lämna en gemensam rörelse och domaren skulle vanligtvis inte ha en utfrågning i frågan.
  • Om du tror att fåningen i den extra parten är obligatorisk enligt reglerna, förklara din resonemang. Obligatorisk jinder betyder att domaren har inget utrymme för skönsmässig bedömning, så att fallet inte kan fortsätta utan den parten.
  • Till exempel, om du har stipat föraren i en bilolycka, men föraren är försäkrad, bör försäkringsbolaget vara en fest i kostymen. Om du försummade att inkludera försäkringsbolaget som svarande, skulle du behöva lämna in en rörelse för anslutning.
  • På samma sätt, om du var svaranden i samma rättegång, skulle du också vilja lägga till ditt försäkringsbolag - så om käranden inte lämnade en rörelse för fåningen, skulle du förmodligen. I den situationen skulle det vanligtvis vara ganska lätt att få överenskommelse från andra sidan eftersom det ges att lägga till försäkringsbolaget båda parter.
  • Å andra sidan, om Joinder är permissiv, är det mycket viktigare att få den andra sidans överenskommelse eftersom domaren kan vägra att lägga till festen - något han eller hon skulle vara mycket mindre sannolikt att göra om det var något båda sidorna önskade.
  • Bild med titeln File A Civil Lawsuit Steg 6
    2. Samla information som stödjer Joiner. Som en del av din rörelse måste du lämna ett memorandum av dina argument och de rättsliga myndigheterna - regler och domstolsbeslut i andra fall - som stöder ditt argument att den nya parten ska förenas.
  • Innan du utarbetar dina rörelse- och stöddokument måste du granska de regler som gäller för fåningen så att du kan se till att du har information som visar allt som krävs för att domaren ska kunna ge din förfrågan.
  • Reglerna 18 till 21 av de federala reglerna för civilrättsligt förfarande fastställs förfarandet och kraven för bindning i civila ärenden i federal domstol. Statliga regler har vanligtvis liknande siffror som motsvarar de tillämpliga federala reglerna.
  • Generellt är fånden obligatorisk om den nya parten måste ingå för käranden för att få fullständig lättnad (som i exemplet att lägga till ett försäkringsbolag till en rättegång som uppstår på grund av en bilolycka) eller om den nya parten har ett intresse för rättegången som inte kommer att representeras eller skyddas om de inte är en part i saken.
  • Permissiv Joinder är däremot möjligt när särskilda parter har påståenden som uppstår i samma händelser och involvera samma rättsliga frågor.
  • Om du är käranden är det vanligtvis en situation där du kan medföra två separata rättegångar mot de två individerna, men du skulle hellre stämma dem båda på samma gång.
  • Bild med titeln File A civil rättegång Steg 9
    3. Skapa din rörelse och meddelande. Meddelandet, som är avsett för motparten, och själva rörelsen är ganska formeliska dokument som helt enkelt be domstolen att tillåta den nya parten att vara förenad. Det är vanligtvis inget argument eller diskussion om auktoritet i själva rörelsen.
  • Om du representerar dig, ska du kunna hitta en blankett eller mall för att använda för rörelse och meddelande.
  • Kontrollera med den domstol som du lämnade in din ursprungliga rättegång för att ta reda på om domstolen har en mall eller fyllbar form du kan använda. Även om det inte finns en form speciellt för lager, kan det finnas en blank rörelseform tillgänglig.
  • Bildtexten på alla dokument som är relaterade till ditt meddelande måste vara detsamma som bildtexten på ditt klagomål och alla andra dokument som du har lämnat in med domstolen och har samma fall.
  • Tänk på att även om du har valt att hantera ditt fall, har du alltid möjlighet att konsultera en advokat om du har några frågor angående din rörelse.
  • Du kan också få en advokat för att utarbeta dokumenten för dig, eller att förekomma i domstol för dig enbart för att argumentera för rörelsen om du står inför stark motstånd från andra sidan.
  • Bild med titeln File A Civil Lawsuit Steg 14
    4. Skriv ditt affidavit och memorandum som stöder din rörelse. Använda de myndigheter du hittade i din forskning och den skiss du skapade, utkast till ditt memorandum som kommer att följa med din rörelse. Memorandumet förklarar varför domstolen ska bevilja din rörelse.
  • Din Affidavit bör bara innehålla fakta som stöder den nya partens anslutning. Skriv dessa med samma grundläggande format som du använde för påståenden i ditt klagomål (om du är käranden), eller att svara på de påståenden i ditt svar (om du är svaranden).
  • Affidavits måste typiskt undertecknas i närvaro av en notarie offentlig. Du intygar att dessa fakta är sanna under perjurens straff.
  • För att skriva och organisera ditt memorandum kanske du vill titta på liknande dokument som lämnats in i andra fall för att vägleda dig - bara var noga med att du inte kopierar språket i dem ordentligt som de tillämpar på olika fall med olika fakta.
  • Clerk eller lagen bibliotekarie på det offentliga biblioteket i tingshuset kan hjälpa dig att hitta kopior av stödjande memoranda, och lag Librarian kan hjälpa dig med din forskning.
  • Bild med titeln File a civil rättegång Steg 2
    5. Förbered en föreslagen order. Vanligtvis när du filerar en rörelse måste du också skicka en order för domaren att underteckna. Denna föreslagna order ger din rörelse om de villkor som du har argumenterat. Att skicka den föreslagna ordern betyder emellertid inte att domaren kommer att ge din rörelse.
  • Bortsett från parternas namn och andra specifika, ser en föreslagen order av bindemedel densamma från ett fall till nästa.
  • För att få språket och formateringen korrekt, fråga clerk för en kopia av en jinderorder som är undertecknad av samma domare som tilldelats ditt ärende.
  • Del 2 av 3:
    Arkivera din rörelse
    1. Bild med titeln Skriv ett kontrakt för att sälja en bil steg 3
    1. Ta dina dokument till clerkens kontor. När du har slutfört och undertecknat dina dokument måste du ta originalen och två kopior till clerkens kontor för att lämna dem med domstolen. Du kan också kunna lämna in din rörelse genom att skicka den till clerkens kontor, men kom ihåg att det här kan försena ansökningsdatumet på rörelsen.
    • Du måste betala en arkivavgift, vanligtvis $ 100 eller mindre, för att lämna in din rörelse om du inte har fått ett avgiftsavdrag.
    • Om du ännu inte har ansökt om avgift och inte har råd med arkiveringsavgifter, fråga clerken för en. Du måste ge detaljer om dina intäkter och tillgångar, men om du faller under domstolens finansiella tröskel behöver du inte betala några domstolsavgifter.
    • När du skickar din rörelse, kommer clerken att stämpla alla dina dokument "inlämnad" med datumet och ge kopiorna tillbaka till dig. En kopia är för dina egna poster, den andra för motsatta råd.
    • Om du skickar din rörelse via posten, kommer clerkens kontor att returnera kopiorna till dig och då måste du tjäna den andra sidan med deras kopia.
  • Bild med titeln visas på ett rättssoom-tv-show Steg 4
    2. Föreslå ett datum för domstolen att höra din rörelse. Vanligtvis måste du kontrollera kalendern för domaren till vilken ditt ärende har tilldelats och väljer ett förslag till datum för att rörelsen ska höras.
  • Olika domstolar har olika förfaranden för detta. I vissa domstolar väljer du datumet själv, medan i andra är clerken ett hörapparat.
  • Oavsett hur hörapparaten väljs, det datumet ska lämnas in i ditt meddelande om rörelseformulär som du skickar till andra sidan.
  • Vanligtvis kommer datumet att vara en månad eller mer ut från det datum du lämnade in din rörelse, för att ge tid för service och svar från motsatsen.
  • Bildbetaget visas på ett rättssoom-tv-show Steg 5
    3. Har din rörelse tjänstgjorde på motsatta råd. Inom 24 timmar efter det datum är din rörelse arkiverad, du måste ha en kopia av din rörelse och alla relaterade dokument som serveras på motsatser. Tjänsten kan vanligtvis fyllas i med handleverans eller genom att skicka dokumenten med hjälp av certifierat brev med återkommande kvitto.
  • Om du använder certifierat brev måste du fylla i och lämna ett bevis på serviceformen med clerk.
  • Om du väljer att få din rörelsehand levererad av en sheriff suppleant (en U.S. Marshal i federal domstol) eller ett privatprocessbetjäningsföretag, de kommer vanligtvis att slutföra beviset på serviceformen och ta det till clerk för dig.
  • Bildbetaget visas på ett rättssoom-tv-show Steg 2
    4. Utvärdera svaret från motstående råd. Motsatt rådgivning har en kort tidsperiod - vanligtvis cirka 10 dagar - att lämna in ett motståndsmemorandum till rörelsen. Om ingen motstånd är inlämnad, kan domaren avbryta förhandlingen och bevilja rörelsen som standard.
  • Fristen för att lämna in en opposition kan mätas från dagen för hörseln snarare än datumet för tjänsten. Domstolen kan till exempel kräva invändning genom inlämnad senast 21 dagar före utfrågningsdagen.
  • Om motsatta rådsfiler ett oppositionsmemorandum kommer detta dokument att serveras på dig precis som du tjänstgjorde. Läs det noga och se till att du förstår de argument som uppkommit, för att du måste motverka dem vid förhandlingen om du vill att domaren ska ge din rörelse.
  • Du är inte skyldig att svara skriftligen till oppositionsmemorandumet. Men om du vill göra det, notera tidsfristen för ett aktuellt svar, vilket vanligtvis bara är några dagar efter mottagandet av oppositionsmemorandumet.
  • Ditt svar kan inte införa nya fakta eller problem. Det kan bara innehålla materia som hänför sig till oppositionsmemorandumet som lämnats av motsatser.
  • Del 3 av 3:
    Delta i hörseln
    1. Bild med titeln vara en företags advokat Steg 2
    1. Visas på domstolen på ditt hörapparat. Förutsatt att domaren inte har avbrutit förhandlingen måste du förekomma på domstolen personligen för att presentera ditt argument om varför den nya parten ska förenas i fallet.
    • Tänk på att om du inte dyker upp, kommer domaren vanligtvis inte att ge din rörelse. Om hörseln fortfarande är planerad, skulle du visa upp för det.
    • Domaren kan avbryta förhandlingen om det inte finns någon motstånd mot din rörelse, eller om han eller hon läser dokumenten och bestämmer det muntliga argumentet.
    • Se till att du anländer till domstolen minst en halvtimme före den tid då hörseln är planerad så du har tid att gå igenom inträdesäkerhet och hitta rätt rättssal.
    • När du kommer till rättssalen, ta en plats i galleriet. Domare har vanligtvis "rörelsedagar" där de hör rörelser i många olika fall samma dag, så det kan ta ett tag innan din rörelse kallas.
  • Bild med titeln File A Civil Lawsuit Steg 19
    2. Presentera ditt argument till förmån för lager. När ditt fall är kallat, ange att du är närvarande och redo att argumentera för din rörelse. Domaren kommer att ringa dig till framsidan av rättssalen när det är dags för dig att presentera.
  • Eftersom det är din rörelse, kommer du vanligtvis att tala först. Skissera de punkter som tagits upp i ditt memorandum för att argumentera för att gå med i den nya parten.
  • De punkter du stressar kommer att skilja sig beroende på om du hävdar att fåningen är nödvändigt eller tillåter.
  • Om du hävdar att Joinder är nödvändigt och motstående råd har lämnat in ett motståndsmemorandum, förstår att du står inför risken som domaren kan avvisa ditt ärende i sin helhet. Detta händer vanligtvis om domaren finner att det är nödvändigt att gå med i den andra parten, men att domstolen inte har behörighet över den personen.
  • För att spara din rättegång i det fallet måste du också kunna bevisa att domstolen har behörighet över den nya parten, eller att den nya parten är villig att avstå från de jurisdiktionella invändningar som de kan ha.
  • Bild med titeln File a civil rättegång Steg 3
    3. Lyssna på andra sidans oppositionsargument. När du har slutfört din presentation kommer motsatt råd att bli ombedd att förklara varför den andra sidan motsätter sig att gå med i den nya parten i åtgärden.
  • Var uppmärksam och ta anteckningar om det finns något som du vill motverka. Domaren kan ge dig möjlighet att svara eller "vederlägga" Eventuella bevis eller information som införs av motsatta råd.
  • Undvik att störa förfarandet eller avbryta när den andra sidan talar. Ge dem en chans att göra sitt argument som du hade möjlighet att göra din.
  • Bild med titeln förvärva en CPAP-maskin Steg 4
    4. Få domarens beslut. Efter att ha hört från båda sidor bestämmer domaren om du ska ge din rörelse att ge din rörelse. Om din rörelse beviljas, kommer domaren vanligtvis att underteckna den föreslagna beställningen du skickade med din rörelse och memorandum.
  • Om den nya parten läggs till i målet kan du vara ansvarig för att få kopior av dokument till dem som tidigare har arkiverats.
  • Tänk på att från och med nu måste några dokument som du lämnar med domstolen serveras på alla parter, inklusive den nya parten du bara hade gått med.
  • Om domaren beslutar att inte bevilja din rörelse, kan ditt ärende fortsätta som det eller domaren kan bestämma ditt ärende måste avfärdas.
  • Om domaren avvisar ditt ärende eftersom en nödvändig fest inte kunde förenas, måste du vanligtvis återställa rättegången i en domstol som har behörighet över alla parter i målet. Det kan innebära att du till exempel måste ta ett ärende som ursprungligen lämnats in i statsdomstolen och återfilera den i federal domstol.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande