Hur man överklagar ett civilrättsligt fall

Om du just har avslutat en civil rättegång som du var en fest, bara för att du fick en ogynnsam dom betyder inte att du inte har alternativ. Du har rätt att överklaga ditt ärende till ett högre eller ett klagomål, domstolen i hopp om att ha klagomålet omvänd eller ändra den lägre domstolens beslut på något sätt. Appellationsprocessen är en komplicerad, och inte alla överklaganden lyckas, men förstå när du kan överklaga och hur du gör det hjälper dig om du befinner dig på den förlorande änden av en rättegång.

Steg

Del 1 av 3:
Besluta om att överklaga
  1. Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 13
1. Uppskjutande efter den nedre domstolen gör sin slutgiltiga dom. En överklagande är inte en retrisk eller en ny rättegång av ett ärende, och appellationsdomstolar brukar inte överväga nya vittnen eller bevis. Det finns ingen jury. Istället för en domare som presiderar överallden består appellationsdomstolar av en panel av flera domare (vanligtvis tre) som kommer att höra din överklagande.
  • En överklagande får endast äga rum efter det att den nedre domstolen har utfärdat sin slutgiltiga avgörande. Det innebär att den nedre domstolen har beslutat om alla frågor som är inblandade i ärendet och att det inte finns något kvar för parterna att göra förutom att följa den nedre domstolens dom.
  • Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 21
    2. Överklaga ett civilrätt som endera parten till den ursprungliga rättegången. I ett civilrättsligt fall kan antingen part (käranden eller svaranden, vinnare eller förlorare) överklaga en domstols domstol före en högre domstol. Till exempel, om du vann fallet men var missnöjda med det belopp som tilldelades, kunde du överklaga. Om du förlorat kan du överklaga eftersom du inte tror att den nedre domstolen borde ha styrt mot dig.
  • Bild med titeln Starta ett brev Steg 4
    3. Överklagande när den nedre domstolen gjorde ett fel. Efter att en lägre domstol ger sin dom, måste en part som önskar överklaga att domen, att det var antingen (1) ett fel i rättegångsförfarandet i den nedre domstolen eller (2) att domaren har ett fel gjort gällande den relevanta lagen. Nedre domstolens fel måste också övervägas "skadlig"-Manning att om felet inte hade hänt, skulle den nedre domstolen ha styrt annorlunda.Om du helt enkelt inte gillar den dom som kom in mot dig, är det inte skäl för ett överklagande.
  • Till exempel, om instruktionerna till juryn angående hur man bestämmer ditt ärende var orättvist eller felaktigt på något sätt, om du inte fick representera dig själv, eller om vissa bevis var felaktigt tillåtet under rättegången, skulle denna typ av procedurfel ge En anledning till att du överklagar ditt ärende.
  • Alternativt, om lagen i ditt tillstånd säger en sak, och den domare som styrde på ditt fall gjorde en annan, är det också grunder för överklagande.
  • Beslut om vad som hände under ditt fall är grunden för ett överklagande är inte en lätt fråga att svara. Det skulle vara bäst att prata med en advokat för att avgöra om ditt ärende bör överklagas.
  • Del 2 av 3:
    Arkivera din överklagande
    1. Bild med titeln Säg adjö till medarbetare Steg 1
    1. File din överklagande med det aktuella datumet. Det finns en mycket strikt tidsfrist du måste träffas för att kunna överklaga ditt ärende, som börjar från när den lägre domstolen utfärdar sitt slutgiltiga beslut om ditt ärende. Även om denna tidsfrist varierar genom jurisdiktion, måste du i allmänhet börja överklagandet genom att lägga fram ett meddelande om överklagande inom 30 dagar från den dag den lägre domstolen utfärdade sitt slutgiltiga beslut. Om du inte uppfyller denna tidsfrist, kommer din överklagande att avfärdas och du kommer att förlora din rätt att överklaga ditt ärende.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 13
    2. Lämna ett meddelande om överklagande med den behöriga domstolen. I vissa stater måste detta tillkännagivande lämnas in i den nedre domstolen som sedan lämnar ett meddelande med Appellationsdomstolen. I andra stater lämnas detta meddelande direkt med appellationsdomstolen. Kontakta din läns kontorist, eller titta på webbplatsen för din jurisdiktions lägre eller appellationsdomstol och begära lämplig domstol för att lämna ett meddelande om överklagande. När du har bestämt rätt domstol för att lämna in meddelandet om överklagande, fyll i formuläret och skicka in det. Detta börjar formellt appellationsprocessen.
  • Detta är vanligtvis en standardformulär, och bör vara tillgänglig på webbplatsens domstols webbplats. Om du har problem med att hitta denna blankett, kontakta din länskontor, som ska ha den här blanketten på filen.
  • Du måste också betala en arkiveringsavgift när du lämnar meddelandet till den behöriga domstolen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Hawaii Steg 12
    3. Fyll på eventuella kompletterande dokument. Vissa jurisdiktioner kräver att en kompletterande form eller täckplåt lämnas in med ditt meddelande om överklagande. Som tidigare kolla med clerkens kontor för den domstol där du måste lämna meddelandet om överklagande för att avgöra om det finns några andra dokument du måste lämna in med det. Försök att hitta den relevanta clerkens kontaktuppgifter på din domstols hemsida.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 21
    4. Servera de andra parterna med en kopia av uppsägning. Ge den andra parten eller parterna till den ursprungliga rättegången med en kopia av ditt meddelande om överklagande genom att skicka en kopia av meddelandet och andra dokument som du arkiverade tillsammans med den. Om den parten har en advokat, tjäna den advokaten istället.
  • Bild med titeln Få makt av advokat Steg 9
    5. Lämna en överklagande eller "ersättningar" obligation. I ett civilrätt, bara för att du lämnar ett överklagande betyder inte att du inte behöver följa domens dom. Till exempel, om du är beordrad att betala ett visst belopp till den andra parten - även om du tror att du framgångsrikt kan överklaga ärendet och få en dom till din fördel - måste du fortfarande göra det. Men om du lämnar en viss summa pengar med appellationsdomstolen, så att du kan vänta med att betala den andra parten tills din överklagande är klar.
  • Specifikationerna för arkivering av denna bindning (och bindemängden) varierar beroende på din jurisdiktion. Kontakta clerk av appellationsdomstolen där du lämnade ett meddelande om överklagande, eller fråga din advokat, för att ta reda på vilka regler som gäller i din jurisdiktion.
  • Bild med titeln Öppna en restaurang Steg 8
    6. Få ett utskrift av det lägre domstolsförfarandet. Du kommer att behöva denna uppgift om vad som hände under rättegången i den nedre domstolen som bevis för din överklagande. Dina argument kommer att centrera runt vad som hände på rekordet, och så måste du ha en kopia till referens. Förfarandet för att erhålla ett sådant transkript varierar från tillstånd till tillstånd. Du kan behöva lämna in en formell begäran om ett transkript, eller meddelandet om överklagande kan uppmana den nedre domstolen att börja förbereda en. Kontrollera med clerk i länet där den slutliga domen har angetts för instruktioner om att erhålla denna post.
  • Del 3 av 3:
    Tilltalande ditt ärende
    1. Bild med titeln meddela din pensioneringssteg 8
    1. Utkast till en skriftlig kort för att stödja din överklagande. När du har lämnat in ett meddelande om överklagande har du en viss tid (det varierar med jurisdiktion) för att lämna in en skriftlig kort för att stödja ditt ärende. Detta kort är ett dokument som beskriver din uppfattning om ärendet av ärendet och ger de rättsliga argumenten (med relevant rättspraxis och stadgar) som berättar för appellationsdomstolen varför den lägre domstolen borde ha styrt annorlunda. Varje jurisdiktion har sin egen uppsättning regler som bestämmer vissa krav för den här skriftliga korta. Se till att du följer dem.
    • När du har skickat din kort har den andra sidan en viss tid för att filera ett svar på din korta, där de kommer att diskutera varför den lägre domstolen styrde korrekt.
    • Denna kort är den viktigaste delen av din överklagande. Det är det första som appellationsdomarna kommer att se, så var noga med att göra ditt bästa argument i din korta. Lämna inga argument oadresserade eller spara något för senare i appellationsprocessen.
  • Bild med titeln Få barnstöd Steg 24
    2. Skicka in din korta till lämplig appellationsdomstol. Mail eller leverera personligen din färdiga korta, tillsammans med alla stödjande poster och dokument personligen till domstolens kontorist som kommer att höra din överklagande. Var noga med att skicka in det önskade antalet kopior av dessa dokument också.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 5
    3. Tjäna den andra parten. Leverera en kopia av din korta och stödjande dokumentation till den andra parten eller, om den andra parten har en advokat, till den advokaten, så den andra parten kan granska dina argument.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 3
    4. Utkast till ett svar kort om det behövs. Om den andra parten svarar på din korta, har du möjlighet att utarbeta ett svar på det för att ta itu med den andra partens svar på din ursprungliga kort. Se till att du konsulterar lämpliga regler för att bestämma rätt formatering för din andra kort, eftersom det kan vara annorlunda än det var för din första kort.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 9
    5. Begära muntliga argument. Processen känd som "muntligt argument" är en formell diskussion mellan advokaterna för varje sida och panelen av appellationsdomar som ger varje sida möjlighet att lägga fram eventuella rättsliga frågor som är i tvist. Det kommer att ge dig en andra möjlighet att presentera dina skäl till varför den lägre domstolens dom bör ändras, men du måste begära det för att få denna möjlighet.
  • Appellationsdomstolen kan också kräva att varje part deltar i muntliga argument, men det är bäst att se till att du har denna möjlighet genom att formellt begära det från Appellationsdomstolen som kommer att höra din överklagande.
  • Bild med titeln vara ett bra debatter Steg 1
    6. Delta i muntliga argument. Om ditt ärende inte är bestämt baserat på din skriftliga kort, kan du och din advokat kallas för att delta i muntliga argument före appellationsdomstolen.Varje sida ges vanligtvis cirka 15 minuter för att ge sina argument, och under denna period kan domarna ställa frågor om vardera sidan.
  • Innan man fattar en dom, kommer appellationsdomarna att överväga (1) den skriftliga rekordet av rättegången före den nedre domstolen, (2) de korta uppgifterna av båda parter och (3) de muntliga argument som gjorts under detta skede av överklagandet.
  • Bild med titeln meddela ditt pensionssteg 2
    7. Vänta på att appellationsdomstolen utfärdar sin dom. Efter appellationsdomarna hörs argumenten på båda sidor och tilldela diskussionsfördelarna, kommer de att utfärda ett skriftligt beslut som beskriver hur de styrs på ditt ärende. De kan skicka fallet till rättegångsrätten med nya instruktioner om hur man försöker, fråga en högre domstol att se över ärendet, avvisa ärendet eller bekräfta den lägre domstolens beslut.
  • Generellt kommer appellationsdomstolen endast att omvända domstolens dom om den nedre domstolen gjorde ett fel vid tillämpningen av den relevanta lagen i ditt ärende.
  • Om du är på den förlorande sidan av överklagandet kan du lämna in en framställan för något som kallas a "Writ av Certiorari," frågar den högsta domstolen i Förenta staterna att se över ärendet. Typiskt väljer dock Högsta domstolen bara att höra ett ärende på detta sätt om det berörda ärendet är av ovanlig betydelse eller om olika domstolar har utfärdat olika avgöranden om samma rättsliga fråga. Högsta domstolen beviljar dessa förfrågningar vanligtvis mindre än 100 gånger varje år.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Se till att du förstår reglerna för appellationsförfarande för din jurisdiktion. Överklagandet är en mycket formaliserad och strukturerad, med många strikta tidsfrister och krav du måste följa för att din överklagande ska kunna lyckas.
  • Eftersom appellationsprocessen är så komplex är det bäst att anställa en erfaren advokat för att hjälpa dig under hela förfarandet. Denna advokat kommer att utarbeta din korta, delta i orala argument och se till att alla nödvändiga dokument och meddelanden lämnas in med rätt domstol i tid.
  • Varningar

    Var noga med att behandla deadlines med yttersta respekt. Underlåtenhet att följa dessa kommer att resultera i att du förlorar din rätt att överklaga ditt ärende.
  • En första överklagande kan vara din enda chans att få den nedre domstolens beslut omvänd. Se till att du gör det räknat!
  • Federal Appellate Process och statlig appellationsprocess skiljer sig åt. Se till att du förstår vilken domstol som kommer att höra din överklagande.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande