Hur man är själv som en ung tonåring

Livet börjar påskynda när du övergår till dina tonåren och lämnar dig sårbar för förändringar och influenser. Om du vet att dessa ändringar inte är din egen, kommer du att hjälpa dig att fokusera och bli den person du vill vara. Den här artikeln hjälper dig att hålla dig fokuserad och hålla dig på vägen till ditt sanna jag.

Steg

  1. Bilden med titeln Var dig själv som en ung tonårssteg 1
1. Associera dig med personer med vilka du känner dig bekväm. Hitta nya vänner som gillar att agera som själva, också. Försök också att inte undersälja dig själv, och presentera en falsk personlighet.
  • Bild med titeln Var dig själv som en ung tonårssteg 2
    2. agera normalt. Hegemoni får dig att agera annorlunda från dina vänner till din familj. Agera som om du var hemma, som hemma är där du känner dig bekväma mest och kan agera naturligt.
  • Bild med titeln Var dig själv som en ung tonårssteg 3
    3. Behandla andra som du vill behandlas. Alla förtjänar respekt, inklusive dig. Om du befinner dig i det vanliga, sluta och tänka på andras känslor och hur dina känslor skulle påverkas av dina handlingar från andras perspektiv.
  • Bilden med titeln Var dig själv som en ung tonårssteg 4
    4. Försök inte vara perfekt. Tänk på en person som verkar som om han är perfekt och sedan tänka på vad som är fel med honom. Det finns alltid ett "fel" med dem.En annan sak, agera inte som om du inte är så perfekt eftersom du kan förlora massor av vänner så också.
  • 5. Vara självständig. Ta kontroll över ditt liv. Om någon styr dina handlingar, ta tillbaka den kontrollen genom att berätta en ansvarig vuxen eller ignorera den personen.
  • Bossy människor är olika till mobbningar. Om du känner dig hotad eller uppleva aggressivt beteende, berätta om någon omedelbart. Bild med titeln Var dig själv som en ung tonårssteg 5
  • 6. Acceptera dig själv. Du är den första personen som märker dina misstag och ofullkomligheter. Var medveten om din attityd och beteende mot andra och antingen förändring för att förbättra dig själv eller för respekten för andra.
  • Observera att acceptera dig själv är inte densamma som att bli någon du vill vara. Att acceptera dig själv innebär att förstå vem du är i en mängd olika situationer, medveten om hur du reagerar, svara och känna. Bilden med titeln Var dig själv som en ung tonårssteg 7
  • Bild med titeln Var dig själv som en ung tonårssteg 9
    7. Hålla en journal. Inspelning av dina tankar och minnesvärda stunder kommer att bidra till att upprätthålla en hälsosam koppling mellan din mentala och andliga medvetenhet. Använd detta för att göra förbättringar av ditt sinne, kropp och själ.
  • Bilden med titeln Var dig själv som en ung tonårssteg 10
    8. Ha ett syfte. Vilka är dina mål, drömmar och ambitioner? Att svara på dessa frågor hjälper ditt sinne att förbereda sig för långsiktiga prestationer och göra det mesta av din utvecklingslöpning.
  • Bilden med titeln Var dig själv som en ung tonåring Steg 11
    9. Dela dina tankar. Att uttrycka dig är ett bra sätt att uppskatta dig själv. Att dela dina talanger, åsikter och mål kan hålla dig på rätt spår för att lyckas med dessa mål. Du kan till och med göra några långvariga relationer med människor som delar samma intressen och inspirationer som du gör.
  • Bild med titeln Var dig själv som en ung tonårssteg 16
    10. Tillåta dig själv. Stå rak i ryggen! Detta håller på sig en förtroende och kommer också att förbättra ditt kroppsspråk genom att skicka positiva signaler.
  • Bild med titeln Var dig själv som en ung tonårssteg 18
    11. Lyssna på ditt hjärta. Ditt hjärta kommer aldrig att misslyckas med dig! Oroa dig själv om vad andra gör och säger, du kommer aldrig att lära dig att vara dig själv.
  • Bilden med titeln Var dig själv som en ung tonårssteg 19
    12. Leende! Var glad med dig själv!
  • Tips

    Det bästa rådet är att vara bekväm med dig själv. Vad du än gör eller vad du än säger, se till att det är din egen åsikt eller vad du vill göra.
  • Kom alltid ihåg ordstävet, "Du skrattar åt mig eftersom jag är annorlunda. Jag skrattar åt dig för att du är densamma." Vissa människor kopierar varandra eftersom de inte har sin egen stil. Var unik och människor kommer att märka dig och gillar dig.
  • Ange mål för dig själv. Försök svårt att uppnå dessa mål, men ta inte risker som kan skada dig eller andra.
  • Försök att inte röra med Hairdye.Det är ett tecken på att du är en falsk och du försöker vara någon du är inte.Om du är blondin, uppskattar du blondin istället för att ändra den till brunett för att göra dig mindre "dum blondin." Men du försöker något nytt som hårfärg kan vara en ny upplevelse och ett bra sätt att hitta vem du verkligen är.
  • Göra så många vänner som du kan det är inte agerar som något de inte är.Ett bra sätt att ange det är om de har på sig en "kostym" till skolan som goth outfit eller ghetto outfit.
  • Var försiktig med de vänner du väljer. Om du har problem med dem eller om du behöver klargöra några av sina handlingar, kan du i princip prata med dem om det. Kom ihåg att du behöver hänga med människor som ger dig positiv energi och ökar din entusiasm, och inte de som ständigt drar dig ner och får dig att känna dig dålig om dig själv.
  • Varningar

    Ibland kan du bortse från andras åsikter och tankar om dina handlingar. Men inte alla externa källor är ett hinder för din självmedvetenhet eller esteem. Om det du tycker eller gör kan vara farligt eller på annat sätt, tänka två gånger innan du överväger dessa åtgärder.
  • Du kan stöta på människor som kommer att försöka ändra dig med våld. Om sådana erfarenheter blir överväldigande, berätta omedelbart en ansvarig vuxen. Om ditt liv är hotat, kontakta brottsbekämpning. Bullying av något slag och peer-tryck är allvarliga problem som kan stoppas om problemet är adresserat tidigt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande