Hur blockerar du ett skott i basket

Eftersom basketball är en höghastighetssport med mycket poäng, kan en skicklig skottblåsare innebära skillnaden mellan ett lags nederlag eller seger. Blockera dina motståndares skott ständigt kommer att ha en negativ psykologisk effekt på sin moral. Även om du föredrar att spela på offensiven är det en bra idé att skärpa upp dina blockeringsförmåga.

Steg

Del 1 av 3:
Öva din blockeringsteknik
  1. Bild med titeln blockera ett skott i basketsteg 1
1. Montera en grupp av tre. För att korrekt öva blockering behöver du tre spelare. En person kommer att göra passeringen, den andra kommer att försöka ta emot bollen, och den tredje kommer att utföra blocket. Om du övar för att spela konkurrenskraft, är det en bra idé att träna med dina lagkamrater. När allt kommer omkring kommer att förbättra sina blockeringsförmåga att träna för ditt lag lika mycket som att hona din egen. Du bör växla mellan var och en av de tre positionerna medan du övar. Detta gör dig till en mer dynamisk spelare, och det kommer att ge de andra spelarna en chans att öva att blockera också.
  • Om du har en tränare, kommer han att försöka passera bollen.
  • Du kan också göra det med två spelare. Om du blockerar, stå framför en vägg och försök att blockera skott från att slå väggen. En två spelare praxis är inte som rekommenderat, men eftersom det rånar det dynamiska elementet från träningen.
  • Bild med titeln blockera ett skott i basketsteg 2
    2. Undvik kontakt med skjutspelaren. Den vanligaste metoden att få ett felaktigt samtal är genom fysisk kontakt med en medlem av motsatta laget. Detta händer ofta när spelarna försöker blockera skott. Som ett resultat bör du tillgodose din blockering för att minimera risker för att bumpa i en spelare. Detta kan hjälpas genom att hoppa uppåt och använda din kropp som ett hinder, istället för att aktivt nå ut och ta tag i bollen.
  • Du borde inte försöka aktivt ta bollen ut ur motsatta spelarens händer. Om du gör det får du ett felaktigt samtal. Ett felaktigt samtal kommer att erbjuda den andra sidan en chans att få ett 3-poängs skott utan att man kan manipulera med din sida.
  • Bild med titeln Blockera ett skott i basketsteg 3
    3. Kör och rotera mellan skytten och nätet. Även om höjd och storlek är uppenbarligen viktigt att blockera blockering, är smidigheten nödvändig för att få dig till en plats där du kan blockera. I konkurrensutsatta miljöer kommer motsatta spelare att röra sig snabbt. I de flesta fall har du bara några sekunder att komma mellan den andra spelaren och nätet. Springa för att blockera den andra spelarens väg och rotera snabbt för att möta dem.
  • Det kan hjälpa till att göra "springa och rotera" övningar i din egen tid. Lyckligtvis kan dessa uppnås utan hjälp från någon annan.
  • Bild med titeln blockera ett skott i basketsteg 4
    4. Stabilisera dina fötter. Att hålla fötterna i kontroll under alla stadier av en blockeringsteknik begränsar risken för foul, och se till att du är i rätt position att fortsätta spela smidigt när blocket är klart. Lägg inte en fot framför den andra. Håll dem jämnt åtskilda, och relativt parallella med varandra.
  • När du är redo för ett blockerande drag är det bra att böja benen i en hängande hållning. Detta kommer att ge dig den uppbyggda kraften som är nödvändig för att utföra ett ordentligt block.
  • Bild med titeln blockera ett skott i basketsteg 5
    5. Master din hopp timing. Eftersom hoppa skott är några av de mest använda skotten i basket, vet du hur du är imperativ. Håll din blockerande hand upp för att ge dig själv extra höjd och hoppa upp för att möta den motsatta spelaren på sin högsta punkt. Ett sätt att tiden är ordentligt att titta på den andra spelarens fötter när de lämnar marken. Detta kommer bara att göra dig en delad tid att reagera, men med tillräckligt med övning börjar du hitta dig själv att hoppa på instinkt.
  • Hoppa direkt uppåt när du blockerar. Detta kommer att begränsa risken att komma i kontakt med den andra spelaren.
  • Bild med titeln blockera ett skott i basketsteg 6
    6. Blockera med handen närmast bollen. Vid exekvering av ett block måste du höja en av dina händer i luften för att hindra bollens kurs. Det säkraste sättet att avböja en boll är att använda handen som är närmast bollen i förhållande till din kropp. Medan de flesta spelare kommer att ha en preferens av en blockerande hand över en annan är det viktigt att få båda händerna kända i blockeringsmekanik. Detta kommer att göra dig till en mer mångsidig, och därför effektivare spelare.
  • Det är viktigt att använda din hand som ett hinder som hindrar bollens naturliga båg, snarare än att nå ut och ta det. Grabbing bollen kan direkt resultera i ett felaktigt samtal.
  • Bild med titeln blockera ett skott i basketsteg 7
    7. Öva tills det är andra naturen. Liksom alla konkurrenskraftiga sporter, kommer en del av din framgång i basket att förlita sig på dina honade instinkter. Denna typ av sak kommer bara med mycket övning. Även när du blockerar skott konsekvent är det en bra idé att fortsätta att trycka dig tills du kan göra det utan att medvetet tänka på det.
  • Del 2 av 3:
    Exekvering block i en konkurrensutsatt inställning
    1. Bild med titeln Block ett skott i basket Steg 8
    1. Välj rätt skottblockerare på ditt lag. Generellt sett är de bästa shotblockersna spelarna med de största eller högsta kropparna. Även om hastigheten är nödvändig, representerar högre spelare ett svårare hinder för att skjuta förbi. Det kan inte vara rättvist, men det är meningsfullt från en praktisk synvinkel.
    • I konkurrensutsatta inställningar lämnas valet av skottblockerare vanligtvis upp till tränaren.
  • Bild med titeln blockera ett skott i basketsteg 9
    2. Förutse skott från det andra laget. Situationsmedvetenhet är viktigt under något basketspel. Håll ögonen skalade och var medveten om vad det andra lagets spelare är upp till, även om de inte har bollen för tillfället. Om du är fokuserad på var de andra spelarna är, kan du förutsäga var du behöver vara för att blockera skott när det räknas.
  • Bild med titeln blockera ett skott i basketsteg 10
    3. Fake ett block. En del av en framgångsrik teknik är beroende av att lura den andra spelaren. Följ upp de första stegen i ett blockerande drag. Squat dina ben framför spelaren och fungerar som om du ska hoppa. Den andra spelaren kommer att se dig göra det och omarbeta sin teknik för att motverka det förutspådda blocket. Skyttar som är oroande för att blockera spelare tenderar att vara mindre exakta. Bättre fortfarande, för du är tekniskt inte exekvera ett drag, det finns ingen risk att ådra sig ett fel.
  • Bild med titeln Block ett skott i basketsteg 11
    4. Väga risken för ett potentiellt felaktigt samtal. Om du får ett fel mot ditt lag, kommer den andra sidan att ha en chans att få ett tydligt 3-punkts mål. Detta gör det inte värt att försöka blockera alla skott, speciellt om det finns risk för fysisk kontakt med den andra spelaren. Försök inte blockera ett skott på domstolens omkrets. Även om skottet skulle sakna ändå, kommer du sannolikt att få ett fel på ditt lag.
  • Bild med titeln Block ett skott i basketsteg 12
    5. Stanna dynamisk. Till skillnad från i en praktikinställning kommer de spelare som du står inför för att ständigt förändra sin taktik. Detta är särskilt sant om du har haft mycket framgång med att blockera en viss typ av skott så långt in i spelet. När du spelar, försök att komma in i det andra lagets huvuden. Om du kan identifiera vilka flyttar varje spelare är mest sannolikt att utföra, har du en bättre chans att förutsäga dem innan de händer.
  • Del 3 av 3:
    Felsökning av din blockeringsteknik
    1. Bild med titeln blockera ett skott i basketsteg 13
    1. Öva ett mångsidigt utbud av skott. De mest framgångsrika idrottarna definieras av deras förmåga att tillgodose ett brett utbud av tekniker. I en konkurrensutsatt miljö kan du inte bero på det andra laget att använda en typ av skott. Om du känner att du har behärskat vissa block men andra spelare fortfarande får skott förbi dig, är det troligt att du inte har tagit alla möjliga bilder ännu. Här är några vanliga skott att se upp för:
    • Ett hoppskott är det vanligaste skottet. För att få höjd kommer offensiva spelare att hoppa i luften och kasta bollen mot nätet.
    • En slam dunk är det mest effektiva skottet i basket. Det är här en offensiv spelare går direkt upp i domstolen, hoppar upp och levererar den direkt i nätet.
    • En Fadeaway är ett avancerat skott där den offensiva spelaren kommer att luta sig från nätet när han kastar den i. Detta görs för att avvärja insatserna för att blockera spelare. Det kan motstå genom att sätta armarna i den förutspådda vägen för basketen.
    • Ett faked skott är där en offensiv spelare linjer upp ett skott men slänger inte bollen. Detta görs för psykologiska skäl att lura upp det motsatta laget.
  • Bild med titeln blockera ett skott i basketsteget 14
    2. Hoppa upp för att fånga en slam dunk. Slam dunkar anses vara mycket riskabla skott, eftersom det är svårt att få ett ordentligt block utan att ådra sig ett felaktigt samtal. Om du försöker blockera en slam dunk, komma in mellan nätet och den andra spelaren och hoppa direkt upp, sikta din hand i bollens väg.
  • Bild med titeln Blockera ett skott i basketsteg 15
    3. Tillgodose att blockera ett fadeaway-skott. Ett fadeaway-skott är där en skjutspelare kommer att hoppa bakåt när han kastar bollen mot hoopen. Denna taktik är specifikt inriktad på att lura upp en blockerande spelare. För att maximera dina chanser att blockera en fadeaway, hoppa upp mellan bollen och nätet och förläng händerna mot bollen.
  • Sväng inte armarna i onödan när du blockerar. Detta kommer att medföra ett felaktigt samtal.
  • Bild med titeln blockera ett skott i basketsteg 16
    4. Fokusera på din hoppning. En betydande del av blockerande skott i basket innefattar korrekt användning av hoppning. Hoppning är en muskelbaserad övning, men det ses inte ofta som ett primärt träningsfokus för många spelare. Öva att göra uppsättningar av vertikala hopp, försök att få så mycket kraft från marken som du kan. Lägg sedan till på denna övning genom att hålla barbells i varje hand och hoppa med dem. Detta kommer att öka trycket på benen, vilket gör dem bättre lämpade för hoppblock när du spelar konkurrenskraftigt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Öva fotografering medan någon annan blockerar dig kommer indirekt att hjälpa dig med din egen blockering. Sett från andra sidan saker, du kommer att uppleva Firsthand vilka tekniker blockerar dina egna skott mest. Därifrån kan du tillämpa dem som flyttar till din egen blockering.

    Varningar

    Även om du försöker blockera bollen betyder det inte alltid att du lyckas. När som helst en boll blir förbi dig, försök att tillgodose vad du kanske har gjort fel.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande