Hur man väljer en luftfuktare

Om du upplever kliande torr hud, näsa och ögon, sinus attacker och liknande, andas du förmodligen i torr luft i ditt hem. För att öka fuktighetsnivån kan vara en rättvis lösning. Det är här en luftfuktare kommer till hands. Det finns många typer där ute, och att välja en luftfuktare som kommer att uppfylla dina specifika behov kan vara komplicerade. Därför måste du bestämma om ultraljudsgylld eller varm dimma, evaporativ, luftbricka eller ångförångare. Andra saker att faktor i är ljudnivå, tank och kvadratisk footage kapacitet, och, naturligtvis, hur mycket du är redo att investera.

Steg

Metod 1 av 1:
Välja rätt luftfuktare typ
  1. Bild med titeln Välj en luftfuktare Steg 1
1. Lär dig om de grundläggande typerna. Luftfuktare ska avge dimma i miljön. Rätt fuktighetsnivå i ett bostadsutrymme anses vara cirka 40-60%. Men på vintern blir luften i våra hem torrare (vanligtvis mindre än 30%) på grund av centralvärme och elvärmare. Därför måste vi ta reda på vilka man möter våra behov bäst enligt deras typer.
  • Gemen. Denna typ har inte en uppvärmningskomponent och fungerar baserat på en wick för att frigöra dimma i atmosfären. Dessa luftfuktare används mest i hem där vattnet är svårt eftersom de är mindre benägna att bryta ner på grund av mineralfyndigheter. De använder minimal energi, men fläkten kan vara för högljudd. Människor som lider av astma och emfysem rapporterar att en cool-dimma hemfuktare hjälper dem att andas lättare.
  • Varm dimma. Dessa luftfuktare är särskilt på punkt i områden med mjukt vatten eller om man använder demineraliserat vatten i vattentanken. De innehåller ett värmeelement som värmer vattnet och kokar nästan det. Därefter avdunstar det i atmosfären. Varma dimfuktare behöver inte fans, vilket gör dem de tystaste på marknaden. De gör ett bra jobb med att döda bakterier och allergener. Också många kommer med en diffusor som gör det möjligt för dem att njuta av eteriska oljor i rummet.
  • Ultraljud fuktare. Arbetet med denna typ är baserat på vibrerande ljudvågor som sprider fukt på en mild dimma. De har inte heller ett värmeelement, så de är typ av coola dimfuktare. Det här är också de tystaste som är tillgängliga, vilket gör dem perfekta för användning över natten. Emellertid kan ultraljudsmodeller släppa lite beläggning som vit pulveriserad återstod på möbler.
  • Evaporativ cool dimma. Mist genereras av en fläkt som suger luften och blåser den över eller genom en fuktad väv i vatten. Fuktigheten ökas med denna vattenånga som läggs till atmosfären. Eftersom det inte finns någon värme i luften när förångningen händer, kyls luften som ett resultat, vilket gör luftkylaren när den kommer ut.
  • Luftbrickor. När du väljer ett luftfuktare kan man vilja ha något som rensar luften och släpper ut det fräscha och våta i miljön. Luftbrickor är exakt om det. För det första fångar de luftburna föroreningar som damm och pollenpartiklar och avger sedan tillbaka en ren, fuktad luft i rummet. De producerar en cool dimma. Denna typ är den mest tillförlitliga och kan täcka stora vardagsrum. De har inga problem med mineralstoft men behöver regelbunden vård.
  • Bild med titeln Välj en luftfuktare Steg 2
    2. Faktor i din miljö. Alla typer av luftfuktare gör ett bra jobb med luftfuktande levande utrymmen. Vi har redan skisserat den typ av vatten du kan använda. Men vad sägs om klimatet i ditt hem? Om du bor i ett kallare hus är det lämpligt att använda varma dimma modeller. De har ett värmeelement som avger en varm ånga som väcker ditt rums temperatur. På det sättet kommer du att känna dig mer bekväm och till och med kunna spara på uppvärmningsräkningar. Samma princip fungerar för varmare bostadsutrymmen, där det finns ett behov av att minska omgivningstemperaturen.
  • Bild med titeln Välj en luftfuktare Steg 3
    3. Tänk på en acceptabel ljudnivå. De tystaste luftfuktarna är de som inte använder fans för att blåsa dimma i miljön. Naturligtvis, med låg hastighet, kanske du inte ens hör det. Men när med hög hastighet kan det störa din sömn. Varm dimma och ultraljudsenheter kan göra lite ljud när vattnet kokar, men dessa ljud är inte distraherande. Om du är bekymrad över fläkten som kör på natten, välj en hemfuktare som har en tyst funktion med ett operativt ljud mindre än 30 dB eller en ultraljudsmodell som är nästan tyst. Även när man väljer en luftfuktare, be om att se det i aktion.
  • Bild med titeln Välj en luftfuktare Steg 4
    4. Tänk på rumstorleken. Vanligtvis anger tillverkarna den rekommenderade rumstorleken för sina modeller. Först bör du ta reda på området och volymen av rummet där din luftfuktare kommer att installeras. Om det finns en dörr till ett annat rum, bör området i det rummet beräknas så bra eftersom luften kommer att cirkulera där. Du kan beräkna rumsområdet genom att multiplicera längden och bredden (E.g., 6 x 7 meter = 42m2). För att få rumsvolymen, multiplicera rumsområdet med takhöjden (42 m2 x 3.5 meter = 147 m3). Om tillverkaren anger rumsvolymen, bara takhöjd, som är 3.5 meter i vårt exempel. Så undersök de modeller som är praktiska för ditt rumsområde och ännu mer.En viktig sak att tänka på: Om ditt hus har ett kontrollerat ventilationssystem, är det lika med öppna fönster. Det är därför som det rekommenderas att köpa mer kraftfulla enheter och dubbla rumstorleken vid beräkning av ett potentiellt fuktig fuktighet.
  • Bild med titeln Välj en luftfuktare Steg 5
    5. Besluta om en luftfuktare storlek. Denna punkt är tätt relaterad till den föregående. I allmänhet finns det tre storlekar, var och en har ett annat luftfuktande betyg och täcker olika kvadratmeter.
  • Bärbara eller Tabletop luftfuktare är de mest prisvärda och fungerar bra för enkelrum. Vanligtvis är dessa kyla ultraljudsmodeller. De behöver frekvent påfyllning. De är utmärkta för utrymmen där du sover eller arbetar.
  • Rummet luftfuktare kan täcka från 650 till 1200 kvadratmeter. Ultraljudsma och svala modeller, luftbrickor och förångande coola dimheter kan hantera sådana områden.
  • Hela husmodeller fuktar hela huset så länge som dörrarna är öppna. Vanligtvis täcker de utrymmet mellan 1700 och 2700 kvadratmeter.
  • Bild med titeln Välj en luftfuktare Steg 6
    6. Ta reda på om en vattentankstorlek. Storleken på vattenreservoaren bestämmer frekvensen av fyllning. De flesta luftfuktare har en kapacitet på 2 till 3 dagar när de fungerar i den lägsta inställningen. Vissa modeller varar några timmar, vilket kan vara obekvämt, speciellt om du vill att den ska springa hela natten. En annan aspekt att ta hänsyn till när man väljer en hemfuktare är hur bra vattentanken är avtagbar och påfyllbar. Vissa enheter gör en röra när det handlar om att fylla på och montera vattentanken, med spill runt.
  • Bild med titeln Välj en luftfuktare Steg 7
    7. Lär känna om rengöringsproceduren. Enkel rengöring betyder världen för vissa användare. Vissa luftfuktare har knepiga former, och det är svårt att nå vissa områden. Till exempel ser tårformade eller U-formade ut som estetiskt trevligt men ger rengöringsproblem på grund av deras design. Om det inte rengjorts finns risken för skadlig bakterieutveckling där inne. De bästa möjliga rådet här kommer att läsa recensioner. Gör din forskning och kontrollera om det finns klagomål om rengöring och överväga formen för att få den fullständiga bilden av din potentiella hemfuktare.
  • Bild med titeln Välj en luftfuktare Steg 8
    8. Besluta om en investering. På genomsnittliga modeller kommer med ett prisutbud på $ 30- $ 300, men himlen är gränsen. Om du behöver en liten modell för att focka ett specifikt område i ditt hus, bör du gå till den nedre delen av budgeten. Om du letar efter en klockor-och-whistles-enhet, överväga kapaciteten eftersom luftfuktaren kan fungera som en helhus som kommer att spara några medel på lång sikt. Fugace luftfuktare kan vara ett alternativ också, men de kräver mer betydande investeringar när de befinner sig hela huset.
  • Bild med titeln Välj en luftfuktare Steg 9
    9. Besluta om speciella funktioner du vill ha. De flesta hemfuktare kommer med smarta funktioner. Självklart kan vissa av dem vara värdelösa och, under tiden, påverka en prislapp. Men andra kan vara ett bra tillägg till enhetens primära syfte.
  • Automatisk avstängning. Denna viktiga funktion förhindrar en hemfuktare från att bränna ut om du somnade och det finns inget vatten i tanken.
  • Hygrostat. För att upprätthålla en hälsosam fuktnivå är den här funktionen pivotal. Det indikerar fuktighetsnivån och stänger av enheten när den önskade fuktighetsnivån erhålls. Det är särskilt meningsfullt för plantskolor.
  • Oljediffusor. Vissa användare föredrar också andning i eteriska oljor när de får sina rum luft våta. Du kan lägga några droppar i en backreservoar som är utformad för detta ändamål. Vissa användare sätter oljor direkt i vattentanken. Tillverkare rekommenderar dock inte detta eftersom det är svårt att rengöra det på grund av oljerester.
  • Vattenreservoarindikator. Tillsammans med en fuktistat indikerar den här att vattentanken är tom och du bör fylla på den. För säkerhetsåtgärder är denna funktion också nödvändig.
  • Filterindikator. Luftbrickor Rengör luften och släpp sedan en fuktad. Så, den här funktionen är särskilt meningsfull för luftrenare aka luftfuktare. Filter blir igensatt efter tiden, och indikatorn berättar att det är dags att ändra eller byta ut det för att undvika luftförorening.
  • Tips

    Hemfuktare hävdas vanligtvis att täcka mer än de faktiskt gör, så köp en större storlek än du är övertygad om att du behöver.
  • Det är en effekt av utjämning, vilket innebär att den fuktade luften kommer att cirkulera till hemens angränsande delar, där miljön är den torraste. Om dörrarna är öppna, distribuerar den från högsta fuktighetsnivå till den lägsta, vilket motsvarar miljön i hela hemmet eller de gemensamma vardagsrummet. För att uppnå önskad fuktighetsnivå i ett visst rum, se till att den är stängd, eller en luftfuktare täcker hela angränsande område.
  • Hög fuktighet (60%) orsakar mögeltillväxt och uppmuntrar dammmider.
  • Fuktighetsnivån bör justeras enligt utetemperaturen. Eftersom den senare minskar, så ska fuktighetsnivån för att undvika kondens på dina fönster.
  • Ett vattenmjukmedel som är installerat i ditt hem gör vattnet natriumrika. Ultraljudsmodeller, när de emitterar dimma, kan skapa vitt damm. De inbyggda demineraliseringspatronerna kan inte ta bort natriumet. Det är inte felets fel, eftersom det här är resultatet av det salt som används i de flesta vattenmjukgörande system.
  • Hårt vatten kan orsaka problem för alla luftfuktare, och du måste ofta ändra filtren. Alternativt kan mjukat vatten användas i förångande kyla dimfuktare men inte i ultraljuds. Således, när man väljer en hemfuktare, överväga vattenkvaliteten och plocka respektive enhetstyp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande