Hur man bryr sig om ett pengar träd

Pengarsträdet, även känt som Pachira Aquatica, är en lättväxt inomhusväxt som traditionellt kommer med sina trunkar flätade ihop. Pengar träd kräver inte mycket underhåll, men det finns några saker du borde göra för att säkerställa att ditt pengar är friskt och grönt.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja en bra plats för ditt träd
  1. Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 1
1. Sätt ditt pengar träd någonstans det kommer att bli indirekt ljus. Någon plats med ljus belysning som inte får mycket direkt solljus kommer att fungera. Håll ditt pengar träd bort från Windows om direkt solljus skiner genom dem varje dag. Direkt solljus kan scorch bladen på ditt pengar träd och döda det.
  • Ett stativ i ditt vardagsrum eller toppen av din byrå i ditt sovrum skulle vara bra ställen för ditt pengar, så länge de inte får mycket direkt solljus.
  • Försök att vända ditt träd varje gång du vattnar det. Detta hjälper till att tillämpa tillväxt och bladutveckling.
  • Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 2
    2. Håll ditt pengar träd bort från extrem värme och kallt. Extrema temperaturer kan chocka ditt pengar och få det att dö. Hitta en plats för ditt pengar träd som är borta från värme och luftkonditionering ventiler. Lägg inte ditt pengar träd nära ett fönster eller dörr om ett kallt utkast kommer genom det mycket. Helst bör ditt penningträd vara i ett utrymme som är i genomsnitt mellan 60-75 ° F (16-24 ° C).
  • Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 3
    3. Välj en plats som har minst 50 procent fuktighet. Pengar träd behöver mycket fuktighet för att överleva. Om du bor i ett torrt klimat och du är orolig för att fuktighetsnivåerna är för låga, sätt upp en luftfuktare nära ditt pengar. Få en inomhus luftfuktighetskärm så att du kan hålla reda på hur fuktigt det är i rummet ditt pengar träd är i.
  • Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 4
    4. Höja fuktighetsnivåerna runt ditt pengar träd om det ser torrt ut. Torka, fallande löv är ett tecken på att ditt pengar träd inte får tillräckligt med fuktighet. Om du redan har en luftfuktare, börja lämna den på längre tid, eller få en andra luftfuktare. Se till att ditt pengar är inte nära några värmeventiler som kan torka ut luften.
  • Vattna ditt pengar träd mer kommer inte att hjälpa till med torrheten, och det kan göra problemet värre genom att orsaka rotrot eller bladen på trädet för att bli gul.
  • Metod 2 av 4:
    Vattna ditt pengar träd
    1. Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 5
    1. Vattna ditt pengar träd när topp 1-2 tum (2.5-5.1 cm) jord är torr. Vattna inte ditt pengar träd när jorden fortfarande är våt eller du kan övervattna den och orsaka rotrot. För att kontrollera om jorden är torr nog, gräva försiktigt ner i jorden med fingret. Om jorden är torr 1-2 tum (2.5-5.1 cm) ner, vatten ditt pengar träd.
  • Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 6
    2. Vattna ditt pengar träd tills vatten kommer ut ur dräneringshålen. När du ser vattendränering ut ur hålen och in i brickan under potten, sluta vattna. Se till att du fortsätter att vattna tills du ser att överskott av vatten kommer ut eller ditt pengar kan inte få så mycket vatten som det behöver.
  • Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 7
    3. Doppa ut brickan fullt av vatten efter att du har vattnet ditt pengar. Så att ditt pengar träd inte sitter i vatten, vilket kan orsaka rotrot. När du har vattnat ditt pengar träd, vänta några minuter för allt överskott av vatten att dränera ut ur dräneringshålen och in i brickan. Då lyft upp ditt krukade pengar och ta tag i brickan fullt av vatten från under det. Töm brickan och returnera det till sin plats under ditt träd.
  • Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 8
    4. Vatten ditt pengar träd mindre under vintern. Pengar träd växer mindre under vintern eftersom det inte är så mycket ljus. Eftersom de växer mindre, behöver de inte lika mycket vatten. Under vintern, när du märker marken är ditt pengar träd i torrt, vänta 2-3 extra dagar innan du vattnar det. Börja vattna regelbundet igen när fjädrarna kommer fram.
  • Metod 3 av 4:
    Beskärning och formning av ditt pengar
    1. Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 9
    1. Trim av döda och skadade löv med beskärningsskjuvar. Detta kommer att hålla ditt pengar träd ser frisk och grönt. Döda löv kommer att vara bruna och visade, och skadade löv kommer att sönderdelas eller brytas på stammen. När du märker ett dött eller skadat blad, klämmer du av vid basen av tillväxten med shear.
    • Det är okej om du inte trimmer bort de döda eller skadade löv på ditt pengar. Ditt träd kanske inte ser så hälsosamt ut som det kan om du trippade dem.
  • Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 10
    2. Forma ditt pengar träd med beskärning saxar. Att forma ditt pengar träd, titta på trädet och föreställa sig konturerna av den form du vill ha. Sedan leta efter tillväxt som sträcker sig utanför gränsen för de imaginära linjerna. Ta dina beskärningsskärmar och klipp från den del av tillväxten utanför gränsen. När du klipper av tillväxten, klipp strax efter bladnoden som ligger närmast gränslinjen.
  • Pengar har traditionellt en rund form, men du kan ge din en torg eller triangulär form istället om du föredrar.
  • Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 11
    3. Prune ditt träd under våren och sommaren för att hålla den liten (valfritt). Om du vill att ditt pengar träd ska bli större, undvika beskärning det. För att beskära ditt pengar träd, använd beskärningsskjuvar för att skära av oönskad tillväxt strax efter bladnoden vid tillväxten.
  • Metod 4 av 4:
    Befruktning och repotting ditt pengar träd
    1. Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 12
    1. Gödsla ditt pengar Träd 3-4 gånger om året. Pengar träd växer mest under våren och sommaren, och säsongsbetoning kommer att hjälpa till att hålla ditt pengar träd friskt när det växer. Använd ett flytande gödselmedel och skär den rekommenderade dosen på etiketten i hälften. Sluta befruktas i slutet av sommaren. Ditt penge träd behöver inte gödsel utanför växtsäsongen eftersom dess tillväxt saktar ner, så det behöver mindre näringsämnen.
    • Se till att du skär dosen av flytande gödselmedel i hälften. Den rekommenderade doseringen på förpackningen är det maximala beloppet som är avsett för växter som växer under perfekta förhållanden. Att använda full dosering kan vara för mycket för din växt och det kan ha negativa effekter.
  • Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 13
    2. Kruka ditt pengar träd i en relativt liten kruka. En kruka som är mycket större än ditt pengar träd kommer att hålla för mycket jord och fukt, vilket kan leda till rotrot. När du repot ditt pengar träd, välj en kruka som är något större än potten var det tidigare i.
  • Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 14
    3. Välj en kruka som har dräneringshål. Dräneringshål tillåter överskott av vatten att dränera ur potten och in i ett bricka under det. Pengar träd är benägna att rotrot, vilket orsakas av för mycket vatten, så det är viktigt ditt pengar träd har gott om dränering. När du handlar för krukor, se ner inuti dem längst ner på potten. Om det inte finns några dräneringshål, leta efter en annan kruka som har några.
  • Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 15
    4. Kruka ditt pengar träd i en snabb tömning, fukthållande pottjord. Använd en premade bonsai markblandning, eller gör din egen pottmix med en torvmossbaserad pottmark. Lägg bara till sand eller annat organiskt material till torvmossbaserad pottmark. Torvmossen hjälper jorden att behålla fukt, och sanden eller perliten hjälper till med dränering.
  • Bild med titeln Vård för ett pengar träd Steg 16
    5. Repot ditt pengar träd var 2-3 år. Att repot ditt pengar träd, gräva försiktigt rötterna och jorden från potten är det i, ta hand om att stanna nära kanterna på potten så att du inte skadar rötterna. Överför sedan ditt pengar träd till en ny kruka och lägg till ny jord för att fylla i extra utrymme.
  • Om du märker att ditt pengar träds rötter växer ut ur botten av potten är det dags att repotera det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Pengar träd är mottagliga för skalan. Om du märker några skala problem, karantän några drabbade växter omedelbart. Spruta sedan växten med en insekticidal tvål eller applicera gnidningsalkohol direkt till insekten.

    Saker du behöver

    • Liten kruka med dräneringshål
    • Planteringsjord
    • Gödselmedel
    • Luftfuktare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande