Hur man lindrar torr hud hos hundar

Det är förståeligt att du vill att din hund ska vara bekväm och ha en hälsosam glansig kappa. Tyvärr, om din hund har torr hud, kan den låta honom känna kliande och obekväma. Han kan också ha en grov kappa och flingor av mjäll. När du har angett din hunds hälsa, vidta åtgärder för att förbättra sin kappa.

Steg

Del 1 av 2:
Utvärdera din hunds hud
  1. Bild med titeln Logga in torr hud i hundar Steg 1
1. Leta efter tecken på torr hud. Det första tecknet som din hund upplever torr hud kan vara att han börjar klia våldsamt när du helt enkelt rör hans hud. Om du delar hans hår, kan du märka andra tecken på torr hud. Dessa inkluderar:
  • Torr, fläckig hud
  • Mjäll
  • Kliande
  • En hård, spröd kappa
  • Knäckt eller hård hud
  • Bild med titeln lindra torr hud i hundar Steg 2
    2. Tänk på din hunds hälsa. Fråga dig själv om din hund verkar själv eller om något nyligen har förändrats. Till exempel har sin aptit ändrats (äter mer eller mindre), och vad är hans törst som? Har hans energinivåer förändrats? Om du misstänker att det finns andra medicinska tillstånd som påverkar din hund, ta honom till veterinären för en diagnos och behandling. Torr hud kan orsakas av underliggande medicinska tillstånd. En gång behandlad kan den torra huden gå bort.
  • Dessa icke-specifika beteendemässiga förändringar kan peka på medicinska tillstånd som hypothyroidism (underaktiva sköldkörtelkörtlar), Cushings sjukdom, infektioner eller diabetes. Dessa förhållanden kan påverka hudens hälsa och kappa, särskilt hos äldre hundar.
  • Bild med titeln lindra torr hud i hundar Steg 3
    3. Kontrollera din hunds kappa för parasiter. Ta en titt på din hunds kappa själv. Borsta tillbaka håret och leta efter flingor av mjäll. Var medveten om att flingorna av mjäll är förknippade med en torr kappa, kan flingorna faktiskt vara små parasiter. Dessa parasiter, Cheyletiella, har smeknamnet "promenader mjäll" Eftersom de bara kan se ut som mjäll, men du kan hitta dem flytta om du tittar noga.
  • Din veterinär kan diagnostisera Cheyletiella genom att titta på hudflingor under mikroskopet. Behandlingen involverar medicinerade sprayer (med fipronil) varannan vecka för att döda kvalster.
  • Del 2 av 2:
    Konditionering av din hunds hud
    1. Bild med titeln lindra torr hud i hundar Steg 4
    1. Mata din hund en näringsrik kost. Se till att din hund har en högkvalitativ balanserad kost och konstant tillgång till färskt vatten. Du bör välja en kommersiell hundmat som listar ett namngivet kött, som kyckling, nötkött eller lamm, på toppen av ingredienserna, följt av en namngiven grönsak, som sötpotatis eller morot. Dessa kvalitetsingredienser är mer näringsrika än "köttbiprodukter" eller "soja" och maten är mer benägna att innehålla goda nivåer av vitaminer och mineraler. Det är också en bra idé att leta efter en mat som har lagt till E-vitamin eller omega-6-fettsyror, eftersom dessa kan närma din hunds hud.Du borde putoliv olja på hundens mat för att hjälpa till att bli av med den torra huden. Det fungerar ganska bra och det tjänar som en bra behandling för hunden.
    • Billigare eller ekonomi Foods börjar vanligtvis med lägre kvalitetsingredienser och är mer bearbetade. Detta kan få din hunds hud att lida, speciellt om du byter från en god mat till en dålig kvalitetsmat. Medan du inte kommer att märka ändringarna omedelbart, kommer du att se en skillnad efter ungefär en månad.
  • Bild med titeln lindra torr hud i hundar Steg 5
    2. Ge dina hund kosttillskott. Oavsett om du väljer en hög eller låg kvalitet kommersiell mat, kommer vissa näringsämnen att förstöras under bearbetningen. Om din hund har torr hud kan du behöva ge ytterligare näringsämnen i form av kosttillskott. Dessa kan närma sig hudceller djupt i hundens vävnader, vilket leder till en frisk hud efter ungefär en månad med kompletterande. Överväg att lägga till följande näringsämnen:
  • Vitamin E: Ge din hund 1.6 till 8 mg / kg per dag. Fråga din veterinär för en dos som är specifik för din hund. Vitamin E är en antioxidant som kan förbättra din hunds hud och främja läkning. Det gör detta genom att bekämpa skadorna på hudceller som ett resultat av miljöfaktorer som förorening.
  • Omega fettsyror eller oljor: Dessa är också kända som PUFA (polyomättade fettsyror). Omega 3 finns i lin, majs och sojaoljor, medan Omega 6 finns i fiskoljor. Dessa fettsyror är antiinflammatoriska (till hjälp om din hund har allergier), som kan närma hudcellerna och förbättra hudens defensiva barriär. Den rekommenderade dosen är 30 mg / kg, men om du av misstag ger din hund för mycket, kan han få diarré.
  • Bild med titeln lindra torr hud i hundar Steg 6
    3. Groom din hund regelbundet. Du bör borsta din hund varje dag. Detta kommer att distribuera naturliga oljor i hela kappan, hålla det glänsande och skyddat och förhindra oljeuppbyggnad som kan orsaka irritation. Borstning är ett enkelt sätt att skicka din hunds hud och det fungerar som en massage, vilket ökar blodtillförseln till huden. Detta låter mer syre nå huden och ta bort avfallsprodukter, vilket kan lindra torr hud.
  • Ta bort mattan i pälsen så snart du märker det. Mattor stramar upp mot huden och luften från att nå din hunds hud, vilket kan orsaka torr och flakande hud.
  • Bild med titeln Logga in torr hud i hundar Steg 7
    4. Bada din hund. Inte bara kommer att bada din hund förhindra smuts och oljebyggnad, men det kommer också att ge dig chansen att noggrant undersöka din hunds hud och kappa för hudproblem som parasiter. Generellt bör du shampoo din hund varje månad eller upp till varannan vecka, om han har normal hud. Om din hund med torr hud rullar i lera och behöver ett bad, använd ett havregrynschampo och undvika att torka honom.
  • Välj ett hundschampo som är specifikt pH-balanserad för hundskinn. Använd inte ett parfymerat schampo, eftersom det kunde torka ut huden. Ett bra val är ett havregrynschampo som är försiktigt fuktig men inte oljig.
  • Bild med titeln lindra torr hud i hundar Steg 8
    5. Övervaka ditt hems fuktighet. Låg fuktighet i samband med kallt väder kan orsaka eller förvärra redan torr hud. Styr ditt hems fuktighetsnivå med luftfuktare som kommer att lägga till fukt till luften. Inomhusvärme kan torka ut en kappa, så var försiktig med överhettning av huset. Håll din hund från att ligga mot värmare.
  • Du bör också hålla din hund inomhus under torrt, kallt väder.
  • Bild med titeln lindra torr hud i hundar Steg 9
    6. Ha tålamod. Fuktgivande din hunds hud tar tid eftersom huden består av skikt av hudceller. De mogna hudcellerna på toppen är äldre och torktumlare, med en tendens att vara fläckig. Hudcellerna i botten kallas "bakterie" eller baby hudceller. Det tar över 28 dagar för barns hudceller att migrera uppåt och bli mogna hudceller på toppen. Fortsätt konditionera din hunds hud i minst en månad, så du kan börja leta efter förbättring.
  • Efter en månad eller två konditioneringsbehandling kan du omvärdera vad som är effektivt för att behandla din hunds torra hud.
  • Tips

    Börja grooming din valp så fort du kan. Detta kommer att göra honom mer bekant och bekvämt med processen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande