Hur man avfyrar ett rum

Ett fuktigt hem kan vara irriterande och obekväma, särskilt i de varmare månaderna. Lyckligtvis har du många alternativ för att minska fuktigheten i ditt bostadsyta. Vitvaror som avfuktare kan hjälpa till att ta bort fukt från luften. Du kan också justera hur du duschar och lagar mat för att minska fuktigheten. Vissa saker, som växter, kan öka fuktigheten i ditt hem och bör tas bort.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda apparater
  1. Bild med titeln Avmidificera ett rum Steg 1
1. Investera i en fuktighetsmonitor. Plocka upp en fuktighetsmonitor på en varuhus eller köpa en online. Du kan hålla det här i ditt hem för att övervaka luftfuktighetsnivåerna, eftersom det hjälper dig att räkna ut vilka aktiviteter och apparater som höjer fuktighet i ditt hem. Till exempel, om fuktighetsnivåer himmelraket när du lagar mat, gör en vana att öppna fönster och slå på fans när du lagar mat.
  • Bild med titeln Avmidificera ett rum Steg 2
    2. Kör en de-luftfuktare. En de-luftfuktare är ett av de enklaste sätten att minska fuktigheten i ditt hem. Du kan köpa en de-luftfuktare online eller plocka upp en lokal varuhus.
  • De-luftfuktare kommer i olika storlekar för att rymma varierande vardagsrum. Om du bor i ett mindre hem kan du köpa en liten bärbar de-luftfuktare.
  • Om du bor i ett större hem kan du köpa en större de-luftfuktare som liknar ett hemkylskåp eller luftkonditioneringsapparat.
  • Bild med titeln Avmidificera ett rum Steg 3
    3. Använd fans. Om du har fans, kan du hålla dem på hela dagen hjälpa till att fukta ditt hem. Korrekt ventilation hjälper till att hålla luften från att bli gammal och fuktig.
  • Placera fläktar nära öppna fönster. Detta bidrar till att öka luftflödet till ditt hem, vilket minskar luftfuktighetsnivåerna.
  • Bild med titeln Avmidificera ett rum Steg 4
    4. Köp fuktabsorberande material. Det finns många typer av absorberande kristaller som du kan köpa online eller på en varuhus som minskar fuktigheten i hemmet. Saker som rocksalt, drizair och damprid kan alla användas för att avfånga ditt vardagsrum.
  • För att använda rocksalt måste du borra inuti en hink. Sätt sedan den här hinken inuti en utan hål och häll i bergsaltet. Placera det i det område du vill avfuktas.
  • Damprid kommer i ett pulver av paket som kan hängas eller spridas över hela ditt hem för att minska fuktigheten.
  • Drizair placeras vanligtvis i en kolv fylld med en vinylskärm. Lämna colander i ett rum för att avfånga.
  • Bild med titeln Avmidificera ett rum Steg 5
    5. Slå på din luftkonditioneringsapparat. Om du har en luftkonditionering, kör den. De flesta moderna luftkonditioneringsapparater båda defuktar och kyler luften.
  • Vissa luftkonditioneringsapparater kan ha en de-fuktig inställningsinställning. Om din AC är utrustad med en sådan inställning, använd den.
  • Bild med titeln Avmidificera ett rum Steg 6
    6. Kör en rymdvärmare. Om ditt hem är fuktigt under svalare månader, kan en rymdvärmare faktiskt hjälpa till. Uppvärmning Ett rum kan hjälpa till att minska fuktigheten om värmen kommer från en torr värmekälla, som en rymdvärmare.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra dina dagliga vanor
    1. Bild med titeln Avmidificera ett rum Steg 7
    1. Ta kortare, kallare duschar. Om ditt badrum är väldigt fuktigt, ändra din duscha rutin. Fukten i luften efter en varm dusch kan orsaka fuktighet. Sträva efter snabbare duschar med varmt vatten för att fukta ditt badrum.
  • Bild med titeln Avmidificera ett rum Steg 8
    2. Minska ånga när du lagar mat. Ånga från matlagning kan bidra till hushållens fuktighet. För att minska ånga när du lagar mat, täck din mat medan den lagar mat. Om du har avgasfläktar i ugnen, sätt dem på för att ta bort ånga från luften. Om du har en långsam spis, använd den här ugnen eller spisen när det är möjligt.
  • Om du inte har avgasfläktar, spricka öppna fönstren när du lagar mat.
  • Bild med titeln Avmidificera ett rum Steg 9
    3. Öppna dina fönster när fuktigheten sjunker utanför. Håll inte dina fönster stängda hela tiden. Köp en fuktighetskärm och håll den i ditt hem. Kontrollera luftfuktighetsnivåerna utomhus online. Om du fuktar är lägre ute, öppna dina fönster i några timmar för att lufta ut ditt hem.
  • Bild med titeln Avmidificera ett rum Steg 10
    4. Göra en vana att använda ventilationsfläktar. Många människor har ventilationsfläktar i badrummet och köket men försummar att slå på dem. Gör en vana att vända på ventilationsfläktar varje gång du lagar mat eller dusch. Detta bör bidra till att minska de övergripande fuktighetsnivåerna i ditt hem.
  • Metod 3 av 3:
    Reducerande orsaker till fuktighet
    1. Bild med titeln Avmidificera ett rum Steg 11
    1. Begränsa inomhusplantor. Medan inomhusplantor kan vara ett attraktivt tillbehör, kan du hålla dem i ditt hem höja luftfuktighetsnivåerna. Håll inomhus växter till ett minimum eftersom det kommer att medföra luftfuktighetsnivåer.
    • Om du har en balkong, överväga att flytta inomhusplantor utanför.
  • Bild med titeln Avmidificera ett rum Steg 12
    2. Håll ved ute. Ved kan absorbera fukt lätt, lyfta luftfuktighetsnivåerna i ditt hem. Om du har en öppen spis, hitta en säker plats utomhus för att hålla din ved. Att hålla fuktabsorberande material utomhus håller ditt hem fri från fuktighet.
  • Bild med titeln Avmidificera ett rum Steg 13
    3. Behandla vattenskador. Om du märker tecken på vattenskador, som läckage eller vattenringar, kontakta en professionell direkt för bedömning. Inte bara kan vattenskada öka fuktigheten, det kan orsaka strukturell skada på ditt hem. Vattenskador ska hanteras omedelbart för att hålla ditt hem säkert och torrt.
  • Bild med titeln Avmidificera ett rum Steg 14
    4. Öppna fönster när du använder brickor och torktumlare. Om du har en tvättmaskin eller torktumlare i ditt hem, kan dessa enkelt spika fuktighetsnivåer när du använder dem. Om möjligt, behåll windows öppna när du använder en tvättmaskin eller torktumlare. Du kan också flytta brickor och torktumlare till områden i ditt hem där du inte ofta hänger ut, som en källare eller en sluten veranda.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande