Hur man lägger till fuktighet till ditt hus

Generellt vill du hålla fuktigheten i ditt hem mellan 40-60%. Om luften är torktumlare än den, kommer det att minska din kropps förmåga att bekämpa luftburna virus och säsongsframkallande infektioner. Även om du inte har en fuktighetsmätare i ditt hem, kan du berätta om luften är torktumlare än den ska vara om du befinner dig ständigt tillämpa lotion eller hantera statiska chocker. En luftfuktare är din bästa satsning för att förbättra ditt hemluftkvalitet. Men om du inte har plats för det i din budget, oroa dig inte - det finns gott om sätt att du kan lägga till fuktighet till luften i ditt hem utan att spendera en dime.

Steg

Metod 1 av 3:
Luftfuktare
  1. Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 11
1. Köp en stor luftfuktare för öppna områden i ditt hem. Hitta stora luftfuktare online eller på din lokala hem förbättring butik. Eftersom dessa enheter kan vara dyra, jämför flera olika innan du bosätter dig på den du vill köpa.
  • Kontrollera kundrecensioner - du vill veta att luftfuktaren inte bara kommer att göra sitt jobb, men att det kommer att ge dig många års tjänst.
  • Förvänta en stor luftfuktare att ställa dig tillbaka minst $ 500. Men med korrekt vård, rengöring och underhåll, borde det vara i många år.
  • Planera att göra en ljusrengöring av din luftfuktare en gång i veckan och gör en djup rengöring och sanering varje månad.
  • Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 12
    2. Få tablettfuktare för sovrum eller mindre utrymmen. Om en stor luftfuktare inte är i din budget, leta efter en mindre tablettversion som ska användas i specifika rum som tenderar att vara den torraste. Online-återförsäljare samt Brick-and-Mortar rabatt och hemvaruhandlare säljer små luftfuktare som passar alla budgetar.
  • Mindre luftfuktare kan också vara mer praktiska om du bara har en fuktighetsfråga i del av ditt hem. Till exempel, om du har ett rum som verkar torktumlare än de andra, kan en tablettfuktare lösa problemet.
  • 3. Prova en cool dimma luftfuktare om du har torr luft under varmare månader. Cool Mist Humidifierare, tillgängliga online och högst rabattbutiker, hjälper dig att svalna och fuktiga din luft. Eftersom de är coola, är de också säkra runt barn och husdjur.
  • Coola dimfuktare hjälper också om du har astma eller säsongsallergier. Medan de kan göra lite buller under drift, är de inte lika dyra som några andra luftfuktare modeller.
  • De mest prisvärda coola dimfuktarna är förångare. Medan de har låga operativa ljud, är de inte mycket energieffektiva.
  • 4. Byt till en varm dimfuktare under kallare månader. En varm dimfuktare arbetar i grunden på samma sätt som en cool dimma luftfuktare gör - det värmer bara vattnet först. Eftersom ytan blir varm kan det vara en säkerhetsrisk om du har små barn eller husdjur som går runt.
  • Varma dimfuktare tenderar också att vara svårare att rengöra än andra modeller eftersom värmen kan orsaka att mögel växer snabbare.
  • 5. Använd en ultraljudsfuktare för en lugn, energieffektiv lösning. Ultraljud luftfuktare tenderar att vara dyrare än andra typer av luftfuktare, men de är också de mest energieffektiva och det enklaste att rengöra. Om du letar efter något lågt underhåll som du kan ställa in och glömma, är en ultraljudsluftfuktare ett bra val.
  • Ultraljud luftfuktare är tysta, så du behöver inte oroa dig för att störa din sömn eller lägga till onödigt buller i din miljö.
  • Eftersom ultraljud luftfuktare inte har några heta ytor, är de också säkra runt barn och husdjur.
  • Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 13
    6. Prova en radiator luftfuktare om du har ett radiatorvärmesystem. Hitta radiator luftfuktare online eller i rabatt och hemvaror. Dessa tenderar att vara billigare än luftfuktare. Du fyller dem helt enkelt med vatten och fäst dem på din radiator.
  • Radiator luftfuktare har vanligtvis mindre reservoarer för vatten, vilket innebär att du måste fylla på dem oftare.
  • 7. Rengör din luftfuktare varje gång du fyller på det. Koppla ur luftfuktaren och häll 1 till 2 koppar (240 till 470 ml) vit vinäger i din luftfuktare. Swish det runt, låt det sitta i ca 15 till 20 minuter. Töm sedan ättika och skrubba några sprickor med en liten borste (en gammal tandborste kommer att fungera). Skölj din luftfuktare ut med rent vatten och låt det lufttorka innan du reparerar det och ansluter den igen.
  • Undvik att använda hårda kemikalier, som din luftfuktare kan sprida sig genom luften nästa gång du använder den.
  • Hur ofta måste du fylla på din luftfuktare beror på hur stor tanken är och hur länge du kör det. Kontrollera vattnet periodiskt, särskilt först för att få en känsla av hur ofta du behöver fylla den.
  • Med tiden kan luftfuktaren börja odla mögel eller mögel, och du vill inte släppa dessa sporer i luften.
  • Metod 2 av 3:
    DIY-alternativ
    1. Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 9
    1. Håll husplantat för att förbättra fuktigheten och luftkvaliteten. Om du har en grön tumme, köper du några husplantationer, som spindelväxter och Aloe Vera, hjälper till att lägga till fuktighet till luften och rena luften runt dem. Medan växter absorberar fukt genom sina rötter, cirkulerar de det till sina löv och släpper den in i luften.
    • Vissa växter är bättre naturliga luftfuktare än andra. Vanligtvis är växter med stora, breda löv det bästa som luftfuktar luften. Växter som naturligt växer i regnskogar är också en bra satsning.
  • Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 10
    2. Använd strålande värmekällor i stället för centralvärme. Om du redan har centralvärme kan man köpa bärbara radiatorer som en onödig kostnad (förväntar sig att de kostar omkring $ 100 vardera). Men dessa enheter tillåter dig att värma ditt hem utan att offra fuktighet, eftersom de inte tvingar torr luft ut som centralvärmesystem gör.
  • Om du redan har sänkt värmen och upptäcker att vissa rum inte är lika bekväma, kan du använda en bärbar radiator. Om du bara använder den i ett rum medan du är där kan du kanske komma undan med att få en.
  • Läs anvisningarna med din bärbara radiator försiktigt och se till att du inte placerar den nära allt som kan fånga eld, som gardiner.
  • Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 14
    3. Lägg till en vatten fontän till rum som behöver mer fuktighet. Inomhus vatten fontäner sträcker sig från dyra, stora funktioner till små, bordsskivor som du kan hämta för mindre än $ 30. Större fontäner kommer att göra en större skillnad i fuktighetsnivåerna men kan också vara mer besvärliga att installera och underhålla.
  • Det bingande ljudet av rinnande vatten lägger till atmosfär till ett rum och är avkopplande för många människor. Men du kan också hitta det för högt eller distraherande. Du kanske vill testa en mindre innan du investerar mycket pengar.
  • Var försiktig med vatten fontäner om du har små barn eller husdjur. Medan vattnet är vanligtvis inte tillräckligt djupt för att vara farligt, kan det göra en ganska röra.
  • Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 15
    4. Kombinera en eterisk oljediffusor med en luftfuktare för aromaterapi. Essentiella oljediffusorer släpper ut ånga i luften, men de ger inte riktigt tillräckligt med en dimma på egen hand för att effektivt fuktar luften i ditt hem. Men om du uppskattar aromaterapiens fördelar med att diffundera eterisk olja, det finns diffusorer som också fungerar som luftfuktare.
  • Dessa kombinationsmaskiner är vanligtvis endast effektiva i relativt små områden, såsom ett badrum eller en klädkammare. Även i ett litet sovrum, kommer de förmodligen inte att släppa tillräckligt med en dimma för dig att märka mycket av en skillnad.
  • Metod 3 av 3:
    Gratis lösningar
    1. Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 1
    1. Sänk din termostat till 68 ° F (20 ° C) när du kör värmen. Denna temperatur, rekommenderad av US Department of Energy, är den bästa temperaturen om du vill spara pengar på din uppvärmningsräkning men vill inte känna sig obekväma i ditt eget hem. Denna temperatur minskar också mängden torr luft som du tvingar in i ditt hem, så din luft kommer naturligtvis att vara mer fuktig.
    • Om du känner en chill, ta en filt eller en tröja istället för att vrida uppvärmningen.
  • Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 2
    2. Torka kläder inuti på ett torkställ. Medan det kan ta dina kläder längre att lufttorka än det skulle om du kastade dem i torken, eftersom vattnet avdunstar, lägger det till fukt till din hushållsluft. Du sparar också energikostnaderna genom att inte köra torken.
  • Har inte ett torkställ? Du kan också hänga kläder över stolar, bord och gardinstänger.
  • Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 3
    3. Ange skålar med vatten framför uppvärmningsventilerna. När den varma luften passerar över vattnet kommer det att hämta en del av fukten och sprida det genom luften i ditt hem. Medan de öppna skålarna bara sitter där, kommer de också att lägga till en liten bit av fukt till luften från förångning ensam.
  • Kontrollera dina skålar varje så ofta och tillsätt vatten behövs.
  • Om du har radiatorer, sätt en metall eller keramisk skål med vatten ovanpå radiatorn. Radiatorn kommer att värma upp vattnet och ångan kommer att lägga till fukt till ditt hem. Var försiktig med skålen, men det blir varmt! Använd inte glas, som kan splittras från värmen.
  • Om du inte är bekväm och lämnar öppet vatten, försök att lägga en fuktig handduk över ventilen istället. Luften kommer att passera genom handduken, bär fukt med den.
  • Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 4
    4. Lämna badrumsdörren öppen när du tar en dusch. Tillåt all ångan från din heta dusch för att sprida sig genom resten av ditt hus, vilket ökar luftfuktighetsnivån i luften. Om du är bekymrad över integritet kan du helt enkelt hänga ett ark eller tyg gardin över dörren
  • Du kan också sätta en elektrisk fläkt vid dörren för att driva den ångande luften ut i resten av huset.
  • Om du tar ett bad istället för en dusch, lämna vattnet i badkaret för att svalna innan du dränerar det, snarare än att tömma det omedelbart efter att du har avslutat ditt bad. Det avdunstande vattnet kommer att lägga till lite fukt i luften. På grund av risken för drunkning, lämna inte vatten i badkaret om du har små barn.
  • Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 5
    5. Koka på spisen istället för i mikrovågsugnen. Visst, det kan ta lite längre tid, men uppvärmning av mat på spisen släpper ånga som hjälper till att lägga till fukt till luften. Om du lagar något som kan göras antingen på spisen eller ugnen, välj den spishäll varje gång när din inomhusluft är torr.
  • Ugnar och mikrovågor använder torr värme, vilket tenderar att torka ut din inomhusluft ännu mer. Om du redan arbetar med lägre luftfuktighet, undvik dessa apparater till förmån för spisen.
  • Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 6
    6. Koka vatten i en stor kruka på din spis. Fyll en stor kruka med vatten och vrid brännaren på. Håll locket på potten tills vattnet börjar kokas, ta av det och låt ångan fylla rummet. Titta på vattnet eftersom det kokar - om det helt avdunstar, kan du scorch din kruka.
  • Du kan lägga till eteriska oljor eller kryddor till vattnet för att få huset att lukta fräscha. Till exempel, under semestern, kan du lägga lite kanel, kryddnejlika och liknande kryddor i vattnet för en festlig arom.
  • Om du inte vill hålla vatten på spisen, prova samma sak med din crockpot. Fyll bara det fullt av vatten och låt locket släppas ut medan det gradvis värmer vattnet och frigör ångan i luften.
  • En tekokare kan tjäna samma syfte - bara se till att du sköljer det ordentligt innan du värmer vatten för det faktiska teet.
  • Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 7
    7. Spraya ner dina gardiner med varmt vatten. Sätt varmt vatten i en sprayflaska och spritz dina gardiner. Du behöver inte få dem dämpa-lite går långt. Även om detta inte kommer att orsaka en stor förändring i ditt hems fuktighetsnivå, kommer det gradvis att öka över tiden.
  • Kom ihåg att kontrollera dem och spruta dem igen när de blir torra. Du kan också lägga till en droppe eller två av eteriska oljor om du vill att luften luktar trevligt.
  • Bild med titeln Lägg fuktighet till ditt hus Steg 8
    8. Öppna diskmaskinen efter cykeln körs för att torka dina rätter. Om du kör din diskmaskin regelbundet, vrid den uppvärmda torra cykeln (det sparar också på verktyg). Öppna diskmaskinens dörr när cykeln stannar och drar utställningarna så att dina rätter kan lufttorka. När vattnet avdunstar ökar fuktigheten i ditt hem.
  • Eftersom diskmaskinen använder varmt vatten, släpper det också mycket ånga när du först öppnar dörren. Detta lägger också luftfuktigheten till din luft.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Plocka upp en termometer med en fuktighetsmätare så att du kan övervaka fuktnivåerna i ditt hem. Du kan köpa dessa online eller till rabatt och hem förbättring butiker för mindre än $ 30.
  • Övervaka luftfuktigheten noggrant. Relativ fuktighet högre än 60% kan orsaka mögeltillväxt, förfall och vridning av trä, bland annat.
  • Om du går med gratis alternativ, försök att kombinera 2 eller 3 (eller flera) tekniker för att göra en mer betydande skillnad i ditt hems fuktighet.
  • Varningar

    Var försiktig med att lämna skålar med vatten runt, eller lämna ett badkar fullt av vatten, om du har husdjur eller små barn. Att lägga till fukt till luften kanske inte är värt risken.
  • Om du har ett centralt värmesystem, stäng inte eller blockera ventiler. Detta hjälper inte ditt problem och kommer bara att kräva att ditt värmesystem fungerar hårdare, vilket innebär att det sannolikt kommer att bryta ner snabbare.
  • Väka inte din torktumlare i huset. Medan vissa tillverkare rekommenderar detta för att öka den relativa fuktigheten i ditt hem under kalla månader, är det mer benägna att orsaka överflödig fuktighet. Detta kan orsaka mögeltillväxt, råtta trä i ditt hem och minska effektiviteten av din isolering.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande