Hur man skickar ett klagomål mot en skola

Om en skola, eller en skolans anställd, bryter mot en studerandes rättigheter, kan studenten eller studentens förälder eller vårdnadshavare lämna ett klagomål för att skydda dessa rättigheter. Generellt kan du starta ett klagomål i skolan själv, sedan flytta upp hierarkin till din statens utbildningsdepartement om ditt klagomål är oupplöst till din tillfredsställelse. Om du tror att skolan har diskriminerat dig eller ditt barn i strid med federal lag kan du också lämna ett klagomål till den amerikanska avdelningen för utbildningskontor för medborgerliga rättigheter (OCR). Om en lärare är källan till ditt problem kan du också kunna lämna in en disciplinrapport till byrån i ditt tillstånd som ansvarar för lärarcertifiering.

Steg

Metod 1 av 3:
Inlämning av ett statligt klagomål
  1. Bild med titeln Fil ett klagomål mot ett skolsteg 1
1. Samla information om ämnet för ditt klagomål. Det är mer sannolikt att ditt klagomål kommer att lösas till din tillfredsställelse om du har gott om dokumentation och bevis på händelsen eller incidenterna som är inblandade. Få specifika namn på involverade personer, inklusive vittnen, liksom tidpunkten för händelsen.
  • Om skolpersonal, lärare eller andra studenter observerade några av incidenterna, kontakta dem och fråga om de skulle vara villiga att ge ett uttalande om händelsen på rekordet.
  • Skolan kan också ha foton eller videofilmer från säkerhetskameror som också skulle vara till hjälp, beroende på händelsen.
  • Bild med titeln fil ett klagomål mot ett skolsteg 2
    2. Granska lagar eller skolpolicy som kan gälla för ditt problem. När en händelse inträffar i skolan som ger upphov till ett klagomål, kan det handla om kränkningar av skolpolitiken, distriktspolitiken, statliga lagar eller förordningar, eller till och med federala lagar eller förordningar. Medan du inte nödvändigtvis behöver veta varje lag eller reglering som potentiellt kränktes, kommer det att stärka ditt klagomål om det är dags att åtminstone en överträdelse som inträffade.
  • Skolans handbok är en bra källa till skol- och skoldistriktspolitik som kan ha brutits. Skolhandböcker kan också ha information om statliga och federala lagar. Om du inte har en kopia av skolhandboken, kolla på skolans hemsida.
  • Studenternas eller föräldrars rättighetsorganisationer är också bra källor till statlig och federal lag som styr skolor. Använd dessa resurser för att bestämma eventuella lagar som kränks som ett resultat av händelsen.
  • Till exempel, om ditt barn blir mobbad i skolan på grund av sin ras eller etnicitet, strider mot mobbning potentiellt federala och statliga medborgerliga rättigheter lagar.
  • Dricks: Du behöver inte nödvändigtvis en juridisk citat till en särskild lag, eller till och med den exakta titeln på lagen, för ditt klagomål. För diskriminering baserad på funktionshinder är det dock viktigt att specifikt ange vilket krav som lagen har kränkt.

  • Bild med titeln fil ett klagomål mot ett skolsteg 3
    3. Utkast till en skriftlig klagomål. När du har all information tillsammans, utarbeta ett formellt skriftligt brev som ger detaljer om ditt specifika klagomål. I allmänhet bör ditt brev ha tre delar:
  • I den första delen av ditt brev, identifiera dig själv och ge ett kortfattat uttalande om de fakta som gav upphov till ditt klagomål. Inkludera så många specifika detaljer som möjligt, inklusive tid och plats för eventuella incidenter som inträffade.
  • I den andra delen av ditt brev lista kortfattat skolpolitiken och staten eller federala regler eller regler som du tror bryts.
  • I den sista delen av ditt brev, beskriv vad du vill se hända som ett resultat av ditt klagomål och hur länge du ger skolan för att få det att hända. Till exempel, om du var orättvist nekad tillgång till en plats på grund av din funktionshinder, kan du ge skolan 2 veckor för att ge tillgång eller göra alternativa boende.
  • Dricks: Gör en kopia av ditt signerade brev för dina poster innan du skickar den till skolan. Inkludera bevis på leveransen av brevet tillsammans med din kopia.

  • Bild med titeln fil ett klagomål mot ett skolsteg 4
    4. Diskutera ditt problem med skolan direkt. Generellt, skicka din klagomål till skolan först. Du kan hitta på skolans hemsida eller i skolans handbok namn och kontaktuppgifter för den administrativa tjänsteman som ansvarar för att hantera klagomål.
  • Även om du kan ta en kopia av ditt brev till den officiella personen, är det i allmänhet bättre att maila ditt brev med hjälp av certifierat brev med återvändande mottagande. På det sättet har du bevis på att skolan fick ditt klagomål om du behöver få större myndigheter.
  • Vanligtvis kommer en skola administrativ tjänsteman att kontakta dig och erbjuda alternativ för att lösa situationen. Men du kan ibland hitta att skolan stonewalls dig eller vägrar att arbeta med dig för att hitta ett botemedel mot ditt problem. Om det inträffar, eller om du inte hittar något av de alternativ som erbjuds tillfredsställande, kan du behöva flytta upp hierarkin.
  • Bild med titeln fil ett klagomål mot ett skolsteg 5
    5. Arbeta med skoldistrikts tjänstemän för att lösa problemet. Om du inte kan utarbeta en lösning med skolan är skoldistriktet ditt nästa stopp. Använd det första bokstaven du skickade till skolan för att skriva ett brev till skoldistriktet och lägga till hur skolan själv tog upp ditt klagomål och vad som hände sedan dess.
  • Inkludera datumet skolan fick ditt klagomål och några datum du pratade med tjänstemän på skolan. Ge namnen på alla tjänstemän på skolan du pratade med om frågan.
  • Skicka det här brevet till rätt distrikts tjänsteman med hjälp av certifierat mail, precis som du skickade ditt ursprungliga klagomål till skolan.
  • Vanligtvis kommer du att kontaktas av en skoldistrikts tjänsteman som undersöker ditt klagomål. De kanske vill intervjua dig, några vittnen som du heter, eller någon annan involverad. De kan också fråga dig om ytterligare dokument eller information för att bekräfta de fakta du skisserade i ditt klagomål.
  • Bild med titeln fil ett klagomål mot ett skolsteg 6
    6. Vidarebefordra ditt brev till din statens utbildningsdepartement om det behövs. Om ditt klagomål inte är löst på distriktsnivå kan du kanske få tillfredsställelse genom din statens utbildningsdepartement. Använd det brev du ursprungligen skickat till distriktet och lägger till information om när den skrivelsen skickades till distriktet och vad distriktets svar var.
  • Sök online för din statens utbildningsdepartement. På institutionens hemsida hittar du information om att lämna in ett klagomål mot en skola. Du kan också få denna information från skoldistriktet.
  • Förvänta sig att statsprocessen flyttar lite långsammare än skolan eller distriktet gjorde. Du får vanligtvis ett svar från en statlig tjänsteman inom en månad efter att du har skickat i ditt klagomål, men i vissa situationer kan det vara längre.
  • En statlig tjänsteman kommer normalt att inleda en undersökning av ämnet för ditt klagomål. De kanske vill intervjua dig eller några vittnen du har heter i ditt klagomål. Syftar till att följa några statliga förfrågningar så snart som möjligt för att förhindra onödiga förseningar.
  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot ett skolsteg 7
    7. Kontakta en advokat Om ditt klagomål inte är löst. Om statsdepartementet för utbildning inte kan lösa ditt klagomål till din tillfredsställelse, kanske du vill överväga att stämma i skolan, eller skoldistrikt, Att hitta ett botemedel mot problemet. En advokat som specialiserat sig på utbildnings- eller diskrimineringslagstiftning kan ytterligare bedöma ditt ärende.
  • I många situationer har du rätt att lämna en rättegång mot skolan (eller skoldistriktet) oavsett vad som händer med ditt klagomål. Men vissa lagar kräver att du kan avta alla administrativa medel tillgängliga innan du kan lämna in en rättegång. En advokat kommer att ge dig råd om när du kan eventuellt lämna en rättegång.
  • När du skickar en rättegång, kan du också söka pengar som ersättning för eventuella skador som du lidit eller kostnader du uppstod som ett resultat av händelsen. Med några klagomål kan du till och med söka straffskador, som skolan eller skoldistriktet betalar som straff för att bryta mot lagen.
  • Till skillnad från ett klagomål, tar arkivering en rättegång betydligt längre. Du kan förvänta dig att det tar minst ett år eller mer innan någonting händer med rättegången, såvida skolan är villig att erbjuda en lösning relativt snabbt.
  • Metod 2 av 3:
    Göra ett federalt diskrimineringsklagom
    1. Bild med titeln fil ett klagomål mot ett skolsteg 8
    1. Dra ihop dokument och information relaterad till ditt klagomål. OCR kommer bäst att kunna bedöma ditt klagomål om du ger så mycket bevis och specifika detaljer om händelsen eller incidenterna som möjligt. Vid ett minimum måste ditt klagomål innehålla åtminstone följande uppgifter:
    • Ditt namn och adress (Du kan också inkludera ett telefonnummer där OCR kan kontakta dig)
    • Information om vilken typ av diskriminering som du har lidit, ditt barn eller en grupp människor
    • Namnet och adressen till din skola och skoldistriktet
    • Detaljer om händelsen eller incidenterna, inklusive datum, tider, platser och specifika fakta om vad som hände

    Dricks: OCR utvärderar diskriminering klagomål mot offentliga skolor och privata skolor som får federal finansiering. Detta inkluderar de flesta, men inte alla, privata skolor. Din skolhandbok bör ha information om huruvida skolan är föremål för federala diskrimineringslagar.

  • Bild med titeln fil ett klagomål mot ett skolsteg 9
    2. Fyll i klagomålet på OCR: s webbplats. Det snabbaste och enklaste sättet att lämna in ett diskrimineringsklagomål med OCR är att använda det online-klagomålsbedömningssystemet på https: // occas.ed.gov /. Välj det språk du vill använda från rullgardinsmenyn längst upp på sidan och klicka på "Börja bedömning" knapp.
  • Du kommer att ställas flera frågor om händelsen eller incidenterna som ledde till att du lämnade klagomålet. Vara detaljerad i dina svar, vilket ger så mycket information som möjligt. Om du tror att andra kan ha information som skulle vara till hjälp för OCR, lista deras namn och den information de kan ha som skulle vara till nytta.
  • Tänk på att ju mer information du tillhandahåller, desto starkare är ditt klagomål. Lämna inte ut några detaljer, även om du inte tror att de är relevanta för ditt klagomål.
  • Dricks: Du har möjlighet att utarbeta ett brev istället för att använda OCR: s klagomål. Men med hjälp av formuläret säkerställer att du inte lämnar någon information som OCR kan behöva, vilket kan fördröja upplösningen av ditt klagomål.

  • Bild med titeln fil ett klagomål mot ett skolsteg 10
    3. Skicka in ditt klagomål till OCR. Du måste skicka ditt klagomål till OCR inom 180 kalenderdagar från dagen för händelsen som gav upphov till ditt klagomål. Detta inkluderar lördagar och söndagar. Om ditt klagomål täcker flera incidenter, går deadline från datum för den senaste incidenten.
  • Skriv ut en kopia av ditt klagomål för dina poster innan du skickar den. Du kan skicka den direkt via webbplatsen efter avslutad bedömning eller du kan maila den till ditt lokala OCR-kontor.
  • Du kan också maila en papperskopia av ditt klagomål till ditt lokala OCR-kontor, även om OCR starkt föredrar elektronisk inlämning av klagomål.
  • Du har också möjlighet att skicka ditt klagomål till OCR: s nationella huvudkontor på U.S. Institutionen för utbildning, medborgerliga rättigheter, Lyndon Baines Johnson Institutionen för utbildning Bldg, 400 Maryland Avenue, SW, Washington, DC 20202-1100. E-postadressen för OCR: s nationella huvudkontor är OCR @ ed.gov.
  • Dricks: Du behöver inte gå igenom klagomålet med din skola, skoldistrikt eller statliga utbildningsdepartement innan du skickar ett klagomål till OCR.

  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot ett skolsteg 11
    4. Vänta på ett svar från OCR. Inom några veckor efter att ditt klagomål är inlämnat kommer OCR att utfärda en skriftlig utvärdering av klagomålet. Generellt kommer byrån att antingen avfärda klagomålet eller ange att det är värt ytterligare undersökning. Om OCR avvisar ditt klagomål, kommer meddelandet att förklara orsaken till att.
  • Om OCR beslutar att öppna en undersökning om ditt klagomål betyder det inte att OCR har gjort något beslut om fördelarna med ditt klagomål.
  • OCR kan skicka ett meddelande om att det behöver fler dokument eller information från dig. Om du får den här typen av meddelande har du 14 dagar att följa eller OCR kan avvisa ditt klagomål.
  • Bild med titeln fil ett klagomål mot ett skolsteg 12
    5. Samarbeta med OCR: s undersökning av ditt klagomål. OCR undersöker genom att granska dokumentation, intervjua skolpersonal, intervjua vittnen och eventuellt besöka de incidenter som nämns i ditt klagomål. OCR kommer också sannolikt att intervjua dig under undersökningen.
  • Tänk på att misslyckande med att samarbeta med undersökningen kan leda till uppsägning av ditt klagomål.
  • Om du heter några vittnen eller skolans tjänstemän i ditt klagomål, kommer de sannolikt att intervjuas av OCR.
  • När som helst under undersökningen kan skolan indikera att den vill lösa klagomålet. OCR kan underlätta eller mediera avvecklingsförhandlingar. OCR godkänner emellertid inte eller godkänner något avtal du gör.
  • Bild med titeln fil ett klagomål mot ett skolsteg 13
    6. Ta reda på OCR: s beslut om ditt klagomål. När OCR-undersökningen är över, kommer den att utfärda ett brev av fynd som innehåller fakta som OCR bestämt om de incidenter du beskrivit i ditt klagomål och hur det föreslår att lösa ditt ärende. Du får bara ett resultat om du inte har lämnat in ett frivilligt upplösningsavtal med skolan innan undersökningen slutade.
  • Baserat på undersökningsresultaten kan OCR arbeta med dig för att underlätta en lösning och upplösning av ditt klagomål. Om OCR bestämmer att dina medborgerliga rättigheter bryts, kommer den att arbeta med dig och skolan för att skapa en plan som skulle avhjälpa överträdelsen och förhindra ytterligare överträdelser i framtiden.
  • Om OCR bestämmer att skolan inte bryter mot dina medborgerliga rättigheter, kan du överklaga det beslutet. Du har 60 dagar att lämna in en överklagande med OCR. Det är en bra idé att anställa en advokat om du når det här skedet, eftersom överklaganden måste förklara varför OCR: s juridiska analys var felaktig.
  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot ett skolsteg 14
    7. Prata med en advokat angående ditt klagomål. OCR representerar inte dig när du undersöker ditt klagomål. Du har rätt, när som helst under processen, att lämna in en rättegång mot skolan eller skoldistriktet. En advokat som specialiserat sig på civilrättsrätten kommer att kunna ge dig råd om huruvida det här är en bra strategi i ditt fall.
  • Mest Civil Rights advokater Erbjuder ett gratis inledande samråd, så du kan dra nytta av det för att få en bedömning av ditt ärende. Se till att du pratar med mer än en advokat. Vissa kan vara villiga att ta på sig ditt fall medan andra inte är.
  • Metod 3 av 3:
    Rapportering av utbildare missförhållanden
    1. Bild med titeln fil ett klagomål mot ett skolsteg 15
    1. Samla in bevis på missförhållandet. Eventuella bevis du kanske har, till exempel skriftliga dokument eller foton, stärker ditt klagomål. Om du känner till andra vittnen till missförhållandet kan du också prata med dem och se om de är villiga att diskutera vad de bevittnade på posten.
    • Tänk på de flesta lärarcertifieringsbyråer kommer inte att tillåta anonyma kommentarer. Även om du känner andra personer som bevittnade missförhållandet, kanske de inte är villiga att komma fram på rekordet.
  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot ett skolsteg 16
    2. Utkast till en affidavit som beskriver den oegentligheter du observerade. Inkludera så mycket detaljer som möjligt om missförhållandet, inklusive när och där missförhållandet inträffade. Lista endast fakta som beskriver missförhållandet du påstod, inte slutsatser baserade på dessa fakta.
  • Till exempel, om du såg en lärare som dricker på en skolfälttur, kanske du säger "Jag såg lärarens order 4 drycker" eller "Jag kunde lukta alkohol på lärarens andetag." Men du skulle inte säga något som "Läraren var full under skolfältet," som det skulle vara en slutsats.
  • Se till att du identifierar den lärare du klagar på så helt som möjligt. I ett minimum bör du inkludera sitt fulla namn, den skola de undervisar på och de betyg och ämne de undervisar.
  • Vissa stater har en specifik form du måste använda. Om en blankett är tillgänglig kan du vanligtvis ladda ner den online. Bara söka efter "Lärarens klagomål" eller "Utbildningsformuläret" tillsammans med namnet på ditt tillstånd.
  • Dricks: Eftersom Affidavits är svurna uttalanden, måste de ofta noteras. Om du ser en notarie låda längst ner i affidavit-formuläret, skriv inte din affidavit tills du är i närvaro av en notarie. Om du är under 18 år måste du också ha en förälder underteckna din affidavit.

  • Bild med titeln fil ett klagomål mot ett skolsteg 17
    3. Fäst eventuella stöddokument du måste ha på din affidavit. Stöddokument, till exempel bokstäver eller foton, kan låna trovärden till dina påståenden. Om du har några dokument eller andra bevis som är relaterade till ditt klagomål, ange dem specifikt i din affidavit och sedan bifoga dem.
  • Till exempel kan du skriva i din affidavit "Jag bifogar det brev jag fick från skolans huvudmän efter att jag rapporterat den här händelsen den 15 oktober 2019."
  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot ett skolsteg 18
    4. Skicka in din affidavit till det lämpliga statskontoret. Typiskt är det statliga kontoret som utfärdar lärarcertifieringar också ansvarig för lärardisciplin. Men i vissa stater mottar ett annat kontor och undersöker dessa rapporter. I så fall kommer lärarcertifieringsbyrån att berätta för dig var du behöver lämna in några klagomål.
  • Klagomålet ingår vanligtvis på lärarcertifieringsverkets hemsida. Om du inte är säker på byråns namn i ditt tillstånd som utfärdar lärarcertifieringar, sök efter "Lärarcertifiering" följt av namnet på ditt tillstånd. Kontrollera rubrikerna eller sidfoten längst upp eller ner på hemsidan för att se till att du är på en officiell sida.
  • Bild med titeln fil ett klagomål mot ett skolsteg 19
    5. Samarbeta med ytterligare undersökning eller förfrågningar. När ditt klagomål är mottaget kan byrån kontakta dig för att be om mer information eller planera en intervju så att du kan diskutera dina bekymmer. Efter undersökningen får du vanligtvis meddelandet om byråns rekommendation eller slutgiltiga åtgärder avseende den lärare du klagade över.
  • Tänk på att läraren vanligtvis får en fullständig kopia av ditt klagomål och har möjlighet att svara.
  • Det är vanligtvis inte någon överklagande om du inte håller med byråns beslut. Men i begränsade situationer kan du kanske lämna en rättegång mot läraren eller skolan där de arbetar. Prata med en lokal advokat som specialiserar sig på utbildningsrätten.
  • Varningar

    Denna artikel diskuterar hur man skickar ett klagomål mot en skola i USA. Om du bor i ett annat land kan reglerna och förfarandena vara olika. Kontakta en advokat nära dig som specialiserat sig på utbildning eller administrativ rätt.
  • Officiella klagomål mot en skola eller utbildare kan sällan vara anonym. Om du föredrar att förbli anonym, överväga att skicka ett tips till en lokal utredningsmyndighet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande