Hur brinner man en lärare

Att skjuta en lärare kan vara ett långt och svårt förfarande. En mycket speciell process måste följas för att säkerställa att uppsägningen går igenom. Om du är en student och du vill rapportera lärares missförhållanden, måste du hålla dig till vissa riktlinjer som ska höras. Om du är en skolkersonal eller en medlem av skolstyrelsen finns det en mer definierad uppsättning riktlinjer som måste följas. Enligt lag har lärare rätt till rätt till process, vilket innebär att de måste behandlas på ett rättvist och specifikt sätt och alla sina rättsliga rättigheter måste respekteras. I annat fall är uppsägningen inte laglig och rättsliga åtgärder kan vidtas mot skolan.

Steg

Metod 1 av 3:
Få din lärare avfyrade
  1. Bild med titeln Fire En Lärare Steg 1
1. Tala med läraren om dina bekymmer. Om du är en student som upplever problem med en lärare, bör ditt första drag vara att prata med dem om det. Be om att prata med läraren privat efter klassen. Förklara lugnt för läraren vad du tycker att de gör det är olämpligt. Ge läraren en chans att förklara sig och förbättra sitt dåliga beteende.
  • Starta konversationen med något som, "Jag vill prata med dig om något som stör mig."
  • Kom ihåg att vara lugn. Öva vad du vill säga i förväg.
  • En enkel konversation kommer inte alltid att vara ett alternativ. Ibland är missförhållandet för svår att närma sig läraren med. Om du känner dig obekväm eller rädd för att tala med läraren, gör det inte.
  • Bild med titeln Fire En Lärare Steg 2
    2. Se till att ditt klagomål om läraren är giltig. Förstå att för att avsluta en lärare måste ett av följande bevisas: omoraliskt beteende, inkompetens, försummelse av tull, väsentlig bristande konkurrenslag, övertygelse om brott, insubordination, bedrägeri eller förvrängning. Lärarens beteende måste falla under en av dessa beskrivningar.
  • "Väsentlig icke-överensstämmelse med skollagstiftningen" betyder att läraren ofta bryter mot skoldistriktsreglerna. Exempel: Att inte låta en elev öva sin religion och inte behandla alla elever lika.
  • "Immoral beteende" är någon form av sexuell kontakt eller missbruk till eleverna, oanständig exponering, stalking en elev, extrem obscenity, som har ett vapen på skolans grunder, med en explosiv enhet, med drogmärken och / eller sälja droger till minderåriga.
  • "Inkompetens" är när en lärare är extremt ineffektiv vid undervisning. "Försumning av plikt" är när en lärare inte lär sig. Båda har samma slutresultat - studenterna lär inte någonting.
  • Om du bestämmer dig för att göra klagomålet, rapportera bara fakta. Gör aldrig någonting som kan lämna dig öppet för avgifter av förtal eller sönderfall.
  • Bild med titeln Fire En Lärare Steg 3
    3. Håll reda på några incidenter. Börja hålla en lista med negativa incidenter och exempel på lärarens missförhållanden. Vara rättvis i din utvärdering. Håll reda på datum och tid varje händelse inträffar. Om det finns några andra vittnen, skriv deras namn ner.Se till att din lärare inte ser att du gör det här. Om du måste, notera noterar att bara du kan förstå, skriv sedan den fullständiga händelsen nere efter klassen.
  • Kom ihåg att det är mycket sällsynt för lärare att bli avfyrade på grund av den ekonomiska kostnaden för uppsägning. I en detaljerad studie gjord i 2016 visade studien: "Över hela landet fortsätter de flesta distrikt och stater att ge livslängden på lärare, svaga lärare tar fortfarande år att avskeda om de uppnår en anställd status, och eventuella försök att avvisa en ineffektiv veteranlärare är fortfarande utsatt för kostsamma utmaningar i alla skeden i processen från utvärdering, till avhjälpning, avvisningsbeslutet och bortom. Följaktligen är det i de flesta distrikt och skolor att avvisa en ineffektiv veteranlärare mycket svårare än är hälsosam för barn, skolor, skattebetalare - och lärarutbildningen själv."
  • Skriv ner händelserna sanningsenligt.
  • Bild med titeln Fire A Lärare Steg 4
    4. Samlas. Om det finns ett sätt för dig att säkert spela in ljud eller ta fotografier / video av incidenterna när de händer, gör det. Detta kommer att hjälpa ditt fall när du tar ditt klagomål till skolans tjänstemän. I vissa stater är det olagligt att spela in en annan person utan deras kunskap och samtycke. Om läraren gör något så dåligt att du tror att det kommer att bli ett rättsfall om det, ditt bevis kan inte tillåtas i domstol.
  • Men ditt bevis kommer definitivt att uppmärksamma dina skolans tjänstemän, och de kan börja övervaka läraren.
  • Att skjuta en lärare kan vara en lång och svår process, så de tidigare skolans tjänstemän kan börja sin utredning, ju tidigare den läraren kommer att vara ur klassrummet.
  • Bild med titeln Fire En Lärare Steg 5
    5. Rapportera missförhållandet till huvudmannen. Det skulle förmodligen vara till hjälp för dig att ta en vän, förälder eller vårdnadshavare tillsammans med dig när du gör det här. Ta med din lista över incidenter och ett bevis du har samlat till detta möte och presentera det till huvudmannen. Lugnt förklara din sida av historien. Om du försökte prata med läraren om detta problem, se till att låta huvudmannen veta det. Om det fanns några vittnen, se till att du ger dessa namn.
  • Se till att du ger de viktigaste kopiorna av ditt bevis, oavsett om det är video, ljud eller fotografier. Du bör hålla originalen, bara i fallet. Hålla detta bevis privat.
  • Rapportera bara fakta.
  • Bild med titeln Fire En Lärare Steg 6
    6. Fråga vad som händer nästa. När du har gett all information du har, fråga vilka steg som ska tas mot läraren. Om det här är första gången den här läraren någonsin har rapporterats och missförhållandet är inte farligt, kriminellt eller omoraliskt, kommer huvudmannen troligen att säga att de ska börja övervaka läraren och / eller ge läraren en varning. Skolan är skyldig att gå igenom en mycket speciell process för att avvisa en lärare, och de två sakerna är det första steget.
  • Om läraren är ganska ny på din skola (vanligtvis om de har varit där mindre än 3 år) är det möjligt att läraren kan avfärdas omedelbart.
  • Begär att din rapport är anonym när det är möjligt.
  • Medan skolstyrelsen utövar sin undersökning, be om att placeras i en annan klass med en annan lärare. Du borde inte behöva uthärda mer av missförhållandet.
  • Metod 2 av 3:
    Varning, övervakning och hållning av dokumentation
    1. Bild med titeln Fire En Lärare Steg 7
    1. Ge läraren en varning. Om du är en skolans tjänsteman och en lärare har rapporterats för inkompetens eller missförhållanden, är det vanligtvis det första steget. De flesta stater kommer att kräva detta, särskilt om läraren har tjänstgöring. Du kan göra det verbalt, men du kanske vill överväga att ge dem en skriftlig varning, beroende på svårighetsgraden av missförhållandena.
    • Om läraren fortfarande är inom sin provningsperiod (vanligtvis deras första tre år som anställda) och inte har uppnått tjänsten är det möjligt att de kan avfärdas direkt.
    • Om läraren har tjänstgång, blir det mycket svårt. Om de inte har gjort något, omoraliskt eller brottsling, har de rätt till en varning och en chans att förbättra det dåliga beteendet.
  • Bild med titeln Fire A Lärare Steg 8
    2. Ge resurser för att hjälpa läraren att förbättra. Många stater vill att läraren inte bara får en varning utan också ges resurser för att hjälpa dem att förbättra. Om du vill se till att du förstås, ge skriftliga dokument med förslag till resurser och åtgärder tydligt stavade ut.
  • Håll en kopia av dessa dokument i lärarens fil så att du kan komma åt dem.
  • Det är högst sannolikt att du kommer att bli ombedd att bevisa att du gav resurser och specifika förslag.
  • Bild med titeln Fire En Lärare Steg 9
    3. Observera läraren i klassrummet. Läraren måste utvärderas, särskilt när det gäller inkompetens. Ditt skoldistrikt och eventuellt även staten kan ha specifika utvärderingskrav, så bekanta dig med dessa regler. Till exempel, i Ohio, måste skolans tjänstemän först schemalägga två 30-minuters observationer. Under dessa observationer måste bevis samlas som stöder skälen för eventuella uppsägningar.
  • Dessutom måste läraren också vara försedd med skriftliga kopior av mycket detaljerade planer för förbättring.
  • Undersök dina skolans kriterier och följ det i enlighet med detta.
  • Bild med titeln Fire En Lärare Steg 10
    4. Dokumentera varje händelse som uppstår. Du borde ha en fil som redan skapats för den aktuella läraren. Dokument allt - Klagomål, frånvaro, vad som hittades i utvärderingarna, och allt annat som har att göra med den läraren. Om du är avsikt med att avsluta läraren, kommer du att bli ombedd att ge alla bevis och information som samlats in. Ju mer du har, desto bättre är ditt ärende.
  • Metod 3 av 3:
    Föreslå uppsägning och avsluta en lärare
    1. Bild med titeln Fire A Lärare Steg 11
    1. Presentera bevisen för skolstyrelsen. Om läraren har fått alla de skisserade utsläppsrätterna och inte förbättras, antingen i prestation eller beteende, bör ett förslag om uppsägning lämnas in till skolstyrelsen. Lärarens fil ska lämnas in med förslaget.
    • Filen ska innehålla alla relevanta uppgifter eller bevis som har samlats in.
    • För att säga upp en lärare, måste vanligtvis ett av följande bevisas: omoraliskt beteende, inkompetens, försummelse av tull, väsentlig bristande konkurrens, övertygelse om brott, insubordination, bedrägeri eller förvrängning.
  • Bild med titeln Fire En Lärare Steg 12
    2. Informera läraren om uppsägningen. Förenta staterna Högsta domstolen av Cleveland Board of Education v. Loudermill gav den grundläggande standarden för hur detta ska göras. En lärare med tjänstgöring måste ges muntligt eller skriftligt meddelande om deras uppsägning. Alla avgifter mot läraren måste avslöjas, tillsammans med några bevis som samlats in.
  • Arbetsgivaren förväntas också förklara bevisen och varför det är skäl för uppsägning.
  • Bild med titeln Fire En Lärare Steg 13
    3. Ge läraren en chans att presentera sin sida. Lärare är skyddade av procedurell process, vilket i huvudsak innebär att efter uppsägningen har serverats och en förklaring, har de rätt att berätta deras sida av historien. Det måste klargöras att de har möjlighet att göra detta, med förståelsen att de kommer att höras.
  • I vissa fall kommer läraren fortfarande att avfärdas. Ofta är avskedning av en utställd lärare en mycket dyr process för skoldistriktet - många distrikt kommer att välja andra metoder (till exempel en varning eller en reprimand) istället för uppsägning. Mängden pengar och bevis som behövs för att avfyra en fastställd lärare gör det mycket sällsynt förekomst.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande