Hur man slutar ett klagomål

A klagobrev är ett bra sätt att uttrycka din missnöje som konsument. Du kan skriva ett klagomål för att notera ett problem med ett företags produkt eller ett problem du hade med en organisations tjänst. Du har öppnings- och mitten av bokstaven gjort, men du har fastnat på hur man slår upp det på en professionell anteckning. För att avsluta ett klagomål, skriv ett polerat stängningsavsnitt. Sedan, avsluta med ett tecken som är formellt och uppriktigt.

Steg

Del 1 av 2:
Skriva stängningsavsnittet
  1. Bild med titeln Ring ditt kongressrepresentant Steg 5
1. Ange att du ser fram emot deras svar. Börja stycket genom att berätta mottagaren att du ser fram emot att höra sitt svar på ditt klagomål. Detta kommer att påminna mottagaren som du förväntar dig ett svar från dem om dina bekymmer.
  • Till exempel kan du skriva, "Jag ser fram emot ditt svar på mitt klagomål" eller "Jag litar på att du kommer att svara på mitt klagomål i natura."
  • Bild med titeln Annonsera en bok på en budget Steg 12
    2. Notera ditt engagemang som kund. Om du har handlat med företaget i det förflutna och är en hängiven kund, notera detta i stängning av stycket. Att göra detta kommer att låta mottagaren veta att ditt företag är värdefullt för dem.
  • Till exempel kan du skriva, "Som en dedikerad kund hoppas jag att du kommer att arbeta för att lösa mitt problem och hitta en resolution" eller "Jag har varit en hängiven kund i ditt företag i åratal och jag hoppas att du kommer att ta mitt klagomål på allvar."
  • Bild med titeln Check Act poäng Steg 9
    3. Ange en tidsgräns för deras svar. Sätta press på företaget eller organisationen att svara genom att ställa in en tidsgräns för dem att svara på ditt brev. Observera att om du inte hörs i tidsramen, kommer du att få hjälp från ett konsumentskyddsbyrå eller bättre företagsbyrå i ditt område.
  • Till exempel kan du skriva, "Jag ska vänta en vecka för att höra tillbaka från dig om den här frågan, och då kommer jag att söka hjälp från ett konsumentskyddsbyrå eller min lokala Better Business Bureau."
  • Bildbeteckningen blir en Satire Cartoonist Steg 15
    4. Notera eventuella dokument eller kvitton som bifogas brevet. Om du inkluderar några dokument eller kvitton som inköpsbevis, notera dem i slutet av brevet så att mottagaren vet att de är bifogade. Att tillhandahålla dokument eller kvitton kan bidra till att stärka ditt klagomål och visa företaget du arkiverar ett legitimt klagomål.
  • Du kan till exempel skriva, "Vänligen bifoga en kopia av min mottagare som bevis på inköp av objektet för dina poster."
  • Bild med titeln Utkast till ett avhandlingsförslag Steg 4
    5. Ange din kontaktinformation för ett svar. Avsluta stycket genom att ge mottagaren din adress, e-post eller telefonnummer. Skriv riktnummer och ditt hem- eller kontors telefonnummer.
  • Till exempel kan du skriva, "Vänligen kontakta mig via telefon på (305) 123-4567."
  • Del 2 av 2:
    Väljer Logga av
    1. Bild med titeln Gör automatiskt skrivande steg 9
    1. Använd "hälsningar" för ett formellt tecken. Detta anses vara standardlagret för ett formellt brev till någon du inte vet intimt, till exempel ett företag eller en organisation. Det är kort och till den punkten.
  • Bild med titeln Bli involverad i Madd Steg 6
    2. Avsluta med "bäst" eller "uppriktigt" för en mindre formell inloggning. Dessa alternativ är bra om du vill komma över lite mindre formell och lite mer vänlig. "Allt det bästa" fungerar också bra om du föredrar det "bäst."
  • Bild med titeln Bli involverad i Madd-steg 14
    3. Placera ditt namn under inloggningen. Skriv ditt namn genom att handskrift det under inloggningen. Du kan också skriva ditt namn under Logga av om du föredrar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande