Hur man är en domstolsreporter

Domstolsrapporterna skapar transkript av rättsliga förfaranden och andra evenemang där talade ord måste bevaras. Det finns olika typer av domare reportrar. Stenographers Key Vad sa till en stenotypmaskin, och röstskrivare talar in i en mask som innehåller en inspelare och röstsljuddämpare. Den utbildning som krävs för att vara en domstolsreporter beror på specialiseringen.

Steg

Metod 1 av 2:
Blir en stenograf
  1. Bildbeteckningen är en domstolsreporter Steg 1
1. Bedöm din färdighetsnivå. För att vara certifierad som stenograf måste du kunna skriva mycket mer exakt och snabbt än de flesta. Därför, om du överväger stenografi som karriärväg, det är bäst att få en uppfattning om din relativa kompetensnivå. National Court Reportrar Association anger att en domstolsreporter åtminstone ska kunna skriva en Q & A-session i realtid till 225 ord per minut i maskinskort med 97% noggrannhet.
  • Machine Shorthand är något du kommer att lära dig i något utbildningsprogram för domstolsrapportering, så om du inte vet vad det redan är, oroa dig inte. Men du bör redan veta hur man skriver icke-stenografi i en ganska snabb takt - inget mindre än 60 ord per minut - innan du ansöker.
  • Bildbeteckningen är en domstolsreporter Steg 2
    2. Bestäm kraven för ditt tillstånd. Kraven för att bli en domstolsreporter varierar beroende på staten. Vissa stater kräver till exempel bara certifiering från en av domstolens reporterförbund, medan vissa kräver både certifiering och slutförande av ett yrkesprogram på en teknisk skola. Många stater förbjuder felonar från att bli domare. Bestämma licensieringskraven genom att besöka http: // courtreporteredu.org.
  • Bildbeteckningen är en domstolsreporter Steg 3
    3. Forskningsutbildningsprogram. Eftersom licensieringskraven varierar beroende på staten varierar mängden ackrediterade utbildningsprogram också.Vissa stater, som New York, som har relativt laxkrav, har många sätt att eleverna utöva sin utbildning i domstolsrapportering, inklusive online, på gemenskaps- och tekniska högskolor och på skolor som uteslutande ägnar sig åt domstolsrapportering. Andra stater, som Georgia, har mer strikta krav. Som ett resultat finns det bara en ackrediterad institution i Georgien som utbildar domstolsreportmännen.
  • Bildbeteckningen är en domstolsreporter Steg 4
    4. Ta reda på vilken utrustning du behöver. Liksom många yrken har domstolsstenografer sina egna handel.Tyvärr för Aspiring Court Reporters är kostnaden för dessa verktyg inte oupphörlig. De flesta program kommer att kräva att du har tillgång till en manuell Steno-typmaskin, som vanligtvis kostar mellan $ 100- $ 250 och en professionell datoriserad författare, som kostar mellan $ 2.500 och $ 5000. Eftersom kostnaden för den datoriserade författaren är hög, tillåter många skolor studenter att hyra en från skolan.
  • Bildbeteckningen är en domstolsreporter Steg 5
    5. Anmäla sig till ett program. Efter att ha bekant med kraven på att bli en domstolsreporter i ditt tillstånd och de utbildningsanläggningar som är tillgängliga för dig, välj ett välrenommerat program som passar din budget, schema och regelverkets krav i ditt tillstånd.
  • Bildbeteckningen är en domstolsreporter Steg 6
    6. Gör provet. Även om vissa stater tillåter de professionella föreningarna att testa sina egna medlemmar, kräver många stater att sträva efter att ha ett licensieringstest som produceras av staten. Avgifterna varierar, men förväntar sig att betala var som helst från $ 200- $ 600 totalt för tentamen och licensavgifter. De flesta tester består av både en skriftlig del och en kompetensdel. Du måste skicka den skriftliga delen av NCRA: s tentamen med 70% eller bättre. Det som utgör passera skiljer sig från staten, men typiskt är kompetensdelen i linje med de standarder som anges av den nationella domstolsberättelsen, som är:
  • Litterär på 180 wpm
  • Juryavgift vid 200 WPM
  • Testimy / Q & A vid 225 WPM
  • Bildbeteckningen är en domstolsreporter Steg 7
    7. Gå med i en professionell förening. Vissa stater kräver att du går med i en professionell som NCRA för att vara fullt licensierad. Om så är fallet i ditt tillstånd, var beredd att betala avgifter som sträcker sig $ 65- $ 260.
  • Metod 2 av 2:
    Bli en verbatim reporter
    1. Bildbeteckningen är en domstolsreporter Steg 8
    1. Se om ditt tillstånd tillåter röstreporter i domstol. Verbatim Reportrar talar in i ett munstycke under försöket och skriver in sina inspelningar senare. Från och med september 2015 tillåter endast 37 röstrapporter i rättssalen. Även om Verbatim-reportrar har anställningsvägar öppet för andra än domstolsrapportering, om du vill vara en verbatim-domstolsreporter, det borde vara det första du kontrollerar.
  • Bildbeteckningen är en domstolsreporter Steg 9
    2. Bestäm vilka skolor som är tillgängliga för dig.Listan över skolor som erbjuder instruktioner i verbatim rapportering är mindre än de som erbjuder rent stenografisk domstolsrapportering. Även om många av de verbatim träningsskolorna erbjuder online kurser, om du måste vara i ett personligt klassrum, bör du undersöka andra typer av domstolsrapportering.
  • Bildbeteckningen är en domstolsreporter Steg 10
    3. Budget för utrustningen. Utrustningen för röstrapportering är dyrare och mer omfattande än för stenografisk rapportering. Under din träning, som tar 6 månader till ett år, förbereda sig för att spendera mellan $ 1800- $ 2200 på utrustning ensam. Undervisningsskostnaderna för något program kommer givetvis att vara mycket större, men förbereda sig för att spendera mellan 4 000 dollar och $ 7.000 för undervisning till ett program som godkänts av den nationella Verbatim-reportrarföreningen.
  • Bildbeteckningen är en domstolsreporter Steg 11
    4. Bli testad. Eftersom röstskrivning - där reportern talar in i en mask och den automatiskt transkriberas på en datafil - är relativt nyare än stenografi, säger att det tillåter röstskrivning, tillåter NVRA att testa och intyga att Verbatim-reportrar är redo att fungera på fältet.Testkrav för NVRA-examen liknar det som krävs av NCRA. För den mest grundläggande certifieringen, den certifierade Verbatim-reportern (CVR), måste du göra minst 70% på testets skriftliga del och ta diktat med realtidskription med 95% noggrannhet på:
  • Litterär på 180 wpm
  • Juryavgift vid 200 WPM
  • Testimy / Q & A vid 225 WPM
  • Det skriftliga testet har vokabulär, stavning, skiljetecken och juridisk och medicinsk terminologi. Dikterings- och transkriptionstesterna bedömer din hastighet, noggrannhet och förmåga att arbeta tyst.
  • Certifikatet för meriter (cm) kräver högre kunskapsnivåer, hastighet och noggrannhet.
  • Real-Time Verbatim Reporter (RVR) Certification Test bedömer din realtids transkription, kundsrapportering och textningskunskaper.
  • Tips

    Förvänta dig att träna för att bli en röstförfattare att ta minst ett år och utveckla färdighet som en realtids röstförfattare att ta upp till 2 år.
  • Förvänta dig att ta mer än 2 år att bli skicklig nog att vara en realtid stenotypist. Du måste kunna fånga minst 225 ord per minut till jobbet i en federal domstol.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande