Hur man hittar en licensierad akupunktör

Akupunktur är en icke-invasiv, holistisk terapi inom skolan av traditionell kinesisk medicin. Det använder nålar för att stimulera vissa punkter i kroppen för att balansera flödet av energi och främja läkning. Även om många vårdpersonal kan använda akupunkturtekniker eller påstående som ska certifieras i akupunktur är det viktigt att arbeta med en licensierad akupunktör som har avancerad utbildning och utbildning. För att hjälpa till med din sökning efter en licensierad akupunktör, kommer den här artikeln att hjälpa dig att förstå akupunkturlicensiering och lära dig hur man söker efter licensierade akupunktörer. Det rekommenderar också ytterligare forskning som du ska göra före ditt möte.

Steg

Metod 1 av 3:
Förstå akupunktur licensiering
  1. Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 1
1. Vet vem som bestämmer om en akupunktör är licensierad. Mest individuella dig.S. Staterna reglerar akupunkturlicensiering, men dessa stater arbetar vanligtvis med den nationella certifieringskommissionen för akupunktur och orientalisk medicin (NCCAOM) för att fastställa behörighet för licens.
  • NCCAOM är den enda nationellt erkända certifieringen som beviljats ​​akupunktörer, men att ha certifieringen betyder inte nödvändigtvis att någon är en licensierad akupunktör. Akupunktör är vanligtvis skyldiga att passera NCCAOM-tentor som ska licensieras, men förutom denna tentamen, kommer den specifika staten Akupunktören att öva i kan ha ytterligare licensbehov.
  • För närvarande, 43 U.S. Stater såväl som distriktet Columbia arbetar med NCCAOM för att bedöma och reglera akupunkturlicens.
  • Kalifornien administrerar sin egen examen, California Licensing Examination, för att bevilja licens till akupunktörer.
  • Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 2
    2. Lär dig om de pedagogiska kraven i en licensierad akupunktör. Licensierade akupunktörer deltar och examen från nationellt ackrediterade akupunkturskolor. Denna utbildning är vanligtvis på masternivå, tar 3 till 4 år att slutföra och övervakas av erfarna och kvalificerade akupunktörer. Akupunktörer:
  • För att bli licensierad kräver den nationella certifieringskommissionen för akupunktur och orientalisk medicin att sökandena deltar i ett program ackrediterat av ackrediteringskommissionen för akupunktur och orientalisk medicin (Acaom). Det finns cirka 60 av dessa ackrediterade program i U.S.
  • För att behålla sin licens måste akupunktörerna också slutföra fortsatta utbildningskurser.
  • Även efter att ha slutfört kurs och examen från ett program, kräver de flesta stater också att sökande för licenser passerar NCCAOM-certifieringsexamen om ämnen som akupunktur med punktplats, kinesisk herbologi och orientalisk medicin. Statliga krav varierar om vilka NCCAOM-tentor eller hur många olika NCCAOM-tentor en person måste passera innan de beviljas licens.
  • Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 3
    3. Erkänna den omfattande träningen som behövs för att bli en licensierad akupunktör. Förutom att ta kurser på ett ackrediterat kollegium av akupunktur måste akupunktörerna slutföra omfattande praktiska praktiska utbildning innan de beviljas licenser för att träna.
  • Licensierade akupunktörer slutför minst 1500 till 2000 timmars utbildning som en del av sitt utbildningsprogram.
  • Innan han beviljas licens, måste akupunktörer ha sett och behandlat minst 250 faktiska patienter.
  • Det tar omfattande utbildning i akupunktur att lära sig hur man gör det korrekt. Nålar kan införas på olika djup beroende på olika delar av kroppen, så det är viktigt att personen vet vad de gör för att inte skada någon.
  • Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 4
    4. Känna igen skillnaderna mellan en licensierad akupunktör och någon som hävdar att de är certifierade i akupunktur. När du försöker hitta en licensierad akupunktör, kan du stöta på medicinska proffs som utför akupunktur eller hävdar att de är certifierade i akupunktur. Denna beteckning används ofta av läkare, kiropraktorer, fysioterapeuter och tandläkare som använder akupunkturtekniker i sina fält, men det betyder inte nödvändigtvis att de har utbildningsnivån och erfarenhet som licensierade akupunktörer.
  • I jämförelse med licensierade akupunktörer, som hävdar att de är certifierade i akupunktur kompletterar vanligtvis 100 till 300 timmars utbildning.
  • Certifieringen beviljas vanligtvis av en professionell organisation på individens område, såsom American Academy of Medical Acupuncture, Acupuncture Doxification Association, eller International Veterinär Acupuncture Society.
  • Certifierade akupunktörer är inte skyldiga att passera NCCAOM-tentor.
  • Certifierade akupunktörer har ofta inte lika mycket praktisk erfarenhet av patienter innan de beviljas certifiering.
  • Certifierade akupunktörer är inte skyldiga att slutföra fortsatta utbildningskurser.
  • Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 5
    5. Forskning Ditt statens föreskrifter om ACUpUnture Licensing. Regler om akupunktur licensiering varierar mellan stater. Innan du börjar leta efter en licensierad akupunktör, bekanta dig med de specifika kraven i ditt område.
  • NCCAOM upprätthåller en databas med dessa krav, som är tillgänglig via deras hemsida.
  • Metod 2 av 3:
    Att hitta en licensierad akupunktör
    1. Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 6
    1. Sök online för en licensierad akupunktör i ditt område. Ett av de enklaste sätten att hitta en licensierad akupunktör i ditt område är att använda sökmotorn eller registret som tillhandahålls på National Certification Commission for Acupuncture & Oriental Medicine (NCCaom) webbplats.
    • Leta efter akupunktörer som har "Lac" (licensierad akupunktör) eller "Ncmaom" (Nationella kommissionen för akupunktur och orientalisk medicin) efter namn, eller någon som är doktor i kinesisk eller orientalisk medicin.
    • Tänk på att NCCAOM-registret endast innehåller utövare som väljer att göra sin information tillgänglig via registret. Det innebär att det är möjligt för en akupunktör att vara licensierad men inte visas i registret.
    • Om någon du vet rekommenderade en specifik akupunktör, kan du använda NCCAOM-webbplatsen för att verifiera deras licens eller kontakta organisationen via telefon eller e-post för att bekräfta att de är licensierade.
  • Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 7
    2. Fråga din läkare för en rekommendation. Din läkare har sannolikt att patienter till en licensierad akupunktör i det förflutna, och borde kunna rekommendera en.
  • Även om du får en rekommendation från din läkare eller annan medicinsk professionell, är det en bra idé att använda de andra stegen i den här artikeln för att verifiera att individen är en licensierad akupunktör och se till att deras licensiering är uppdaterad.
  • Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 8
    3. Verifiera tillståndslicensiering. En akupunktör kan certifieras via National Certification Commission för akupunktur och orientalisk medicin, men inte licensierad genom den stat de befinner sig i. Som ett resultat är det en bra idé att kontakta din statens akupunkturstyrelse för att verifiera om en akupunktör är licensierad för att träna i ditt område.
  • Licensieringskrav från statligt till staten, och licenserna överförs inte. Det betyder att om någon är licensierad att träna i New York, är de inte licensierade i New Jersey om inte de går igenom en separat licensprocess för den staten.
  • Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 9
    4. Forskning en akupunktörs betyg och patientrecensioner. Ett annat bra sätt att hitta en licensierad akupunktör är att undersöka patientbetyg och recensioner online. Dessa kommer ofta att ge insikt om huruvida en akupunktör är licensierad, men ger dig också ovärderlig information om deras säng och färdigheter.
  • Kontakta en organisation som Better Business Bureau, antingen online eller via telefon, för att se hur andra patienter betygsätter den här akupunktören.
  • Medan patientrecensioner kan vara till hjälp, förlita sig inte på dem exklusivt. Använd istället dem i samband med de andra metoder som diskuteras i artikeln så att du kan vara övertygad om att någon är en licensierad akupunktör.
  • Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 10
    5. Begär en patient hänvisning från den licensierade akupunktören. För att få en mer detaljerad översyn av en licensierad akupunktör, fråga kontoret för en nuvarande eller tidigare patienträning.
  • Många kontor är beredda för dessa förfrågningar och kommer att försöka ge kontaktinformationen för en patient med ett tillstånd som liknar din som den akupunktör som behandlats.
  • Om kontoret avvisar begäran på grund av privatlivshänsyn, var inte orolig. Du vill arbeta med en akupunktör som är professionell och kommer att respektera patientens integritet.
  • Metod 3 av 3:
    Genomföra ytterligare forskning för att hitta en licensierad akupunktör
    1. Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 11
    1. Verifiera styrelsens certifiering och licensiering vid planering av ett möte. Innan du planerar ett möte eller ett förfarande med en viss akupunktör, kontrollera igen att akupunktören är styrelse certifierad av NCCAOM och att deras certifiering och licens är aktuella.
    • Din statens akupunkturbräda eller akupunktörskontoret bör inte ha problem med den här informationen.
  • Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 12
    2. Ta reda på om din försäkring kommer att täcka behandlingen och om akupunktören accepterar försäkring. Inte alla försäkringsleverantörer täcker akupunkturbehandlingar och inte alla akupunktörer accepterar försäkring, så prata med din försäkringsleverantör och akupunktörernas kontorspersonal innan du ställer in ett möte. Dessa detaljer kan påverka vilken licensierad akupunktör du i slutändan bestämmer sig för att arbeta med, så här är några frågor att fråga i förväg:
  • Hur många behandlingar kommer försäkringsbäraren att ge?
  • Vad ska din Copay för ett besök i en licensierad akupunktör vara?
  • Behöver försäkringsbolaget ett hänskjutande från en läkare?
  • Vilka villkor är täckta för akupunktur? Vissa försäkringsbolag täcker endast akupunktur för smärtlindring.
  • Har försäkringsleverantören specifika krav på vem som kan ge akupunkturen?
  • Hur kommer akupunktören att hantera försäkring? De kanske till exempel skulle kunna betalas i sin helhet, och rekommendera att du lämnar ett krav på ersättning med din försäkringsleverantör på egen hand.
  • Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 13
    3. Möt med den licensierade akupunktören. Det är viktigt att träffas med akupunkturutövaren du tänker på att arbeta med innan du fortsätter med någon behandling. Detta kommer att ge dig ett annat tillfälle att verifiera att de har lämpliga uppgifter, men ger dig också en chans att bedöma om du känner dig bekväm med den här personen.
  • Om du inte vill planera ett formellt möte i detta skede, kontakta kontoret och se om det finns en tid du kan vara tillgänglig för att träffas med akupunktören i några minuter.
  • Om du planerar ett mer formellt inledande besök, fråga akupunktören om de steg som är inblandade i behandling, hur mycket lättnad du kan förvänta dig att ge, och hur mycket det skulle kosta.
  • Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 14
    4. Tänk på den licensierade akupunktörernas specialitet. Även om alla licensierade akupunktörer är skyldiga att förstå allmän praxis, specialiserar sig vissa på vissa områden som fertilitet eller dermatologi. Om du vill arbeta med en akupunktör som specialiserar sig på ett visst område, ta hänsyn till detta när du forskar licensierade akupunktörer.
  • Om akupunktören har en webbplats eller finns på en, kan deras onlineprofil beskriva hans eller hennes intresseområden eller specialitet.
  • Om du är osäker om du behöver en specialist, kan du alltid se en allmän akupunktör först och diskutera om din behandling kräver en specialist.
  • Bild med titeln Hitta en licensierad akupunktör Steg 15
    5. Var tålmodig med din sökning. Gilla med någon medicinsk professionell kan det ta tid att hitta rätt akupunktör för dig och dina behov. Om du inte är bekväm med den utövare du valt eller har problem med att behandlingen inte fungerar kan du ompröva dina alternativ och få en andra åsikt från en annan licensierad akupunktör eller annan medicinsk professionell.
  • Tips

    Leta efter akupunktörer med professionell beteckning av L.AC.Detta står för licensierad akupunktör. Vissa stater använder dock olika beteckningar.
  • Kontakta din statliga styrelse för akupunktur för att verifiera att en akupunktörs certifiering är aktuell och de har för närvarande en licens.
  • Varningar

    En medicinsk professionell som hävdar att de är certifierade i akupunktur är inte nödvändigtvis en licensierad akupunktör. Leta efter en akupunktör som är certifierad via National Certification Commission for Acupuncture & Oriental Medicine (NCCAOM) som också har slutfört statliga licensieringskrav i ditt område.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande