Hur man blir en kärnmedicin tekniker

Om du letar efter en karriär i medicin men inte vill bli läkare, kan en kärnmedicinstekniker (NMT) vara yrket för dig. Denna position kräver mycket mindre skola än en läkare, men du får fortfarande jobba med patienter och administrera livräddande diagnosteknik. Att bli en kärnmedicinstekniker kan ta ett par år, så vi har svarat på dina vanliga frågor för att rensa förvirring och hjälpa dig att komma igång direkt.

Steg

Fråga 1 av 8:
Vad gör en nmt?
1. De administrerar radioaktiva ämnen till patienter för diagnostik. Till exempel kan en NMT injicera radioaktiva läkemedel i blodet av någon med benvärk, och använd sedan skanningsutrustning för att fånga bilder av benen. Du kan också förklara förfaranden för patienter, arbeta med bildutrustning som gammakameror, producera bilder på en skärm för en läkare att läsa och vidta försiktighetsåtgärder för att begränsa strålningsexponeringen för dig och dina patienter.
Fråga 2 av 8:
Vilken utbildning behöver du ta för att bli en NMT?
1. En associerad examen från ett tekniskt program för kärnmedicin. De flesta jobb kräver bara ett 2 till 3 årsprogram för att tjäna en associerad examen. Men om du vill ställa dig bort från mängden, kan du fortsätta din utbildning och få en kandidatexamen i ett program för kärnmedicin. Se till att din skola är ackrediterad innan du ansöker om några program.
Fråga 3 av 8:
Behöver du vara certifierad för att bli en NMT?
1. Ja, du behöver en certifiering via NMTCB eller AMRRT. Både kärnmedicinsteknikcertifieringsstyrelsen och det amerikanska registeret för radiologiska tekniker kan intyga dig och se till att du är kunnig nog att arbeta i fältet. Många stater kräver denna certifiering innan du kan börja arbeta, och du måste skicka en tentamen via NMTCB eller AMRRT för att få din certifiering.
  • När du väl har certifierat måste du varje år ta några högre utbildningskurser för att hålla din certifiering.
Fråga 4 av 8:
Behöver du vara licensierad för att bli en NMT?
1. Ja, om du inte är certifierad. Om du vill få en licens måste du ta en tentamen som ges av ditt tillstånd som testar din kunskap om kärnmedicin. Men de flesta av dessa stater accepterar en certifiering på platsen för en licens, så du kommer sannolikt inte att behöva få båda. Om du inte är säker på vad du behöver kan du kolla in en lista över statliga krav genom att besöka http: // snmmi.Org / ProblemStvevacy / Innehåll.aspx?Varumumber = 5719 & navitemnumber = 725.
Fråga 5 av 8:
Hur lång tid tar det att bli en NMT?
1. Cirka 2 till 4 år. Den längsta delen av processen får en högre utbildning genom ett tekniskt program för kärnmedicin. När du har gjort det kan du få en certifiering och börja leta efter jobb ganska snabbt.
Fråga 6 av 8:
Hur mycket gör en NMT?
1. Runt $ 80.000 per år. När du blir en kärnmedicinstekniker, kommer du förmodligen att göra ca $ 38 per timme. Urban områden betalar vanligtvis lite mer, medan landsbygden kan betala lite mindre. När du får mer erfarenhet under ditt bälte kan du erbjudas höjningar och kampanjer som ökar din lön.
Fråga 7 av 8:
Finns det en hög efterfrågan på NMTS?
1. Ja, fältet projiceras för att växa 5% före 2029. Enligt presidiet för arbetsstatistik är det ett högre medel än de flesta andra yrken. När människor åldras, har de ofta ett högre behov av kärnmedicinstekniker, vilket innebär att du är mycket troligt att få ett jobb.
Fråga 8 av 8:
Är det farligt att bli en NMT?
1. Nej, inte så länge du följer säkerhetsprocedurer. Medan det är sant att kärnmedicinstekniker ofta hanterar farliga ämnen, kommer du alltid att skyddas av personlig skyddsutrustning (PPE). De flesta kärnmedicinstekniker bär klänningar, masker och strålningssköldar när man arbetar med farliga ämnen. Utöver det, kontrollerar de flesta kärnmedicinstekniker sig för föroreningar hela dagen och i slutet av dagen innan du går hem.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande