Hur man hanterar människor som behandlar dig som ett barn

Om du känner att du behandlas som ett barn av din familj, är du inte ensam, oavsett om du är en vuxen eller en tonåring. Du kan också uppleva din chef, medarbetare, eller bekanta som är nedlåtande till dig, eller du kan hitta dig själv att möta nedlåtande människor i allmänhet. Ofta behöver du bara konfrontera personen, men i vissa fall kan det vara bäst att låta det gå.

Steg

Del 1 av 4:
Hantera familjemedlemmar som vuxen
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig få braces steg 6
1. Diskutera frågan. Vissa familjemedlemmar kanske inte ens inser att de fortfarande behandlar dig som ett barn. Det är svårt för äldre vuxna i din familj att släppa tanken på att du är "liten flicka" eller "liten pojke," Även om du är väl i vuxen ålder. Därför måste du broacha ämnet med dem och hjälpa dem att förstå vad du känner.
  • Börja med dina känslor. Det vill säga använd en "Jag" uttalande för att beskriva hur du känner istället för a "du" uttalande som sätter skylten på dem. Skyll på någon kommer att lägga dem på försvaret. Till exempel, säg inte, " Du behandlar mig alltid som ett litet barn." I stället säg "Jag är upprörd när du fortfarande behandlar mig som ett barn. Jag har vuxit upp."
  • Vara specifik genom att prata om särskilda uttalanden eller beteenden som stör dig. Till exempel kan du säga, "Jag älskar att du hjälper till med barnen, men jag gillar inte när du motsäger de regler som jag har gjort." Du kan också säga, "Jag respekterar dina regler när jag är i ditt hus, men jag gillar inte att bli frågad där jag är varannan av varje dag."
  • Fråga vad deras bekymmer är för dig. Till exempel, om någon kritiserar dig, försök säga, "Vad är det du vill hjälpa mig att lära mig?"
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 7
    2. Var i förhand om vad du vill ha. Om du säger din mamma en historia, berätta för henne vad du förväntar dig av henne på förhand. Till exempel, om du bara berättar för henne historien att ge henne information och du inte vill ha råd, låt henne veta det.
  • Man skulle kunna säga, "Mamma, jag måste berätta något, men jag vill att du ska lova mig att du inte kommer att erbjuda din dom i slutet. Jag känner att du behöver veta den här informationen, men jag vill inte ha råd om mina val."
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss Steg 6
    3. Fokusera på förhållandet. Det är ofta i kommunikation, människor försöker behålla kontrollen. Det är en maktkamp. Ofta dyker den här typen av kommunikation upp mellan en förälder och ett vuxna barn, eller till och med en annan typ av relation, som en moster och brorsdotter eller brorson. De "vuxen" vill fortfarande styra det vuxna barnet, även om den personen inte inser det. Om du är det vuxna barnet kanske du vill kämpa till "vinna" i den här situationen. Men ofta att släppa kraftkampen kan leda till ett hälsosammare förhållande.
  • Denna typ av kraftkamp kan göra människor defensiva. Du känner förmodligen defensiv när en annan vuxen i din familj, oavsett om det är förälder, moster, vårdnadshavare eller morförälder, gör det för dig. Men genom att verkligen lyssna och släppa av kraftkampen kan du skära igenom en del av den defensiviteten och båda parter kan känna sig mer hörda och värderade.
  • Göra en plan för hur man visar dina kära att de kan lita på dig. Till exempel, om de ständigt checkar in med dig om dina högskolor, kan du komma överens om att maila dem en gång i månaden med dina framsteg i varje kurs.
  • Bild med titeln Sluta vara självcentrerad steg 14
    4. Gränssnitt. Ibland har föräldrar och andra familjemedlemmar problem med att respektera gränserna eftersom de fortfarande ser dig som ett litet barn de har rätt att styra över. I så fall behöver du artigt men fast sätter gränser med dem eftersom du har ditt eget liv nu.
  • Till exempel, säg att dina föräldrar tenderar att bara dyka upp i ditt hus oanmälda. Man skulle kunna säga, "Vi älskar att ha dig här, men vi skulle uppskatta det om du gav oss något avancerat meddelande. Ibland har vi planerat familjen tid, och vi behöver den tiden att stärka och växa ihop."
  • Ett annat sätt du kan ta itu med ett problem är att säga, "Jag förstår att du är orolig för när vi har barn. Det kan dock vara lite tid innan vi bestämmer oss för att göra det. Jag kommer definitivt att låta dig veta när vi tänker på det. Fram till dess skulle jag uppskatta det om du slutar fråga om det."
  • Del 2 av 4:
    Hantera familjemedlemmar och vårdnadshavare som mindreåriga
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig en smartphone Steg 7
    1. Öppna kommunikationslinjerna. Ofta behandlar föräldrar, vårdnadshavare och andra vuxna fortfarande tonåringar som barn eftersom de inte kan se hur du har mognat. Ett tecken på mognad är ärlig med dina familjemedlemmar, både om stora och små saker.
    • Delvis betyder det att du är förhand om saker. Lie inte genom att säga att du ska gå till biblioteket när du kommer till din väns hus. FIB inte om hur mycket läxa du har. Varje lögn, oavsett hur liten, skär ner på hur mycket dina föräldrar litar på dig.
    • Det betyder också att öppna om ditt liv. Om du kan prata om vad du tänker och känner med dina föräldrar, kan det hjälpa dem att se hur du har mognat och vad dina prioriteringar är.
  • Bild med titeln Få frihet med överbeskyddande föräldrar som en tonårsflicka Steg 3
    2. Prata med de vuxna i ditt liv om förtroende. Om du växer upp, betyder det att du kan få ett ärligt tal om förtroende. Om du känner för dina föräldrar eller andra vuxna som är ansvariga för dig, litar du inte på dig, det är en bra tid att fråga dem varför de inte litar på dig eller om du gjorde något för att bryta deras förtroende.
  • Fråga personen eller personerna för en bra tid att prata. När du sitter ner, ta det ut i det öppna. Säg något som, "Ibland känner jag mig som om du inte litar på mig. Jag har vuxit upp mycket de senaste åren, och jag känner att du fortfarande tror att jag är lite barn."
  • Fråga vad du kan göra för att tjäna sin förtroende. De kan ha specifika riktlinjer du behöver följa innan de verkligen litar på dig.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig en smartphone Steg 2
    3. Följ reglerna. Om du agerar som ett litet barn, behandlar de dig som ett litet barn. Barn bryter reglerna. Vuxna är mogna nog att respektera sina föräldrars eller vårdnadshavar och regler när de bor i sitt hus.
  • Till exempel, när du har ett utegångsförbud, se till att vara hemma i tid.
  • Var noga med att göra vilka sysslor de har lagt ut för dig och dina läxor. Om du vill bli behandlad, måste du inse att det kommer med ansvar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig en smartphone steg 12
    4. Visa du är ansvarig. Ett annat sätt att bevisa för de vuxna i din familj som du är mogen är att visa hur ansvarig du är. Att vara ansvarig innebär att du gör vad du säger att du ska göra när du säger att du ska göra det. Det betyder att de vuxna i din familj kan bero på att du är lika bra som det du lovar.
  • Se till att du följer igenom när du säger att du ska göra något.
  • Det kan också bidra till att ta på sig ansvar utan att bli frågad. Gör disken utan att din mamma naggar dig, klippa gräsmattan innan din pappa har en chans att få dina läxor gjort, borsta tänderna och duschen utan att bli frågad och ta några mediciner eller vitaminer i tid.
  • Detta kommer att hjälpa till att visa dina föräldrar att du kommer att kunna vara ansvarig för dig själv när du är ensam, vilket kan hjälpa dem att sluta behandla dig som ett barn,
  • Bild med titeln vara vänner med någon som försökte självmord steg 10
    5. Välj goda vänner. Reasoning bakom detta steg kan inte tyckas så uppenbart. Dina vänner är dina vänner, rätt? Tja, inte alltid. När du väljer vänner som är ett dåligt inflytande, som de som inte gillar skolan, är i droger, eller bara arg på världen, dina föräldrar och familjemeddelande. Dina vänner har ett stort inflytande på dig, så när du väljer vänner som inte är så mogna, kan det ta ner dig. Din familj vet det, och de kan behandla dig mer som barn när du uppvisar detta beteende.
  • Bild med titeln Deal med ADHD Kids Steg 38
    6. Försök att inte vara alltför dramatisk. När du gråter och skriker, berättar du att dina familjemedlemmar och vårdnadshavare inte är redo att behandlas som en ung vuxen. En vuxen kan sitta och ha en rimlig konversation. Naturligtvis blir alla upprörd ibland. Men när du blir upprörd, behöver du lära dig att lugna dig själv och ha en jämn konversation med den person du är upprörd med.
  • Ibland kan man bara ta en paus hjälpa dig att lugna dig. Om du känner dig arg, fråga den person du pratar med om du kan ta några minuter för dig själv att lugna dig innan du går vidare med konversationen.
  • Du kan också kanalisera dina känslor. Sätta dessa känslor i din konst eller skriva istället för att skrika på andra människor.
  • Bild med titeln Deal med ADHD Barn Steg 36
    7. Ber om ursäkt när du är fel. Ber om ursäkt är svårt för alla. Ingen gillar att erkänna att de har varit i fel. Men när du har brutit någons förtroende, som dina föräldrars förtroende, är det viktigt att be om ursäkt för dem av din egen fria vilja. Ber om ursäkt går långt för att bygga upp broar och visa att du har mognat.
  • Börja med att erkänna vad du gjorde fel. "Jag vet att gå ut igår utan ditt tillstånd var fel. Jag vet att du bara oroar mig för mig och vill vara säker."
  • Ber om ursäkt utan att försöka förklara dina handlingar. Till exempel säga "Jag är ledsen för att göra det." INTE "Jag är ledsen för att göra det, men jag var bara så arg att du inte skulle låta mig gå till festen."
  • Var uppriktig. Folk vet när du inte är uppriktig. Se till att du kan vara uppriktig när du erbjuder din ursäkt.
  • Del 3 av 4:
    Hantera medarbetare och bekanta
    1. Bild med titeln Kom över en förälskelse på din kollega Steg 3
    1. Hör vad personen säger. Vissa människor är bara nedlåtande. De betyder inte nödvändigtvis att vara, men det kan komma över till dig som om de behandlar dig som ett barn eller en nybörjare på fältet. Ett sätt att bekämpa denna typ av person är att faktiskt lyssna på vad de säger, liksom lyssna på vad som är under orden.
    • Att lyssna på vad den andra personen försöker förmedla och sedan hjälpa dem veta att du verkligen hört som kan öppna dörren till mer fruktbara samtal.
    • Ett sätt du kan visa att du lyssnar är att fråga insiktsfulla frågor som är relevanta för vad den andra säger.
    • Du kan också nicka och använda ditt kroppsspråk för att visa att du hörs vad den andra personen säger.
  • Bild med titeln Kom över en förälskelse på din kollega Steg 2
    2. Kom ihåg det är ofta inte om dig. I många fall kan alla råd de kan ge dig eller hur de behandlar dig om dem. Med andra ord är de saker de säger till dig i en patroniserande ton menas för sig själva.
  • När du tycker är behandlad som ett barn, försök att ta ett steg tillbaka. Ta ett djupt andetag och fråga dig själv om vad de säger har lite merit eller om det handlar om den andras styrkor och svagheter.
  • Bild med titeln framåt din mobiltelefon Steg 5
    3. Ge dem fördelen med tvivel. Ibland är tonen svår att förmedla, speciellt i ett e-postmeddelande eller ett textmeddelande. Om du känner att någon är nedlåtande, överväga om det kan tas ett annat sätt. Om det kan, kanske låt det glida den här gången.
  • Försök att driva för kommunikation personligen. På det sättet är du mindre benägna att misstänka personens ton.
  • Bild med titeln Få en kille att prata med dig Steg 2
    4. Ring personen ut. På jobbet kan detta steg vara knepigt, men om den person du kommunicerar med är i allmänhet mottaglig, kan du prova. Personen kanske inte ens är medveten om att de gör det, så kallar dem ut ger dem en chans att fixa sina handlingar.
  • Var artig och unemotional. Adress Vad du tycker är problemet utan att försöka skylla den andra personen.
  • Till exempel kan du säga, "Jag uppskattar att du förklarar det för mig, men jag vet redan hur man gör det."
  • Ett annat sätt som du kan möta problemet är att säga, "Jag gillar inte att slösa tid, och eftersom jag redan vet hur man gör det, kan vi gå vidare?" eller "Tack för e-postmeddelandet. Du har förklarat det för mig i det förflutna, så jag förstår perfekt."
  • Bildbetaget blir en sändningsjournalist Steg 14
    5. Bevis att du är kapabel. Ett annat sätt att flytta förbi personer som behandlar dig som ett barn är att bevisa din mognad. I ett jobb betyder det att du visar att du är hundra procent som kan få jobbet gjort bra och i tid. I andra situationer kan det bara betyda att den som behandlar dig dåligt och sedan hanterar uppgiften till hands.
  • Det betyder att lära sig de färdigheter du behöver lära, även om du måste lägga in extra timmar.
  • Det betyder också att du är i tid att arbeta och vara i tid när du vänder i ditt arbete.
  • I andra situationer, som volontärsituationer eller i skolmöten för dig, kan du bara behöva ignorera personen och göra vad du behöver göra.
  • Del 4 av 4:
    Hantera främlingar
    1. Bild med titeln prata med ex steg 13
    1. Stanna artig. Ibland, när du är offentlig, kan någon använda en nedlåtande ton eller släppa en "Kära" I slutet av en mening när du pratar med dig. Om du kör över det offentligt, börja med att vara artig. Med andra ord, stiga inte till betet. Helt enkelt gå med dina egna regler av artighet och gå vidare med konversationen.
    • För det mesta inser personen förmodligen inte ens att de är övertygande eller behandlar dig som ett barn. Snapping på dem kommer inte att hjälpa situationen.
  • Bild med titeln Få en kille att prata med dig Steg 7
    2. Skift samtalet tillbaka till dig. Ibland kan du hitta dig själv i en situation där du borde vara den som har konversationen med "expert-," Men istället har den experten den med någon annan precis framför dig. Ett utmärkt exempel på denna situation är när en mekaniker adresserar mannen om hustruens bil när fruen står där och borde vara den i diskussionen.
  • Det bästa sättet att hantera denna typ av situation är att ställa en fråga som personen måste direkt ta itu med, vilket innebär att personen behöver prata med dig.
  • Till exempel kan du fråga, "Jag förstår vad du säger om timingbältet, men tror du inte att mina tändstift måste också ändras? De ändrades senast 20.000 miles sedan."
  • Bild med titeln prata med ex steg 8
    3. Använd humor. Om någon är nedlåtande kan det vara att de just har kommit in i en rutt för att förklara saker för alla som går i dörren, särskilt i tekniska jobb eller fält. Ett sätt att ändra konversationen är att använda en liten humor för att krossa personen ut ur sin standardförklaring.
  • Till exempel, när någon säger, "Du måste se till att du ändrar din olja varannan 2000 mil," man skulle kunna säga, "Precis som att gå in för att ställa upp hos doktorn, rätt?"
  • Bild med titeln övervinna rädsla för misslyckande steg 2
    4. Släpp det. Ibland, när det är en främling som behandlar dig som ett barn, måste du bara släppa det och gå vidare. Du kommer nog aldrig att se den personen igen, och hålla på den ilska hjälper dig inte alls.
  • Bild med titeln Läs musik Steg 23
    5. Läsa. Läs en bra bok, till hands eller på en sashel alltid, och erbjuda att låna vem som helst för att läsa den. Att ha gemensam förståelse på en vuxen nivå kan hjälpa till att mildra blåsan av ungdomar. Läs och var uppmärksam på vad de störs om och köp en bok som diskuterar det ämnet. Du kan också prova andra roliga och hjälpsamma aktiviteter för att arbeta på det som att göra ett smart hantverk, ersätta slangvillkor med raffinerade villkor eller citat, eller du kan utmana dem på ett ljust spel av schack, sudoku eller korsord.
  • Tips

    Agera med förtroende. Det är svårare att spela förmyndare någon som är självsäker och står upp för sig själva.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande