Hur man frågar någon för en rekommendation om linkedin

Om du använder LinkedIn för att utforska jobbmöjligheter är få funktioner lika användbara eller som eftertraktade som den personliga rekommendationen. Rekommendationer fungerar i huvudsak som korta referensbrev, synlig för alla som visar din profil på webbplatsen. Racking up glödande rekommendationer kan göra all skillnad att bli märkt av en potentiell arbetsgivare, men de kommer inte bara att uppstå på egen hand, du måste be om dem. Lyckligtvis gör Linkedins verktyg så enkelt. Bara fyll i formuläret Rekommendation, ange en användare för att skicka den till och väntar på deras svar.

Steg

Del 1 av 3:
Begära en rekommendation
  1. Bild med titeln Fråga någon för en rekommendation om LinkedIn Steg 1
1. Hitta profilen för användaren du vill ha en rekommendation från. När du har dragit upp användarens profil, leta efter "... Mer "ikon längst upp på sidan till höger om sitt foto. Härifrån visas en lista med alternativ för hur du kan interagera med den användaren.
  • Du kan också begära rekommendationer genom att komma åt sidan "Hantera rekommendationer direkt från din användarprofil.
  • Ju fler anslutningar och prestationer som personen som rekommenderar dig har, desto mer kraft kommer deras godkännande att ha.
  • Bilden med titeln Fråga någon för en rekommendation om LinkedIn Steg 2
    2. Välj alternativet för att "begära en rekommendation."Om du klickar på den här länken tar du dig till en separat sida där du kan skriva in de specifika uppgifter som du vill inkludera i begäran. LinkedIns uppdaterade kontroller gör det enklare än någonsin att hantera dina interaktioner med andra användare utan att behöva klicka fram och tillbaka mellan flera sidor.
  • Som en grundläggande artighet kan det vara en bra idé att skicka personen ett privat meddelande först (via e-post eller via LinkedIns inbyggda meddelandefunktion) för att fråga om det är okej att begära en rekommendation från dem.
  • Du kan fortfarande få rekommendationer från andra användare utan att först begära dem. Oönskad rekommendationer är oskiljbara från begärda på din profil.
  • Bild med titeln Fråga någon för en rekommendation om LinkedIn Steg 3
    3. Fyll i förfrågningsformuläret. Här blir du uppmanad att ge några viktiga informationspunkter, inklusive ditt förhållande till användaren och vilket jobb, skicklighet eller kvalifikation i synnerhet du ber om att bli rekommenderad för. Webbplatsen gör att du kan skriva egna svar, så gärna gärna så specifikt som du vill.
  • Skriv ut ett personligt meddelande för att följa med din förfrågan snarare än att sedimentera för det generiska ett LinkedIn genererar automatiskt. Detta kommer att stöta på så äkta och visa att du sätter ansträngning i slutet av transaktionen.
  • Att slutföra rekommendationsförfrågan tar bara några minuter, men kan vara oumbärlig för att dra rätt ögon för din profil.
  • Bilden med titeln Fråga någon för en rekommendation om LinkedIn Steg 4
    4. Skicka av rekommendationsförfrågan. När du har skickat begäran meddelas användaren och ges ett val av hur de kan svara. Var noga med att checka tillbaka regelbundet för att se om några nya rekommendationer har publicerats.
  • Dubbelkontroll för att se till att informationen du har gett är korrekt, exakt och fri från misstag innan du skickar det.
  • Pågående förfrågningar visas inte på sidan "Hantera rekommendationer" tills de har blivit uppfyllda.
  • Del 2 av 3:
    Få kvalitetsrekommendationer
    1. Bild med titeln Fråga någon för en rekommendation om LinkedIn Steg 5
    1. Be om rekommendationer från personer du vet. Inte bara är vänner och kollegor mer benägna att ge din förfrågan, de har också mer att säga eftersom de är bekanta med dig personligen. Detta kommer att ge sina kommentarer till vikt och gör vittnesbördet mer meningsfullt.
    • Rekommendationer som kommer från människor du inte vet väldigt bra kommer i allmänhet att vara vagt formulerade och därför mindre effektiva för att singla dig som den bästa personen för jobbet.
  • Bild med titeln Be någon för en rekommendation om LinkedIn Steg 6
    2. Gör dina önskemål specifika. Vara så tydlig som du kan om typen av begäran och vad det bör nämna. Det kan vara svårt att komma med en skriftlig rekommendation från början, så var inte rädd för att ge personen några förslag till framgångar att inkludera. Spotlight Ett visst projekt du knackade ut ur parken, eller påminna dem om en provision som de var särskilt nöjda med.
  • Om du är en erfaren marknadsföring, kan du till exempel begära en rekommendation om din förmåga att bygga imponerande portföljer eller följa en strikt tidsfrist.
  • För att underlätta för den andra användaren, överväga att skriva ett grovt utkast till grundläggande rekommendation och bjuda in dem att göra revisioner som de passar.
  • Bild med titeln Fråga någon för en rekommendation om LinkedIn Steg 7
    3. Använd rekommendationer för att annonsera din skicklighet. Dina rekommendationer behöver inte hantera uteslutande med positioner du har flyttat från. De kan också peka på de unika personliga egenskaperna och förmågan du uppvisar på arbetsplatsen. Tillsammans kommer dessa referenser att måla en mer omfattande bild av vem du är som professionell.
  • En hund groomer, till exempel, kan lovordas för deras förmåga att trösta sina kunder medan de sätter sina ägare tillfreds.
  • På grund av den berörda tiden och ansträngningen tenderar rekommendationer att se bättre ut än godkännanden, som kan lämnas med en knapptryckning.
  • Bilden med titeln Be någon för en rekommendation om LinkedIn Steg 8
    4. Dags dina önskemål klokt. Den bästa tiden att be om en rekommendation är rätt efter att ha förpackat ett kontrakt eller ett bra intryck på en nätverkshändelse. På det sättet kommer dina goda gärningar fortfarande att vara fräscha på personens sinne. Så snart du kommer hem, följ upp med ett kort meddelande för att låta personen veta hur mycket du tycker om att träffa eller arbeta med dem, fråga direkt om de skulle vara villiga att lämna en rekommendation på din profil.
  • Om det har varit ett tag sedan du senast kontaktade den person du begär en rekommendation, ta en minut för att fylla dem på vad du har gjort under tiden så att förfrågan inte tar bort dem.
  • De rekommendationer du får är timestamped som de är postade, så en angelägen observatör kommer att kunna berätta om du satsar dina önskemål opersonligt.
  • Del 3 av 3:
    Följa upp dina rekommendationer
    1. Bild med titeln Fråga någon för en rekommendation om LinkedIn Steg 9
    1. Tack personen för rekommendationen. Precis som du skulle för någon annan personlig tjänst är det artigt att formellt uttrycka din uppskattning för en lysande recension med ett direktmeddelande. Skicka din kontakt utanför webbplatsen för att låta dem veta hur mycket det betyder för dig att ha tjänat sina berömda. Slutsats genom att erbjuda ett sätt för dem att hålla kontakten för framtida möjligheter.
    • Om du verkligen vill gå den extra milen, skicka ett handskriven brev istället.
    • Att visa tacksamhet kommer också att äventyra dig till dina medarbetare, vilket gör dem mer benägna att vilja arbeta med dig igen eller skicka ditt namn till andra intressenter.
  • Bild med titeln Fråga någon för en rekommendation om LinkedIn steg 10
    2. Kontrollera statusen för dina rekommendationer via din profil. Linkedins webbdesigners har nyligen gjort det enklare att hålla flikar på dina inkommande och utgående förfrågningar. Besök "Hantera rekommendationer" nav i din användarprofil för att se allt som läggs ut på ett bekvämt ställe. När du får nya rekommendationer, kommer de att visas i en lista på den här sidan.
  • Granska dina rekommendationer som de är upplagda och välj de bästa som ska skrivas till din profil.
  • Du kan också göra saker som att ändra ordning på dina godkännanden, vilket gör det möjligt för potentiella arbetsgivare att se dina mest värdefulla färdigheter direkt.
  • Bild med titeln Fråga någon för en rekommendation om LinkedIn Steg 11
    3. Håll ett öga på din användarstatistik. Använd Verktyg LinkedIn gör tillgängliga för användarna för att noggrant behålla din profil och marknadsföra ditt enskilda varumärke. När du får mer erfarenhet inom ditt område, kommer de skillnader du ackumulerat att börja prata för sig själva. Detta kommer i slutändan att leda till mer erkännande, fler anslutningar och fler möjligheter.
  • En stark profil är en som har en mångfald av rekommendationer från välrenommerade användare.
  • Fortsätt lägga till godkännanden över tiden för att visa hur din karriär har utvecklats genom åren.
  • Tips

    Anpassa layouten för din profil för att göra dina bästa rekommendationer mer synliga.
  • Det är möjligt att begära rekommendationer från upp till tre anslutningar samtidigt, vilket kan vara användbart efter ett stort evenemang eller ett gruppprojekt.
  • Tveka inte att fråga dina lagkamrater för personliga rekommendationer utöver kunder och handledare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande