Hur man tar upp ett brev till en statlig tjänsteman

Att skriva ett brev till en statlig tjänsteman kan vara ett bra sätt att väga in på vad som händer i din nation, stat eller ort. Sök online för den officiella adress för ledaren som du vill kontakta. Den korrekta adressering av etiketten varierar från tjänsteman till tjänsteman, så se till att du tittar upp standarden för den specifika person som du skickar brevet!

Steg

Provbokstäver

Provbrev till en borgmästare

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Provbrev till Förenta staternas president

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Provbrev till chefen för en avdelning

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Metod 1 av 3:
Adressera brevet
  1. Bild med titeln Adress ett brev till ett statligt officiellt steg 1
1. Lär dig tjänstemans namn. Se till att du vet exakt vem den här personen är, och att han eller hon är lämplig person att kontakta om ditt ärende. Klargöra varför du skriver ett brev till den här tjänstemannen.
  • Bild med titeln Adress ett brev till ett statligt officiellt steg 2
    2. Hitta tjänstemanens adress. Kör en webbsökning efter "[Regeringens officiella] Postadress." Om en webbsökning inte vänder upp svaret, besök sedan webbplatsen för den relevanta avdelningen för den lokala, statliga eller den nationella regeringen.
  • Om du är i USA kan du hitta en omfattande lista över kontaktinformation för nationella, statliga och lokala administratörer på https: // USA.gov /.
  • Om du inte är säker på vem som ska adressera, leta efter adressen till den aktuella avdelningen. Du kan till exempel skriva ditt lokala DMV-kontor eller avdelningen för hemlandsäkerhet.
  • Bild med titeln Adress ett brev till ett statligt officiellt steg 3
    3
    Adressera bokstaven. Inkludera
    Officiens titel och fullständigt namn
    (e.g. President Barack Obama) tillsammans med hans eller hennes
    Officiell adress.
    Skriv orden tydligt och läsligt i mitten av ett kuvert och försegla sedan brevet inuti kuvertet. Stick ett stämpel i det övre högra hörnet av kuvertet. Om du hoppas på ett svar från den här regeringens tjänsteman, se till att skriva ditt fullständiga namn och returadress i det övre vänstra hörnet av kuvertet!
  • Metod 2 av 3:
    Efter korrekt etikett
    1. Bild med titeln Adress ett brev till ett statligt officiellt steg 4
    1. Visa respekt. Öppna ditt brev med en formell hälsning och avsluta den med ett lämpligt slutdeklaration. Beroende på regeringsnivån kan denna tjänsteman anställa ett team av sekreterare att läsa igenom sin brevlåda för viktiga bokstäver. A
    artig, tankeväckande och välskriven brev
    kommer nästan alltid att vara mer benägna att göra det genom detta filtreringssystem.
  • Bild med titeln Adress ett brev till ett statligt officiellt steg 5
    2. Använd rätt titel. Om det bara finns en person i ett givet inlägg i taget (e, g, presidenten, borgmästaren eller högtalaren i huset, då kan du ta itu med personen av hans eller hennes titel: Herr. VD eller MS. Borgmästare. Om flera personer håller ett givet kontor på en gång (e.g. Senator, rättvisa, representant,) Då måste du använda efternamnet för att klargöra vem, exakt, du adresserar.
  • Det gör aldrig ont till
    Inkludera tjänstemannens namn,
    Även om han eller hon är den enda personen som håller positionen. Ett personligt adresserat brev ger en viss grad av mänskligheten till ditt meddelande.
  • Bild med titeln Adress ett brev till ett statligt officiellt steg 6
    3. Läs provbokstäver, eller skicka ett formulär brev. Gör din forskning för att ta reda på hur andra människor har tagit upp brev till den här regeringens tjänsteman. Vissa aktivismsgrupper och framställningswebbplatser kommer faktiskt att ge specifik information om att kontakta tjänstemännen som är relevanta för en viss orsak. Du kan också kunna bara maila tjänstemannen.
  • Om du är osäker på vad du ska skriva, försök att titta på ett formulär brev och en klar ämnesrad som får din poäng över. Vissa valda tjänstemän får hundratals bokstäver om dagen, och ofta läser inte dem alla nära.
  • Metod 3 av 3:
    Skriva ett handlingsbart brev
    1. Bild med titeln Adress ett brev till ett statligt officiellt steg 7
    1. Be om något genomförbart. Innan du skickar brevet, överväga huruvida denna regeringens tjänsteman kommer att kunna innebära att det är meningsfullt att agera på ditt brev.
    Undvik att be om orealistiska saker.
    Fråga inte regeringens tjänsteman att göra mer än hans / hennes jobb tillåter. Ta ett steg tillbaka och överväga om det finns en bättre kanal för ditt klagomål.
    • Framställningar och formbrev är vanligtvis välskrivna och handlingsbara. Se till att de krävda åtgärderna omfattas av denna tjänstemans tjänstgöring.
  • Bild med titeln Adress ett brev till ett statligt officiellt steg 8
    2. Få ditt brev till toppen av stacken. Beroende på rang kan statliga tjänstemän få dussintals till hundratals bokstäver varje dag. Han eller hon kan till och med använda professionella brev sorters för att bestämma vilka som väljer få meddelanden som faktiskt kommer upp i händerna på tjänstemannen. Gör ditt brev artigt, kortfattat och aktuellt. I första meningen eller ämnesraden, hänvisa till ett problem som ligger högst upp på tjänstens agenda.
  • Bokstäverna som slutar på toppen av stapeln kommer att läsas, relevant och lätt för att tjänstemannen ska förstå.
  • Var noga med att inkludera dina kvalifikationer och förklara varför tjänstemannen ska lyssna på dig. Till exempel, om du är ett pH.D., Du bor i staden som har varit i nyheterna nyligen, eller du har nyligen träffat den officiella, de kan notera din åsikt.
  • Bild med titeln Adress ett brev till ett statligt officiellt steg 9
    3. Se till att ditt brev är lämpligt. Är det nödvändigt, eller är du bara vent? Skicka en förfrågan som är artig, kortfattad och realistisk. Svär inte eller droppe förolämpningar.
    Respekt beaktar respekt.
  • Hotar inte en statlig tjänsteman. Brevet kan spåras tillbaka till dig. Utöver någon risk kommer dina hot inte nödvändigtvis att inspirera produktiv handling.
  • Tips

    Om du behöver mer hjälp, du.S. Medborgarna kan kontakta institutionen för statligt protokoll på 202-647-2663. Representanter är tillgängliga för att svara på etikettfrågor via telefon.
  • Om du vill skriva den nuvarande första damen i Förenta staterna, ska hon helt enkelt hanteras som fru. [Efternamn] på både kuvertet och i hälsningen.
  • När du skriver ett brev till en kvinna, adressera mottagaren med hjälp av hennes fulla namn, inte namnet på sin man. Medan hon kan dela sitt efternamn med sin partner, är hon fortfarande sin egen person och förtjänar att hanteras som sådan.
  • Vara artig. Inkludera inte hot eller inflammatoriska kommentarer.
  • Se till att ditt brev är insiktsfullt och välskrivet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande