Hur man ansöker om forskarskola

Att ansöka om forskarskola kan vara en av de mest spännande sakerna du ska göra i din akademiska karriär. Skrämmande? Kanske. Skrämmande? Eventuellt. Ångest provocerande? Förmodligen. Men glöm inte att det är en lycklig sak också! Om du lägger din bästa fot framåt med din ansökan, skapar och håll dig till ett schema, och gör dina läxor om Grad Schools före och efter att ansökan börjar, kan du vänta på det acceptansbrevet i ett (något mer) avslappnad sätt.

Steg

Metod 1 av 3:
Bestämmer om, när, var och hur
  1. Bild med titeln Ansök om Graduate School Steg 1
1. Avgöra om forskarskolan är rätt för dig.Innan du ens börjar ansökan, ta lite tid att analysera din beredskap att ta på sig det engagemang som krävs för utbildning.Att slutföra en examen grad kommer att ta flera (och kanske många) år, kan kosta betydande mängder pengar (även med bidrag, stipendier, assistentships mm.), och kommer antingen att fördröja eller avbryta din tid i arbetskraften. Det kan också inte ens leda till ett jobb beroende på examensprogrammet.
  • Säg inte bara själv "Tja, jag är inte säker på vad jag vill göra efter undergrad, och jag gillar historia, så jag antar att jag ska försöka gå till grundskolan för det."Ta tid att på allvar överväga de tids- och monetära åtagandena, de potentiella fördelarna (eller till och med nackdelarna) vis-a-vis dina karriärmöjligheter, effekterna på ditt personliga liv, och så vidare.
  • Graduate School är inte bara om "gillar verkligen" ett ämne.Det handlar om att ägna dig till rigorös studie och avancerad behärskning av något element i ämnet.Det är hårt arbete, och det är inte alltid roligt, men det kan vara mycket givande - ekonomiskt, personligen och annars.
  • Prata med professorer eller personer du vet vem som har gått till grundskola.Titta på arbetsutsikterna och "avkastningen på investering" av en examen i ditt fält.
  • Bild med titeln Ansök om Graduate School Steg 2
    2. Fortsätt rakt igenom från undergrad, eller få upplevelse först.Det finns ingen one-size-passar-allt svar på när det är rätt att gå till Graduate School.För många människor är det mer meningsfullt att fortsätta rakt igenom och slutföra en examen före start (eller startas) deras karriär.För andra, ekonomiska, personliga eller andra skäl gör en försening mer praktisk och tillrådlig.
  • Om du har en etablerad karriärplan i åtanke, och inte har några hinder i din väg, är det förmodligen bäst att fortsätta rakt igenom från undergrad.
  • Känn inte som om du har en stor nackdel om du har varit i arbetskraften i flera år, dock.Många kandidatprogram kommer att uppskatta den verkliga erfarenheten du har att erbjuda, speciellt om du hämtar dina applikationsmaterial för att betona detta som en styrka.Dessutom är många affärs- eller teknikorienterade utbildade program i synnerhet konstruerade med arbetstagare som försöker främja sina karriärer i åtanke.
  • Bilden med titeln Ansök om Graduate School Steg 3
    3. Välj var du ska ansöka och var du ska acceptera.Ingen har tid eller mental uthållighet att ansöka om alla potentiellt lämpliga examensprogram.Du måste vara choosy och använda faktorerna - från ekonomin till närhet till specifika fakultetsmedlemmar - det är mest relevanta för dig.Detsamma är sant när det gäller att bestämma mellan flera erbjudanden för upptagande.
  • När du väljer var du ska ansöka, ta tid att skriva ner dina mål (karriär och personlig), din karriär, ekonomiska och individuella omständigheter och dina nuvarande styrkor och svagheter.Prata med människor du litar på, och till människor på de skolor du överväger.Besök om möjligt.Samla så mycket information som möjligt.
  • Om flera godkännanden anländer, besök de skolor du accepterades och få en riktig känsla av vad campusen är som. Prata med nuvarande studenter, gå runt området, ställa frågor och lita på dina instinkter.Om mer än en skola ser bra ut för dig är det dags för fler listor. Återigen, ge varje skola en separat sida och skapa detaljerade jämförelser av fördelar och nackdelar.
  • Plan för Graduate School ger mycket bra information om hur du ska ansöka och var du ska acceptera.
  • Bildbeteckningen gäller för grundskolan Steg 4
    4. Ta reda på de ekonomiska och praktiska problemen.Helst kommer du automatiskt att få finansieringsstöd vid ditt godkännande till ett program.Även om detta är fallet (och speciellt om det inte är), kolla in externa stipendier, bidrag och lån för att underlätta din ekonomiska börda.Programmet kan förmodligen ge dig lite hjälpsam information, men gör egna läxor också.Betala för forskarskolan kan vara ett bra ställe för dig att börja.
  • Du kan också flytta, så saker som att hitta och inreda en lägenhet kan behöva vara en del av dina förberedelser.
  • Spendera inte några månader mellan examen och början av forskarskolan som bara sitter på soffan.Kontakta dina nya professorer, se om det finns några läselistor du kan komma igång med, se till att du har fyllt i allt nödvändigt pappersarbete, lära dig dig runt campus, hitta de bästa ställena att studera (och varva ner), och så vidare.
  • Om du inte accepterades till något av dina valda program, ta lite tid att överväga om du ska försöka igen nästa år eller välja ett annat spår.Om du bara accepterades på en skola var du "på staketet" om, bestämma om du ska acceptera det eller vänta och försök igen på ditt önskade val (er).
  • Metod 2 av 3:
    Gör ditt bästa fall för antagning
    1. Bild med titeln Ansök om Graduate School Steg 5
    1. Titta på kraven på examen program som intresserar dig. Innan du börjar arbeta med en applikation, se till att du tittar över kraven för programmets ansökan för att säkerställa att du kan slutföra programmet. Gör det här för alla program du är intresserad av och vara medveten om att det vanligtvis finns en mycket specifik lista över obligatoriska dokument. Dessa kan innefatta:
    • Högskoleutskrifter
    • GRE poäng eller poäng för andra erforderliga test
    • Redogörelse för syftet
    • Skrivprov
  • Bilden med titeln Ansök om Graduate School Steg 6
    2. Skräddarsy ett anpassat brev.Oavsett om det kallas ett brev, intresse, avsiktsförklaring, förklaring av syfte, personligt uttalande eller något annat, nästan varje doktorand ska begära någon form av skriftligt uttryck för ditt intresse för och lämplighet för programmet.Täck bokstäver tenderar att följa allmänna formler och format, men det är ingen ursäkt för att skicka in ett generiskt brev som en del av din ansökan.Forma den i ett visst brev för det specifika programmet.
  • Om du ansöker om flera forskarskolor behöver du inte nödvändigtvis skriva bokstäver för var och en från början.Var noga med att individualisera dem så att varje brev talar till de specifika attributen för sitt målkopieraprogram.
  • Om ett examensprogram begär ett personligt uttalande eller ett uttalande om syfte som behandlar specifika frågor (som "Vilka är dina karriärmål?"Eller" Hur kommer du att passa in i den här avdelningen?"), Se till att du gör exakt det i ditt brev.
  • Skriv ett intressebrev för Grad School är en utmärkt resurs för planering, formatering, skrivning och skräddarsy ditt brev (er).
  • Bildbeteckningen gäller för grundskolan Steg 7
    3. Sälja dig med ditt CV om det är ett krav.Om du inte är bekant med termen "CV" (eller "curriculum vitae"), oroa dig inte - det är bara akademiens version av ett resumé.Och precis som potentiella arbetsgivare, kommer examenskolans antagningspersonal att skanna genom detta dokument för att utvärdera om du har erfarenhet, färdigheter och kör för att lyckas.Så gör det räkna.
  • Som ett resumé är ett CV strukturerat runt nyckelkomponenter som utbildning, erfarenhet, prestationer, aktiviteter, speciella färdigheter, medlemskap och referenser.Du har dock lite mer flexibilitet i både dokumentlängd och beställning av material i ett CV.Gärna gå utöver två sidor i längd (utan att gå överbord) och försök att prioritera dina starkaste områden (till exempel din rikedom av relevant forskningserfarenhet genom att placera dem tidigt i dokumentet.
  • Var exakt, direkt, aktiv (inte passiv), självsäker och sanningsenlig i vad du inkluderar och det språk du använder.
  • Kolla upp Skriv ett CV (Curriculum vitae) För mer detaljerad rådgivning.
  • Bild med titeln Ansök om Graduate School Steg 8
    4. Få bra referenser.De flesta om inte alla forskarskolor kommer att förvänta sig att ta emot flera (ofta 3, men kanske 2 eller upp till 5) rekommendationer från individer som kan garantera dina kvalifikationer.Om du ansöker när du fyller i din grundutbildning, kommer dina bästa alternativ för referenser förmodligen att vara din stora rådgivare och fakultetsmedlemmar som är mycket bekanta med dig och ditt arbete.Om du har varit i arbetskraften i några år, kanske du också vill blanda i handledare och kollegor.
  • Referensbrev bör vara aktuella - skrivna eller grundligt uppdaterade under ansökningsperioden - och individualiserad - inte full av generiska språk och vaga rekommendationer.Du kan naturligtvis inte styra vad din referens bestämmer sig för att skriva - så det är avgörande att du väljer rätt personer, som du vet kommer att hämta ett noggrant och positivt brev.
  • Vänta inte i sista minuten för att be om referenser, och antar aldrig att någon kommer att skriva en för dig.Begär en referensbrev 1 eller till och med 2 månader i förväg genom att fråga respektfullt via e-post (eller personligen) och tillhandahålla alla nödvändiga detaljer.Uppföljning som tidsfristen närmar sig att brevet har skickats och uttrycka din tacksamhet vid fullbordandet.
  • Bild med titeln Ansök om Graduate School Steg 9
    5. Montera de andra begärda materialen.Speciellt om du ansöker om flera examensprogram samtidigt kan det vara ett frustrerande faktum att var och en av dem sannolikt kommer att ha olika tillämpningskrav.Vissa kan vilja skriva prover, uttalanden om forskningsintressen eller undervisningsfilosofi, och ett antal andra inklusioner.Se till att du håller reda på vad du behöver skicka in med varje applikation och se till att varje dokument har blivit utformat och korrekturläsning.
  • Varje ansökan kommer sannolikt att kräva ett officiellt transkript från din grundutbildning (er).Bestäm processen för att beställa transkript från din skola och försena inte förfrågan.Betygsrapporter eller inofficiella transkript är sällan acceptabla.
  • Du kan förväntas ta en examensprövning och rapportera dina poäng (eller har de rapporterats av testbyrån).I U.S., Till exempel använder många examensprogram din poäng på kandidatexamen (GRE) som en del av deras utvärdering.Det är ditt ansvar att ta reda på vilka tentor du behöver ta, schemalägga och ta tentamen, och se till att poängen skickas som en del av din ansökan.Försena inte i början av denna process.
  • Plan för Graduate School har hjälpsamt material om schemaläggning, tar och rapporterar examensprövningar.
  • Bild med titeln Ansök om Graduate School Steg 10
    6. Fyll i ansökan.Medan många examensprogram nu använder online-applikationer kan vissa fortfarande kräva en pappersansökan.Oavsett ansökningsblanketten kräver i allmänhet grundläggande personuppgifter, detaljer om din akademiska rekord och andra erfarenheter, en lista över dina referenser, och kanske kan inkludera en handfull kortvarig frågor.
  • Ta din tid och fyll i applikationen helt och exakt.Om du fyller det för hand, skriv läsligt.Mycket av materialet kommer att upprepas från ditt CV, men skriv aldrig "se cv" eller avkorta dina svar.Vara noggrann.
  • De flesta applikationer har en avgift, som ofta sträcker sig runt $ 100 i U.S.Om du inte har råd att betala, kontakta kandidatprogrammet för att fråga om eventuella avgiftsminskningar eller undantag.
  • Se till att du skickar in din ansökan och alla andra material väl före tidsfristen, speciellt om de skickar dem via post.För sinnesro, betala extra om det behövs för leveransbekräftelse.
  • Bild med titeln Ansök om Graduate School Steg 11
    7. Korrekturläsning allt innan du skickar ut det.Och medan du är på det, låt någon annan ta en titt också.Stavfel, grammatikfel, felaktig / inkonsekvent information och dåligt skrivande alla kombinerar för att bilda en av "Kisses of Death" för Grad School Applications.Se till att din ansökan inte hamnar på "avvisa" stapeln bara på grund av några dumma misstag som görs i brådska.
  • Det är alltid en bra idé att sätta en annan uppsättning ögon på ditt arbete.Du kan läsa över samma uppenbara "din" istället för "du är" typsnitt flera gånger utan att märka det, medan en annan person kan hämta det direkt.
  • Det är särskilt viktigt att få någon att läsa över ditt syfte. Detta borde vara helt felfri och välskriven. Ha en betrodd läsare titta över den för dig, som en tidigare professor.
  • Metod 3 av 3:
    Vistas organiserad och i tid
    1. Bild med titeln Ansök om Graduate School Steg 12
    1. Skapa ett schema och en kalender.Som med de flesta allt annat i livet är organisationen nyckeln till planeringsprocessen för forskarskolans applikationer.Du behöver en omfattande lista över alla skolor du vill ansöka om.Beroende på dina teknikinställningar, skapa en datorfil eller ägna en anteckningsbok till processen.Skapa en separat sida / post för varje potentiell forskarskola.Placera tidsfristen, där du inte kan hjälpa men märka det (och lägg det också på / i din föredragna kalender) och ge information som:
    • Ansökningstiden
    • Ytterligare formulär / transkript / dokument som måste lämnas in med ansökan
    • Antal nödvändiga rekommendationsbrev, och vilka dessa bokstäver måste komma ifrån
    • Anmälningsavgift
    • Obligatoriskt uttalande om ändamål / portfölj etc. och hur länge / hur detaljerad det måste vara
  • Bilden med titeln gäller för grundskolan Steg 13
    2. Ge dig själv och andra tid.Det finns många olika rörliga delar som är inblandade i att slutföra en framgångsrik gradskolansökan.Du har mycket arbete att slutföra dig själv, och du måste också se till att dina referenser, transkriptleverantörer, testbyråer, etc. ha tid att slutföra sitt arbete.Vänta inte med att komma igång.
  • Tillåt 1 eller till och med 2 månader för referenser och transkript.Se också till att du vet när några nödvändiga inträdesprov erbjuds - vissa inträffar året runt, medan andra endast ges vid specifika tider på året - och hur länge det tar för de poäng som ska skickas till skolan.
  • Du kan behöva upp till ett år eller ännu mer att studera för tentor till medicinsk eller lagskola.
  • Ge dina referenser med 1 till 2 månader för att slutföra sina rekommendationsbrev för dig.
  • I det bästa fallet, om du planerar att delta i grundskolan på hösten efter att du har slutfört din grundutbildning, bör du börja planera i maj före början av ditt seniorår.Avslutade applikationer kommer ofta att betalas i december samma år.
  • Bildbeteckningen gäller för grundskolan steg 14
    3. Skapa anpassningsbara mallar.Inga två forskarskolor vill ha exakt samma applikationsmaterial, och varje applikationspaket du skapar bör vara individualiserad för det specifika programmet och institutionen.Med det sagt kan du spara lite tid och upprepning genom att skapa mallar med vanliga applikationsmaterial som ditt CV, brevbrev, forskningsdeklaration, och så vidare.
  • Medan det kan vara frestande att skapa ett mallskyddsbrev (till exempel) där du helt enkelt kan "hitta och ersätta" namnet på ett program, kontaktperson, etc. Med en annan är ett blendigt generiskt uttalande som detta, osannolikt att göra en positiv inverkan.Visa ditt uppriktigt intresse genom att ge specifik information om programmet och din lämplighet för det.
  • På samma sätt, även om den grundläggande informationen förblir densamma, lite revidera och omorganisera ditt CV för att passa varje distinkt program.Ett program kan till exempel tyckas mer benägna att uppskatta din volontärupplevelse på ett museum än en annan, så betona den punkten när det är lämpligt.
  • Bild med titeln Ansök om Graduate School Steg 15
    4. Gör dig redo att vänta.Efter stress, rush och spänning att få dina applikationer tillsammans och skickas ut, vad följer är ... väntar.Det är svårt att sticka ner exakt hur länge du måste vänta på ett beslut, eftersom det beror på många variabler som sträcker sig från antalet applikationer till oväntade fakultetsmedlemssjukdomar.I allmänhet planerar du dock att vänta i minst fyra till sex veckor (och kanske till och med några månader) innan du mottar meddelande om ett beslut.
  • Försök att hantera din stress medan du väntar.Det finns ingen mening i fretting över din acceptans (förhoppningsvis), eftersom din anmälan kommer att komma i god tid.Försök ditt bästa att fokusera på andra saker medan du väntar - gör lite motion, fokusera på en hobby, avsluta ditt nuvarande skolarbete med full energi och vara redo för det bokstaven - för att du kommer att få ett svar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande