Så här adresserar du ett cv-kuvert

I dagens värld av datorer, internet och e-post skickar många arbetssökande sina återupptagna till potentiella arbetsgivare elektroniskt. Även om det är lämpligt, det finns potentiella problem med att skicka ett CV via e-post, till exempel dator och anslutningsproblem, meddelanden som förlorats i spam eller skräpfiler eller upptagna arbetsgivare med utsikt över e-postmeddelanden. Skicka ett återuppta det traditionella sättet, genom posten, skapar ett snyggt professionellt intryck och börjar med ett ordentligt adresserat kuvert. Utan detta viktiga första intryck ser sitt bästa, kan ett CV hamna i papperskorgen.

Steg

Del 1 av 3:
Få rätt information
  1. Bild med titeln Adress A Resume Envelope Steg 1
1. Följ anvisningsanvisningarna. Vissa företag vill inte hantera hårddiskens återupptagning, och kommer specifikt att begära e-post eller annan inlämning. Om så är fallet, skicka inte en kopia CV. Om jobbannons inte är specifik, känner du dig fri att be om förtydligande.
  • För jobb som inte är specifika om e-post eller online, var god att maila ditt CV i alla fall. Det kan vara ett konkret sätt att visa ditt intresse för positionen utöver att bara skicka in din ansökan och hjälpa dig att sticka ut i mängden. Se bara till att du definitivt ska gälla som företagsförfrågningar.
  • Bild med titeln Adress A Resume Kuvert Steg 2
    2. Få rätt namn för anställningschefen. I vissa fall kommer det korrekta namnet att vara i jobbet, eller lättillgängligt på bolagets hemsida. Inte bara med ditt CV kommer i händerna på någon som faktiskt kommer att kunna agera på det, kommer det också att visa att du tog dig tid att undersöka verksamheten och veta något om det.
  • Om namnet inte är lätt tillgängligt kan en liten slampa spåra det. En online-sökning med hjälp av företagets namn och avdelning du vill arbeta i kan hitta det. Dessutom ringer företagets huvudlinje och frågar receptionisten för namnet på chefen som övervakar avdelningen du ansöker om kan få det.
  • Sociala nätverk, särskilt affärsrelaterade som LinkedIn, är också ett bra sätt att spåra människor i vissa företag. Du får inte få anställningschefen specifikt, men hitta någon som gör det.
  • Adress inte kuvertet till en Namnlösa "Den det berör" eller "Person som gör anställningen." Ditt CV kan inte komma igenom där det behöver vara, och det verkar som om du inte försökte lära dig något om företaget.
  • Bild med titeln Adress ett CV-kuvert Steg 3
    3. Få rätt adress. Företag kan ha flera adresser i samband med dem, inklusive en e-postadress, gatuadress eller adresser för olika grenar och anläggningar. Se till att du har rätt adressadress innan du börjar ditt kuvert. Den här adressen kan vara på jobbet, eller ska vara tillgänglig på bolagets hemsida. Om du fortfarande är osäker, ring bolaget och fråga.
  • Del 2 av 3:
    Adressera kuvertet
    1. Bild med titeln Adress A Resume Kuvert Steg 4
    1. Inköp stora kuvert. Du vill ha ett stort kuvert eftersom ditt CV, eller ett brev, ska inte vara böjd eller vikta. Dessa kan vara vita, manila, eller matcha det papper som ditt CV är på. Det spelar ingen roll om kuvertet inte matchar det papper som ditt CV är på. Så länge kuvertet är rent och professionellt, borde det vara tillräckligt.
  • Bild med titeln Adress A Resume Kuvert Steg 5
    2. Skriv adressen. Använd en ordbehandlare eller skrivmaskin. Skriv inte skriv. En typad adress är renare och lättare att läsa, och ser också mer professionell ut. Du kan antingen skriva ut adressen på en etikett eller direkt till kuvertet.
  • Några ordbehandlingsprogram har specifik formatering för utskriftskuvert. Användning som kommer att se till att din text visas på rätt plats på kuvertet.
  • Om du har problem med att skriva ut på ett kuvert kan det vara bättre att skriva ut på ett etikettblad och hålla det på kuvertet. Rensa etiketter kan vara en fin touch för att få det att se ut som om du skrivs direkt på kuvertet, men de är inte nödvändiga.
  • Bild med titeln Adress A Resume Kuvert Steg 6
    3. Placera adressen korrekt. Se till att mottagarens adress är i mitten av kuvertet, med ditt namn och returadress i övre vänstra hörnet.
  • Bild med titeln Adress A Resume Kuvert Steg 7
    4. Korrekturläsning. Se till att du har skrivit allt korrekt, utan stavfel och i rätt ordning. Ett misstag på kuvertet kan skapa ett dåligt första intryck, eller sämre, kommer att förhindra att ditt CV även kommer till rätt plats.
  • Bild med titeln Adress A Resume Kuvert Steg 8
    5. Skriv ut på en högkvalitativ skrivare. Du vill göra ett bra intryck och få jobbet, så du ska skriva ut ditt kuvert med den högsta kvalitetsmaskinen du kan hitta. Om din personliga skrivare inte skriver ut kuvert, eller kan inte hantera högkvalitativa CV-papperskuvert, kan en utskriftstjänst vara ett bättre alternativ.
  • Del 3 av 3:
    Förbereder kuvertet för att skicka
    1. Bild med titeln Adress ett CV-kuvert Steg 9
    1
    Inkludera ett brevbrev. Se till att ditt CV har också ett brev som kortfattat introducerar dig själv och den position du ansöker om. Ett brevbrev är en grundläggande yrkesmässig artighet, påminner den anställningschef som du är och kan lyfta fram specifika styrkor i ditt CV som skulle vara av intresse. Du vill inte ha ett CV att dyka upp oanmälda och utan instruktioner. Annars kommer den angivna chefen inte att veta vad man ska göra med det, speciellt om du aldrig har träffat förut.
    • Adressera brevbrevet till huvudet på avdelningen du ansöker om. Använd deras fulla och efternamn, och inkludera några titlar som de har, som dr.
  • Bild med titeln Adress A Resume Envelope Steg 10
    2. Håll kuvertet platt. När ditt CV går i kuvertet, vill du att den ska vara platt så länge som möjligt. Du kan köpa kartongkuvert, som är tjockare och böj inte lika lätt, eller du kan använda en tunn kartong i kuvertet.
  • Du kan också lägga till "Böj ej" till ditt kuvert som påminnelse till postkontoret. Den amerikanska posttjänsten kräver att dessa ord visas ovanför adressatens namn och under portot. Om du lägger till "Böj ej," Du måste också inkludera en förstyvning (som kartong) i kuvertet.
  • Bild med titeln Adress A Resume Kuvert Steg 11
    3. Lägg till korrekt porto. Om ditt kuvert väger mer än en ounce (och med kartong, det gör det förmodligen), du behöver ytterligare porto. Att sätta en stämpel, som med ett brev, kommer inte att göra tricket.
  • Din bästa satsning är att gå till postkontoret och betala direkt där, eftersom de kommer att kunna väga ditt kuvert för att bestämma rätt mängd.
  • Tips

    Stora CVUME-kuvert som gör att du kan sätta ditt CV och täckbrev utan att vikta dem är bäst och ser snyggt och ordnat.
  • Om du gör ett misstag under processen, kasta ut kuvertet och börja igen. Att få det rätt är viktigare än att spara pengar på papper eller kuvert.
  • Provkuvert

    Återuppta kuvertmall

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov CV-kuvert

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande