Hur man hittar stipendier

En av de skrämmaste och mest utmanande sakerna om att gå på college kan räkna ut hur man betalar för det - speciellt om du ska på college i USA. Men processen med att hitta stipendier är inte så skrämmande som du kanske tror. Skolor, företag och ideella organisationer ger ut miljontals dollar i stipendier varje år. Vissa är meritbaserade, vilket innebär att du behöver särskilda betyg och testresultat för att kvalificera sig. Du kvalificerar dig för andra baserat på din bakgrund eller medlemskap i vissa grupper.

Steg

Metod 1 av 3:
Söka efter stipendierGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Hitta stipendier Steg 1
1. Gör en lista över dina hobbyer och intressen. Medan många stipendier är meritbaserade finns det gott om stipendier som är tillgängliga för elever som har särskilda intressen eller delta i olika aktiviteter. Även din besatthet med en tv-show eller film kan landa dig några hundra dollar i stipendiet pengar.
  • Tänk på dina styrkor och talanger också. Till exempel, om du är en bra författare, kan du inkludera "skrivning" Som ett intresse på din lista. Gå vidare och ange de typer av skrivning du tycker om, till exempel noveller eller poesi.
  • Vissa hobbyer och intressen kräver att du tillhandahåller prover när du ansöker om stipendium. Till exempel, om du ansöker om ett konststipendium, kan du behöva lämna in en portfölj av ditt arbete.
  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 2
    2. Skriv ner dina anslutningar och egenskaper. Du kan kvalificera dig för stipendier baserade på dina religiösa, sociala eller politiska anslutningar. Stipendiemöjligheter kan också vara tillgängliga baserat på din könsidentitet, ras, etnicitet eller sexualitet.
  • Gör en lista över personer du vet vem som eventuellt kan fungera som referenser för dig baserat på varje speciell anslutning. Till exempel, om du vill leta efter religiösa stipendier, kanske du behöver ett referensbrev från din kyrka.
  • Har dina föräldrar kolla med sina arbetsgivare om stipendier. Om du har ett deltidsjobb medan du är i skolan kan din arbetsgivare också ha tillgängliga stipendier.
  • Var ärlig med dina anslutningar. Att hävda en anslutning du inte verkligen kan få dig i allvarliga disciplinära problem.
  • Dricks: Vissa stipendier ges baserat på ekonomiskt behov. Du behöver information från dina föräldrar eller vårdnadshavare om din familjs ekonomiska status för att avgöra om du kvalificerar dig för dessa stipendier.

  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 3
    3. Börja undersöka under sommaren före ditt seniorår. Vissa stipendier har relativt tidiga tidsfrister, särskilt de som kan tillämpas på din kostnad för närvaro på någon skola. Du hittar fler möjligheter om du börjar se så snart som möjligt - helst - under ditt juniorår av gymnasiet.
  • Referenssektionen i ditt offentliga bibliotek är också ett bra ställe att leta efter stipendier. En forskningsbibliotekarie kan peka dig i rätt riktning och hjälpa dig att hitta stipendier du kan kvalificera dig för.
  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 4
    4. Prata med din högskolans vägledare. High School Guidance Counselors har utbildning på att lokalisera stipendier för studenter. Din vägledare kan kunna peka dig mot möjligheter som skulle ta dig mycket tid och ansträngning att hitta på egen hand.
  • Större högskolor kan ha en enda vägledare som arbetar med ingenting annat än college acceptanser och ekonomiskt stöd. Mindre skolor kan dock ha färre resurser.
  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 5
    5. Kontakta de ekonomiska stödkontor i skolor där du har accepterats. Detta kan vara en mycket viktig och hjälpsam resurs, eftersom stipendier erbjuds direkt av högskolor och universitet. Om du har fyllt i ekonomiska stödformulär kan du automatiskt anges för några av dessa stipendier. Du måste dock typiskt ange intresse och slutföra en separat applikation.
  • Det finansiella stödkontorets sida på skolans hemsida kommer ofta att ha information om olika stipendier som är tillgängliga.
  • Kolla stipendier på flera skolor innan du bestämmer vart du vill gå. De flesta utomstående stipendier kan användas på alla skolor, men skolstyrkan kan endast tillämpas på din kostnad för närvaro på den skolan.
  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 6
    6. Prova gratis online-sökmotorer för att hitta stipendier. Det finns många stora stipendiatabaser som tillhandahålls av myndigheter eller oberoende organisationer. Du kan söka dessa gratis med sökord baserat på dina listor med intressen och anslutningar.
  • Fastweb, finaid.org och stipendium.com har stora online-stipendier sökmotorer. Du.S. Arbetsavdelningen har också ett stipendiearbete tillgängligt på https: // careerOnestop.Org / Toolkit / Training / Find-stipendier.aspx.
  • Finaid.Org innehåller några mer ovanliga stipendier tillgängliga för studenter med mer obskyra hobbyer, intressen och anslutningar.
  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 7
    7. Fråga om stipendier från religiösa eller samhällsorganisationer. Om du är medlem i en religiös eller gemenskapsorganisation, kanske du kan hitta ett stipendium där. Du kan också fråga någon organisation eller grupp som du har frivilligt med.
  • Även om din specifika grupp eller organisation inte erbjuder stipendier, kan de kanske peka på stipendier som erbjuds på regional eller nationell nivå.
  • Metod 2 av 3:
    Ansökan om stipendierGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Hitta stipendier Steg 8
    1. Kontrollera kraven och kvalifikationerna. Varje stipendium har sin egen specifika Ansökningskrav. Många applikationer kan vara liknande, men ingen kommer att vara exakt densamma. Vissa kan kräva att du skriver en uppsats, medan andra kan behöva rekommendationsbrev.
    • Det kan hjälpa till att gruppera liknande stipendier tillsammans så att du kan slutföra applikationerna samtidigt. Eftersom du kommer att upprepa mycket av samma information, kommer de samtidigt att bli effektivare.
    • Gör anteckningar om uppsatser du behöver skriva, brev av rekommendation du behöver för att få (med namn) och andra dokument eller information du behöver samlas innan du kan slutföra ansökan.
  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 9
    2. Markera deadlines på din kalender. Om du saknar en tidsfrist kan du diskvalificeras från ett stipendium som du annars skulle ha tilldelats. Gör en uppskattning av hur lång tid det tar dig att slutföra en applikation så att du kan arbeta på det lite i taget.
  • Planera mellanliggande steg för att slutföra ansökan så att du inte försöker göra allt i sista minuten. Om du till exempel behöver en rekommendationsbrev, schemalägga en dag för att begära det brevet och ge personen en tidsfrist flera veckor före stipendiets tidsfrist.
  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 10
    3. Få brev av rekommendation från lärare och samhällsledare. När du frågar om en rekommendationsbrev, närma sig personen så snart som möjligt så att de har gott om tid att arbeta på det. Ge dem en tidsfrist för sitt brev, men låt dem också veta din sista tidsfrist för att ansöka om stipendiet.
  • Människor som skriver dina rekommendationsbrev bör vara människor som känner dig bra. En rekommendation från en välkänd eller mycket framgångsrik person hjälper dig inte att vinna ett stipendium om de inte är personligen bekanta med din bakgrund och prestationer.
  • Om du ansöker om stipendium relaterat till en viss anslutning eller intresse, se till att den person som skriver ditt brev vet om dig och dina prestationer i det sammanhanget. Till exempel, om du ansöker om ett religiöst stipendium, kan du begära en rekommendationsbrev från din ungdomsgruppsledare eller din kyrka.
  • Dricks: Kontrollera den information du har på stipendiet för att bestämma hur rekommendationsbrevet behöver lämnas in. Vissa stipendier vill att du själv ska samla in bokstäverna och vända dem med din ansökan, medan andra vill att författaren ska skicka rekommendationsbrevet direkt till dem.

  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 11
    4. Skriv ditt stipendieprogram. Många stipendier kräver att du skriver en uppsats som beskriver din bakgrund och intressen och varför du tror att du förtjänar att vinna stipendiet. Var ärlig i dina uppsatser, och undvik överdrivna eventuella erfarenheter eller prestationer.
  • Skapa en översikt kommer att se till att din uppsats är organiserad och sammanhängande.
  • Ha en lärare eller annan betrodd vuxen läs över din uppsats innan du skickar in den - och lyssna på deras råd. Var beredd att gå igenom flera dragkedjor för att nå ditt bästa arbete.
  • Dricks: Uppfinn inte hjulet. Det är vanligtvis inte nödvändigt att skriva ett dussin olika uppsatser från början. Istället skriv och polera en enda uppsats som du kan anpassa för flera olika applikationer.

  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 12
    5. Skicka in din ansökan före tidsfristen. För att du inte är sen, har dina applikationer redo att gå minst 2 veckor före den sista tidsfristen. På det sättet får du tid att polera och göra några slutliga förändringar innan du skickar av det.
  • Om du behöver maila i ett pappersprogram, använd certifierat brev med returkvittot, så du vet när din ansökan mottogs.
  • Även om du kan skicka din applikation elektroniskt, vänta inte till sista minuten. Oväntade Internet- eller datorproblem kan orsaka att du saknar tidsfristen.
  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 13
    6. Fortsätt att ansöka om stipendier medan du är på college. Håll kontakten med din skolas finansiella biståndsavdelning och låt dem veta att du är intresserad av nya möjligheter. Det finns många stipendier som endast är tillgängliga för fortsatta studenter eller studenter i vissa år.
  • Det finns till exempel några stipendier och bidrag som endast är tillgängliga för studenter som kommer att bli examen inom ett år. Dessa möjligheter är vanligtvis utformade för att hjälpa till att täcka examensutgifter.
  • Vissa stipendier är endast tillgängliga för studenter med en viss major. Vanligtvis måste du vara minst en sophomore innan du kan förklara en stor, så de stipendierna skulle inte vara tillgängliga för dig tills då.
  • Dricks: När du väl förklarar en stor, prata med dina professorer eller avdelningschefen för att ta reda på vilka stipendier som är tillgängliga för studenter i den avdelningen.

    Metod 3 av 3:
    Undvik stipendium bedrägerierGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Hitta stipendier Steg 14
    1. Vara misstänkt för garantier eller "enkla pengar" påståenden. Ingen ger bara pengar för människor att gå till college. Oavsett hur välkvalificerad du är, är inget stipendium någonsin garanterat. Det kommer alltid att finnas andra som är lika kvalificerade som du är. Om ett företag eller en organisation hävdar att det kan garantera dig en viss mängd stipendier, det är troligt en bluff.
    • En bluff är speciellt sannolikt om verksamheten eller organisationen gör en garanti utan att se någon information om dig. Frånvarande tillgång till dina betyg och standardiserade testresultat, ingen kan till och med göra en förutsägelse om hur mycket stipendium du kan få - mycket mindre en garanti.
    • Många scammers kommer att använda enkla, ensidiga applikationer för att rikta studenter som har vuxit trötta av långa, komplicerade stipendiella applikationer, eller som känner sig skrämmad av tanken på att behöva skriva uppsatser eller samla betydande information och dokument. Dessa minimala applikationer kommer sällan att ge mycket, om några, stipendier.
  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 15
    2. Ignorera högtrycksförsäljningstaktik. Legitima företag som vill hjälpa dig att hitta stipendier har ingen anledning att trycka dig på att anmäla sig till dem. Om du ser fraser som "Skynda dig och ring idag" eller "Begränsat utrymme tillgängligt," Företaget kan försöka blossa dig.
  • Du kan också få ett telefonsamtal eller e-post med angivande av att du redan har vunnit ett stipendium, men du måste delta i ett seminarium eller betala en avgift först.
  • Dricks: Vissa scammers skickar dig en officiell e-postmeddelande som har vunnit ett stipendium - men du har aldrig ansökt om stipendiet. Dubbelkontrollera dessa e-postmeddelanden mot din egen kalender eller lista över stipendier.

  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 16
    3. Granska kommunikation för stavning och grammatiska fel. Varje kommunikation från ett legitimt stipendium biståndsföretag eller stiftelse som erbjuder stipendier skulle vara professionellt korrekturläsning. Tydliga fel är ett säkert tecken på att erbjudandet är en bluff.
  • Konstig eller rörig formatering kan också vara ett tecken på att ett mail kommer från en scammer i stället för en legitim källa.
  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 17
    4. Dubbelkontrolluppgifter innan du tillhandahåller personlig information. Ibland kommer en Scammer att inse ett legitimt stipendium och skicka ett mail till ytterligare information innan du behandlar din ansökan. Klicka inte på några länkar i e-postmeddelandet - gå direkt till den legitima stipendieplatsen istället.
  • Dessa e-postmeddelanden används som ett försök att få personlig information från dig, till exempel ditt födelsedags- och personnummer, att scammeren kan använda för att stjäla din identitet.
  • Bild med titeln Hitta stipendier Steg 18
    5. Vägra att tillhandahålla kreditkort eller bankkontonummer. Medan vissa perfekt legitima företag tar ut en avgift för att hjälpa dig att organisera ditt stipendieökning, kan du få samma hjälp gratis. Om en tjänst kräver att du ska tillhandahålla ett kreditkortsnummer eller bankinformation innan du registrerar dig är det vanligtvis en bluff.
  • Till och med legitima kommersiella rådgivningstjänster kan kosta mer än $ 1000, och de kommer vanligtvis inte ge dig mer information än du kan hitta dig gratis.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande