Hur man ansluter till en syskon som ignorerar dig

I vissa fall är syskon fortfarande bästa Pals under hela livet. I andra fall är syskonförhållanden tumultuous och avlägsna. Till exempel, om din syster eller bror tenderar att ignorera dig, kan det verkligen blåsa ditt ego. Kanske vill du utveckla ett djupare förhållande med dem, men de verkar inte känna detsamma. Även om du inte kan styra din syskon beteende, finns det några steg du kan följa för att förbättra din anslutning med dem. Genom att skina ljuset på problemet, försökte skapa ett band och förbättra dina kommunikationsförmåga kan du njuta av ett bättre förhållande med en syskon som ignorerar dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Adressera problemet
  1. Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig Steg 1
1. Identifiera och stoppa "Tyst behandling."Finns din bror eller syster att svara när du ställer en fråga eller gör en anmärkning? Skrämmande och straffa andra med tystnad är en vanlig missbrukande taktik. På ytan kan det se ut som att din syskon ignorerar dig, men de är bara medvetet att hålla uppmärksamhet för att göra en punkt eller få dig att göra vad de vill ha. Om det här händer med dig, det finns två sätt att hantera det.
  • Du kan kalla din syskon för den tysta behandlingen genom att säga "Hej, när du ger mig den tysta behandlingen förstör det mina positiva känslor för dig och får mig att stanna borta. Jag vill att vi ska ha ett stödjande förhållande, och känner inte stöds när du gör det."
  • Du kan också försöka ta itu med orsaken till tystnaden direkt: "Jag kan berätta från din tystnad att du är arg på mig. Jag vill prata om detta och jobba igenom det. Vänligen meddela mig när du är redo att göra det."
  • Du kan vara avslappnad och positiv när den står inför den tysta behandlingen. På ett mjukt, vänligt sätt, le eller suck när personen straffar dig med tystnad. Gör detta med hopp om att, genom att inte få det negativa svaret, hoppades de på, (e.g. Du blir arg, tigger eller antar sina krav), personen kommer så småningom att bli trött på handlingen och sluta.
  • Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig Steg 2
    2. Planera ett samtal utan distraktioner. Om din syskon ignorering inte faller under paraplyet av den tysta behandlingen, måste du ha en uppriktig diskussion med dem för att komma till botten av det. Kanske har din bror helt enkelt en ny flickvän och har inte så mycket tid för dig nu. Du vet bara vad som händer om du frågar.
  • Säg, "Joey, jag behöver verkligen prata med dig om något. Har du en minut?"Gå till en plats där du kan tala ostörd i några minuter.
  • Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig Steg 3
    3. Använd "I" uttalanden. När du pratar med din syskon om ignoreringen, vill du ta ägande för dina egna känslor och undvika att personen känner att du skyller på dem. "Jag" uttalanden är ett bra sätt att göra det här. Sådana uttalanden minskar den andras potential att få defensiv.
  • Ett "du" uttalande kan låta som "du fortsätter att ignorera mig och det gör mig arg."Detta kommer inte att leda till en produktiv diskussion. Istället, börja med något som "Jag har blivit ignorerad av dig senast och det gör ont. Vi brukade ha ett så bra förhållande och nu talar vi knappast någonsin. Vad pågår?"
  • Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig Steg 4
    4. Syfte för en lösning. Målet med din diskussion är att räkna ut den bakomliggande orsaken till att ignorera och förhoppningsvis, komma med en plan för att förbättra ditt förhållande. Snarare än att bo för länge på tekniken hos Varför Du ignoreras, det blir mer användbart att fokusera på Vad du ska göra åt det.
  • Att lära sig att lösa problem tillsammans är ett bra sätt att initiera en starkare koppling mellan dig och din syskon. Om du antar att du vill att förhållandet ska förbättras, försök att komma med möjliga sätt att minska din känsla ignoreras och öka din känsla. Det kan hjälpa till att var och en av er försöka sätta dig i andras skor.
  • Möjliga lösningar kan innefatta att ge ditt äldre syskonutrymme när de kommer hem från skolan för att koppla av innan de börjar konversation. En annan lösning kan innefatta att lägga undan några minuter varje dag för att prata om hur dina enskilda dagar gick.
  • Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig steg 5
    5. Tala ut mot syskon mobbning. Det finns en chans att din syskon är på ett dåligt ställe emotionellt eller socialt, vilket orsakar dem att avsiktligt ignorera eller utesluta dig. Om detta händer, diskutera problemet med dem och brainstorming kan lösningen inte vara effektiv. Även om det är sällan diskuterat är syskon mobbning ett allvarligt problem som kan leda till negativa konsekvenser för offret.
  • Om din bror eller syster använder relational aggression för att du ska känna dig dålig eller utelämnad, måste du berätta för någon. Gå till din mamma, pappa eller en skolrådgivare och förklara vad som händer mellan dig. Du kanske säger "Min syster verkar som om jag är osynlig. Hon ber mig aldrig att göra saker med henne, och när jag försöker prata med henne, ignorerar hon mig bara. Hon berättar ens att hennes vänner inte pratar med mig när de kommer över. Det har gått länge och det får mig att känna mig väldigt dålig."
  • Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig Steg 6
    6. Se en terapeut för känslomässiga problem i samband med förlang. Så hårt som det är att acceptera, ibland, när en vuxen syskon ignorerar dig, det kanske inte är något du kan göra för att åtgärda situationen. Långvarig syskon rivalitet, olika värden och övertygelser, eller helt enkelt en stor åldersskillnad kan orsaka att en syskon avbryts med dig.
  • Om du försöker desperat att ansluta till en syskon som har blivit utestängd från dig eller hela familjen, kan det hjälpa till att diskutera din situation med en terapeut.
  • Metod 2 av 3:
    Stärka ditt band
    1. Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig Steg 7
    1. Arbeta på sysslor tillsammans. Forskning har visat att när barn kompletterar sysslor, vilket resulterar i fördelar som högre självkänsla, större ansvarsfullhet och bättre frustration. Dessutom hjälper sysslor också att känna dig mer kopplad till familjen, och erbjuder ett underbart tillfälle att ansluta sig till din syskon över en delad uppgift.
    • När dina föräldrar tilldelar en uppgift för dig att göra individuellt, erbjuda att hjälpa din syskon så att du har en chans att prata. Säg, "Hej, vi kan få garaget rengöras mycket snabbare om jag hjälper till med ... Är det coolt med dig, Toby?"
  • Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig Steg 8
    2. Dela en hobby. Även om du och din syskon kan ha stora skillnader i dina intressen och personligheter, kan du komma närmare en syskon som ignorerar dig genom att visa intresse för en av sina hobbyer. Delta i en gemensam hobby - eller en nyupptäckt hobby - erbjuder dig chansen att arbeta med din syster eller bror och skapa varaktiga minnen.
  • Föreslå att din bror eller syster som du skulle älska att börja spela basket, gå och simma, eller lära dig gitarr. Om de är mycket erfarna kan du till och med fråga om de kunde lära dig. Detta ger dig chansen att arbeta med dem, och de chansen att stolt visa sina färdigheter. "Jag beundrar verkligen ditt engagemang för att lära dig gitarr. Kan du spendera några timmar varje vecka undervisa mig?"
  • Eller du kan säga "Hej, Rachael, jag hörde att de erbjuder en ny dansklass på y. Jag trodde det skulle vara kul om du och jag gick. Är du intresserad?"
  • Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig Steg 9
    3
    Vara uppmuntrande. En delning kan existera mellan dig och din syskon eftersom du verkar leva två separata liv med mycket lite överlapp utanför familjenheten. Även om du och din syskon är helt annorlunda kan du främja ett djupare band genom att visa stöd för dem.
  • När du vet att din bror har ett stort kemiskt test som kommer upp, erbjuda uppmuntran genom att säga "Hej, jag vet att du ska rocka detta test imorgon." Eller, ännu bättre erbjudande att ringa upp några villkor för honom att definiera och hjälpa honom att studera.
  • Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig steg 10
    4. Planera fler familjesamlingar. Om du och din syskon är vuxna som bor i olika hushåll, kan det vara en utmaning att hitta meningsfulla sätt att ansluta. Använd hela familjen som ett sätt att skapa en djupare bindning med din avlägsna syskon. Plus, familjesamlingar erbjuder en positiv social erfarenhet för både vuxna och barn.
  • Gör förslaget om att du vill börja ha söndags middagar tillsammans. Säga, "Hej allihopa... Jag tänkte att det skulle vara trevligt om vi började äta middag tillsammans på söndagar. Jag saknar er och jag vill att vi ska spendera mer tid tillsammans."
  • Använd sedan denna möjlighet att ansluta till syskon som ignorerar dig. Du kan föreslå "Hej, Tom, varför går du inte med på att sätta bordet," För att slå upp en konversation med din syskon.
  • Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig Steg 11
    5. Visa respekt för dina skillnader. Din syskon kommer att ha en djupare respekt för dig om du visar att du respekterar dem. Respekt betyder inte att du måste hålla med din syster eller bror i varje ämne, eller suga upp till dem. Istället innebär det att visa att de överväger sina känslor, integritet, personligt utrymme, intressen och övertygelser.
  • Till exempel, om du retar din äldre syster om att vara vegetarian, kommer hon att se dig så omogna eller oinformerade och fortsätta att ignorera dig. Om du visar respekt för hennes val genom att fråga mer information eller försöka förstå hennes perspektiv, kan hon vara mindre benägen att ignorera dig.
  • Metod 3 av 3:
    Förbättrad kommunikation
    1. Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig steg 12
    1. Initiera konversation kring sina intressen. Ett av de bästa sätten att engagera sig i konversation med en annan person är att visa äkta intresse för dem. Hur gör man det? Du kan stimulera konversation med andra genom att prata om de saker de tycker om att prata om. Människor gillar att prata om sig själva och deras intressen, så att visa nyfikenhet kan få din syskon att prata och fördjupa ditt band.
    • Till exempel om din bror är besatt av Läkare som, Du kanske frågar, "Så vad är du all-time favorit episod, och varför?"Använda ett öppet frågeformat, garanterar att din syskon inte bara ger ett svar på ett ord.
    • Plus, så att din syskon kan dela mer om någonting som de är passionerade för får dem att må bra om sig själva och om dig.
  • 2. Checka in.Ibland är tystnad om att inte veta hur man ska få upp skadade känsla eller svåra ämnen, eller rädsla för att vara överväldigad av sådana samtal och de känslor som kommer med dem. Om du kan bryta ner den barriären genom att checka in kan det hjälpa till att underlätta kommunikationen och stoppa tystnaden.
  • Försök att fråga din syskon: "Är allt ok? Du verkar verkligen tyst idag."
  • Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig Steg 13
    3. Öva aktivt lyssnande. Den bästa lyssnaren är en aktiv en. Det vill säga någon som lyssnar på att förstå snarare än att lyssna på svaret. När du försöker engagera dig i samtal med din syskon, vill du se till att de har din fulla uppmärksamhet. Följ strategierna för aktivt lyssnande och titta på hur kommunikation mellan de två börjar förbättra.
  • Aktivt lyssnande innebär att du använder kroppsspråk och verbala signaler för att förbättra kommunikationsprocessen. Kroppsspråk innehåller en öppen och avslappnad hållning (e.g. armar och ben uncrossed), vilket gör enstaka ögonkontakt och vänder sig mot din syskon och ger visuella signaler som nickning eller leende när det är lämpligt.
  • De verbala komponenterna i aktivt lyssnande inkluderar:
  • Parafrasering, eller återställa meddelandet på ett annat sätt (e.g. Original meddelande: "Han berättade att jag var en förlorare framför alla, så jag sprang till närmaste toalett. Jag grät i timmar ... "parafrase:" Det låter som om du var väldigt upprörd.").
  • Klargörande, eller föra större förståelse för vaga aspekter av meddelandet (e.g. "Låt mig se om jag hörde dig korrekt. Du sa…")
  • Som visar empati, eller adressera högtalarens känslomässiga upplevelse (e.g. "Jag får den meningen att du kände dig förödmjukad när han sa det i allmänhet.")
  • Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig steg 14
    4. Vara oense. Oavsett hur mycket du och din syskon har gemensamt kommer det att komma en tid när du inte håller med varandra. Oenighet behöver inte vara en dålig sak. Det kan faktiskt vara ett tillfälle att lära sig mer om varandra och bli mer öppet. Så här håller du med att vara oense.
  • Fokusera på åtgärden eller konceptet snarare än att vara oense med personen som helhet. (Istället för att säga "Du är en idiot," Prova "Jag blev verkligen skadad av vad du sa.")
  • Använd "I" uttalanden för att uttrycka hur du känner.
  • Var en aktiv lyssnare när det är dags för den andra personen att prata.
  • Undvik att lägga ner den andra personens åsikter eller övertygelser (e.g. "Det är dumt!")
  • Ta en djupt andetag. Om du befinner dig som är arg, ta några ögonblick att återvända till en lugn stat.
  • Bild med titeln Anslut till en syskon som ignorerar dig steg 15
    5
    Träna tålamod. Om din syskon har ignorerat dig, kan du känna dig desperat att återupprätta eller bygga en koppling till dem - men du borde tillåta att ditt band fördjupas i sin egen takt. Tvinga din syskon kan tyckas ojämnt, så ge dem tid att värma upp för att ha en koppling till dig.
  • När förhållandet gradvis fördjupar, var noga med att fira de mindre framgångarna som du märker. Till exempel, om din syster börjar sluta med ditt rum och chatta i några minuter efter badpraxis, klappa du dig på baksidan. Du två får inte stanna upp skvaller om dina krossar ännu, men åtminstone gör du framsteg.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande