Hur man diagnostiserar och behandlar skarlet feber

Scarlet feber orsakas av grupp A STREP-bakterier. Det manifesterar vanligtvis som ont i halsen, en feber, svullna körtlar i nacken och en karakteristisk skarlet feberutslag. Om du misstänker att du (eller någon annan) kan ha scarlet feber är det viktigt att du omedelbart ser en läkare. Snabb diagnos och antibiotikumbehandling är nyckeln för att förhindra potentiella långsiktiga komplikationer av skarlet feber.

Steg

Metod 1 av 3:
Erkänna tecken och symtom
  1. Bild med titeln Diagnose och behandla Scarlet Fever Steg 1
1. Erkänna tecken och symptom på en streptokockinfektion. Scarlet feber orsakas av bakteriegruppen ett strep, som är samma bakterier som orsakar strep hals. De vanligaste tidiga symptomen är feber och ont i halsen, såväl som sår och svullna körtlar (lymfkörtlar) i nacken. Detta kan eller inte följas av buksmärta, kräkningar och / eller frysningar.
  • Med en grupp en Strep-infektion är dina tonsiller ofta belagda med vita bitar (kallas "utsöndra") Det kan ses om du öppnar din mun väldigt bred och titta i en spegel.
  • En ont i halsen som ett strep brukar inte ha en hosta, vilket är ett sätt att du kan skilja det från andra infektioner.
  • Bild med titeln Diagnose och behandla Scarlet Fever Steg 2
    2. Vara på utkik efter den karakteristiska skarlet feberutslag. Förutom ont i halsen är kännetecknet för hur scarlet feber presenterar är som hudinfektion. Scarlet feberutslag som orsakas av grupp ett strep är vanligtvis röd med en grov känsla, som liknar sandpapper. Utsläppen kan vara det första symptomet som visas, eller det kan visas upp till sju dagar efter andra tecken och symtom.
  • Utsläppen börjar vanligtvis genom att påverka nacken, dina underarmar och ditt ljumskområde.
  • Utslaget kan sedan sprida sig för att påverka andra delar av kroppen.
  • Utslaget är ofta åtföljd av en mycket röd tunga (kallad a "jordgubbsmål"), ett spolat ansikte och röda linjer i olika hudvätskor, inklusive ljummen, armhålorna, knäna och armbågarna.
  • Bild med titeln Diagnose och behandla Scarlet Fever Steg 3
    3. Vet vem som har högre risk. Scarlet feber är vanligast hos barn och ungdomar mellan fem och 15 år. Därför, om ditt barn utvecklar dessa symptom, är det viktigt att ta med honom eller henne till en läkare omedelbart. Tänk på att gruppen en Strep-infektioner och scarlet feber kan utvecklas hos personer i alla åldrar.
  • Metod 2 av 3:
    Diagnostisera Scarlet feber
    1. Bild med titeln Diagnose och behandla Scarlet Fever Steg 4
    1. Se din läkare. Om du har en svår ont i halsen utan hosta och vitt exsudat på dina tonsiller, bör du definitivt boka ett möte för att se din läkare så snart som möjligt. En ont i halsen som presenterar på detta sätt kommer sannolikt att orsakas av grupp en strep. Din läkare kommer att utföra diagnostiska tester för att bekräfta det och kommer att erbjuda dig behandling efter behov.
  • Bild med titeln Diagnose och behandla Scarlet Fever Steg 5
    2. Få en halswab. Om din läkare håller med om att din ont i halsen är orolig för grupp ett strep, kommer hon att utföra en halswab direkt då och där på kontoret. Det är ett förfarande som inte tar mer än några minuter. Ett prov tas från baksidan av halsen och skickas in i labbet för att testa för närvaro av streptokockbakterier. Om testet kommer tillbaka positivt måste du fortsätta med antibiotikabehandling.
  • Bild med titeln Diagnose och behandla Scarlet Fever Steg 6
    3. Se din läkare omedelbart om du har utvecklat det karakteristiska utslaget av scarlet feber. Din läkare kommer att utföra en fysisk tentamen för att utvärdera utslaget och de potentiella tecknen på scarlet feber mer detaljerat. Om tillräckligt med tecken och symtom är närvarande, kommer han att erbjuda dig omedelbar antibiotikabehandling.
  • Metod 3 av 3:
    Behandla scarlet feber
    1. Bild med titeln Diagnose och behandla Scarlet Fever Steg 7
    1. Ta över-the-counter smärtstillande medel. För att hantera smärtan i din ont i halsen och också för att styra feber är din bästa satsning att ta acetaminofen (Tylenol), som är tillgänglig över disken på ditt lokala apotek eller apotek. Den typiska doseringen är begränsad till totalt 3000 mg i en 24-timmarsperiod - följ de specifika doseringsanvisningarna på flaskan och var uppmärksam på dosjusteringar (till mindre belopp) för barn.
    • En annan over-the-counter smärtkontroll medicinering som du kan försöka är ibuprofen (Advil). Följ doseringsanvisningarna på flaskan, vilket är typiskt 400 mg var fjärde till sex timmar efter behov. Återigen vill du justera doseringen för barn.
  • Bild med titeln Diagnose och behandla Scarlet Fever Steg 8
    2. Använd halsbloenges. Ett annat sätt att hjälpa till att kontrollera smärtan av ont i halsen är att köpa pastiller - dessa kan ofta hittas på antingen en mataffär eller ett apotek. Många pastiller innehåller anti-mikrobiella egenskaper för att bekämpa infektion, såväl som anestesiska (numbing) egenskaper som hjälper till att minska smärtan av ont i halsen. Ta inte fler pastiller per dag än det nummer som rekommenderas på etiketten.
  • Ett annat sätt att lugna ont i halsen är att prova en Saltwater Gurgle, som kan göras flera gånger om dagen.
  • Bild med titeln Diagnose och behandla Scarlet Fever Steg 9
    3. Drick mycket vätska. När som helst din kropp är mitt i att slåss av en infektion, blir du mer benägen än normal mot uttorkning. Därför är det nyckeln till att konsumera minst åtta till tio 8-uns koppar vatten per dag, och mer om du känner dig törstig. En feber förvärrar också uttorkning, så det är viktigt att göra ett försök att hålla sig tillräckligt hydratiserad.
  • Bild med titeln Diagnose och behandla Scarlet Fever Steg 10
    4. Be om recept på penicillin. Penicillin är vanligtvis det antibiotiska valet vid behandling av streptokockinfektioner (de bakterier som är ansvariga för scarlet feber). Om din halswab kommer tillbaka positivt för grupp ett strep, eller om du har det karakteristiska utslaget av skarlet feber, är det viktigt att följa med en fullständig kurs av antibiotikabehandling av ett antal skäl. Dessa inkluderar:
  • Antibiotika hjälper dina symtom att rensa upp snabbare och hjälper ditt immunsystem att kämpa mot infektionen.
  • Behandling med antibiotika kommer att minska risken för din infektion som sprider sig till andra.
  • Viktigast, slutföra hela antibiotika, även om du verkar bli bättre på egen hand, är nyckeln till att förhindra att antibiotikaresistenta bakteriestammar utvecklas.
  • Den största risken med scarlet feber är inte infektionen själv, utan snarare risken för långsiktiga komplikationer.
  • Bild med titeln Diagnose och behandla Scarlet Fever Steg 11
    5. Förstå risken för att utveckla långsiktiga komplikationer från Scarlet feber. Den viktigaste anledningen till att ta emot antibiotika är inte att behandla den ursprungliga infektionen, utan snarare, för att förhindra att allvarliga komplikationer utvecklas på vägen. Potentiella långsiktiga komplikationer av skarlet feber inkluderar:
  • Njursjukdom
  • Mer allvarliga hudinfektioner
  • Lunginflammation
  • Reumatisk feber (en inflammatorisk sjukdom som kan leda till hjärtskador som leder till hjärtsvikt)
  • Öroninfektioner
  • Artrit i dina leder
  • Hals abscesser (allvarliga infektioner i halsområdet som kan vara mycket svårt att behandla)
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande