Hur man hanterar motbjudande föräldrar på ett barns sportevenemang

Att spela sport är ett bra sätt för barn att göra vänner, ha kul och lär dig att vinna och förlora graciöst. Tyvärr saknar vissa föräldrar poängen med barns sport. Från pappan som skäller instruktioner i hela laget från sidolinjen till mamma som bara fokuserar på att vinna, uppvisar vissa föräldrar bara bra sportsmanship på sitt barns spel. Dessa föräldrar kan göra saker mindre roliga för alla, från sitt eget barn till de andra föräldrarna på sidan. Oavsett om du är förälder själv eller en tränare kan du lära dig de bästa sätten att hantera obnoxious sportföräldrar och sätta ett bra exempel med ditt eget beteende.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera oförskämda föräldrar som förälder
  1. Bild med titeln Deal med motbjudande föräldrar på ett barn
1. Undvik att konfrontera hotade föräldrar. Om en vuxen inte kan hantera sina egna känslor i sitt barns spel, kommer de förmodligen inte att reagera på ett rimligt sätt om du närmar dig dem. Försöker prata med någon som är upparbetad eller arg kan leda till en obehaglig scen eller en kamp.
  • Om en förälder på sidlinjen gör medel-spirituerade kommentarer eller öppet kritiserar barnen på fältet, är det naturligt att känna sig arg. Påminn dig om att vistas cool är det mest mogna och lämpliga sättet att hantera situationen.
  • Bild med titeln Deal med motbjudande föräldrar på ett barn
    2. Behandla artigt en övergripad förälder att tona ner den. Beroende på situationen kan det vara okej att fråga en annan förälder att lugna sig lite. Om någon blockerar andras syn på fältet eller är för högt, men inte verkar aggressiv eller arg, försök närma sig dem och artigt be dem att ta ner det en hack.
  • Om någon blir alltför upparbetad över resultatet av matchen, lägg saker i perspektiv genom att påminna dem, "Hej, det är bara ett spel."
  • Om någon blockerar din syn på fältet, säger artigt, "ursäkta mig, har du något emot att flytta över? Jag försöker också titta på min sonspel."
  • Bild med titeln Deal med motbjudande föräldrar på ett barn
    3. Band tillsammans med andra lagföräldrar. En dåligt beteende lag förälder kan förstöra saker för alla andra. Prata med andra föräldrar och se om de också störs av den övergripande människans antics. Om du är överens om att en förälder tar sin entusiasm för långt, kan resten av dig motverka lagmiljön genom att ge mer positiv och uppmuntrande feedback för spelarna.
  • Som en grupp, överväga att ta upp frågan med tränaren om problemets förälders beteende inte förbättras.
  • Bild med titeln Deal med motbjudande föräldrar på ett barn
    4. Hitta en tjänsteman att hantera out-of-control-beteende. Om en förälder på sidlinjen svär, plocka slåss med andra föräldrar eller på annat sätt agera på ett mycket olämpligt sätt, hitta en myndighetsfigur att hantera dem. De är mer benägna att lyssna på en tjänsteman eller polis än en annan förälder.
  • Bild med titeln Deal med motbjudande föräldrar på ett barn
    5. Håll dig positiv, även när andra föräldrar visar dålig sportsmanship. Ibland är det bästa sättet att hantera en dålig lag förälder att ge ett bra exempel själv. Jubla på ditt barns lag, beröm spelarna för att göra sitt bästa och betona att ha kul. Undvik att göra kritiska kommentarer eller argumentera med tränare och domare.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera motbjudande föräldrar som tränare
    1. Bild med titeln Deal med motbjudande föräldrar på ett barn
    1. Huvudet av problem med ett preseason-möte. Du kan undvika många problem genom att ordna ett möte med föräldrarna i början av säsongen. Förklara din coachingfilosofi, ditt sätt att bestämma vilka spelare som spenderar mest tid i spelet, och alla andra policyer du har. Om föräldrar vet vad de kan förvänta sig från början, kommer de att vara mindre benägna att bli upprörd med dig senare.
    • Skriv upp en sammanfattning av din coaching-policy för föräldrar att ta hem efter mötet.
  • Bild med titeln Deal med motbjudande föräldrar på ett barn
    2. Betona vikten av att ha kul och lära sig bra sportsmanship. Som tränare har din attityd ett stort inflytande på hur föräldrarna känner sig om sporten och deras barns lag. Gör det klart för lagföräldrar att ditt mål är att hjälpa sina barn att förbättra sina atletiska färdigheter och utvecklas som människor, inte bara vinna varje spel.
  • När föräldrar vill prata med dig på alltför konkurrerande villkor, omdirigera konversationen till något mer positivt. Säg något som, "Ja, det är för dåligt att vi förlorat, men jag är verkligen stolt över hur Ava har spelat på försvar på sistone. Hon har verkligen förbättrats sedan säsongens början."
  • Bild med titeln Deal med motbjudande föräldrar på ett barn
    3. Uppmuntra föräldrar att prata med dig om de har frågor eller problem. Föräldrar är mindre benägna att bli upprörd med dig om du gör en punkt att kommunicera med dem under hela säsongen. Se till att alla har din kontaktinformation och betonar att lagmedlemmar och deras föräldrar inte skulle tveka att komma i kontakt med dig.
  • Bild med titeln Deal med motbjudande föräldrar på ett barn
    4. Undvik att prata med arga föräldrar i momentets värme. Om en förälder väcker sin röst, hotar du, eller annars misslyckas med att uppträda som en vuxen, engagera dig inte med dem. Det är omöjligt att ha en produktiv konversation med någon som är orimlig.
  • Skära en arg föräldraskap om du måste. Säg något, "Jag ska inte prata med dig om du fortsätter att skrika på mig. Snälla lugna ner dig."
  • Om föräldern vägrar att lugna sig, berätta för dem, "Jag tror att vi borde ha den här konversationen en gång när dina känslor är under kontroll."
  • Metod 3 av 3:
    Ställa in ett bra exempel
    1. Bild med titeln Deal med motbjudande föräldrar på ett barn
    1. Håll ett öga på ditt eget beteende. Att titta på ett sportspel är spännande, och det kan vara lätt att få bort och agera som en motbjudande förälder själv. Fokusera på att ställa ett bra exempel när du heja på ditt barns lag. Undvik att kritisera spelare, argumentera med tjänstemän, eller berätta för ditt barn vad man ska göra på fältet.
    • Försök inte att rikta spelet från sidlinjen, även om du tror att du vet vad laget ska göra. Det är tränarens jobb att komma med strategier och direkta spelare.
    • Försök inte leva vicariously genom ditt barn. Kom ihåg att många barn bara spelar sport för det roliga av det och är inte alltför bekymrat över att vinna.
  • Bild med titeln Deal med motbjudande föräldrar på ett barn
    2. Betona vikten av att arbeta hårt och ha kul. En förälder som fokuserar för mycket på att vinna kan suga njutningen ur sport för sitt barn. Istället uppmuntra barnen att förbättra sina färdigheter, göra sitt bästa och njut av spelets utmaning.
  • Bild med titeln Deal med motbjudande föräldrar på ett barn
    3. Jubla på hela laget. Gör inte ditt eget barn det enda fokuset på din uppmärksamhet. Cheering för hela laget betonar vikten av lagarbete.
  • Bild med titeln Deal med motbjudande föräldrar på ett barn
    4. Erkänna bra spel av det andra laget. Att respektera motståndaren är en viktig del av bra sportsmanship. Om ett barn på det andra laget gör ett spektakulärt mål eller träffar en hemkörning, tveka inte att applådera dem.
  • Bild med titeln Deal med motbjudande föräldrar på ett barn
    5. Uppmuntra barn vars föräldrar är alltför konkurrerande eller kritiska. Håll inte en förälders oförskämd beteende mot sitt barn - barnet tycker det antagligen inte det, heller. En dålig sport förälder kan döda sitt barns kärlek till spelet. Om det finns en overzealous förälder på sidan, gör du bäst för att uppmuntra ditt barns lagkamrat. Cheer dem på under spelet, ge dem en hög fem efteråt, eller bjuda in dem för att få glass med ditt barn efter spelet. Gratulera dem om hur svårt de spelade, oavsett om de vann eller förlorade.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande