Hur man gör gratis offentliga poster söker online

Offentliga register definieras som ett dokument som görs eller arkiveras under offentlig verksamhet eller lag. Äktenskapslicenser, födelsecertifikat, teckningsoptioner / arresteringar, domstolsfall och dödsfall är bara några av de uppgifter som är tillgängliga för allmänheten. Många myndigheter digitaliserar nu dessa poster och gör dem offentligt tillgängliga online. Det finns många anledningar att söka efter offentliga poster. Oavsett om du försöker kompilera en släktforskning, förbered dig för en anställningsbakgrundskontroll på din egen arresteringsrekord, eller är bara nyfiken på någon i din familj, det finns många gratis resurser online som kan hjälpa dig att enkelt hitta offentliga poster.

Steg

Metod 1 av 7:
Söker efter vitala poster
  1. Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 1
1
Hitta födelsekort. Födelsekort är en av de vanligast som söks efter vitala poster. De flesta online vitala rekordwebbplatser låter dig inte se det faktiska födelsecertifikatet. Men många gratis webbplatser gör att du åtminstone kan se personens namn, födelsedatum och deras län eller födelsestad.
  • Försök att söka FamilySearch.org. Familjesökning låter dig bläddra på plats eller efter tidsperiod. När du använder den här sidan klickar du på "Sök" knappen längst upp på sidan. Du får då söka efter personliga poster baserat på namn, plats, relationer och livshändelser. Dina resultat kommer att innehålla en persons namn, händelser (e.g., där de bor och när de föddes), och relationer (e.g., vem deras släktingar är). All denna information ges gratis.
  • Om den person du letar efter immigrerad från ett främmande land, kan han ha ändrat sitt namn efter att ha kommit i sitt nya land. Beroende på den webbplats du använder kan du inte få resultat för namnet som individens "Amerikaniserad" Namn, till exempel, och du kan ha bättre lycka till med personens födelsens namn.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 2
    2
    Förvärva ett dödsintyg. Det finns många sätt att hitta Death Records online. Vissa släktforskningswebbplatser listar dödsrekord med sin födelseinformation. Men det mest exakta sättet att få officiell information är att söka efter din lokala sekreterare av statens hemsida. Statssekreteraren för Washington Statens hemsida har till exempel en omfattande sökmotor som låter dig hitta Death Records online gratis.
  • Om du letar efter en släkting, var noga med att känna personens fullständiga namn. Det kan vara till hjälp att känna till individens födelsedatum också.
  • Om du inte känner till det exakta året för döden, kan du åtminstone behöva veta utbudet av individens dödsår. Detta kan hjälpa till att begränsa din sökning och se till att du får exakta resultat.
  • För att göra en sökning är allt du behöver göra typ i en persons namn och ett antal år som du tror att de dog. Om en post matchar din sökning, kan du klicka på den och du kommer att få ett referensnummer, namnet, dödsdatum, döds län och personens kön.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 3
    3
    Hitta äktenskapsrekord och skilsmässa poster. Mycket som födelse- och dödsrekord, kommer du inte att kunna hitta det faktiska äktenskaps- eller skilsmässa licenserna online. Du kan dock söka online för poster av äktenskap och skilsmässor, som i allmänhet bibehålls på antingen staten eller länsnivån.
  • Många stater i Förenta staterna hanterar äktenskap och skilsmässa poster online via hälsodepartementet.
  • I staten Ohio, till exempel, övervakar hälsodepartementet av vital statistik. Detta kontor bibehåller ett index för äktenskap och skilsmässor, men för faktiska kopior av ett äktenskapslicens eller ett skilsmässigt dekret skulle du behöva kontakta County Probate Court eller County Clerk of Courts, respektive.
  • Medan du får individualiserat äktenskap och skilsmässa rekord kommer förmodligen att kosta pengar, kan du vanligtvis titta på årliga äktenskap och skilsmässa, tillsammans med andra allmänna statistiska data, gratis. För att göra detta i Ohio, till exempel, kan du besöka Ohio Department of Health Website webbplats och sök efter poster efter år. När du väl väljer ett år kommer du att visa statistik om det totala antalet äktenskap, oavsett om ett äktenskap var ett första äktenskap för bruden eller brudgummen, det totala antalet skilsmässor och antalet drabbade barn.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 4
    4. Hitta folkräkningsinformation. I USA kan amerikanska Census Bureaus hemsida söka efter postnummer, stad / stad, län eller stat. Med den här webbplatsen kan du få tillgång till information om ett givet samhälle, till exempel befolkning, inkomst och demografisk information. Men de flesta uppgifter som kan nås via U.S. Census Bureau är konfidentiell för att skydda respondenterna. Därför kan du bara få tillgång till din egen information från Census Bureau (I.e., inte någon annans).
  • Rekord förblir konfidentiella i 72 år från kundens datum. Till exempel kommer poster från 1950-folkräkningen att vara tillgängliga för allmänheten år 2022.
  • När register blivit offentliga överförs de från folkräkningsbyrån till National Archives. Därför, om du vill söka offentliga folkräkningsrekord, brukar du göra det genom National Archives webbplats.
  • Metod 2 av 7:
    Letar efter civila och kriminella register
    1. Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 5
    1. Bestämma lämplig jurisdiktion. Det finns många olika typer av domstolsrekord, och att veta vilken typ av rekord du behöver hjälper dig i din sökning. Civil- och brottmål kan beslutas på länet, staten eller federal nivå, beroende på omständigheterna i varje enskilt fall.
    • Civilrätt är vanligtvis privata tvister mellan individer eller organisationer, medan brottmål innebär någon som har brutit lagen eller anses annars skadligt för samhället.
    • En person eller organisation med mer än en övertygelse kan ha rekord i flera jurisdiktioner.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 6
    2. Kontrollera din läns kontorists hemsida. Du kan vanligtvis Tillträde Criminal Court Records För civil, brottsliga och små påståenden på distriktet eller länsnivå. Skriv ditt länets namn och "kriminella poster" eller "civila domstolsrekord" till en sökmotor för att hitta dessa poster.
  • Sök efter poster med hjälp av appellations namn, svarandes namn eller fallnummer.
  • Vissa länsdomstolar kräver att du känner till domstolens fallnummer, och får inte låta dig söka efter namn eller datum utan den informationen.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 7
    3. Besök din statens domstols hemsida. Varje statens domstolar upprätthåller sina egna offentliga register över förfaranden i domstol. Skriv in ditt tillstånds namn och "Court Records" till en sökmotor för att hitta den här webbplatsen för ditt tillstånd. I New York till exempel kan New York State Unified Court-systemet söka efter fall nummer, kallelsnummer, svarandens namn eller namnet på ett företag som är inblandat i tvister.
  • De flesta statsdomstolar, du kan söka efter fall med för- och efternamn, företagsnamn eller fallnummer.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 8
    4. Sök på den amerikanska domstolswebbplatsen. I Förenta staterna kan du Access Court Records elektroniskt Genom den amerikanska domstolswebbplatsen som en del av den offentliga tillgången till Court Electronic Records (Pacer) -projektet.Denna webbplats informerar dig också om huruvida ett ärende är aktivt involverat i tvister. Pacer gör att du kan söka efter fall genom alla amerikanska domstolar.
  • För att använda Pacer måste du ställa in ett konto. Även om det inte finns någon registreringsavgift, det finns en avgift för varje dokument som ses, nedladdad eller tryckt. Emellertid kan avgifterna och kommer att avstå från om du spenderar mindre än $ 15.00 i ett givet kvartal. Därför är det möjligt att söka efter offentliga poster gratis på Pacer så länge du inte använder resursen för mycket.
  • För att söka efter dokument på Pacer, logga in och använd sökfunktionen. Om du vet vad du letar efter, gå till "domstolslänkar" sida och söka efter ditt fall på det sättet. Om du inte vet vad du letar efter kan du använda "falllokal" fungera.
  • Metod 3 av 7:
    Hitta invandringsrekord
    1. Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 9
    1. Kontrollera National Archives webbplats. Historiska invandringsrekord är också kända som "Ship Passenger Ankomst Records", eftersom de flesta invandrare, historiskt, anlände till USA med fartyg. De nationella arkiven har inte digitaliserat sina passagerarlistor, men det behåller ett index för de flesta.S. hamnar.
    • National Archives webbplats har en stor mängd information och sökning det kan vara komplex. Webbplatsen erbjuder dock verktyg som hjälper dig att komma igång. Du kan till exempel söka National Archives webbplatsens katalog, Microfilm-katalog och arkivdatabaser. Var och en av dessa funktioner utförs på ett annat sätt. Besök webbplatsen för att lära dig mer.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 10
    2. Sök Ellis Islands online databas. Ellis Island i New York är en av de största invandringsportalerna i USA: s historia. Ellis Island-webbplatsen är värd för en sökbar webbdatabas som listar individer som immigrerade i Förenta staterna genom denna gateway.
  • Klicka på "Passagerar Search" -knappen och ange personens för- och efternamn. Webbplatsen kommer att berätta det år som personen gick in genom Ellis Island och vilket skepp de cyklade över Atlanten på.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 11
    3. Bläddra i Castle Garden`s Database. Batterikonservativet driver Castlegarden.org, som listar 10 miljoner invandrare som anlände till dig.S. från 1830 till 1892. Castle Garden var Amerikas första officiella invandringscenter, som ligger i New York City, och är känt idag som slott Clinton National Monument. Det stängde året Ellis Island öppnade.
  • Ju mer information du känner om en individ, desto lättare blir det att söka efter sina poster.
  • Klicka på "Sök" och skriv in så mycket information som möjligt, inklusive individens namn, sista bostadsort, fartyg, avgångshamn och datumintervall.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 12
    4. Hitta information om Plymouth Colony-invånare. University of Illinois på Urbana-Champaign hanterar Plymouth Colony Archive Project. Denna online databas har sammanställt biografier, domstolsrekord, och testamente av människor som bodde i Plymouth Colony, liksom detaljerad information om vad livet var som vid den tiden.
  • För att söka på arkivet, använd sökformuläret på webbplatsen och skriv in så mycket information som du har. Sökformuläret tillhandahålls av Google och när du skriver en sökning får du eventuella träffar. Klicka på länkarna som du tycker är mest relevanta.
  • Metod 4 av 7:
    Hitta affärs- och professionella licenser
    1. Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 13
    1. Besök din statens licensplats. I Förenta staterna utfärdas vanligtvis affärs- och professionella licenser på statsnivå. Den exakta avdelningen som hanterar den informationen kan variera från stat till stat. I Alaska, till exempel utfärdas och registreras av institutionen för handel, gemenskap och ekonomisk utveckling. I Washington-staten utfärdas affärs- och professionella licenser av statsavdelningen för licensiering. I Florida förvaltas affärs- och professionella licenser av statliga institutionen för affärs- och yrkesreglering. Och i Kalifornien utfärdas och hanteras licenser av Californias sekreterare.
    • Sök online för företag och professionella licenser i ditt tillstånd för att avgöra vilket myndighets kontor som ansvarar för att hantera denna information.
    • De flesta statliga webbplatser låter dig söka efter licensinnehavarens namn, licensnummer, den aktuella typen av licens eller den stad eller län där licensen utfärdades.
    • På statssekreteraren för statlig webbplats bör du kunna söka efter företagsnamn, aktiebolagets namn eller enhetsnummer för att hitta ett företag.
    • Många städer, särskilt stora städer som Chicago, tillhandahåller online databaser av företag licensierade i staden.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 14
    2. Sök efter företagsupplysningar. Varje statens statssekreterare håller koll på offentligt handlade företag som har lämnat in företagsupplysningar i den staten. Detta dokument identifierar moderbolaget och alla allmänt höll företag som äger 10% eller mer av sitt lager.
  • Sök din statens sekreterare för statswebbplats för att lära dig mer om de offentligt handlade företagen i ditt bostadsort.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 15
    3. Hitta alkohol- och tobakslicenser. Varje stat har sin egen alkohol- och tobakskommission (ATC), som reglerar försäljningen av alkohol och tobak inom den staten. Alla företag som säljer alkohol eller tobak måste registreras med staten och ha en licens.
  • För att hitta dessa företag, sök efter "alkohollicens" eller "tobakslicens" på dessa webbplatser.
  • Metod 5 av 7:
    Söka efter statliga utgifter
    1. Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 16
    1. Sök i Ossaspending.gov webbplats. Den federala regeringen gör sina utgiftsposter tillgängliga för allmänheten tack vare den federala finansieringsansvariga och transparenslagen, som godkändes 2006. Webbplatsen ger information om federal ekonomiskt bistånd och utgifter i en sökbar databas.
    • Några av de mest spårade federala utgifterna är bostadsbistånd, forsknings- och utvecklingskontrakt och byggkontrakt.
    • För att söka på webbplatsen, gå till huvudsidan och skriv in dina sökord i sökrutan längst upp till höger på sidan. Du kommer att få en lista med relevanta resultat och du kommer att kunna klicka på några resultat du vill ha.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 17
    2. Hitta din statens öppenhetsbyrå. De flesta stater har en byrå eller initiativ för att uppnå öppenhet i staten. Det innebär att staterna kommer att visa sina register till allmänheten. För att hitta ditt statens öppenhetsbyrå, skriv in ditt tillstånds namn med "transparens" och "spendera" i en sökmotor.
  • Statliga transparensbyråer kan typiskt användas för att söka efter information om en viss statlig anställd, leverantör eller byrå.
  • Du kan också försöka söka på din statens finansdepartement, som håller reda på regeringens utgifter på statsnivå. Skriv in ditt tillstånds namn med "Finansdepartementet" i en sökmotor för att hitta din statens information.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 18
    3. Upptäck kampanjutgifterna. Offentliga informationswebbplatser som opensecrets.org spåra hur mycket pengar doneras till enskilda politiker "kampanjer och av vem. Det spårar också lobbyister, eller de individer eller grupper som försöker påverka regeringen för att stödja vissa politikområden.
  • Sök i databasen genom att leta efter en viss politiker, intressegrupp, lobbyist eller PAC (Political Action Committee). Gör det här genom att skriva dina söktermer i sökrutan i det övre högra hörnet av hemsidan.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 19
    4. Bläddra i kongresspost. Biblioteket med kongressen publicerar kongresshärdningar, räkningar och resolutioner genom Thomas-projektet. Thomas-databasen kommer så småningom att fasas ut och ersättas av kongress.Gov, men fram till den tiden kommer Thomas att fortsätta att existera som en sökbar databas.
  • Använd Thomas för att söka efter ord, fras eller räkningsnummer. Du kan sedan hitta text från utfrågningar och politiska debatter.
  • Du kan också söka kongressposten för information om kongressaktiviteter. Kongressposten är den officiella registreringen av alla förfaranden, lagstiftning och debatter som äger rum i den amerikanska kongressen.
  • Metod 6 av 7:
    Lär dig om militära poster
    1. Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 20
    1. Samla information om veteranen. För att hitta information om en veteran behöver du individens fullständiga namn, servicenummer, tjänstebranschen, konflikter som veteran som serveras in, datum och födelseort och dödsdatum om han eller hon är avliden.
    • Många senaste militära poster är inte tillgängliga online på grund av sekretesspolicy. Du kan fortfarande begära papperskopior av dessa som ska skickas till dig, men genom att besöka VetsRec-webbplatsens webbplats.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 21
    2. Besök National Archives hemsida. De nationella arkiven har digitaliserat många serviceposter från olika konflikter, från inbördeskriget till andra världskriget till Vietnam-kriget. Det ger också diplomatiska poster. Nya poster läggs regelbundet när arkiven fortsätter att digitalisera dem.
  • Dessa arkiv innehåller många typer av poster. Exempelvis är WWII-posterna inledningsrekord, krigsrekord, poster om japansk internationell och personalrekord.
  • Om du inte hittar de faktiska serviceposterna online kan du begära kopior som ska skickas till dig. Dessa förfrågningar är begränsade till veteraner och omedelbart närmast Kin. Du måste tillhandahålla information som veterans namn, datum och födelseort, personnummer, servicenummer, tjänstehandelsgren och annan information.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 22
    3. Sök dina statens arkiv för serviceposter. De flesta servicekostnader har bibehållits av den federala regeringen sedan 1790, men de flesta stater har också behållit register, särskilt för konflikter före andra världskriget. Dessa arkiv kan drivas av olika statliga kontor. I New York-staten, till exempel, bibehålls arkivet av kulturutbildningens kontor genom New York State Education Department.
  • Varje statens arkiv kommer att variera, både vad gäller den tillgängliga informationen och de tidsperioder som har arkiverats. Du kan behöva besöka dessa platser personligen om de dokument du letar efter har ännu inte digitaliserats.
  • Metod 7 av 7:
    Söka efter andra typer av offentliga poster
    1. Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 23
    1. Hitta egendomsrekord på nätet. Fastighetsregister hanteras vanligtvis på länsnivån. Du kan hitta fastighetsskatt och ägarinformation online, vanligtvis genom att besöka ditt länets regeringens webbplats. Varje län kan hantera denna information annorlunda. Till exempel, i New York-staten, förvaltas egendomsrekord av New York State Real Property System. I Los Angeles hanteras den informationen av Assessorens länsstyrelse.
    • För att hitta information om ditt samhälle, skriv ditt läns namn och "egendomsskatt" eller "egenskapsrekord" i en sökmotor.
    • Beroende på ditt län kan du kanske visa fastighetsfoton och bedömningsinformation.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 24
    2. Sök efter upphovsrättsinformation. upphovsrätt.GOV håller register över upphovsrätt, varumärken och patent som lämnades från 1870 till idag. Webbplatsen är uppdelad i tre sektioner: Pre-1978-poster, post-1978-poster och digitaliseringsprojektet. Pre-1978-posterna kan dock bara ses personligen på Copyright Office i Washington, DC.
  • Klicka på "Sök poster" och sök efter titel, namn, sökord eller registreringsnummer.
  • Bild med titeln Gör gratis offentliga poster söker online steg 25
    3. Sök efter väljare Registreringsinformation. Varje stat har ett val för val som spårar statens registrerade väljare. Detta kan hållas inom statens statssekreterare, även om många stater driver ett autonomt valstyrelse.
  • Skriv ditt tillstånd och "val av val" eller "Voterregistreringsrekord" i en sökmotor för att hitta den här informationen online.
  • Tips

    Medan dessa poster är gratis att komma åt online kan du behöva betala en liten kopia avgift för att få en kopia skickad till dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande