Hur man ändrar ditt namn i tennessee

Det här är instruktioner om hur du ändrar ditt namn i Tennessee under State Statute 21-37, vilket möjliggör en bosatt som har varit gift, skild, eller vill ändra sitt namn av personliga skäl. Ladda ner de fria formulären och ändra ditt namn i Tennessee själv.

Steg

Metod 1 av 3:
Ändra ditt namn efter äktenskap eller skilsmässa
  1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Tennessee Steg 1
1. Få ett äktenskapsintyg. Ansök om äktenskapslicenser efter att du har ställt in ditt bröllopsdatum och slutför ansökan mellan sju och 30 dagar i förväg. Ansök med County Clerk of Court. Officiator för ditt bröllop kommer att skicka den signerade licensen som ska spelas in, varefter du får ett äktenskapsintyg.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Tennessee Steg 2
    2. Få ett skilsmässa eller annulleringscertifikat. När en skilsmässa har slutförts kan du ansöka om en kopia av certifikatet via post, personligen eller via Internet. Ansök personligen på Tennessee Office of Vital Records i Nashville. Varje kopia kostar $ 15, och du måste betala ytterligare $ 4 leverantörsavgift för att använda den automatiserade kiosken, som du måste använda om du tänker betala med ett kreditkort. För att beställa kopior via mail, skicka en färdigställd och undertecknad ansökan för certifierad kopia av skilsmässa, tillsammans med en kopia av ett identitetskort som innehåller en signatur. Du kan också helt enkelt få din ansökan notarized. Inkludera en check för $ 15 per kopia som betalas till Tennessee Vital Records. För att beställa kopior av skilsmässa certifikatet på nätet måste du gå igenom VitalCheck Express Certificate Service via Tennessee Department of Health Website.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Tennessee Steg 3
    3. Ändra ditt namn med socialförsäkringsadministrationen. Fyll i SS-5-formuläret. Samla certifierade kopior av äktenskap eller skilsmässa eller annulleringsbevis. Ta med den färdiga SS-5-formuläret och certifierade kopior av äktenskaps- eller skilsmässacertifikat tillsammans med ett Tennessee-körkort, statligt ID eller pass till SSA-kontoret. Du behöver också en U.S. Födelsecertifikat, U.S. Medborgarskapscertifikat, eller arbetsbehörighetsbrev och I-94.
  • Du kan också söka via post genom att skicka dina dokument till ditt lokala SSA-kontor tillsammans med SS-5-formuläret - dina dokument skickas tillbaka till dig.
  • Du kommer att få dina dokument och nytt socialförsäkringskort med ditt nya namn via post.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Tennessee Steg 4
    4. Ändra ditt namn på ditt körkort eller statligt ID. Ge en nuvarande Tennessee körkort (med foto), en icke-utgått U.S. Passport, eller ditt socialförsäkringskort till ditt lokala förare servicecenter tillsammans med bevis på ditt namnbyte, till exempel ditt äktenskapsintyg (original / certifierad kopia) eller registrering av skilsmässa (certifierad). Du måste överge ditt nuvarande körkort med ditt gamla namn och betala en avgift på mellan $ 8 och $ 16 för en duplikat som visar ditt nya namn.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Tennessee Steg 5
    5. Ändra ditt namn på din biltitel och registrering. Besök länsklerkens kontor med en färdigställd multifunktionsansökan, din ursprungliga titel och ditt certifierade äktenskap eller skilsmässa dokument. Länskontoret kommer då att kunna ändra ditt namn på både registreringen och titeln.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra ditt namn av andra skäl
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Tennessee Steg 6
    1. Fyll i ett framställan för ändring av namnformuläret. Hämta namnbytesformuläret som används i ditt hemvist från din länskrets domstol. Fyll i applikationen så helt som möjligt, lämnar datum och clerk signaturfält tomma. Du måste ha formen verifierad via affidavit.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Tennessee Steg 7
    2. Samla kopior av ditt ursprungliga födelsecertifikat, socialförsäkringskort och officiell bildidentifiering. Du kommer att behöva skicka in dessa med framställningen. Har original / certifierade kopior tillgängliga tillsammans med fotokopior för att vara säker på att du har de kopior som krävs för att skicka in till kretskortet med din framställan.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Tennessee Steg 8
    3. Skicka fram tillskott för ändring av namnformuläret. Skicka in din framställan för byte av namnformulär tillsammans med dina kopior av ditt ursprungliga födelsecertifikat, socialförsäkringskort och officiell bildidentifiering till kretskortet. Ditt ärende kommer att hanteras antingen av Circuit Court, Probate Division eller County Court. Ring till domstolen som hanterar namnändringar i ditt län för att ta reda på var du ska skicka in din framställan och kopior av formulär i förväg för att vara säker på att du har allt du behöver och att ta reda på var du ska skicka in ditt pappersarbete. Behåll kopior för dig själv.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Tennessee Steg 9
    4. Delta i din hörsel. Statlig lag kräver att den person vars namn kommer att ändras måste delta i förhandlingen. Ta med dina kopior av ditt pappersarbete och eventuella ytterligare dokument eller information som tillhandahålls av Circuit Court före din hörsel. Du kan bli ombedd att förklara varför du vill ändra ditt namn under förhandlingen. Om ditt namnbyte beviljas kommer domstolen att skicka ditt officiella namnbyte dokument eller ge dig en kopia efter din hörsel.
  • Ditt officiella namnbytesdokument gör att du kan ändra ditt namn med offentliga eller privata institutioner, till exempel din arbetsplats, bank, etc.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra namnet på ett mindre barn
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Tennessee Steg 10
    1. Fyll i ett framställan för byte av namn mindre form. Hämta det mindre namnbyteformuläret som används i ditt hemvist från din länskrets domstol. Fyll i applikationen så helt som möjligt, lämnar datum och clerk signaturfält tomma. Du måste ha formuläret verifierat via Affidavit undertecknat av båda föräldrarna.
    • Om båda föräldrarna inte lämnar fram framställningen, eller om en förälders identitet eller plats är okänd, måste petitionen vara specifik med alla fakta, vilket inkluderar ansträngningar att identifiera eller kontakta den icke-framläggandeande föräldern.
    • Om det inte finns någon fader på födelsecertifikatet måste du slutföra legitimationsförfaranden innan du lämnar fram framställningen för namnbyte mindre form.
    • Processens tjänst krävs för någon icke-framläggande av förälder.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Tennessee Steg 11
    2. Samla dokument. Du behöver kopior av Mindre ursprungliga födelsecertifikat, liksom de för båda föräldrarna, socialförsäkringskort och officiell bildidentifiering av båda föräldrarna, ett fotografi av det mindre och deras sociala trygghetskort. Dessa handlingar kommer att överlämnas till domstolen tillsammans med framställningen. Har original / certifierade kopior tillgängliga tillsammans med fotokopior för att vara säker på att du har de kopior som krävs för att skicka in till kretskortet.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Tennessee Steg 12
    3. Delta i hörseln. Båda föräldrarna och de mindre måste visas i domstol. Om en förälder är en icke-framställare, måste de serveras med kallelse om namnbytet via processtjänst. I ett sådant fall kan domstolen bevilja den minderåriga förändringen utan att båda föräldrarna behöver delta i förhandlingen. Förutsatt att det finns tillräckliga bevis för att namnbytet är det som är bäst för den mindre, ska framställningen beviljas.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om bara gift, var noga med att få ditt äktenskapsbevis vid ansökan.
  • Om du bara skiljer dig, var noga med att få ditt skilsmässa dekret vid ansökan.
  • Varningar

    Måste vara minst 18 år.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande