Hur man ändrar ditt namn i montana

Det här är instruktioner för att ändra ditt namn i Montana enligt bestämmelsen 27-31-101, vilket gör det möjligt att byta sitt namn för någon offentlig eller privat institution efter äktenskap, efter skilsmässa eller av någon anledning laglig enligt lag.

Steg

Metod 1 av 3:
Ändra ditt namn efter äktenskap eller skilsmässa
  1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 1
1. Få ett äktenskapsintyg. Ansök om äktenskapslicens och slutföra ceremonin inom trettio dagar. Ansök med din läns clerk av domstol. Officiator för ditt bröllop kommer att skicka den tecknade licensen som ska spelas in inom nittio dagar, varefter du får ett äktenskapsintyg.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 2
    2. Få ett skilsmässa certifikat. Efter att en skilsmässa har slutförts kan du ansöka om en kopia av certifikatet med clerk av domstolar som lämnade skilsmässan. Montana-avdelningen för folkhälsa och mänskliga tjänster kan hjälpa dig att få ditt skilsmässacertifikat.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 3
    3. Ändra ditt namn med socialförsäkringsadministrationen. Fyll i SS-5-formuläret. Samla certifierade kopior av äktenskap eller skilsmässa eller annulleringsbevis. Ta med den färdiga SS-5-formuläret och certifierade kopior av äktenskaps- eller skilsmässacertifikat tillsammans med ett Montana-körkort, statligt ID eller pass till SSA-kontoret. Du behöver också en U.S. Födelsecertifikat, U.S. Medborgarskapscertifikat, eller arbetsbehörighetsbrev och I-94.
  • Du kan också söka via post genom att skicka dina dokument till ditt lokala SSA-kontor tillsammans med SS-5-formuläret - dina dokument skickas tillbaka till dig.
  • Du kommer att få dina dokument och nytt socialförsäkringskort med ditt nya namn via post.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 4
    4. Ändra ditt namn på ditt körkort eller statligt ID. Visas personligen på ett Montana MVD-kontor. Du måste överge ditt nuvarande körkort eller statligt ID och presentera rättsligt bevis på ditt namnbyte, till exempel en domstolsorder, äktenskapsbevis eller skilsmässa. Efter att ha fått en ny bild som tagits och signera för din nya licens, betalar du en ersättningsavgift på $ 10.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra ditt namn av andra skäl
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 5
    1. Fyll i ett namnbyte petition. Du måste ladda ner och helt fylla i ett Montana-namnbyte, vilket gör att du kan ansöka om ditt nya namn. Fyll i formulären helt och få dem notarized.
    • Notarier finns tillgängliga på banker och är ofta gratis för bankkunder.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 6
    2. Skicka namn Ändra framställan och andra former. Du måste skicka in din framställan tillsammans med beställningsnamnet Ändra hörsel och kallelse om namnbyte hörs med de övre delarna fyllda (domaren eller clerk av tingsrätten kommer att fylla i resten). Skicka med den nödvändiga ansökningsavgiften till clerk av tingsrättens kontor i ditt län tingshus tillsammans med ett självadresserat, stämplat kuvert. Kolla med domstolen i förväg för att se vad arkiveringsavgiften är och var noga med att göra kopior för dig själv.
  • Om du inte har råd med arkiveringsavgiften, kan du kanske fråga clerk av tingsrätten för en förbindelse av oförmåga att betala.
  • Be clerk of Court att skicka två kopior av beställningsinställningen efter det att domaren är undertecknad av domaren. Du får debiteras en avgift för kopiorna om du inte har en oförmåga att betala från domaren. Ge kopiorna till clerk av domstolar till stämpel "inlämnad" och hålla på ett säkert ställe.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 7
    3. Publicera ditt meddelande om hörsel om namnbyte. Domaren fyller i ditt beställningsnamn Ändra hörsel och berättar när och var din hörsel kommer att hållas. Denna blankett kommer också att innehålla instruktioner för att anmäla allmänheten om din utfrågning. Domaren eller clerk av tingsrätten kommer då att fylla i meddelandet om hörsel om namnbyte. Du måste publicera meddelandet i tidningen i fyra veckor före din hörsel.
  • Få ett kvitto eller annat bevis på publicering för att hålla med dina formulär och ta med din hörsel.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 8
    4. Fyll i din beställning för namnbyte. Fyll i beställningen för namnbytesformulär så helt som möjligt. Domaren kommer att underteckna detta formulär efter din hörsel och fyll i några ämnen. Var noga med att göra en kopia av den färdiga formuläret.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 9
    5. Delta i din hörsel. Ta med dig alla formulär med dig för din hörsel. Klä som du kan för en arbetsintervju och komma fram till domstolen 15 minuter före din planerade hörseltid. Kontrollera med clerk of Court`s Office för att ta reda på vilken rättssal som din hörsel hålls i, gå till rättssalen och vänta på att domaren ringer ditt namn och fall. Adressera domaren som "Din ära."
  • Domaren kan be dig att förklara varför du ändrar ditt namn.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 10
    6. Ta din signerade order för namnbyte till clerk av tingsrätt. Du kanske vill be om kopior av den undertecknade formuläret. Clerken kommer att lämna in formuläret. Vid denna tidpunkt, be om flera certifierade kopior av ordern. Du behöver certifierade kopior för att ändra ditt namn på körkort, födelsecertifikat och socialförsäkringskort.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra namnet på ett barn under 14 år
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 11
    1. Komplett framställan för namnbyte (barn) Form och samtycke till namnbyte av mindre barns form. Framställningsformuläret för namnbyte (barn) börjar processen med domstolen för att få ditt barns namn förändrats. Fyll i alla ämnen och tecken och datum formuläret. Samtycke till namnbyte av mindre barnform gör att domstolen vet att båda de mindre barnets föräldrar är överens om namnbytet. Om barnet har vårdnadshavare måste de också fylla i detta formulär. Om båda föräldrarna inte håller med om namnbytet krävs ett meddelande om hörsel om namnbyte av mindre barns form.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 12
    2. Förbered orderinställningsformulär och meddelande om hörsel om namnbyte. Fyll i beställningsinställningsformuläret så helt som möjligt. Efter arkivering kommer domaren att slutföra detta formulär för att låta dig veta när och var din hörsel kommer att hållas. Kallelsen om hörsel om namnbytesformulär kommer att krävas för att du ska publicera meddelande om ditt barns namnförändring om båda föräldrarna inte håller med om namnbytet. Du måste också förbereda beställningen för namnbytesformulär, som domaren kommer att underteckna vid slutförandet av namnbytet.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 13
    3. Kopiera och filformulär. Gör kopior av framställningen för namnbyte (barn), samtycke till namnbyte av mindre barn, märkt hörsel om namnbyte av mindre barn, beställningsinställningar och ordning för namnbyte. Efter kopiering, ta formerna till clerk av tingsrättens kontor i ditt länsdomstol. Be clerk att överensstämma med dina kopior och ge honom eller henne ett självadresserat, stämplat kuvert att använda för att maila dem till dig. Du kan behöva betala gällande arkivering och / eller kopieringsavgifter.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 14
    4. Publicera ett meddelande om hörsel om namnbyte. Beställningsinställningen som du kommer att få efter att du lämnat in dina formulär kommer att berätta var du måste publicera ett meddelande om hörsel om namnbyte. Detta kommer att vara en tidningspublikation en gång per vecka i fyra veckor i följd. Du behöver ett kvitto eller affidavit från tidningen som verifierar att du har publicerat meddelandet i enlighet med lagen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Montana Steg 15
    5. Förhör. Du måste delta i hörseln på ditt barns namnbyte, under vilket domaren kan fråga dig och barnet några frågor. Vid beställning av namnbytet, kommer domaren att underteckna ordern för namnbyte, som du borde ta med till clerk av tingsrätt. Du kanske vill få flera certifierade kopior medan du är där.
  • Tips

    Ha ditt äktenskapsintyg om bara gift.
  • Ha ditt skilsmässa dekret om bara skild.
  • Varningar

    Måste vara minst 18 år.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande