Hur man får reda på om en skilsmässa har lämnats in

När ett äktenskap går fel, är ett gemensamt hot du kan höra är, "Jag har arkiverat för skilsmässa och tar allt!" Ett annat scenario är att du har hört rykten om att din estranged make är dating eller har återkommit, vilket är en överraskning eftersom du inte visste att du var skild. Oftast är det en nagging misstanke att något är fel. Med viss kunskap om det juridiska registersystemet kan du verifiera om en skilsmässa har lämnats in. Du behöver veta sanningen. Ibland är det att skydda dina rättigheter. Andra gånger är det för din egen sinnesro.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för din sökning
  1. Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 1
1. Utbilda dig själv om skilsmässa. För att skildas måste en domstol regera att äktenskapsavtalet är upplöst och inte längre existerar. Utan dom av domstolen finns det ingen skilsmässa. Att undvika skilsmässa Myter kan hjälpa dig att hitta den information du behöver.
  • Det finns ingen sådan sak som en "hemlig skilsmässa" eller "akut skilsmässa." Skilsmässa Förfaranden är offentliga register som styrs av statlig lag. Vissa detaljer, särskilt när det gäller barn, kan förseglas av domstolen, men existensen av skilsmässan, parterna, och ärendet är offentliga register och de uppgifterna kan hittas.
  • Skilsmässa måste beviljas av en domstol. Det finns inget "Gemensam lagskilsmässa," vilket betyder att om du är separerad under en viss tid, skiljs du automatiskt. En skilsmässaåtgärd börjar inte förrän en framställan lämnas in med domstolen.
  • På andra sidan är det inget krav för dig att samtycka till skilsmässan. En vanlig myt är att du bara kan skildas om du håller med om. Din make kan lämna in en skilsmässa i någon domstol där hon kan fastställa jurisdiktion.
  • Ingen skilsmässa kan fortsätta utan att du meddelar. Men beroende på omständigheterna kan det märket vara i en tidning i din, eller din make, hemstad. Antag inte att eftersom du inte har tjänat att det inte finns ett skilsmässa-fortsättning.
  • Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 2
    2. Samla din information. För att undersöka och få information från offentliga poster behöver du lite grundläggande information. Den första är din make fulla juridiska namn, speciellt om det är vanligt. En stor jurisdiktion kommer att ha många åtgärder som involverar "Joseph smith." Dina sökningar måste inkludera, åtminstone mitten och vanligtvis det fullständiga namnet. Nästa är din makas bosatta. Detta är inte en affärsbrytare, speciellt om du har separerats länge, men utan det kommer din sökning att bli mycket svårare. Annan information inklusive födelsedatum och personnummer kommer att hjälpa dig att begränsa sökningarna.
  • Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 3
    3. Prioritera dina sökområden. Vanligtvis kan skilsmässa endast lämnas in i stater där en part har bott i minst sex månader och länet var en part har bott från en till tre månader. Det första länet på listan kommer att vara där du bor. Nästa, om du är separerad, är där din make bor. Om din make har försvunnit, ta några utbildade gissningar, till exempel länen där hans närmaste vänner och familj bor. Ditt mål är att begränsa din första sökning så mycket som möjligt.
  • Skilsmässa är en handling av statlig lag. Som ett resultat är det ingen nationell sammanställning av skilsmässa poster.
  • Om din estranged make är aktivt plikt militär, nationell vakt eller aktiva reserver, kontrollera både staten och länet där han är stationerad och staten och länet där han bodde i minst sex månader före hans senaste utplacering. De flesta statliga lagar känner igen båda dessa platser som uppehållstillstånd för en skilsmässahandling.
  • Del 2 av 3:
    Genomföra din sökning
    1. Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 4
    1. Kontakta din makas advokat. Om du vet att din make har behållit en advokat, kan du kontakta honom och fråga om en skilsmässa har arkiverats. Advokaten har dock en sekretessplikt för sin klient och är inte skyldig att ge dig någon information. Om svaret är "Nej" eller undvikande, fortsätt att söka efter att verifiera om en skilsmässa har lämnats in.
    • Om svaret är "ja," Du har flera alternativ. Den första är att kontakta en egen advokat och låta henne hantera din make för din räkning. Nästa är att hantera sin advokat. Om du inte har barn och mycket liten egendom, är skilsmässan kanske lika enkel som att ordna ett möte för att teckna avtal.
    • Kom ihåg att medan din makas advokat kan vara mycket trevlig och hjälpsam, representerar han din make och hans intressen, inte du. Om känner sig obekväma eller pressade, av och kontakta din egen advokat. Du har rätt att kopiera alla dokument och tid för att granska dem utanför advokatens kontor.
  • Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 5
    2. Konfrontera din make och familj. Detta beror på din individuella situation. Om ditt förhållande till honom är säkert, vilket betyder ingen historia av våld i hemmet, ibland är det bästa tillvägagångssättet det bästa. Om ditt förhållande med sin familj är hjärtligt, kan ett telefonsamtal till en förälder eller syskon tippa dig till sanningen.
  • Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 6
    3. Gör en online-sökning. Kontrollera de sociala mediesidorna för din make, hans närmaste vänner och familj. Kör också en online av sökning av din make / maka och "äktenskapsskillnad." Du kan hämta en online docket eller fånga någon skvaller.
  • Var försiktig och verifiera att du har hittat din make. I informella forum kan människor använda smeknamn, udda stavningar och inte använda fullständiga namn. Men det ger dig fortfarande en plats att börja.
  • Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 7
    4. Kontakta din lokala tingshus. Domstols clerks kommer att tala med dig via telefon, men i stora län är de mycket upptagna och kan vara bryskt eller inte kontrollera posterna noggrant. Det är bättre att gå till tingshuset personligen.
  • De flesta domstolar har en offentlig rekord dator terminal. Du kan söka efter ditt namn eller namnet på din make. Kontrollera dem noggrant och få rätt fil. Dokumenten kan vanligtvis skrivas ut för en liten avgift.
  • Fråga domstolens kontor för hjälp. Counter Clerk kan se upp för dig och bekräfta om en skilsmässa har lämnats in. Om så är fallet kan du få kopior av dokumenten för en liten avgift.
  • Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 8
    5. Kontakta domstolen där din make bor. Om din make har flyttat till ett annat län kan du kontakta den tingshuset. Processen är densamma, du kan kontakta dem personligen eller via telefon. Du kan också skicka en post förfrågan via post. Du måste skicka ett brev med båda parternas fullständiga juridiska namn och födelsedatum. Det är också bra att inkludera de sista fyra siffrorna i de sociala trygghetsnumren för att minska möjligheten till dubbla poster.
  • Det kan finnas en avgift för den här tjänsten. Kontakta domstolens kontor för att ta reda på kostnaden och hur man skickar betalning med din skriftliga förfrågan.
  • Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 9
    6. Göra förfrågningar i flera län. Om du inte har en adress för din make, kan du ringa, besöka eller skicka skriftliga önskemål till flera län där du tror att din make kan leva. Detta är mer tidskrävande, men kan vara det enda sättet om du inte har en adress.
  • Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 10
    7. Kontakta din lokala sheriffens kontor. En plikt på länet Sheriff är att fungera som processserver för juridiska dokument. Om din make är lokal, i ett annat län, eller till och med ett annat tillstånd, kan de ha skickat skilsmässa dokument till sheriffen för att tjäna på dig. Detta är mycket vanligt eftersom det är ekonomiskt och lätt att ordna.
  • Om du arbetar udda timmar eller resor kan sheriffen ha försökt att kontakta dig. Om du får reda på sheriffen har skilsmässa papper för dig, ordna att hämta dem så snart som möjligt. Undvik service stoppar inte skilsmässan.
  • Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 11
    8. Sök juridiska publikationer. Om du och din make har separerats länge, eller du har flyttat, kan domstolen ha tillåtit din make att genomföra service via publicering i det lokala rättsliga meddelandet. Varje län i USA har minst en tidning som utsetts för offentliggörande av juridiska meddelanden.
  • Börja med de mest sannolika länen först. Där du bor och var din make bor. Utöka din sökning därifrån.
  • Vissa stater har sökta databaser av juridiska meddelanden. Andra kommer att kräva att du kontaktar tidningen via telefon eller skriftligt.
  • Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 12
    9. Hyr en professionell. Oavsett om du vill anställa en advokat för att fortsätta din sökning efter en skilsmässa arkivering eller en privat utredare för att spåra din ex så att du kan fråga honom eller henne om en skilsmässa någonsin arkiveras, att anställa en professionell kan vara en bra idé.
  • Del 3 av 3:
    Slutför din sökning
    1. Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 13
    1. Kontakt Statlig Vital Statistics Office. Om du har separerats med liten eller ingen kontakt i minst ett år, finns det en chans att din make kan ha genomfört en skilsmässa utan din kunskap. Hon kan ha ljugit om att inte veta din plats och domstolen gav skilsmässan som standard när du misslyckades med att svara. Varje stat har ett viktigt statistikbyrå där de registrerar alla äktenskap, födelser, dödsfall och slutliga skilsmässor. Vissa stater har sökbara databaser, andra kräver att du begär information via post. Det kan finnas en avgift för den här tjänsten. Börja med de mest troliga staterna och arbeta dig ut.
    • Använd din favorit sökmotor och sök "State Vital Statistics". Till exempel, för att hitta Ohios hemsida, sök "Ohio Vital Statistics".
    • Om det finns en skilsmässa, kommer det att innehålla länet där det beviljades och du kan få en kopia av dokumenten.
  • Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 14
    2. Planera ditt nästa drag. Om du upptäcker en skilsmässa har lämnats, kan du inte ignorera den. Skilsmässa fall har snäva tidsfrister och om du saknar en, kan du förlora viktiga rättigheter. Detta är särskilt sant om det finns involverade egendom eller barn.
  • Läs dokumenten noggrant. Om du håller med skilsmässan och inte vill bestrida det, kontakta din make eller hans advokat för att slutföra avtalen.
  • Om du vill tävla bör du samråda med en familjerättsadvokat så snart som möjligt.
  • Bild med titeln Ta reda på om en skilsmässa har lämnats in steg 15
    3. Hantera en tidigare beviljad skilsmässa. Om du upptäcker att en skilsmässa har beviljats, måste du få kopior av dokumenten och dekret så snart som möjligt och läs dem noggrant.
  • Om du håller med skilsmässan, eller bryr dig inte, kan du låta det stå, även om din tidigare make ljög för att få skilsmässan.
  • Om du inte håller med, kan du kontakta en advokat om att ändra eller vända skilsmässan. Även om överklagandeperioden har gått, om skilsmässan uppnåddes genom bedrägeri, kanske du kan lämna domen. Det är inte lätt, men kan vara värt det, till exempel om din make har stora finansiella tillgångar som du hade haft rätt att dela. En av de vanligaste lögnerna berättade i denna typ av skilsmässa är din make som säger att hon inte kunde hitta dig för service och effektivt service genom publicering.
  • Tips

    Om en skilsmässa har lämnats in bör du få en kallelse och en kopia av skilsmässa framställningen från domstolen via certifierad post eller personlig leverans av en sheriff eller processserver. Om du får en kallelse måste du svara med datumet på dokumentet, vanligtvis 20 dagar efter mottagandet.

    Varningar

    Bara för att en stat har ett uppehållstillstånd som inte betyder att din make inte kunde ha lämnat in för skilsmässa där utan att etablera ett hem. Domstolen kräver inte bevis på bostad till skilsmässa, bara ett svärd uttalande från framställaren (den person som lämnar skilsmässan) som han är bosatt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande