Hur man ansöker om ett äktenskapslicens i mississippi

För att vara lagligt gift, måste du ansöka om ett äktenskapslicens. Din framtida make och själv måste se till att du är berättigad till ett äktenskapslicens, samlar den nödvändiga dokumentationen, fyller i ansökan och skickar den till en Mississippi County Clerk. Innan du vet det är du lyckligt gift i Mississippi.

Steg

Del 1 av 2:
Förberedelser för att ansöka
  1. Bild med titeln Skilsmässa i Delaware Steg 3
1. Bekräfta att du och din förlovade är lagligen berättigad att gifta sig med varandra. En av er måste vara invånare i Mississippi och hålla ett giltigt statligt utfärdat ID.
  • Ålder: Båda parterna måste vara minst 21 år att gifta sig med Mississippi utan samtycke från föräldrar eller vårdnadshavare. Om endera personen är under 21 år måste du ha ett notiserat samtycke med dig när du vänder på din äktenskapslicensansökan. Kvinnliga sökande kan gifta sig vid 15 och manliga sökande måste vara minst 17.
  • Familjeförhållanden: Staten Mississippi Bans äktenskap mellan omedelbara familjemedlemmar. Kusiner är förbjudna att gifta sig med Mississippi också.
  • Okonventionella äktenskapsförbud: Mississippi tillåter inte gemensam lag eller proxy äktenskap. Gemensamma lagen äktenskap är etablerade när ett par har bott tillsammans under en tidsperiod, uttryckte en önskan att gifta sig, men hade aldrig en formell ceremoni. Proxy äktenskap beviljas normalt till dem som med nödvändighet inte kan leva tillsammans - par där arbetet tvingar dem att leva en del.
  • Bild med titeln Hyr en barnterapeut Steg 3
    2. Samla den nödvändiga dokumentationen. Du behöver ett regering utfärdat ID för bevis på ålder. Ditt födelsecertifikat eller körkort kommer att räcka.
  • Harrison County, Mississippi accepterar "Förarens licens, Födelsecertifikat, Militär ID, DD214 (detta är pensionering, separation eller utsläppscertifikat från militären), dopcertifikat, livförsäkringsregister, skolrekord eller något annat officiellt dokument.
  • Om du har skildats under de senaste 6 månaderna måste du få bevis på skilsmässa.
  • Om du är en naturaliserad amerikansk medborgare måste du ta med dina naturaliseringshandlingar, förutom ditt utfärdade ID och födelsecertifikat. Om ditt födelsecertifikat skrivs ut på ett annat språk måste du få en notiserad översättning av dokumenten.
  • Från och med den 1 juli 2012 krävs inte blodprov för äktenskap.
  • Bild med titeln Förbered en kraft av advokat Steg 11
    3. Bestäm om du vill ändra ditt efternamn eller inte. Det finns inga lagar som mandat efternamn förändras i Mississippi. Konventionen tillåter män och kvinnor att behålla sina ursprungliga efternamn, att anta sin makas efternamn, eller att bindas. För att ändra ditt efternamn i Mississippi måste du ge bevis på förändringen till ditt lokala DMV-kontor. Detta inkluderar officiellt ändra ditt namn med socialförsäkringsverket.
  • Bild med titeln lösa bröllopstvister med din fiance eller fiancee steg 5
    4. Hitta en plats att ansöka om ditt äktenskapslicens. Det finns 63 County Clerks kontor runt Mississippi som du kan verka på för att ansöka om ett äktenskapslicens. Bestäm vilket Mississippi-län du vill ansöka om för ett äktenskapslicens. Om du och din förlovning är över 21 år kan du ansöka i något län. Om bruden är under 21 år, måste hon ansöka i länet i sitt hemvist.
  • Del 2 av 2:
    Ansökan om din licens
    1. Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Colorado Steg 10
    1. Gå till lämplig kretskort. Båda makarna måste vara närvarande för att ansöka om ett äktenskapslicens. I de flesta fall kommer ett vittne att behöva skriva in din äktenskapsansökan. Om ett vittne krävs att få certifikatet, kan clerk förmodligen fungera som vittnet, men du kanske vill få vänner med dig när du ansöker om ditt äktenskapslicens. Människor brukar fråga sin bästa människa eller hedersmädja att fungera som det officiella vittnet.
  • Bild med titeln Hämta en kopia av ditt födelsecertifikat i Alabama steg 15
    2. Ansök om ett äktenskapslicens genom att slutföra den information som krävs. Du måste inkludera dina fulla namn, namn och adresser till dina föräldrar (inklusive den jungfruens namn), ålder, födelsedatum, födelseort, högsta utbildningsnivå, antal tidigare äktenskap och en beskrivning av varför tidigare äktenskap slutade.
  • Applikationen i sig finns på lokaler eller kan laddas ner online och fyllas i hemma. Ansökningar ändras beroende på vilket län. Se till att du skriver ut rätt applikation. Var noga med att underteckna dokumentet framför County Court Clerk.
  • Bild med titeln Skilsmässa i Arkansas Steg 9
    3. Betala lämplig avgift på cirka $ 21 (priserna kan variera). I de flesta kontor kan du betala denna avgift med en order eller kreditkort . Vissa kontor kan också acceptera kontanter eller kontroller, men du bör kontakta dem i förväg för att se till.
  • Bild med titeln Förbered en kraft av advokat Steg 2
    4. Vänta 3 dagar för din licens. Mississippi-staten kräver en 3-dagars väntetid efter att du ansöker om ditt äktenskapslicens. De tar den här tiden för att kontrollera dina material och ge dig tid att backa ut om du vill. Efter din 3-dagars väntetid kan du hämta ditt äktenskapslicens och då har du 30 dagar för att få det undertecknat av ditt bröllop officiant eller rättvisa.Prästerskap, borgmästare, styrelseledamöter och domare av staten Mississippi högsta domstolen, överklagandenämnden, Circuit Court, Chancery Court, Justice Court eller Country Court kan juridiskt officiera bröllopet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande