Hur man ändrar ditt namn i idaho

Oavsett om du nyligen är gift eller skild, är trött på människor felstavande ditt namn, eller bara känner att du har gått så långt du kan i livet som "John Smith", du kan vara intresserad av att ändra ditt namn.I staten Idaho har du flera alternativ för att slutföra denna process.Efter att ha lagligt att ändra ditt namn måste du dock också komma ihåg att uppdatera dina olika former av identifiering, finansiella och försäkringskonton, och så vidare.

Steg

Metod 1 av 3:
Byte av namn genom domstolsplanering
  1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Idaho Steg 1
1. Känn fördelarna och kraven i ett juridiskt namnbyte.Det kan tyckas som för mycket besvär att gå igenom allt pappersarbete, avgifter och ett domstolsutseende för att ändra ditt namn, men det är värt att göra den förändring du föredrar tjänsteman.
  • Idaho, som många andra stater, tillåter dig att ändra ditt namn helt enkelt genom att konsekvent med det nya namnet, men den typen av förändringar kommer sannolikt inte att accepteras av socialförsäkringsverket, dina finansiella institutioner, eller till och med statsavdelningen för motorfordon För din körkort.Officiell, certifierad dokumentation av en namnbyte är de sätt att gå.
  • För att kunna använda standardprocessen till framställningen för ett namnbyte som vuxen i Idaho måste du vara 18 år, bosätta sig i staten, inte vara en registrerad könsbrott och inte försöka undvika fordringsägare eller skulder.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Idaho Steg 2
    2. Skaffa de nödvändiga formerna.Det här är en regeringsprocess, så förvänta dig lite pappersarbete, avgifter och väntetid för att göra ditt namn ändra tjänsteman.De fyra formulär du behöver, som är tillgängliga online eller från din County Courthouse, inkluderar:
  • Framställning för namnbyte (NCA 1-1).Detta är i huvudsak din ansökningsblankett, där du ger information om dig själv, din anledning att önska en namnbyte, och det nya namn du vill ha.Blanketten måste undertecknas och stämplas av en statlig licensierad notarie offentlig som bevittnar din signatur.Notarier finns på bankgrenar, bilhandlare, fristående kontor och vid olika andra företag.
  • Meddelande om hörsel (NCA 1-2).Denna blankett ger information om ditt hörapparat, fallnummer och plats.Mest av det kommer att fyllas i av länets kontorist.
  • Namnbyte Brev för publicering (NC 1-3).Denna blankett, tillsammans med meddelandet om hörsel, ger information som ska publiceras, på din begäran och på din kostnad, i en lokal tidning som cirkulerar inom (eller spärr som i närheten) ditt bosättningsland.Det kan tyckas pittoreska, men reklam den föreslagna förändringen i en tidning krävs enligt lag.
  • Beställ för namnbyte (NCA 8-1).Detta är dokumentet som domaren kommer att skriva och som beställer ditt namn att vara lagligt ändrat (eller inte).Om godkänd, är det här (eller några certifierade kopior därav) att vara din nyckel för att ändra ditt namn på Social Security Administration, DMV, och så vidare.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Idaho Steg 3
    3. File pappersarbetet på din County Courthouse.Fyll i var och en av formulären som angivna (men inte områden som anges för clerk och / eller domaren) och lämna dem med clerken på länets tingshus där du bor.
  • Gör en extra kopia av din framställan och två ytterligare kopior av ditt meddelande till fil med original.
  • Clerk kommer att ge dig ett hörapparat (minst sex veckor efter inlämningsdatumet) och underteckna relevanta former och kopior.
  • Du kommer att krävas just nu för att betala en arkiveringsavgift, för närvarande $ 166.Du kan också ansöka om avgiftsbefrielse vid den här tiden, men om du har ett ekonomiskt ont.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Idaho Steg 4
    4. Publicera meddelande i en lokal tidning.Kontakta en tidning i ditt län, eller om ditt län saknar ett, ett papper i närheten.Länskonsulenten ska ha information om tillgängliga papper.Ge papperet en undertecknad, avslutad kopia av brevet för offentliggörande och meddelandet om hörsel.
  • Meddelandet måste visas i tidningen en gång i veckan i fyra veckor i följd, före ditt hörapparat.
  • Publikationsavgifter är ditt ansvar.
  • När ditt meddelande har kört fyra gånger, se till att tidningen ger dig en offentliggörande av publicering eller skickar den direkt till clerk.Om det ges till dig, fil det med clerk före ditt domstolsdatum.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Idaho Steg 5
    5. Delta i din domstolsförhandling.Anländer tidigt bara i fall, bekräfta ditt rumsnummer och vänta på ditt namn och fall som ska ringas.Se till att du tar med dig följande:
  • Ordningen för namnbyte, plus offentliggörandet av publicering om du inte redan har lämnat in den med clerk.
  • Ett foto-ID med ditt nuvarande namn.
  • Eventuella ytterligare dokument relaterade till din förfrågan, till exempel bevis angående din nuvarande status på könsbrottsnivån, om det är relevant.
  • Du kan ifrågasättas under ed av domaren, så svara sanningen.
  • Domaren kommer att underteckna din förfrågan om den beviljas eller nekas.Om det beviljas kan du begära ytterligare kopior av beställningen från clerk för en liten avgift.Få minst två kopior nu, för att du kommer att använda dem för att ändra ditt socialförsäkringskort och körkort.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Idaho Steg 6
    6. Känna till de mindre skillnaderna i processen om du är en mindreårig.Om du är under 18 år är namnet i sig självt lika, men pappersarbetet är annorlunda.Dessutom måste minst en förälder eller vårdnadshavare godkänna förändringen.
  • En namnbyte för en minor kräver former NCM 1-1 eller 1-4 (framställan) - NCM 1-2 eller 1-5 (meddelande) - NCM 8-1 eller 8-2 (order) - och NC 1-3 ( Offentliggörande).
  • Om endast en förälder tecknar framställningen och planerar att delta i förhandlingen, kommer domaren sannolikt att kräva att den andra föräldern ska underteckna ett föräldrars samtycke (NCM 2-1) eller serveras med framställningen (NCM 1-1 eller 1-4) och en affidavit av service (NCM 2-2 eller 2-3).
  • En icke-samtycke förälder har rätt att delta i förhandlingen.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra namn med äktenskap eller skilsmässa
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Idaho Steg 7
    1. Anta inte att ditt namn har förändrats genom äktenskap eller skilsmässa.Samtidigt som det blir mindre vanligt av olika skäl, är traditionen för en make som tar den andra makans efternamn fortfarande förväntan på många efter äktenskap.Detta (eller någon annan) typ av namnbyte efter äktenskapet är dock inte automatiskt och kräver några relativt enkla men nödvändiga åtgärder från din sida.
    • På samma sätt återställer skilsmässa inte automatiskt ett ändrat efternamn till fördröjningsnamnet i Idaho.Återigen måste en enkel men nödvändig process tas.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Idaho Steg 8
    2. Använd din äktenskapslicens som giltigt bevis för en namnbyte.En tjänsteman, certifierad kopia av ditt äktenskapslicens är tillräcklig orsak i Idaho att genomgå ett namnbyte.Inga separata dekret eller domstolsorder krävs.
  • Idaho äktenskapslicenser utfärdas av länsinspelaren.Du måste båda gå ihop, ge giltiga foto-ID och socialförsäkringsnummer och betalar cirka $ 30 endast i kontanter (avgiften varierar av länet och till och med om dagen).Det finns ingen väntetid eller utgångsdatum för licensen.Personer under 18 år kräver föräldra samtycke, och under 16 kräver tillstånd från domstolen.
  • Enligt Social Security Administration är ett certifierat Idaho-äktenskapslicens tillräckligt för att antingen maka ska ändra sitt namn till A) den andra makans efternamn, eller b) en bindning av båda.
  • Till skillnad från vissa andra stater verkar det inte att en äktenskapslicens bara kan användas för att ändra ett efternamn till en som inte är a) eller b) ovan.Se metod en i den här artikeln för den processen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Idaho Steg 9
    3. Ändra ditt namn som en del av ditt skilsmässa dekret.I Idaho som i de flesta stater är det enklaste sättet att ändra ditt namn på grund av skilsmässa att göra det till en del av skilsmässa själva.När det görs på det här sättet är inga separata rättsliga åtgärder eller avgifter nödvändiga.
  • Skilsmässa i Idaho kräver en hel del pappersarbete, inklusive en framställan för skilsmässa, som alla är tillgängliga online eller på länets tingshus.Arkiveringsavgiften är $ 137.Väntetiden från framställningen till skilsmässa dekret är minst 20 dagar för en obestridd skilsmässa, och sannolikt sex månader för en omtvistad skilsmässa.Framställaren måste ha bott i Idaho i minst de senaste sex veckorna.En advokat är inte nödvändig men rekommenderas.
  • På allmänna skilsmässa dekret former som är giltiga i de flesta om inte alla er.S. Stater, det finns normalt en sektion (vid nummer nio i det ovan angivna exemplet) som godkänner ett namnbyte som en del av dekretet.
  • Denna process berättigar dock bara för att återgå till ditt flicknamn eller ett annat tidigare juridiskt namn.Annars måste du göra en separat juridisk process, som beskrivs i metod en av den här artikeln.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Idaho Steg 10
    4. Använd ditt officiella äktenskapslicens eller skilsmässa dekret som ditt juridiska godkännande för att göra ytterligare namnbyte.Ett av dessa dokument, tillsammans med bevis på ditt tidigare juridiska namn, borde vara allt som krävs för att ändra ditt namn på ditt socialförsäkringskort, Idaho-körkort / ID-kort och andra sådana ändringar.
  • Se metod Tre av den här artikeln för användbar information om hur dessa ändringar görs.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra identifieringsdokument
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Idaho Steg 11
    1. Ändra ditt namn på ditt socialförsäkringskort först.För det första, det vill säga efter att du har ett äktenskapsintyg, skilsmässa dekret eller domstolsorder.Med det här steget innan du går vidare till körkortet och andra identitetshandlingar gör processen mycket lättare.
    • Besök ett socialförsäkringskontor och ta med följande: Avslutad formulär SS-5 (ansökan om ett socialt säkerhetskort, tillgängligt på kontoret eller online) - ett certifierat namnbytesdokument (äktenskapslicens, skilsmässa eller domstolsorder) - Ett giltigt, statligt utfärdat foto-ID- och bevis på medborgarskap (födelse, medborgarskap eller naturaliseringscertifikat).Den fullständiga listan med acceptabla dokument är tillgängliga online.
    • Du kan också slutföra processen via post, om du skickar certifierade kopior av certifikaten (inte bara fotokopior av dem).
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Idaho Steg 12
    2. Ändra ditt körkort eller statligt ID-kort.Detta kan endast göras personligen på en Idaho-avdelning för motorfordon (DMV).Ta med följande:
  • Ditt nuvarande licens / ID-kort.
  • Ditt certifierade namnbyte (samma som i föregående steg).
  • En betalningsform (avgiften är $ 15).
  • Du kan också hitta information om att ändra ditt väljarkort och din fordonstitel och registrering på DMV-kontoret eller online.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Idaho Steg 13
    3. Ändra ditt namn på dina bankkonton, fortsätt sedan till kreditkort, verktyg, och så vidare.Med ett certifierat namnbyte dokument, ett nytt socialförsäkringskort och ett nytt körkort, bör processen vara enkel - om sannolikt mer tidskrävande än du föredrar.
  • Du bör kunna ändra ditt namn på bankkonton genom att ge ditt certifierade namnbytesdokument och nytt körkort - du kan också behöva ditt nya socialförsäkringskort också, så ta med det.
  • Listan över meddelanden du behöver göra efter denna punkt beror på uppgifterna i ditt liv.Listor över vanliga stopp på namn-byte-paraden är tillgängliga online.
  • Också tillgängligt online är många webbplatser som erbjuder att göra namnet som ändrar drudgery för dig, vanligtvis för ca $ 30 och över.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande