Hur man är en stor säljare

Försäljningen är en konst. Del självständig, del passiv, om du balanserar övertygelsen och karisma av en stor säljare, kommer du att kunna sälja ketchup popsicles till en kvinna i vita handskar den 4 juli (även om något lite mer praktiskt rekommenderas). Läs vidare för att upptäcka hur man odlar pålitlighet, en assertiv närvaro och en optimistisk utsikter på din försäljning.

Steg

Del 1 av 3:
Att vara pålitlig
  1. Bild med titeln vara en stor säljare steg 1
1. Sätt kunden först. Du kan inte sälja någon någonting om de inte litar på dig. Övertyga om någon att de behöver något du säljer kräver att du balanserar uppriktighet med din önskan att göra försäljningen, vara assertiv, fast och ärlig. Om de inte litar på dig, är de mindre villiga att göra ett intelligent köpbeslut.
  • Bild med titeln vara en stor säljare Steg 2
    2. känna empati. Ta reda på vad din kund verkligen vill ha och varför de vill ha det. Folk köper "saker" Som ett medel till ett slut. Förstå din kunds önskemål och anta dem själv kommer att göra dig till en bra säljare.
  • Låt din kund leda interaktioner och ställa frågor för att bestämma sina önskningar. Om en kund säger att de vill ha en kostym, fråga "Vad är tillfälle?" Att sälja en kostym till någon som går till en begravning är mycket annorlunda än att sälja till någon som firar en ny kampanj.
  • Om en kund uttrycker intresse för ett visst föremål, fråga vad det är om det är om det. Tillåta dem att välja den produkt som de mår bra om, att lära känna din kund och deras smak, och avslöja deras verkliga motivation för att köpa.
  • Bildbeteckningen är en stor säljare Steg 3
    3. Var en expert på ditt fält. Vet allt som finns att veta om din produkt, och dina konkurrenter produkter, så att du kan rättfärdiga till din kund varför din rekommenderade produkt är den rätta för dem.
  • Om du säljer basketskor, lär du vilka spelare som bär vilka skor, vilka stilar som är collectible, och några av skorens historia. Likaså, lära dig alla tekniska detaljer om storlek, komfort och vård av produkten.
  • Bild med titeln vara en stor säljare Steg 4
    4. Uppföljning. Om du verkligen vill vara en bra säljare, gå den extra milen. Skriv ner namn och kontaktinformation från dina kunder och följ upp med ett kort samtal eller notera för att se till att de är 100% nöjda med deras köp. Så här gör du kunderna till raving fans som kommer att återvända till dig i framtiden. Så här får du referenser från dina kunder och kampanjer från din arbetsgivare.
  • Bild med titeln vara en bra säljare Steg 5
    5. Titta på. Det finns ingen speciell stil - en bilförsäljare kommer troligen att klä sig något annorlunda än en säljare på en gitarrbutik - men du måste ta reda på hur man ser ut som lämpligt och tillgängligt som möjligt. Var ren, lämpligt preparerad och vänlig.
  • Del 2 av 3:
    Vara assertiv
    1. Bild med titeln vara en stor säljare Steg 6
    1. Förutse invändningar. Var uppmärksam på dina kunders reaktioner. Ansiktsuttryck och kroppsspråk kan vara en stor "säga" I kundens inställning. När du lägger upp produkten till dem, kom ihåg att du är där för att sälja vad som helst som kommer att göra kunden att känna sig riktigt bra om deras köp. Gissa vilken del av den produkt eller pris som kunden är föremål för kommer att hjälpa dig att reagera taktfullt och övertygande.
    • Om en viss produkt verkar stänga av en kund, bekräfta det istället för att börja argumentera för produkten. Du kan objektivt namnge några av dess meriter samtidigt som man motiverar kundens tvekan: "Det är dyrare än de andra, du har rätt. Handstygn tar mycket mer tid att slutföra, men det resulterar i mycket mer hållbar sko."
  • Bild med titeln vara en stor säljare Steg 7
    2. Vara logisk. Om du arbetar med provision kan det vara frestande att alltid sälja eller försöka få kunder intresserade av de dyraste föremålen. Men försöker sälja en storskärmsplasma-TV till någon som bor i ett sovsal som inte är tillräckligt stort för det är sannolikt att sätta din kund av din försäljningsstil. Balansera din önskan att göra en försäljning med vilken produkt som är meningsfull för kunden.
  • Bildbeteckningen är en stor säljare Steg 8
    3. Be om försäljningen. Om kunden har svårt att fatta beslutet, är det ok att göra lite pushing. Lita på att du har föreslagit det bästa objektet och fråga något liknande"Vill du att jag ska ta upp det här för checka ut för dig medan du fortsätter din shopping?"
  • Bild med titeln vara en stor säljare Steg 9
    4. Öka dina enheter per transaktion. När du har bekräftat en försäljning, gör du med tillägg för att uppföra din totala försäljning. Om du just har sålt en skrivare, ange några erbjudanden du kör på bläckpatroner eller papperskalor. Rama in som en pengar och stressbesparande åtgärd för dem: "Du behöver så småningom och det här sättet behöver du inte oroa dig för det."
  • Del 3 av 3:
    Stanna optimistisk
    1. Bild med titeln vara en stor säljare steg 10
    1. Glöm dålig försäljning. Spenderar mycket tid på en försäljning som faller genom kan vara frustrerande och avskräcka, men lär sig att sätta dålig försäljning bakom dig och snabbt närma sig nya möjligheter på nytt är det bästa sättet att bli en mer framgångsrik säljare.
    • Behandla varje misslyckad försäljning som övning. Vad lärde du dig av det?
  • Bild med titeln vara en stor säljare Steg 11
    2. Håll dig fokuserad på din egen försäljning. Vissa arbetsplatser försöker stimulera försäljningen genom att uppmuntra konkurrensen bland säljare, postnummer för veckan eller månaden. Även om detta kan vara ett vänligt sätt att sälja entusiastiskt kan det också vara avskräckande om du ständigt jämför dig med andra säljare.
  • Fira om du säljer mycket, men gör det inte ditt mål. Behandla arbete som arbete. Fyll din fritid med andra hobbyer för att undvika bostad på att göra försäljningen.
  • Bild med titeln vara en stor säljare steg 12
    3. Hålla sig upptagen. Ju mer försäljning du försöker, desto lättare kommer det att gå. Det blir mycket lättare att komma över små misslyckanden och små motgångar och kommer att hålla dig som ditt hantverk. Om du ringer eller rovar försäljningsgolvet, kommer dagen också att gå mycket snabbare desto mer tid du spenderar sälja.
  • Bild med titeln vara en stor säljare Steg 13
    4. Skyll ingen. Vad som än händer, undvik att placera skylla någonstans. Det är slutligen kundens beslut om du vill köpa något, så behandla inte det som ett misslyckande från din sida om de inte väljer att. Tänk på dig själv som en rådgivare i en transaktion. Gör dina förslag, var så bra som möjligt och fortsätt när affären är klar, framgångsrik eller inte.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Lyssna på allt som din kund säger noga och lyssna på exakt hur de säger det. Detta är din eldkraft när du presenterar produkten som en lösning, och du vill presentera lösningen tillbaka till dem på samma sätt som de presenterade behovet av dig.
  • Försök alltid att stänga. Om du aldrig frågar får du aldrig försäljningen. Försök att hitta vanlig mark med kunden att skapa rapport (e.g. Sport, familj, skola).
  • Kom alltid ihåg, du är här till tjäna och hjälp Din kund.
  • Alltid vara en person av integritet, för att de kommer att kunna se om du inte är.
  • Skräddarsy din tonhöjd till kunden. Människor som olika saker - alla klockor och visselpipor är bara buller om de inte ringer sin melodi.
  • Rusa inte dem, många gör och det irriterar kunden
  • En bra säljare eller person borde ha en bra humor och se dina kunder som familj. Att lära sig att bygga ett företagsobligation kan också tenderar att hjälpa till att öka din försäljning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande